Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да постапам овојпат?

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од lovelost, 26 ноември 2010.

1. lovelost

lovelost Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    15
    Решив да оставам на времето, ако се докаже дека е вреден пак за моето внимание ќе бидеме заедно а ако не, толку. Ова го правам бидејќи уште имам чувства за него, па ќе видиме ќе ве известам повторно доколку се случи нешто друго ..
    :)

2. nedzma

nedzma Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    192
    Мое мислење по она што го прочитав е да го оставиш и да си тргнеш по твој сопствен пат. Сигурна сум дека има многу момци кои сакаат да бидат со тебе, што си запнала со овој зар играчка си ти па ќе правиме само раскини - смири се!

3. macuska89

macuska89 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Имај си свое јас,не дозволувај да си игра со тебе,има некој сто ке те гледа како кралица наместо да се мислис дали утре кога ке се разбудиш ке сте сеуште заедно,има некој кој би ти пружил се насветот.А ако постапил толку пати спрема тебе така,не мислам дека овој пат ке биде подобро.Но,ти најдобро си знаеш,ас да сум не не би ;)

4. tanjuskata

tanjuskata Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Женски прво едно здраво за вас-нова сум :).......тип на чоек сум шо е упорен дури не го постигни тоа шо ќе го замисли.......со дечко сум во врска година и скоро четири месеци.....низ тој период напрајв многу работи за кои шо се каам......на крај пред краток период тој дозна за се и најважното е то шо ми прости и ми рече дека сака да почниме од почеток........јас решив да се сменам,најнапред за мене оти сум тргнала по многу лош пат,најмногу заради то шо многу му вервам на луѓето.....му го кажав ова него и побарав од него време да бидиме разделени.....прво ми рече овај пат не те пуштам и ќе се борам да те задржам ...а после ми рече твоја одлука е дали ќе сакаш да почниш да се променуваш со мене или без мене..........јас сум скроз во тесно и стварно не можам да размислувам.......го сакам да....ама паметот уште ми лета.........не знам како да постапам................можеби некоја се нашла во слична ситуација-ве молам за мислење :)

5. NotInLove88

NotInLove88 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    77
    Дечко ти очигледно премногу те сака штом сака и е желен да ти прости...Но дали ти навистина сакаш да бидеш со него? Мене по ова што го кажа искрено не ми изгледа така,ти само чувствуваш дека имаш некоја сигурност со него и затоа тврдиш или мислиш дека го сакаш...Не треба да бидеш со никого од сожалување или нешто слично подобро е да го оставиш доколку не планираш да му бидеш верна ,можеби не сте еден за друг....доколку се трудисш да бидеш со некого а во случајот не можеш да му останеш верна само ја одолговлекуваш врската и секако од неа тој ќе излезе повреден....Треба да си одлучиш дали сакаш да му бидеш верна ,а ако не можеш очигледно е дека не го сакаш доволно ...Размисли си ти најдобро си знаеш .... :)

На tanjuskata и rossonerka им се допаѓа ова.
  6. tanjuskata

tanjuskata Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    во право си да....треба да бидам сигурна дека го сакам........оф леле.....работата е то шо кога сум со него неќам никогаш да се разделиме, а не сме заедно мислам дека не ми е потребен и дека заслужва повеќе ......
    фала ти за твоето мислење :) .....обично сите ми велат : немој да си го оставила,таков како него нема да најдеш..........а никогаш не ја гледаат мојата страна :)

7. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Па, не е работата да бидеш со него, бидејќи таков немало да најдеш. Па ако не го сакаш, поарно не го измачувај ниту него, ниту самата тебе. Размисли и одлучи се.

8. NotInLove88

NotInLove88 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    77
    Па вака Taњушка чувствуваш привлечност,сигурност,топлина љубов и затоа не ти се дава да го оставиш..знам дека ти е тешко,не и не избрзувај....добар дечко тешко се наоѓа ,а особено потешко некој кој безусловно и покрај грешката ќе ти проти и повторно ќе пробува врската да ви успее.....Не брзај ни премногу ,но немој ни многу да одолговлекуваш...хихихи -Мислев еднаш самата размисли си што бараш точно,дали нешто од тоа што го бараш кај едно машко го има тој дечко ...Љубовта не доаѓа одеднаш ,јас на пример не можам да се заљубам,неможам едноставно таква сум и не гледам што имам пред себе ....Доколку ти е премногу течко да се заљубиш во него откажи се сепак и тоа време потребно за да се заљубиш иако е подолго сепак има рок на траење .... Гледај прво што ти сакаш,а не другите ,не дозволувај други да те убедуваат и да ти кажуваат што е добро ,самата ќе си сватиш кад -тад..дотогаш ти посакувам среќа и разум да си одлучиш што е најдобро за тебе..позз ;)

На tanjuskata му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    душо не мислиш дека ако беше вреден за твоето внимание дека до сега ќе го добиеше ти заслуженото од негова страна?бев за да го баталиш човекот точно за тоа што мислам дека ваквите типој не заслужваат внимание...пред скоро време бев во слична ситуација како твојата давав повеќе внимание од колку што ми беше возвратено се додека не размислив вака:а чекај дали овај човек го заслужва сето ова мое внимание во замена за него трошки и се разбира одговорот беше не не заслужва истиот тој човек ја осети мојата далечина мојот карактер моето стоп до тука беше мн.добро знај да се лижи сега но сепак јас го знам него и знам до каде би одела со него и секој нов почеток каков крај ќе има никој не е вреден за да си го губам времето залудно а истото вервам дека важи и за тебе сепак ти посакувам среќа...

10. tanjuskata

tanjuskata Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    фала ви шо воопшто одделивте време за да прочитате и да дадете свое мислење :) ова мн ми помогна....на крајот на краиштата не е ни прв ни последен...животот продолжува и јас сум центарот а не некој друг.....тие шо се околу мене треба правилно да ги избирам :) фала уште еднаш :*