Не знам на која возраст сте,ама... моја претпоставка е дека детето (могуќе е) да приметило дека го свиѓаш. Могуќе е и тоа да те свиѓа...бар во најмала рака, да е заинтересиран. Могуќе е и да има причина зошто до сега,детето не направило ништо по прашањето...во смисла, не ти пришол. Могуќе е и сето зашто-како-што да го разбереш кога ти ќе му пријдеш. Ама,могуќе е и јас да немам поима за што детето мисли, планира и прави.
Како бе не знаеш како да му дадеш до знаење?! Разговарај, пиши му, дружете се, одете на кафе и прошетајте, ако има "хемија" ќе бидне работава спонтано не му се секирај.
Совет и мене? Ми се допаѓа, се мувавме и замина в странство непланирано се бидна од тоа. Сега како да му кажам дека ми се допаѓа се слушаме си пишуваме но од дамна го меркам некои знаат во темата што би му кажале си кажувам ја
Јас сум повеќе за директен пристап,фаНи го за г*з и одма ќе укопча што е работата,без други непотребни малтретирања и чекање
Ако се допишувате викни го на кафе биди опуштена, забавна, ако се знаете онака преку пријатели некогаш биди иницијатор за излегување па искористи го времето да размениш по некој разговор со него, сега не знам точно во каква ситуација си
Не сите имаат исти јазици на љубовта. Понекогаш си мислиш дека сфаќа, а уствари само ти си правиш филмчиња во главата. На крај испаѓа он да мисли дека друг свиѓаш. Наопаку се Од ништо се комплицираат работите ама не си ти секогаш крив. Тоа го сфатив. Секогаш е до другиот како ќе те разбере. Понекогаш е подобро и ништо да не направиш да си оставиш на времето само да си се покаже. Ако ви е пишано патиштата ќе ви се спојат. Тоа е гаранција.