Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога партнерот ќе подигне рака

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од GordanaL, 20 мај 2012.

1. hapyygirl

hapyygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    4
    feminki bi sakala da ve prasam za sovet posto stvarno ne znam sto da pravam odam so decko mi veke 10 meseca i se bese super megu nas osven negovite ponekogas agresivni ispati bez pricina a za kopi vo negovata glava sekogas imase pricina cc i posle 7 meseca vrsaka be bese udril taka podobro zamvna po mene i epten se bevme ispikarale pricina bese somnezot za mene deka sumbila na fas so nekoj i posle raskinaveme 4 5 dena i po mnogu molenje i zvonje i plakanje i tormoznje po mojte drugrki da mu se vratam popustiv i resiv da mu dadam uste edna sansa i deneska povtorno kako so sedev ja kaj nego so edna moja drugrka dodeka on bese na vecera so soklasnicicte ko se vrati bez pricina dojde iznerviran pocna da me obvinuva deka sum mislela na bivskiot i se spreckamve povtorno i povtrono krena raka na mene megutoa ovaj pat bese poslos me vregase i udri nekolku pati ne ne pustase da si odeme od kaj nego i koga konecno izlegovme pocna povtrno da plaka da mi se izvniva deka nema da se povtori i nezz tam so pa nezz sea so da pravam znam deka covek ne se menuva deka kakov si e takov ostanuva no nezz sto mislite ima li minimalni sansi da go promenem nekako i dali da sum oprostam bidejki i da prekinam me strav od nego i od toa sto toj moze da napravi ko ke vidi deka ke me izgubi ve molam za sovet i predlog kako na labina licnost da i kazes deka sakas da prekinas da si so nea a da ne se diga mnogu galama fala
    [mod-kirilica:1gmi8124][/mod-kirilica:1gmi8124]

2. minne92

minne92 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    8
    happy girl takvite agresivni luge nese menuvaat zamini si od nego koga ednas te udril ke te udri pak i pak toj e bolen covek zarem ne gledas misli,deka ti mislis na druk deka go izneveruvas takvite nikogaa nese menuvaat toa im e vo krvta,,ako znaat tvojte od doma kazi im so kakov si imas rabota kete podrzat , ne izleguvaj nikogas sama odbegnuvaj mesta kade sto odi i on dodeka nese smiri situacijata,,ne misli deka toj kese smeni toj e bolen

3. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

Волкот го менува крзното,но не и навиките :D
    И да се промени таквата лабилна личност,тоа би било моментално.Луѓето не се менуваат-кратко и јасно.
    Ако мислеш дека заслужуваш таква личност покрај себе,во ред продолжи со него.
    Во спротивно,игнорирај го и не потклекнувај на лажните солзи.
    Сега со помалку си поминала,но во иднина не би сакала да знам како ќе биде.

4. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642

Happy, ме уморе, ни една точка ниту запирка немаш во текстот, ептен неспремна ме фати, без воздух ќе останев додека дочитав :lol:
    Ни молења ни тормозења ни ништо - тој од дома научил дека тепањето е начин да ги решеш проблемите. Тоа му е во потсвеста врежано и тоа ти е тоа. Таков човек никогаш не се менува. А за ова, како да ставиш крај со лабилна личност, како прво ќе ги блокираш сите можни начини на комуникација, значи блок на телефон, блок на фб, ќе ги замолиш другарките да не ти кажуваат кога ќе почне да те бара кај нив. Кога ќе се обиде да те пресретне, прави се дека не го познаваш, само одмини го. Треба време, ама ќе се откаже. Гледај само ти да не си лабилна, затоа што стабилна личност и на глава да и се качи не би сер вратила покрај насилник.

5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.295
    Допаѓања:
    17.818
    Кога партнерот ќе подигне рака може да оди каде сака, но не и кај мене!
    Мене тоа фала му на бога не ми се случило, и нема да се случи! Во тоа сум сигурна! Ама ако еве не дај боже се случи, ма кажувам одма гудбај, па фала богу јас не сум најдена на улица, па некој да ме тепа!

6. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    21.159
    Најверојатно твојот партнер, во овој случај насилникот има проблем со мозокот. И само се лажеш ако мислиш дека некогаш ке се смени или дека ти ке го смениш. Или е психички болен или има некој од страна кој има огромно влијание врз него и кој му ја полни главата. Пред тоа те удрил на само, ама сега кога почнал тоа да го прави и пред други значи дека таквото однесување никогаш нема да го промени. Ако навистина те сакал, и да се посомневал во нешто требало да позборува со тебе за проблемот а не да се однесува како животно. Затоа мој добронамерен совет е да ја прекинеш врската. Ако се почитуваш себеси доволно нема да дозволиш никој да си земе за право да те малтретира, а најмалку дечко кој сигурно си мислела дека ке те сака и почитува засекогаш. Затоа секогаш кога ке ти падне тешко потсети се на тоа како се однесувал кон тебе и какво понижување си доживеала кога тоа го сторил пред другарка ти и верувај дека љубовта кон него ке ја снема. најдете се кај него или кај тебе дома уште поубаво, и раскини му. Не му се јавувај, најди си некој друг и продолжи си да водиш срекен живот. Нема од што да се плашиш, ке му здосади на крајот. Живото е убав и вреди да се живее,а за да биде уште поубав имаме право на избор и да ги отргнеме сите оние кои ни го упропастуваат. Главата горе, знам дека е тешко ама верувам дека на крајот ке успееш. Ти посакувам срека најмногу на свет.

