Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога партнерот ќе подигне рака

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од GordanaL, 20 мај 2012.

1. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    :o Оф бре дете. Некој близок роднина да не имаш??
    Вујко било кој. Не можеш сама да се избориш со ова. Ти теба заштита.
    Зборни со мајка ти не се срами, заеднички ќе најдете некое решение. Ако треба двете заедно одете во полиција, тие ќе го стресат малку.

На Teodora* и angeloflove им се допаѓа ова.
  2. angeloflove

angeloflove Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    sestra mu znae negovite znaat toj go ima praveno i na prethodnata devojka...mnogu sum skrshena sega mi prakja poraki na koi mi se zakanuva porano placev i mu se plasev sega mu pisav ako saka da me ubie neka me ubie ama nikogas nema da bidam so nego i mu pisav deka ne mu se plasam povekje sto saka neka napravi....mnogu mi e niska samodoverbata se custvuvam sama kako vo dupka vo koja nemam izlez..1 godina go trpam ova i uste mene me obvinuva me navreduva..kurva drolja.. mi gi spomenuva bisite me narekuva gadotija a potoa mi veli deka ne go mislel toa...i odnovo pak....ne znam sto da pravam

3. Sunflowers

Sunflowers Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    128
    @angeloflove Чувај ги пораките како доказ, и со мајка ти во полиција. Таму ќе го побараат и ќе го опоменат да престани. За жал додека не видат модринка не може да одговара за насилство, ама се надевам дека и опомената ќе му делува. Ако продолжи да те замара, а се надевам дека нема, можете приватно да го тужите и да добие забрана за приближување и било какво контактирање.
    Немој да си дозволиш од никој да трпиш ни психичко ни физичко насилство!! Млада си и допрва ќе имаш за избор, немој сликата што дома ја гледаш да ти стане нормална, немој да дозволиш да завршиш како мајка ти.. жал ми е за тоа.
    Дечкото очигледно има проблеми во умот, ниската самодоверба си ја лечи со напади врз тебе, и немој да бидеш во многуте кои поверувале дека насилството ќе престане, колку и да се извинува. Ваквите скоро никогаш не се менуваат. Не дозволувај тебе да ти се намали самодовербата, не си сама и не си девојка за некој таков, не заслужува тој никоја. Ќе помине ова и ќе најдеш нормален дечко. Утешително е што се повеќе се подигнува свеста на девојките и жените да не трпат насилство од партнерите.

На angeloflove му/ѝ се допаѓа ова.
  4. angeloflove

angeloflove Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Nekako se custvuvam podobro sto vi pisam i gi citam prethodnive mislenja ..gi cuvam porakite i mu dadov do znaenje deka ne mu se plasam bidejki porano toj go gledashe mojot strav i uste povekje me maltretirase i fizicki i psihicki...mnogu e tesko i nikogas ne se nadevav deka ke bidam vo vakva situacija..se custvuvam nisko ama znam deka toa e poradi nego i deka ne treba taka da mislam za sebe.sakam da si go vratam zivotot nazad...go sakam ama koga ke pomislam na navredite i na tepanjeto ednostavno go snemuva toa kaj mene...iamam posledici od nego strav nesigurnost se custvuvam deka tonam ama ima nesto sto mi veli deka ke zavrsi ova i deka ke pocnam pak da se gradam kako licnost..

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Strumfeta17

Strumfeta17 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    132
    Понекогаш сами сме си криви за проблемите во кои запаѓаме, затоа треба да внимаваме со каква будала си фаќаме работа, а не после да ги доведуваме во непријатна ситуација и родителите.
    Општо познато е дека повеќето девојки се палат баш на такви немирни момци, полни со агресија надевајки се дека баш они се тие кои ќе ги припитомат. Познавам еден куп другарки кои добиле барем шамар од дечко, што е за мене незамисливо.
    Се чудам како некои девојки можат да простат шамар па дури и ќотек, зарем до толку се глупи да незнаат дека бакнежот е израз на љубов а не шамарот.
    Јас неверство би простила, ама агресија на било кој начин врз мене никако.
    Исто така не разбирам кога ќе слушнам некој да каже, „Ако дознае дечкои дека го изневерува ќе ја убие“ а зошто? Затоа што девојката одлучила сама што сака да прави со себе? Тој ли ја поседува неа и нејзиното тело за да ја казнува затоа што го изневерила?
    Е, ај да видам мене некој да ме пипне затоа што сум решила да бидам со друг, па дури и да сум во брак.
    Моето тело е само мое и ничие друго, ако некому не му се допаѓаат моите постапки тоа е негов проблем.

