Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како би постапиле во мојава ситуација ?

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од secret.girl, 4 август 2013.

1. badgirl9

badgirl9 Нов член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Им го реков тоа и сама дека ме сметаат за неспособна да одлучувам и да се справам сама,мислат дека го губам својот став покрај него и велат дека немало да напредувам во иднина покрај на љубовен па и на професионален без оглед на фактот дека постојано сум со просек 5.00 и се постигнувам со свој труд. Денес Сфатиф дека имам незадоволни родители што живеат според некои стереотипи и што го редат животот онака како што под наводници треба а не онака како што чувствуваат, и дека токму тоа го уништува животот - претставата за тоа како треба да изгледа, иако во еден момент сложувалката може сама да се растури. Се одлучив да продолжам понатаму вака како што е со надеж дека ќе го прифатат и дека нема да бидам приморана со казна да ја прекинам оваа врска.

На solei му/ѝ се допаѓа ова.
  2. solei

solei Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    8
    Одлична одлука, само сепак би предложил уште нешто:
    Се одлучив да продолжам понатаму вака како што е со надеж дека ќе го прифатат. Како и да е, нема да можат да ме примораат ни со казна да ја прекинам оваа врска.

3. mentalist.mk

mentalist.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2013
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    92
    Прво да кажам дека го разбирам девојчето, но какви се тие совети што се даваат на осумнаесет годична девојка - ќе заминам од дома и ќе барам работа, а девојчето уште оди на училиште. И нејзините родители ги разбирам, но НЕ ги оправдувам, но за жал таа е реалноста во која живееме. Не треба да му се кажува на дете со кој да биде, но за жал општеството ни е такво, од љубов не се живее. Има многу примери на одлични ученици кои се омажиле од љубов и сега работат во конфекции па не можат крај со крај да сврзат. Не е се така црно и бело - од овој аспект можеш да ги разбереш родителите. На твои години немало потреба да ги запознаваш родителите со дечкото. Јас на твое место би си продолжила со него, ако ми прават проблеми би го правела тоа тајно, нека мислат дека не сте заедно. Ако те сака дечкото би се сложил со тоа. Бори се за љубовта, ако сметаш дека е вистинската. Што се сака се може. Ако се запишеш на факултет ќе имаш поголема слобода, дури и да живеете заедно. Се надевам ќе успееш. И не мислам дека парите се најважна работа во светот, туку љубовта, а ако човекот што го сакаш успее да те насмее во секоја ситуација, колку и да е тешка - тоа е вистинскиот човек. Поздрав

4. solei

solei Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    8
    Колку буквално сфатено. Советот е во ставот, во неоткажување од љубовта по никоја цена. Твојот совет е без интегритет, да се гледаме тајно. Глупости! Ќе се кријам за да САКАМ некого! ??? Кој век е ова 12ти? 13ти? Инквизиција? Ако има 18 години не значи дека е неспособна. Има луѓе и работат и учат па и болен родител чуваат на 17-18 години, и успеваат! Мора да научи да држи до себе и до своето. Родителите сакаат да те научат на нивните грешки но забораваат како тие самите научиле, од СВОИТЕ грешки, ИАКО и они биле учени од НИВНИТЕ РОДИТЕЛИ - пак научиле од СОПСТВЕНИТЕ грешки!

Неможеш животот да го живееш како што друг ти диригира, макар и тој да е Господ! А не особено за љубов. Родители, мајка Тереза, Исус кој сака нека е! Не ги учете младите да бидат инвалиди и да се кријат од тоа што се и од тоа што го сакаат во животот. Не бидете ДЕБИЛИ! Ма ни дебил не се крие.