Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како да постапам?

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од srcence123, 2 мај 2012.

1. DaddyDirectioner

DaddyDirectioner Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    8
    Epa vaka.. Ti vsushnost go sakash ona momche koe te molelo. Mislam deka seushte ima mozhnosti da te saka no si go povredila. Treba da mu se izvinish za se i da mu kazhesh deka ona so svigjanjeto drugo momche bilo laga. Togash si bila vo dvoumenje. Kje pobarash da ti prosti i so tek na vreme trudi se shto povekje da mu se priblizhish. TI GO SAKASH NEGO ! :D

2. CandiceSwanepoel

CandiceSwanepoel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    1
    заљубена сум во едно момче, на почетокот беше се супер си правевме муабет на фб, но се скаравме поради една моја другарка и поради многу други кои несакаа да бидеме заедно! мислам дека тој има лошо мисленје за мене , правам се што можам за да го заборавам но помина веќе една година а постојано мислам на него! Живееме во иста населба и тешко ми е кога го гледам, неможам да издржам повеќе ве молам кажете ми што да направам!! :wasntme:

3. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.770
    Штом една година си издржала да бидеш без него, можеш да продолжиш така и понатаму. Ако дечкото сакал нешто со тебе до сега ќе дошол и ќе ти кажел.
    А која е причината за да мислиш дека тој има лошо мислење за тебе???

4. CandiceSwanepoel

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    1
    па имам слушнато дека збори некои работи за мене! Јас чувствувам дека иако поминало толку време се повеќе го сакам

5. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.770
    Епа штом сметаш дека некој има лошо мислење за тебе, тогаш што ќе ти го е? Не ти треба таков покрај тебе што нема да те цени и почитува. Ако тој тебе те сака барем малку нема да зборува лошо за тебе. Така да, мој совет ти е да го заборавиш, најди си друг дечко тој не ти треба!

6. CandiceSwanepoel

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    1
    kje se potrudam da go zaboravam ti blagodaram mnoguu<3

7. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    4.556
    Епа вака .... незнам ни сама како дојде ситуацијава ама бидна , ми треба ваша помош , се смував со еден пред некоја вечер ми беше се ок , фино е детето убаво си поминавме , јас бев пивната малку , и реков ај можеби ќе биде се ок пак , ама кога се видовме по втор пат заклучив дека и не ми се допаѓа , ни карактерно ни физички а некако и многу си даде слобода за некои работи.Е сега незнам сега како да му објаснам дека тоа било тоа и дека сакам да бидеме пријатели , а да не го повредам , бидејќи знам дека некое време му се допаѓам. Ме гризе совеста и тоа многу , знам дека нема да му биде сеедно , ужасно глупаво ми е , до сега не сум била во ваква ситуација. Помош ?

8. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Нема што да ти биде глупаво. Сте се мувале еднаш и готово. Не сте имале врска од 5 години па да ти биде незгодно или па да се плашиш да не го повредиш. Или па ако ти е полесно едноставно игнорирај го. Не му кревај на телефон ако ти ѕвони и не му враќај на фб ако ти пишува. Ама јас мислам дека најубаво да му кажеш дека едноставно тоа било момент на слабост и дека сакаш да си останете пријатели. Ама најпрво биди сигурна дека не ти се допаѓа, да не излезе после пу пу не важи. :lol:

Колку е чудно што на нас женските секогаш ни е глупаво во вакви ситуации, дури и грижа на совест чувствуваме, размислуваме да не го повредиме, а машките во вакви ситуации ич не се замараат со нас. Ќе се смува со некоја и ако не сака ништо повеќе со неа едноставно ја игнорира и баш му е гајле. :^)

9. loveyou313

loveyou313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    4
    па му пишав она као по грешка
    и последно беше ја напишав хахаха и тој напиша што е смешно незнам што таму и јас му вратив смешно ми е и толку беше.. а непријатно ми е да му пишам затоа што постар е од мене и глупаво е некако а го сакам многу леле беее помооош :/[/quote]

Ама не треба така да се однесуваш. Баш заради тоа што е тој постар треба малце посозреано да се однесуваш. :)
    Мораш да го подобриш впечатокот. Незнам стави му некој like, кога ќе се видите во живо и кога ќе ти се насмевне, насмевни му се и ти. Пиши му пак на фб ама води некој добар, издржан разговор, а не "хахаха" нема да те сфати сериозно. Ме сфаќаш? :)[/quote]

абе пробав со нассмевкаааааа и завчеро цело времему покажував со поглед што сакам ништо само ме гледаше занчи мнвреме скоро цел ден заеднно бефме имафме иста обврска и тој таму и јас ништо само ме гледаше и јас него и толку ми беше срам да му пристапам прва што да правам?

