Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога партнерот ќе подигне рака

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од GordanaL, 20 мај 2012.

1. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.754
    :xangeloflove..Немој мила,те молам послушај како што ти вели Daleron,веднаш пријави го тој нема никакво право да ти го прави тоа..тој не е човек штом така те третира верувај, јас потполно те разбирам како ти е.Само незнам тој човек како нема чувства кога знае што имаш преживеано од татко ти и сега тој наместо да ти ја ублажи болката,да те прави среќна,моќна,да знаеш дека имаш на кого да се потпреш кога си во невоља...тој уште толку те растажува:x Ти не го заслужуваш ова мила,не заслужуваш ти ваков психопат..верујвај ти го заслужуваш најдоброто,ти си едно најневино суштество на овој свет кое ни најмалку не заслужува навреди..хах а за чотег не станува ни збор!:!:Затоа главата нагоре(никогаш не се покорувај пред него) и удри му таму клоците.Ние сме тука да те подржуваме,охрабриме..не губи никогаш надеж,како што ти кажав ти го заслужуваш најдоброто..ќе се увериш дека има милион пати подобри од него:!:

2. angeloflove

angeloflove Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    TAKA E SAMO OD GOSPOD TREBA DA SE PLASHAM NEMA DA DOZVOLAM VEKJE NIKOJ DA MI JA SPUSHTA GLAVATA..FALA TI MNOGU

3. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Не ми се верува дека во темава се пишале 11 страни :tmi:.
    Ја отворив онака и очекував 2-3 странички и/или по некој трол ама преку 200коментари?! Noooo :x

Ае напуштам темава додека не е касно... [​IMG]

4. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.739
    Допаѓања:
    172.848
    Јас само едно нешто знам, за се сме си самите криви. Ама баш за се. Затоа што ние сме дозволиле некој да не гази..
    И за жал советот што ти го дадоа погоре ќе ти го дадам и јас, пораките и во полиција.
    И јас поминувам низ нешто слично од поранешниот партнер, некои уцени и закани и знам дека за сето тоа сум си сама крива што уште од првиот момент не сум покажала заби без разлика што сум можела во тој период да изгубам одредени работи.
    Се имам консултирано и со правник и со инспектор, ми имаат речено дека доволни се пораките со заканите и уцените како ќе ме демнел пред зграда и ќе ми го загорчел животот, да сум се пазела од него затоа што можел да пропее и слични глупости, ама јас уште сум убедена дека може сето тоа да помине без никаква полиција и такви глупости.
    Не си мала, можеш сама да одиш во полиција и да си го симнеш товарот од грб. Ако тој те сакал немало да те повредува ни во врска ни после ставањето крај. Затоа што ако сакаш некого го сакаш и на овој и на оној начин. Во тој случај место за одмазда не постои.
    Со лесно девојче...:hug:

На angeloflove му/ѝ се допаѓа ова.
  5. angeloflove

angeloflove Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Se drzam dobro vekje 3 den ...nekako ludje imam zelba da mu se odmazdam ...me fakja nekoja panika se custvuvam izigrano...seuste prakja nekoi poraki ke mi go izgorel ubavoto lice....ke mi napravel prednovogodishen horor..bolen..jas mu kazav na tatko mu i toj mi rece deka imam podrska od nego ako nesto prodolzi ili pak proba nesto da go prijavam vednash...mi rece iako mi e sin toj e djubre i neka plati za toa...inace toj istoto go pravel i na negovata bivsa so koja bile 2 godini...i lepil shlakanici ja isfrlal i na kraj ubavo ja zafrknal i raskinal bidejki mu zdosadilo od nea..idiot neviden...ufff koga mi tekne deka 1 godina sum bila so nego i taka da mi napravi pa uste namesto da ima sovest da se izvini toj uste preti...ne znam sto da kazam.mnogu sum bila glupava ...najveke stravot ne mi dozvoluvase da se trgnam od nego..negovite zakani..ama sega sum spremna na se neka pravi sto saka nema da se smiram

6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.960
    Допаѓања:
    133.416
    Ако крене рака на мене.... Ќе му ја скршам. Ако не одма, кога ќе заспие. И ке го однесам гипс да му стават за да гледам како вришти додека му ја местат.

