Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога партнерот ќе подигне рака

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од GordanaL, 20 мај 2012.

1. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Го доживеав овам после 6 год врска тој крена рака на мене ме удри ,но размислувајки што и се случува на тетка ми во бракот и на мојте братучеди што секој втор ден се малтретирани од таков сопруг и татко сватив дека туа е крајот така и беше сеуште го сакам ме молеше да му простам дека несакал не било намерно бил нервозен ноо дефинитивно тука беше крајот веќе несме заедно тој има друга а јас се надевам дека еден ден ќе најдам некој подобар неко со кој ќе имам посветла иднина можеби требаше да му простам но сепак убаво си има една изрека КОЈ ЕДНАШ ДИГНАЛ РАКА НА ЖЕНА ЌЕ ДИГНЕ И ВТОРПАТ зато јас и покразј гоемата љубов решив да ставам крај сепак имаше и други проблеми не беше ова пресудно

На WarriorAngel, SexiLy, Dust и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    @homealone Си донела разумна одлука за да ја прекинеш врската.
    Со оглед на тоа што си имала и други проблеми, ова било кулминација на случувањата. Поуката од искуствата на твоите блиски е доволна за да сфатиш дека се работи за сериозен проблем кој не застанува тука, а уште потешко ќе било за тебе ако си останела со него. Тоа бил пресуден момент за да се поштедиш себе си. Си имала голема причина што си ја прекинала долгата врска и си размислила за сопствениот живот. Ништо не си изгубила.
    Ми оставаш впечаток на силна личност со оптимистички размислувања.
    Секој има право да биде среќен и се случува во некој момент. Само треба да бидеш трпелива додека го доживееш очекуваниот момент.

На homealone му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.477
    Допаѓања:
    55.024
    Ме радува вакви мислења кога ќе прочитам , за пофалба е кога некој ќе согледа што се случува околу него и ќе се разбуди од заблудата во која си спиел само поради љубов . Добро е да ги сватиш примерите и поуките од околината , без да се надеваш дека некој ќе се смени штом еднаш те истепал како стока .

На eloves и homealone им се допаѓа ова.
  4. elenablablabla

elenablablabla Нов член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    vcera jas se najdov vo neprijatna situacija.. se karavme so decko mi so kogo ideme dolgo vreme i mu mavnav samar i toj me mavna vo dzid so glavata.. nisto ne mi e imam samo dzumka ama ipak mnogu mi e tesko.. koga vide sto napravi istrca sakase da se ubie go spreciv i klena na kolena mi gi guskase nozete da mu prostam.. da mu prostam li..?

5. viktorxD

viktorxD Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    341
    Spored mene ..Stom ednas dignal raka.. Ke digne uste mnogu pati....Taka da spored mene .. ne ...

6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.960
    Допаѓања:
    133.416
    Срамота. Ни ти ни тој не сте смееле да удирате. Како можете да не се контролирате? Ти си удрила шамар, а тој инстинктивно вратил, сега тој е крив, ти не? Лабилна личност која сака да се убива после расправија? Колку години имате по 12?

Како и да е, се гледа дека не сте еден за друг. И на двајцата ви треба некој кеј ке знае да ве кнтролира кога сами не можете. Ако останете заедно, ти ќе маваш шамари, он ќе ти ја треска главата, па ќе се преправате жртви и двајцата.

На eloves, Kala22, evangelina.ina и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.303
    Допаѓања:
    22.594
    Како прво и основно не смееш да го удриш, а секако ни тој тебе. Тука мислам оти недораснати сте и двајцата.

На joy1, evangelina.ina и Daleron им се допаѓа ова.
  8. PreciousDiamond

PreciousDiamond Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    90
    Кога партнерот ќе подигне рака - КРАЈ! Нема тука "се покајал", "после му беше многу криво".. Требал да мисли! Штом еднаш дигнал ќе дигне и втор, и трет, и четврти пат... Браво за оние девојки што се доволно силни и паметни да ја прекинат таа врска. Или брак, сеедно. Не ги поднесувам оние жени кои велат дека трпат поради децата. Што бе поради децата, за детето е добро да гледа некој како те удара? Да расте во таква средина? Пример на едн амоја другарка татко и ја малтретираше мајка и и брат и сега е исти како него. Не ми е јасно како некоја девојка може да си го дозволи тоа. Па не ме мене мајка ми и татко ми чувале, пазеле, гледале влакно да не ми фали, за некој малоумен и прост да крева рака на мене. Такви врски се уште одма прекинуваат.

9. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411

Nisto ne mi e, samo imam dzumka?? A sto bi sakala da imas ? A ova so kleknuvanje na kolena mi e omileno, demek epten se kaat..Bi trebalo da ti e jasna situacijata, ako mu dozvolis eden udar samo, ke go ohrabris za ponataka I na kraj sekogas ke te moli na kolena I ke se samoubiva

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Osamena-Srna

Osamena-Srna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    108
    Кога партнерот ќе крене рака на мене, од мене ќе добие кривична пријава и ногирање. Не ногирање во јајца, тоа за мене е премногу ниско да се спуштам на тоа ниво, туку ногирање во газ како синоним за раскинување без право да клекнува на колена, пушта машка солза, каење... Јас да сум на местото на машкиве секоја што ќе ми прости дупло ќе ја малтретирам за да и дојде памет дека насилник си е насилник колку и да ви изгледа дека се кае тој во прва прилика ќе го направи истото.
    За се има простување ама за насилство не, па макар и да ве фатил на дело во експлицитна ситуација каде јасни се гледа дека го изневерувате. Едноставно ниту јас, ниту било која девојка е нечија сопственост или роб за да некој ја казнува со ќотек. Има право да ми раскине но никако да ме удри. Апел до сите девојки, не дозволувајте да крене никој рака на вас без оглед колку е голема вашата „вина“, со тоа што ќе ве удри не ви нанесува само физичка болка туку и и го убива достоинството.

