Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да постапам?

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од srcence123, 2 мај 2012.

1. Gosling

Gosling Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    258
    Ако се имате оддалечено од друштвата и поголемиот дел од времето сте го поминувале сами, многу е веројатно дека може да си здосадите. Пробајте заедно повеке да се социјализирате со другарите и другарките :!:

2. kultura

kultura Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    ми треба совет со дечко ми одиме 2 години многу ни е убаво но не сака да живееме заедно и доагја тука до конфликт затоа што различно размислуваме.Што да правам

3. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    Мора да има причина зашто не сака да живеете заедно,може не се чувствува спремен или го мачи некој друг проблем.Мораш да бидеш упорна у тоа и да му дадеш до знаење дека стварно го сакаш тоа,знаеш какви се машките некогаш прават некои работи од инат,треба да почекаш некое време и ке дознаеш што е работата.Незнам ни колку години имаш ни ништо,може и тоа има улога.зашто машките такви се ,сакаат да се изнаживеат.Може мисли дека ако се вселиш кај него нема да има никаква слобода... :)

4. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Со сила убавина не иде.Ако не сака сега ке сака подоцна.Можеби не се чуствува спремен да живеете заедно.
    Почекај малку,разговарај со него но заборави на тоа моментално да живеете заедно.
    Имај трпение.

5. Fashion.n.a.d.e.44

Fashion.n.a.d.e.44 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    31
    ние девојките понегосаш не зваќаме што сакаме, затоа доаѓаме до степен на депресија,шок , несигурност.
    всушност ти навистина го сакаш тоа момче, и се разбира тој те сака тебе, сигурно не трчал по тебе цела година за џабе.при ова сто сега го спомнав дека не ти се лути ти сигурно размислуваш на тоа дека тојне ти здорува и ти се лути, тоа е точно, но мила колку и да сакаме неможеме да го заборавиме саканиот или саканата , така што тој никако нема да може да те заборави за еден ден.Tој сеуште те сака!
    другаркати ти кажала убаво, тој дечко шо ти се свига .. тој е само обична и непотреблива опсесија која ти создава немир и несигурност во одлуките.додека момчево шо те сака сеуште не те заборавило, кажи му дека сакаш да разговараш со него.ако одбие инсистирај. кажи му дека ти е жал за тоа шо си го рекла.. ако го сакаш.. кажи му ги чуствата .. бакни го (во уста ) и биди среќна со него.. но ако не го сакаш.. потруди се да го засакаш но..неможеш да бидеш со некој што не го сакаш.. затоа послушај го срцето и запомни : ''додека ние девојките трчаме по некој идиот, воопшто не ни текнува да се свртиме и да видеме што точно испуштаме''.
    со среќа ! :)

6. TrueReligion

TrueReligion Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    175
    Вака,искочив со еден тип и недела по нашето излегување тој си фати женска,точно пред моите очи :D(инаку за него не чувстувам ништо,ама како другар премногу ми значи и добро е кога е во моја близина).Инаку на нашето прво излегување тој сакаше да ме легне,ама го одбив :))
    Оттогаш поминаа два месеца и двајцата немавме никаков контакт.Но во последно време почна да ми пишува на фејсбук и чудно да се однесува со мене као демек му значам нешто,има почит за мене и си правевме доста добар муабет,за моите, неговите проблеми и така.Дечкото како другар е сосем океј,ми има помогнато многу.И потоа почна да ме игнорира.Инаку се знаеме скоро две години,па така да ова не му е првпат.И порано правел така,ќе зборуваме,ќе си направиме убав муабет за работи врзани само за нас двајцата(работи околу нашите проблеми,планови итн) и почнува да ме игнорира дечкото.wtf is wrong with him?Ја стварно не знам што му е.Такви луѓе многу ме иритираат ама ова е претерано.Сте се нашле ли во ваква ситуација?Згора на се имаме и исто друштво и знаете што се дешава? Кога се среќаваме а он е без женска му се понаша сосем океј,ама кога е со неа СЕ ПРАВИ НЕ МЕ ГЛЕДА и пред мене ја допира,и зборува сешто.И јас се чувстувам како идот,вчера ми кажа здраво,денес не се знаеме.И на моите другарки,кога пишува со ним им кажува како е среќен со неа,дека ништо не му фали.Јас сум сигурна дека кога тогаш пак ќе се врати,ама се чувстувам како личност која е искористена кога нему ќе му треба но незгодно ми кога нешто ми кажува да му спуштам одредени работи.Се што сум му кажала за мене нема кажано никому.Затоа многу го почитувам.Што мислите дека е проблемот/ Зошто така се однесува?Јас стварно не знам кој му е проблемот...

7. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    Зашто воопшто му обрнуваш внимание??Тој се си докажал со тоа што пред се САКАЛ ДА ТЕ ЛЕГНЕ,на прво излагање -што значи не те цени,туку само сакал кеф да си направи.Како второ си фатил девојка одма после вашето излагање..И целиов овој однос можам да заклучам дека дотичниот дефинитивно се однесува како мало детенце,исто се знаете 2 години,тоа веруј не е мал период,он да сакал со тебе нешто ке го направел не еднаш,туку сто и еднаш.Изгледа како да сака само да те искористи,и кога му е досадно да зборува со тебе.Каков сака другар да е ,мојот совет е да го баталиш одма,никаков контакт ни едно здраво.А не го нема никаде и ке ти пише после сто месеци и ти одма со него муабет,те користи како златна резерва..едноставно ништо,не му обрнувај внимание,па дури и да раскине со таа НЕМОЈ ДА ЗАПОЧНУВАШ НИШТО СО НЕГО!зашто он ке го прави истото тоа и кога ке оди со тебе.И немој да мислиш дека не кажал ништо за тебе на другарите,машките се инакви не озборуваат ко нас,он секако има кажано НО на тие шо кажал никој нема обрнато внимание на тоа.Мој совет проблеми НИКОМУ!проблемот е што е детенце несозреано,и целосно батали го,на толку машки на светот ти за него се замараш.:) Дури се нервирам вака кога читам како се однесува со тебе,веруј не вреди воопшто да го трпиш,зашто само те понижува. и мој совет слден пат кога ке ти пише само пиши му , дали девојкати знае дека пишуваш со мене??, и толку никаков контак повеке !.. :)

8. TrueReligion

TrueReligion Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    175
    Благодарам Nenasitni.И јас истото го мислев.Го почитував поради одредени причини,но ми требаше нешто вака повеќе да ме поткрепи да можам да ставам крај на неговите глупости :D Дека е незрел,незрел е дечкото.Има 22 години а се однесува детинесто.Го ценам твојот одговор.Благодарам многу.Вакво нешто ми требаше :**

На Nenasitni му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MorgaNa

MorgaNa Активен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    11
    Ве молам за совет !!
    Пред 2-3 недели на фб. ме боцна типот кој го свиѓав долго време . му вратив , и видов дека е стаен у врска па мислев онака .. и после дознав дека е у врска уствари со турчинка ..
    се запознав и лично со него и цело време смешкање погледи и све тоа..и ми кажа дека иде со таа..и дека се сакаат ама ми покажува знаци дека сака и да има нешто со мене..ептен ми се засвиѓа..јас со другарите негови сум ептен блиска и си скоро секој вечер седиме заедно и така седев една вечер со нив и се погоди до мене да седне и така муабет праење и утредента требаше на базен да идеме..и и кажале на неа дека не виделе некои таму кај седиме заедно и одма на фејсбук ми праќа покана за пријателство ..
    Ми врти он сабајле да се договориме што како за на базен и отидов со другарка , седнуваме таму сите и кога да видам женска му со него , а уствари кога дошол он на базен другарки нејзини ја викнале и она да дојде..
    Прво ме изнемќори , а одкога си отидов ми пиша на фејсбук у стил нешто не го замарај ова она , одалечи се нејќам да праиш муабет со него..ги видела повиците на телефон..
    А типката покрај тоа што е Турчинка, има правише пари , го части нонстоп му купува све и не смее ништо да и каже..све е она како што ке каже..кога е со неа не смее никоја да погледне ...а за некој ден ке иде у странство на месец дена..
    Не ми е фората да го вара со мене, зашто имам човечност и знам како е кога сакаш некој, ама ептен ми се засвиѓа типот и ми покажува знаци дека сака да има нешто ..ми вика не значи дека ако несум ја варал нема ни да ја варам , ми намигнува ..
    Типот и ја сака , ама и убаво му е пошо све она му купува , го части и нема намера да и раскине..
    Во ред е , и ја така би постапила да сум на нејзино место нема да сакам да ми се меша некој
    е сега незнам дали само да сум на здраво и да го кулирам цело време , или што да праам..нејќам лошо мислење да си има за мене и да се одалечи а у исто време и типката да ме мрзи мене..
    Ве молам помогнете ми ..у фрка сум

10. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Ако тој е со неа само поради парите, а ти ако навистина му се свиѓаш, тогаш мислам дека би се откажал од материјалното.. т.е. од неа, што цело време му обезбедува на него се што ќе посака.. незнам што да ти кажам друго. Јас да сум на твое место не би дозволила да бидам „втора“ со оглед на тоа дека тој многу ти се допаѓа и ти сигурно сакаш нешто повеќе со него од едно мување, а тоа нема да го добиеш се додека тој е во врска со нејзе..

11. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Типот е курва у душа и сака да има авантура со тебе а твое е дали ќе му дозволиш.