На Dust и Melita-te-saka им се допаѓа ова.
  6. angeloflove

angeloflove Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    sama sum si kriva sto mu go prostiv prviot shamar...sami sme si krivi bidejki tie zlobnici ni ja unistuvaat samodoverbata i ni se zakanuvaat so se i seshto pa duri i deka ke ne ubijat.Glavnata pricina e strav i ljubovta sto mislime deka ja imame

7. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Meне ваквите девојки како тебе @angeloflove никогаш не ми биле јасни. Значи сум кажала еднаш, и еве ќе повторам со надеж дека мојата сугестија бар малку ќе ви ја подигне свеста... Значи, врската се темели врз љубов, разбирање, меѓусебна поддршка и таа никогаш и во никој случај не смее да иницира било каква врста на насилство! Во тој случај од старт го губи статусот на љубовна врска бидејќи преминува во насилие.! Така да стварно не сте ми јасни како дозволувате некој така дивјачки да се иживува некој над вас од здрави прави и убави. Со тоа што ве омаловажува денес, а утре ве љуби и да ви симнува ѕвезди. Мене би ми се згадил од старт под нозе би го згазила. Како и да е, под итно да пријавиш во полиција! Не би било лошо во наплив на нервоза и да го снимиш неговиот глас на мобилен а потоа истoт, вклучително пораките да ги приложиш како доказ. Верувам дека некој совет плус од феминкиве погоре кои ти го дадоа ќе упали, но она што е битно е ти да не се откажуваш и да бидеш истрајна до крај. Не дозволувај да се извлече копилето, остави го да плати за стореното бидејќи заслужува!

Последна измена: 11 декември 2014
    На Melita-te-saka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. angeloflove

angeloflove Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Sega ne znam kako da se izlecam ...kako da si go vratam zivotot...od kade da pocnam..mislam deka go napraviv prviot cekor sto go spodeliv ova so vas iako ne ve znam..

9. bubamara12345

bubamara12345 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    610
    Истава секунда да си земеш некого и правец во полиција. Мораш да го пријавиш овој насилник. Од ова што го читам т.е што си го пишала ти СЕ ГЛЕДА ДЕКА ИМАШ ЗАКАНА ПО ЖИВОТ. АЛООООО, ДЕВОЈЧЕЕЕЕЕ...Освести се те замолувам. Сместа да си го пријавила додека имаш време, тој лудак насилен може се и сешто да ти напрви. Сведоци сме во последно време на многу немили настани, нека ти бидат поука.
    Ајде собери храброст и правец полиција. Немој овде да си бараш совети и утехи. Реагирај на време и заштити се од тој луд човек. Нему му е место затвор и на лекување.

10. angeloflove

angeloflove Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    ..ZIVOTOT MI E UNISTEN LUDJE...TATKO MI PIJANICA CEL ZIVOT I GO PRAVI TOA NA MAJKA MI...NA RABOTA ME PONIZUVAAT RABOTAM KAKO CISTACKA NA 23 GODINI BIDEJKI MOITE OSTANAA BEZ RABOTA SO 9000 IZDRZUVAM CELO SEMEJSTVO I USTE NA KRAJ OVOJ ME MALTRETIRA SEKOJ DEN I FIZICKI I PSIHICKI...ISTOTO MI SE SLUCUVA I NA RABOTA..NEMAM VOLJA ZA ZIVOT...tesko mi e i ne znam od kade da pocnam..KAKO DA SMENAM SE? KAKO DA SE SMENAM KAKO DA SE IZLEKUVAM?

11. angeloflove

angeloflove Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    TOLKU MI E NISKA SAMODOVERBATA STO SE CUSTVUVAM DEKA NA SITE IM DOZVOLUVAM DA SE PONASHAAT TAKA SO MENE..ustvari i taka e jas dozvoluvam

12. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    @angeloflove Навистина ти е тешка ситуацијата, и признавам дека се соочуваш со дополнителни околности кои само го отежнуваат процесот. Те разбирам. Ете си сакала и за себе нешто убаво надвор од таа беда и сиромаштија па си налетала на таков несреќник. Како и да е, се сомневам дека можеш да го промениш работното место, освен ако немаш врски и не располагаш со партиска книшка (иако и таа не игра голема улога во оваа наша мала државичка). Не знам како да те советувам освен да почекаш времето да помине и да ти даде насока. Во секој случај ако ти е премногу тешка работата пробај во некоја кафана или кафуле да се вработиш. Верувам дека таму бар малку ќе ти олесни. Во секој случај не стој со скрстени раце, мора да почнеш од некаде бидејќи војната е можеби изгубена, но битката никогаш! Освен доколку ние самите не го дозволиме тоа. Така да во меѓувреме барај работа по огласи, распрашувај се. Порано имаше младинска организација, не знам дали сеуште истата постои но, во секој случај би требало да прашаш и таму.

13. viktorxD

viktorxD Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    341
    Edinstveno resenie spored mene e da prijavis vo policija za zal :worried:

На bubamara12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. angeloflove

angeloflove Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Posle porakata sto mu ja napisav deka ne mu se plasham i deka ako saka da me ubie slobodno neka go napravi toa bidejki nema nikogas da mu prostam i nikogas nema da bidam so nego...go snema ne mi pisuva vekje...samo sto mislam deka nema da ostane na ova...moram da bidam pojaka bidejki vaka od site strani ke me srushat...doma problemi tatko mi ..na rabota samo gledaat da te iskoristat da te utepaat od rabota i nakraj muabeti samo plata se cekalo a nisto ne se rabotelo ti naodjaat mani ti vikaat..i uste ovoj..jas stvarno neznam kako izdrzuvam..zivotot mi e haos a samo sakam mir ne mora da imam nisto..