10. Ultras.girl

Ultras.girl Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Вака девојки. Скоро 4 години ми се допаѓа едно момче. Значи премногу го сакам. Моментално е со неговите во странство, но доаѓа за неколку дена. Почнавме да комуницираме, по моја иницијатива, од септември минатата година, и се одеше прекрасно, збореше како сум му мила, ме почитува, сака, значи секоја минута од денот ја минувавме заедно, немаше саат а ние да немавме зборено, ми праќаше филмчиња, посветуваше песни, зборуваше како му значи што сум со него кога не му е баш најдобар денот, до сабајле седевме, на камери ова она.... Последниов месец многу слабо ми пишува, ретко ако се случи, а и гледам дека сега скоро се смири со една негова другарка (што е постара од него) и како скроз да заборави на мене, често му објавува песни, ова она.......... А баш вчера му беше роденден , значи таа му пишала скроз обична порака на зид, додека ја му напишав една посебна, затоа што стварно и он ми го честита преубаво роденденот.......И добив исто така прекрасен одговор......Сакав да ве прашам вас, што мислите, како да му се доближам, за да сфати дека премногу ми значи и дека премногу го сакам....Како да го доближам до мене баш сега кога се враќа во Македонија? .... ;(

11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.733
    Допаѓања:
    145.137
    Ултрас, не би да те разочарам, ама некогаш машките само сакат да се дружат , а не да имат нешто повеќе со тебе. Може на типчево си му пријатно друштво, а не те гледе како девојка . Ова е мое мисленње , шо не значи дека е така. Ама кога ќе си дојде зошто не разговарате отворено, и ти ќе бидеш на чисто нема да се измачуваш, а ни он.

12. loveyou313

loveyou313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    4
    Ама не треба така да се однесуваш. Баш заради тоа што е тој постар треба малце посозреано да се однесуваш. :)
    Мораш да го подобриш впечатокот. Незнам стави му некој like, кога ќе се видите во живо и кога ќе ти се насмевне, насмевни му се и ти. Пиши му пак на фб ама води некој добар, издржан разговор, а не "хахаха" нема да те сфати сериозно. Ме сфаќаш? :)[/quote]

абе пробав со нассмевкаааааа и завчеро цело времему покажував со поглед што сакам ништо само ме гледаше занчи мнвреме скоро цел ден заеднно бефме имафме иста обврска и тој таму и јас ништо само ме гледаше и јас него и толку ми беше срам да му пристапам прва што да правам?[/quote]

eeеве сум сега со нешто во врска со тоа значи тој ми пиша и му кажав за се што сум го сакала оваона и ми рече дека убаво било тоа незнам што... што да правам бе ? ја мислам дека не сваќа сериозно и се заебава со мене. :(

13. joja

joja Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    пробај барем еден ден да не му пишуваш ништо ,биди исклучена од разговор на фб и на скајп не се вклучувај .....тогаш ќе ја видиш реакцијата ...

14. loveyou313

loveyou313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    4
    абе луѓе знае дека го свиѓам му имам кажано и тој знае и јасно му е дека сме разлика и ми вика да те свиѓам и свиѓаш не е проб. незнам што му значеше тоа дали и тој ме свиѓа незнам оставете тоа и ми се смешка пред сите постојанооо ме гледа и ми намигнува :|

15. zaljubena18

zaljubena18 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2013
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    139
    napravi go prviot cekor..nema potreba od sramenje .. mashko si :) kazii i se sho mislish.. se ke bide vo red veruvaj mi :) Ti posakuvam sreka :D

16. loveyou313

loveyou313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    4
    ako mi pisuvas mene ne sum masko :P

17. Anet4e

Anet4e Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    26
    Де ќе Ве молам мислење за мојава ситуација :worried: Со типов сме заедно 3 месеци,се слушавме постојано,се гледавме секој ден,излегувавме,бевме на викенд сами летово, некогаш се случуваше да се јави еднаш во денот,па некогаш само да пише(а јас ниту еднаш :) ) и сега моментално седи во друг град каде што студира и последниве неколку дена комуникацијава ни е на 0.Е сега вака,супер ми е,мн ми се свиѓа ама однесувањево негово сега и вакво не :worried: Значи убаво почна се,не сакав да го напињам за врска бидејќи и двајцата бевме излезени од долги врски и стварно работите супер си течеа ама сега сме во лер :D Мислам да му речам да прекинеме,дека ова не води негде,па можеби нештата ќе се изменат? ( оти ми кажува дека му е најубаво со мене,дека јас имам се што него му треба итн..а со ова однесување тоа не го докажува) Ако му значам нешто мислам дека ќе се обиде да ме врати и да се управи работава ако не ќе стиснам заби и чао чао.Реците Ви :D :*

18. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Јас мислам дека е паметно да преземеш нешто, макар и да му кажеш така како што напиша, дека ова не водело никаде, па по однесувањето најубаво ќе процениш на што сте и какви се неговите чувства и намери кон тебе. Во секој случај ако ти е битен дечково, не ги оставај така работите, во лер. Со еден добар разговор се си има решение. ;)

19. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    21.159
    Како што разбрав ти не си му се јавувала порано ниту пишувала, а тој на тебе да.
    можеби проблемот е во тоа што тогаш најверојатно се чувствувал како ти сега, па само сака да ти врати и на некој начин да ти покаже како му било. почни ти да му се јавуваш, ако нема подобрување кажи му што е она што ти пречи и мислам дека нема да имате проблем да продолжите со врската.Поздрав

20. ubava95

ubava95 Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки :D Минатото лето се запознав со еден дечко, со кој почнавме да се дружиме, да излегуваме заедно, а тој за брзо се вљуби во мене. На почетокот се беше прекрасно се дружевме имав некој кој секогаш беше тука за мене да ме охрабри да ми каже дека можам да ме подржи. Но за брзо работите почнаја да се изменуваат почна да прави се за да е со мене,а јас него го гледав само како другар :worried: . После некои работи што ги направи престанавме да комуницираме и да се гледаме. Тоа траеше дури до зимата кога еднаш повторно се сретнавме а тој беше со негов другар :inlove: Другар кој уште привито пат кога го видов почнав да треперам, морам да ви признам дека беше преубав а мене изгледа почна да ми се допаѓат. После тоа повторно тој продолжи со неговата приказна дека сеуште ме сака. И откако виде дека ништо нема да биде се повлече. Другиот дел од приказната е кога неговито другар (тој божем незнаеше ништо за ,,нас’’) почна да ми пишува. Бев пресрекна. Тој беше тој кој што знаеше да ме направи срекна, да ме насмеа да ми го подобри расположението едноставно да ми го направи денот убав :inlove: . Неколку пати ми имаше кажано дека му се допаѓам а и поке од очигледно беше дека и тој мене ми се свиѓа. Бевме излезени неколку пати но меѓу нас немаше ништо. Така лесно несакав да попуштам а и на моменти размислував за другиот како ке биде ако некогаш излеземе заедно како ке го гледам во очи. Тоа наше допишување и јавување траеше до тогаш кога дознав дека тој повторно се смирил со бившата а мене ми вели дека нема девојка. Тогаш ја изгубив целата доверба во него. Но и покрај тоа знаеше понекогаш повторно да ми се јави, а и јас исто така сакав да му го слушнам гласот. На почетокот на летово нешто се скаравме, а тој многу се налути признавам имаше право и речиси цело лето не праевме мубает. Потоа се смиривме но ништо не беше како порано. Тој веке имаше друга. Бев многу лута самата на себе што дозволив тоа да се случи шо немислев на себе :@. Една вечер налетав на овај првиов (убедена сум дека незнаеше нисто за другар му и за мене ) и се измував со него. Навистина незнам шо ми стана дали тоа го направив за да го направам љубоморен или за да му вратам. Потоа многу се кааев но веке беше касно ;( . И откако заврши се веке и двајцата се студенти евего овај вториов повторно се врати, а јас повторно срекна кога ке му го слушнаам гласот. Знае дека се имам мувано со неговиот другар. И сега на секое мене ме прави виновна за тоа шо можело да биде, ке сме биле заедно ке ни било убаво сега можеби било касно еднаш ми зборува дека неможе да биде со некоја шо била со негов другар друг пат друга приказна.. Кога ке падне на муабет за нас да бидеме заедно вели дека тоа можеме да го правиме тајно без некој да незнае, па ако ни било убаво и ако траело ке сме му објаснеле и на другиот па и на останатите. Но си мислам дека нема да успее веке не живееме ни во исти град, а и плашам дека тоа можеби би го правел за да ми врати или пак да биде само неколку пати а јас така несакам. Морам да признам дека го сакам и навистина ми е убаво кога е тука или кога ке ми се јави. Навистина незнам шо да прам ве молам за некое решение :)