На IvanaJenner му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.293
    Допаѓања:
    17.813
    пупуу до сега не кренал на мене рака, а ако кренее ако се осмели само еден шамар да ми удри недај боже, може повторно да ја крене и да ми направи bye bye, очите нема да ми ги види. И да сум заслужила да ме удри не смее, никој нема право да ме удри, не се решава само со ќотек се.

12. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    @elenablablabla Не си се нашла само ти во непријатна ситуација, туку воопшто начинот на кој функционирате при меѓусебни расправии многу кажува за вас како личности. Меѓусебните несогласувања, препирања и кавги се чувствителни моменти кога самоконтролата е најбитна за да се смират емоциите. Очигледно дека и двајцата сте импулсивни и реагирате на ист начин, а тоа само ја подгрева ионака наелектризираната ситуација. Ако почетните физички напади не допираат до тебе со размислување дека не ти е ништо, останувањето во врска може само да прерасне во нешто сериозно кога секој ќе ја посочува жртвата во другиот за на крај да има фатални последици.

13. veronika20

veronika20 Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Девојкиии мене еднаш ми се случи дечкоми нон стоп играа и кога и да одам кај него ке јадеме и он ке почне да играа ама секојдневно имаме расправии заради недоверба се караме за тоаа далида одам на факултет или не ама мене ми е приоритет тоа во животот и едно време ме тераше да работа и да студирам ама стварно не се издржуваше.Еднас одам до кај него пешки со куфер мака и одам да видам само со ја почнал игратаа а таа играа трае пола саат и повекке а знаеше дека ке одма кај него за да се видиме зошто планирав да си одамм дома од скопје и почнав многу силно да се дерам од нервозаа и почна да ме маваа да ме куби за косаа и вика еве ти го палтото и куферот и надвор и јас добро извинии јас секогаш се нервирам и кога не сум крива се извинувам и ме истепаа и мене мајками ми звонеше и така гласот се воздржувам она да не осети дека плачам и него криво му падна почна да се извинува дека сум го исклучила у моментот оти мн сум се дерелаа и почна солзи да му течатт и јас доброо нема врска ке заборавам ке заборавам... И од тогаш тоа се нема слученоо се шетаме се јас одам на факултет ама нема доверба во емне и се расправаме за тоа нон стоп

14. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    18.222
    И се уште си во врска со вакво ѓубре и паѓаш на неговите патетични изговори? Срам да ти е.
    Најдобронамерен совет: додека е уште време исфрли го од својот живот, оти ќе се каеш подоцна.

На soffce, Avokado, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.527
    Допаѓања:
    5.887
    Не ти требa тaкoв прoблем вo живoтoт, ќе се пoвтoрувa тoa.
    Чoвекa тешкo се менувa.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  16. veronika20

veronika20 Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Ама година ипол сме во врскаа на почетокот се беше по моее се ми одволуваше јас го злоупотребував тоа си излегувавв навечер но никогаш не го изневерив, потоа се сменија улогите се е он како ке кажее како да живее во патријахално време нон стоп се каравме за факултетот а јас сум од друг град и учам во скопјее неможам заради неговата недоверба да не одам на факултет а моите да ми плакаат се во скопје

17. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    18.222
    Абе, се слушаш ли ти што зборуваш? Ти дозволувал, ко ѓоа треба на синџир да те држи врзана па или ќе ти дозволи тој нешто, или не. Не ти дава да одиш на факултет, те малтретира, и ти уште ем му простуваш, ем тука бараш изговори за да го оправдаш? Е немам зборови. Не сфаќам само како немаш бар ронка самопочит. Па зар родителите тебе те израснале и пратиле на факултет дури и во друг град, не за да се осамостоиш, туку за некое си случајно копиле да се изживува врз тебе? Девојко, во тој какви пријави лежат, а не пак уште да го браниш. Отвори ги малку очите и размисли, за твое добро ти велам.

На s1a1n1d1r1a1, eloves, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.527
    Допаѓања:
    5.887

Тебе рoдителите зa штo те рaстеле,се грижaт зa тебе ?
    Зa некoј дa си игрa сo тебе. Не дoзвoлувaј, имaј свoе јaс. Ќе се кaеш јa едвaј се oткaчив oд тaкoв.

Дoмa тетепaaт,пa тoј дa си игрa вaкa сo тебе?
    Немoј,немoј,немoј.

Ќе имaш прилики и други дoдекa е сo време рaзделете се зa твoе дoбрo. Акo мислиш декa ќе мoжеш вaкa прoдoлжи нo сепaк внимaвaј дa не биде предoцнa. Дoбрo е штo пoкaжaл вистинaкo лице и сегa.

На joy1 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  19. charlotte_0000

charlotte_0000 Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    42
    Ова е крајното според мене и не постои никакво оправдување за ваквото дејство.
    Толку.

На eloves, joy1, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  20. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    21.378
    Како прво и прво, тој не ти е ни татко ни мајка да ти забранува дали и кога ќе излегуваш.Ти и само ти одлучваш за то.Мене моите не ми забраниле нешто, не па некој недоквакан идиот ќе ми брани дали да излегувам и ќе ми се понаша ко старател.За факултетот немам зборови, баш си наивна што му дозволуваш и да ти преговара за тоа, да не навлегувам за тоа да ти брани да одиш и покрај то шо твоите плаќаат.
    Дај бе тргни се со време настрана од манијаков, не си влегвај дополнително во проблеми.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.