Точно е дека не треба да тепа,ама вие можете бидејки сте женски а? На тој што сте му удриле шлаканица треба да ве скрши од ќотек.Не е важо дали е машко или жнско,никој не заслужува ќотек.
Во право си teedybeear , тоа ми е поентата и мене, сите сме имале моменти кога сакаме на некоја личност да и удриме таква шлаканица што би ја паметела засекогаш , но сепак самоконтролата треба да си го направи своето, кога јас можам да се контролирам, може и тој од другата страна..... ниту таа ниту тој не смеат да дозволат да си нанесат такво понижување!
Немојте, немојте, немојте да дозволувате никој да дига рака на вас. Колку пати ми доаѓало да и бапнам една, ама онака селски, ама ќе сум се завртел и ќе избегам надвор за да ми пројде лутината, и на мене и на неа. Е сеа проблем било кога ќе почне да трча по мене на улица и да ме се дере свашта. Не нешто во врска со кавгата него као „бегаш млади п**иња да е*еш, малото к*ре има потреба да се докажува, алкохоличару, иди да се лечиш, детиште недораснато.... “ и такви ми ти работи. Бившиот ја кршел од ќутек. Еднаш и и кажав дека со таков пис јазик нема никој да ја трпи. Поентата е дека нема оправдување за насилство. Ако некој е способен до толку да ти ги спои жиците за да го удриш, подобро прекини ја врската/бракот и за свое и за негово добро. Сепак, со драга воља би менувал наместо работите кои што ми ги кажала или постапките што ги направила, да ме удирала до бесвест (не дека и тоа го нема правено). Ако двајца неможат културно да се разберат како луѓе нема што да прават заедно. Не дека не сум удрил, да се разбереме. Само што кога се освестив знаев дека е крај. Ме намести како млад мајмун. Според нејзино сваќање со тоа требаше да сме квит за тоа што ме повреди, демек као сега на исто сме. Се иде во живот и со што све сум живеел..... Кавги има и мора да има, но мора да има правила на кавга, но не се тепајте. Ако тоа почне и се случи повеќе од еднаш, тука е крај па сакале да си признаете или не.
ми вети дека никогаш повеќе нема да крене рака. плачевме како мали деца, навистина се сакаме, но? дали секој заслужува втора шанса?
Немој никогаш да дозволите вашиот дечко да крене рака на вас !!! И ако се случи еднаш тоа,верувајте ке има и реприза....Мене лично ми се има случено тоа.Бифшиот го имаше направено тоа повеќе пати.Првиот пат ме удри по рака...ама ај реков може нема да му се повтори....Немој да се залажувате со изговор дека „нема да се повтори“. После следуваа многу удари. Претежно кога беше пијан тоа го правеше но тоа не е оправдување. Никогаш нема да го заборавам потсинатото лево око..... Цел ден седев пред огледало и плачев.....И ден денес да застанам пред огледало и ми се враќа таа слика .И после тоа се каеше ама џабе. А сегашниов дечко на зезанција ми има речено сите ги тепаат своите,само јас тебе не... (мрднат) а јас му велам немој ни да помислуваш на тоа а не пак да го направиш.
Што се дешава со светов? Најдобрата другарка ја тепа дечкото, вчера на улица малце му фалеше на еден да ја искрши девојката, друг пример го изварала-ја испотепал.. некако периодов само вакви приказни слушам прости луѓе.. друго нема што да се каже
добар совет од другарката прекини ја врската..сега ако почнал така..понатаму што? ќе почни со посериозни повреди сега дигнал само рака те манал понатаму ќе почни да те тепа да те малтретира..најубоо да е прекиниш врската за понатаму да си немаш проблеми поголеми и да го трпиш негоо
Еве уште еден случај на насилство. Како бе останувате со некој кој крева рака на вас. Не велам дека која и да било причина е оправдана, ама ова трескањево на вратава е живи смешки. Промаја бе, промаја! Јас не знам како и после такви работи успевате да го бакнувате и прегрнувате човекот кој ви остава белези по телото. Како мала кога мајка ми ќе ме плеснеше по газот неколку дена ми се гадеше од раката нејзина, камо ли вакви работи. Стварно ви се чудам
рака ќе крене ?! нека проба па ќе го избришам од списокот на живите, никогаш повеќе нема да ме види, според мене се се решава со разговор 21 век сме ..
Какво црно кревање рака бе? Ќе направам да зажали што се родил. Луѓе сме, не сме стока па како животни да се тепаме наместо да зборуваме.
Да ми е маж и да немам друг избор да сум обврзана да го трпам,би размислувала,би барала може изговор нема да се повтори,би му дала уште една шанса да се поправи,ама да ми е дечко и да го трпам да ме тегне секој ден како стока нема да си дозволам никогаш ама никогаш
^ А зошто, ако ти е маж, си обврзана да го трпиш? Во матично кога потпишуваме за вакви ли работи потпишуваме?