12. Natka87

Natka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    1
    имам еден проблем се надевам дека ке добијам некој содеветн совет посто зивото за една година ми стана хаос. вака накај крајот на јануари запознав еден дечко од скопје се видовме све бесе од убаво поубаво се понашаше толку добро со мене сто веднаш паднав на неговите
    зборови. почнавме врскаи за кратко време тој почна да зборува за брак и за неполн еден месеч дојде дома со неговите и си дадовме збор. посто ја с сум од радовиш имав овде добра работа не преминав одма да зивеам кај него. тоа се слуќи после едне месец откако дадов отказ. и на почетокот све бесе добро знаци од добро подобро и неговите спрама мене и тој. арно ама после две недели тој почна сао мене да се распрва за моите бивши врски сто било и како било и за без причина поцна да се расправа со мене да ме буткаи ред други работи. дури и неговите поцна да се менуваат на мајакаму све му сметаше дури тоа сто и миев садови на моменти беа добри на моменти не
    расправите растеа како минеше времето и почна да стануваат све не подосливи дури и кај мене дома направи скандал тогас јас сакав да го оставам али не добив потрсшка од моите посто тие смеета дека зивеам во мало место и сите ке ни се смееат и падан на неговите обедуванја дека нема повеке да се повтори само да се вратам назад. се вратив пак назад и пред еден месец имавме голема расправија што тој почна да ме бутка турак ме удри
    и на моите се јави да казе декасум се тровела со апчинја дека сум била луда дека несто ми фали. тоа сто он не се однесуваше добро со мене ок али и неговите исто едноставно не ми дадоа подрска и малку слободна се и сметаше дури за неполни 2 месеци ми рекоа да си готвам сама алиштата сите нивни заедно се пераеа моите стое на страна не гледав излезе и дојодв дома како на гости
    пред еден месеч и останав тука како демек сто вика тој да ми дошол паметот има уште многу луге ен знам што да правам

13. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    ^^^
    Остави го, батали го.
    Немаш среќа таму..
    Не мисли ич за околината, бидејки уште сега се гледа дека не е тоа семејство и тој за тебе.
    Немој како мене да се зезнеш, јас имам две прекрасни дечиња од погрешен човек за мене.
    Имав некои мали знаци дека треба да го оставам уште на почетокот, јас тврдоглаво влетав во се.
    Сега многу се каам... :x

14. Natka87

Natka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    1
    не знам све ми е испобркано во глвата.само знам дека ако се вратам ке биди полошо

15. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Ааа не, тоа што твоите не ти даваат поддршка е најлошо. Не смеат така да постапуваат, а ти да им дозволиш. Ти немаш живот со него, затоа со време остави го. Додека немаш деца. Има пример каде се закомплицирале работите баш од една страна поради ограничените сфаќања и немање поддршка од страна на родителите, од друга страна јасно немање заштита ни љубов од него и од неговите не прифаќање. Плус и со деца кои и ги одзеле и сега жената е тотално сама и толку истрауматизирана ... најлошото е што без своите деца.
    Ќе седнеш и ќе им кажеш на твоите дека ти треба поддршка од нив дека таму немаш живот не те прифаќаат, а тој применува психичко и физичко насилство. А за муабетите по луѓе пихх збореле, зборат и ќе зборат ... малограѓанското си стои, ти гледај си се себе и својот живот со време да си го оправиш.

16. Natka87

Natka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    1
    така е се надевам дека се ке се реши.едиствената подрска ја добивам од сестра ми

17. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307

Мислам дека те знам..Нз, ама нмв..Значи знам каков е нашио “убав“ Радовиш ии знам какви маабети може да чуеш..Не му ја секирај мајни го..Од такви преку..(ај да не зборам мн.) А у Радовиш маабети за сите има затова ич да не ти е гајле..Шо за човеците ли ке живееш..Такви мн мразам “ ии маабети да не ми извадат“ па ке ја цитирам мајка ми “Нек ме говорат, да не ме забраат“ Позз..

18. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Штом НЕЗНАЕШ,значи дека ЗНАЕШ само прашањето е дали сакаш да прифатиш..Биди храбра,остави го сопругот,спротивстави им се на сите,битен е твојот живот и среќа,така понижена и тепана нема далеку да стигнеш..Ако не сакаш децата да ти растат гледајќи како татко им ја тепа мајка им,напушти додека ги нема.Среќна си во ситуацијава што сеуште немате деца и што многу брзо го покажал вистинското лице.Се надевам дека ќе се ОСВЕСТИШ и ќе одлучиш ИСПРАВНО.Од мене толку..

19. Natka87

Natka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    1
    па да ти казам и во право си а ако си и ти од радовиш сигурно ме знаеш

20. Natka87

Natka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    1
    Штом НЕЗНАЕШ,значи дека ЗНАЕШ само прашањето е дали сакаш да прифатиш..Биди храбра,остави го сопругот,спротивстави им се на сите,битен е твојот живот и среќа,така понижена и тепана нема далеку да стигнеш..Ако не сакаш децата да ти растат гледајќи како татко им ја тепа мајка им,напушти додека ги нема.Среќна си во ситуацијава што сеуште немате деца и што многу брзо го покажал вистинското лице.Се надевам дека ќе се ОСВЕСТИШ и ќе одлучиш ИСПРАВНО.Од мене толку..[/quote знам дека сум срекна во ситуацијата сепак немам правено ни веридба ни свадба само збор се надевам дека се ке се решии фала ти позз