15. smajlii

smajlii Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    241
    @angeloflove после се ова што го прочитав јас сум запрепастена и загрижена, те замолувам да одиш во полиција и да поразговараш со некој кој може да ти помогне, после вакви закани мене би ми било страв да одам до продавница. Пораките чувај ги и одма во полиција пошто ова може да искочи од контрола, несмееш ова да го премолчиш.

16. angeloflove

angeloflove Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Ne mu se plasham vekje toj samo mi zbori taka za da me zaplashi kako porano sto go praveshe...go snema koga mu kazav deka povekje ne mu se plasham i nema ni da mu prostam..se kae za storenoto ama vekje nema da mu prostam...gi cuvam porakite i ako uste ednas mi se zakani ili dojde da se rasprava ke go prijavam..nemam zastita od doma ama ke se zastitam samata po sekoja cena

На smajlii, butterfly4, Val-Dim и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. angeloflove

angeloflove Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Fala vi sto ednostavno go procitavte mojot problem i sto se trudite da mi pomognete da mi dadete sovet...ke ve izvestuvam i se nadevam deka ke mi davate podrska i sila za da se izvlecam i izlecam i da pocnam odnovo..

18. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.783
    Допаѓања:
    61.411
    angeloflove ти си една многу разумна и паметна млада жена и гледам дека веќе имаш „стратегија“ како да се справиш и одбраниш од насилниот дечко!!! Но, биди внимателна, немој да дозволиш да те наговара на средба за разговор, да те подлажува со „големи извинувања“ и со ветувања дека нема да се повтори!!! Биди цврста и НИКАКО немој повторно да разговараш со дечкото и НИКАКО немој да се состануваш со него!!! А, ако случајно ти се испречи на патот пред тебе - правец во полиција со сите заканувачки пораки!!!

19. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Smiri se mila prvo smirise,disi dlaboko i pocni da razmisluvas trezveno,mn mi e zal sto tvoite najubavi godini gi pominuvas vo vakov pekol,veruvajmi mn mi e zal,jas na tvoi godini gi pominav najubavite momenti koi ke go nosam sekogas vo srceto i ti go zasluzvas toa...Kako prvo milo mi e sto si raskinala so toa odvratno gubre i nemoj vo nitu edna sekunda da si pomislila da se vratis kaj nego,tebe ti treba covek pokraj site tvoi problemi sto ke ti pruzi raka ke ti pomogni ke te utesi,a ne kako ovaja stokata da te vrega da te ponizuva,nemoj da se plasis pokazimu zabi i ti zakanimuse deka ke odis vo policija i deka site merki ke gi prevzemis ako ti se priblizi uste ednas nemoj da pokazvas strav bidi silna,na rabota site stavigi na ignor i nemoj recka da mu mavas,toa sto tie ponizavat tebe pokazuva kakvi lige se tie a ne ti IMAT POTREBA DA TE PONIZAVAT ZA DA SI LECAT KOMPLEKSI I DA SE CUSTVUVAT VOZVISENO,toa se prosta masa na luge malograganski alapaci nisto drugo,rabotata si ja raotis cesno ti zavrsuva rabotnoto vreme i prijatno,ne mu obrnuvaj ednostavno vnimanie a vo megu vreme pocni da si apliciras za na drugo mesto da rabotis,primer vo market prodavacka ili vo butik sigurna sum deka ke uspejs i poveke plata ke si zemas znaci borise ne se otkazvaj,situacijata doma kako e takva e probaj kolku sto mozis da pominvas vreme so drugarki,pesaci so telefonot vo race slusalkite vo usi slusajsi muzika i opustise pocni po nekoj redosled da si gi sredvas problemite so trpanie normalno nemozi sve naednas da se sredi no ke bidi sve ok,kako za pocetok,kopileto totalno otkaci go inaku so nego samo podlaboko i podlaboko ke tonis,ponatamu probaj da najdis druga rabota da si trgis napred,i so seto toa ke pocni da ti se zgolemva samodoverbata koga ke pocnis da vlozvas vo sebe samo togas,i nemoj pred nikoj da na navednuvas glavata,nikoj ne e bog da znajs...So sreka

20. angeloflove

angeloflove Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    da taka i mislam da napravam..ama prvo mora da se spravam so sebe za da se spravam so nego podocna...samata so sebe treba da rascistam i da soberam sila za da se boram so site takvi idioti vo mojot zivot sto sakaat samo da te ponizat potcenat i maltetiraat..nikoj ne go zasluzuva toa..mi se otvorija ocite..bolkata e tuka ama i jas sum ziva I ZNAM DEKA NEMA POVEKJE DA DOZVOLAM DA ME POVREDAT..MOZE ME BUTNAL DOLE AMA NE ME SRUSHIL ZIVOTOT

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.