На Waka-waka и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  7. angeloflove

angeloflove Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Srcka i jas vikav taka ama koga se naogjash vo realna situacija so bolen u mozok e sasvim drugo...ke se borish ama tie se spremni na se..

8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.960
    Допаѓања:
    133.416
    Кога спие, не е спремен на врел зејтин, нели? Кога не можеш да избегаш, можеш да го натераш да се плаши. Да не може да заспие од страв. Кажи му јасно, или прекини, или ке те пријавам. И пријави го. Што те кошта? Оти да трпиш да се изживува некој на тебе? Има и забрана да побарам на километар да не ми се проближи.

На Waka-waka, cresa-jagoda, Umbrella22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. angeloflove

angeloflove Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    da vo pravo si ...ako prodolzi da se zakanuva i da ja preminuva granicata stvarno ke go prijavam..ne sakam toj pak da si prodolzi po svoe i da go pravi toa i na nekoja druga devojka...

10. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Упс пенал јас што си мислам не дај боже некој друг да мисли!!!!!!!!!!!!!!!!

11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.739
    Допаѓања:
    172.848
    НЕ! НЕ! И НЕ!
    Одмаздата нема да те направи ништо поразлична од него!
    Наместо да мислиш на одмаздување, мисли на некои поубави работи, окупирај си го мозокот со поинтересни размислувања.
    И мене ми идат моментални желби да го претепам до таа мера што ни мајка му нема да го препознае, ама тој човек сум го сакала, па и сеуште го сакам и веројатно ќе го сакам, ама не како дечко туку на едно друго ниво. Па тој колку сака нека ми се заканува, чувствата се тие. Некој што го сакаш на било каков начин, не можеш да го повредиш....ако стварно го сакаш де:D

12. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Како можеш да сакаш некој што те повредува, се читаш ли што пишуваш @Dust?

Исто ми падна и ова во очи од
    Ја зафркнал? Ја зафркнал?
    Дали си сериозна?
    Па тој и' ја направил најголемата услуга што можел да и' ја направи. Ја спасил од багра како него.

Ќе ви кажев да соберете храброст и да им се спротивиставите бидејќи таквите типови се хранат со вашиот страв, ама читајќи ги вашите постови мислам дека прво треба да си ги расчитите работите во вашите глави.
    Што всушност вие сакате? Што сметате дека заслужувате?

Толку од мене.

На Candid, Waka-waka и mims-89 им се допаѓа ова.
  13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.739
    Допаѓања:
    172.848
    Јас луѓе не мразам, премногу лошо чувство ми е за да си ја трујам душата:)
    Го сакам како човек, направил работи за мене, ме поддржувал во тешки ситуации, поминал со мене во моментите кога ми било тешко, убаво, досадно. Кога сум се откажувала од се...
    Ама јас не го сакам на тој начин, разбираш? Последните месеци кон него чувствував онаква братска љубов (немам брат, а ниту сестра!), не чувствував потреба да му се правдам за било што, каде одам, што правам, со кого и зошто (притоа потенцирам дека немам изневерено, да не помисли некој на тоа). Тој сето тоа не можеше да го свари, да му речам не правам ништо кога седам дома а јас уствари си пишувам по форуми и такви некои глупости за кои сметаше дека го лажам. Не знам што подразбираат луѓе под - не правам ништо?! Да не мисли некој дека седам на фотеља и зјапам во комарецот на таван?!
    И така место врската да се раскине и секој по свој пат, тој одбра да се одмаздувал за моите ситни лаги. Епа нека се одмаздува, тоа не ме прави да го мразам, прави само да ми е одбивен на секој начин. Како човек.
    Ниту сум го изневерила, ниту сум планирала. Ниту сум направила некое тешко "дело" за да ми враќа на тој начин. Што сака нека прави. Му кажав дека ми е подобро без него, не прифати. Му кажав дека не сакам контакт и нема што да ме замара, пак не прифати. Не може да се помири. Да не треба да му се одмаздам за тоа?! Не го мразам, кучињата лаат - карванот си врви. Ќе му стане јасно дека со закани и уцени не прави ништо, може само да си наштети. А до тогаш, со детскиот памет на 29 години нека си го тера животот :)

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Не смееш да дозволиш никој да крене рака на тебе, а доколку се случи тоа посебно од дечко ставаш одма крај! Не му одговарај на повиците, избегнувај го, доколку продолжи да се заканува докажи му дека си силна и дека не се плашиш, пријави го !
    :hug:

15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    @sesilija koj ne pominal ne znae.Moze da si zamisluvate i vreli zejtini i cekani i sekiri no ne zaboravajte deka realnosta e drugo a sta bi bilo kad bi bilo drugo.
    Go razbiram i opraavduvam devojceto.Nema zosto da si ja true dusata so omraza za bilo kogo.Pogotovo ne za nekogo od kogo videla arnini i go sakala.
    Iskustvoto vo zivotot ke vi pokaze dosta raboti.Posesivnosta e strasna rabota i retko kogo go zaobikoluva.Mozebi ednas.Mozebi ne tolku izrazeno ama sekogo moze da go snajde.
    Ako taa go mrazi ke saka odmazda.E togas i taa ke e kako nego ista.
    Lesno e da recam da ne se plasite od tie sto se zakanuvaat.Toj sto ima namera nesto da stori najcesto toa go pravi a ne da se zakanuva.No nemora da znaci.
    Da ne ve snajde.Lesno e da sme kako niv ama vredi li?

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  16. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    @angeloflove , не си воопшто ти крива за таа прва шлаканица. Виновна си затоа што не си побарала стручна помош. Ова е прашање кое, реално гледано, се решава во одредени институции а не на форум.
    Накратко да ти обајснам. Станува збор за насилство врз жената, поттикнато од желба за доминирање и поттчинување, над истата. Може да се јави во неколку форми и тоа физичко, психичко,сексуално, финансиско.... Колку што забележав, кај тебе се првите две во прашање.
    Тргни ги сите коментари настрана (без да се навреди некој) и започни да размислуваш да се јавиш во социјалните служби. Немој ни под разно да возвратиш. Насилникот започнува со еден шамар па преминува во закани со убиство... На крај исходот може да биде фатален. Ние немаме поднебје за развој на тешки психички растројства ама мора д се има во предвид.
    Те молам, ако е ова вистина, во најкраток рок да се јавиш кај најблиските социјални работници.

17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    @anina so delot vo koj naveduvas deka nasilnikot koj pocnal so samar a zavrsil so ubistvo delumno ne se soglasuvam.
    Ne sekoj sto udril nekomu slakanica e ubiec.Skoro sekoj od nas udril nekomu slakanica.
    Odenjeto kaj sluzbite i ne garantira trajno resenie.Nekoj toa uste poveke ke go potikne.Ne e covek pameten sekogas pravilno resenie da najde.Treba ubava procenka na situacija.A toa najdobro moze da go oceni povredeniot koga ke razmisluva trezveno i ne so odmaznicki misli.

18. Igrata

Igrata Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2013
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    306
    А за промена зошто не преќинеш да го гледаш? Дали постои тип на жена што ја привлекува ризикот од добивање удар, или? Често слушам такви приказни, ама стално има и доза на љубов во нив кон тој што ги удира, како да има некоја под-категорија на жени што имаат некоја дисонанца - ем нејќат ем сакаат таков ризик.

edit: Плус се осеќа таквото однесување. Зошто воопшто се фатила со него не сваќам

19. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Измеѓу шлаканицата и убиството има еден важен сегмент на секое насилство, а тоа е заканата со убиство. Јас колку што прочитав девојката веќе влегла во тој круг. Ако погрешно сум прочитала исправете ме, можеби погрешно сум видела. Овде не станува збор за еден удар туку за повеќе кои ред редум преминуваат во насилство.

20. bate-bane

bate-bane Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2014
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    13
    раскини, не планирај да се земеш без разлика што 4 години сте во врска, чим уште сега кренал рака, што ќе биде понатака во животот, ако уште сега те тепа и гледа дека ти ништо не превземаш и имаш стравопочит кон него, тој и при најмала нервоза ако сте во брак ќе го практикува тоа , бидејќи ќе знае дека ти нема ништо да превземеш.. или збори кажи да се промени и тоа да му е прво и последно, или одма раскини му.. цел живот измачена не треба да бидеш.. (од искуство ти кажувам , мојата тетка има таков живот, тетин ми кога е нервозен ќе ја удри ама џабе никој не му може ништо, а тетка ми не сака да се разаведе од страв)

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.