7. iveflower

iveflower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2013
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    12
    Женски истиов проблем гледам дека многумина го имате. И јас 2 пати простив шамар, тоа беше пред 3 месеца и одтогаш се е сјајно иако јас не сум забораила, но дечково почна наместо на мене агресијата да ја истура на нешто околу него, на пример телефонот го акна и го искрши кесето ми го фрла а кога така се понаша не ме остава да заминам а сакам да заминам со цел да му помине нервозата и да праиме муабет после ама џабе, еве гледам како и да е дали врз мене или врз телефонот он стално е агресивен а тешко ми е да се решам на крај........................ :(

8. lovebrazil

lovebrazil Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    78
    И јас го имав истиот проблем. Бегајте девојки од вакви типови ако сакате да останете ментално здрави. Кога јас можев да го оставам и продолжам без него, можат сите! Секој човек е љубоморен, на секој му се случува да изгуби контрола :!: , но втората шанса е оној максимумот. И точно, луѓето не се менуваат. Не се залажувајте, сакајте се себе си, зашто никој не вреди повеќе од самите вас! Не вреди! ;)

9. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    576
    Мислењето ти е пријавено smartass! ;)

Ти па гледам многу засегнат се најде? :?: Да не се пронаоѓаш случајно меѓу групата на претходно споменатите мажи кои неможат да си го контролираат бесот па мора да се понашаат како животни. Гледам те здоболе. Ако.

Всушност треба да се провериш да не имаш some anger issues. За секој случај, можеби некоја несрекна девојка ке налета на тебе.. па да се средиш малку, да си ги смириш страстите де. :wasntme:

За да нема жртви после.. гледам потенцијал имаш. :^)

На Audrey16 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    21.159
    Значи дечкото не може да го контролира бесот, а тебе ти е тешко да се решиш за крај. Ке чекаш ли да ти ја тресне главата од зид како телефонот и да сватиш дека не е за тебе. Знам дека можеби го сакаш и ти е тешко, АМА знаеш колку машки има, и тоа паметни и кои се спремни да ја носат девојката како капка на дланка. Ако останеш со него секој пат така ке те измачува, а ако оформите семејство ке дозволиш да им прави така и на децата и да им создава трауми. И не ми е јасно зошто таквите кога ке имаат изливи на бес не си наштетат себеси, можеби ке им дојде памет или не прифатат лечење на психијатрија? :^) :^) :^)

11. iveflower

iveflower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2013
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    12
    ни јас не е во ред што му простувам ама еве планирам да излезам и да ми кажам крајно што имам без раслика на реакцијата.. ќе му кажам дека нема да премолчам на следниот таков излив на бес и дека ако воопшто го има тоа значи дека ќе не нема нас, и тоа е тоа. Ма нека иде сосе телефон и неговата глава од ѕид ако не му одговара, а не мојата! :^)

12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Koга партнерот ќе подигне рака-ако е за да ја собере пајажината од лустерот, може.Ако не ќе му ја скршам ...

На Dust, mime87, tessie и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    И сама кажуваш дека тој е постојано агресивен, значи тој нема да се смени, зошто тогаш ти е тешко да ставиш крај? Зарем уживаш во ваква врска со психичко и физичко малтретирање?
    Проблемите не се решаваат на ваков начин, во една врска комуникацијата е многу важна, ако не постои, тогаш нема иднина за таа врска. Бегај од ваков човек што подалеку, не вреди да си го уништуваш животот!

14. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    Такви прости мажишта не можам да поднесам , се заколнав уште од мала - колку и да го сакам еднач да ме допре го оставам . Затоа и на мојот му реков можеш да ме изгубиш само ако ме удриш.Од мојот такви маки немам а сигурна сум дека нема и да имам . :!:

15. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    2.442
    Не смее ни да помисли на тоа... глупости. Луѓе што имаат барем малце памет се разбираат со збор.

16. Audrey16

Audrey16 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    51
    Тоа ти се примитивци без и најмалку развиена свест...немаат како во животот, па покажуваат сила...КОЈ и да е, ако барем малце му значиш, нема ни да помисли да те повреди ни психички, а не физички!

17. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    576
    Кога партнерот ке подигне рака, јас ке подигнам нога. ;)

18. angeloflove

angeloflove Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    nova sum na forumov sakam da ve pozdravam site i se nadevam deka ke mi pomognete vo vrska so mojov gooolem problem...raskinav so decko mi bidejki e mnogu ljubomoren pocna i da mi lepi shlakanici da me navreduva da poluduva bez pricina za se sum jas vinovna me navreduva i me napadja bez pricina.me istepa i uste me pravi deka sum jas vinovna sto toj stanal takov .Vcera me napadna za posleden pat porano se obvinuvav jas za se taka me izigra me prevrte i mi ja namali samodoverbata i uste jas sum vinovna.Mi prakja poraki se izvinuva ama jas ne popustam mu rekov deka ne sakam da go vidam da me ostavi na mira a toj mi se zakanuva mi veli ke me ubie ke gorime zaedno ...ne znam sto da pravam povekje..tolku mi go unisti zivotot sto se mi e stresno i pod pritisok.Pomognete mi mnogu mi e teshko

19. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Никој не може да те заштити повеќе од твоите родители. Раскажи им се што ти се случува.
    Недај боже ќе те начека некаде и ќе те осакати. Бегај од таков психопат, на крај на краиштата пријави во полиција меѓутоа со знаење на твоите родители.

На Melita-te-saka и Teodora* им се допаѓа ова.
  20. angeloflove

angeloflove Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Mi e strav i mi e sram ...go znam tatko mi e alkoholicar i go pravi toa na majka mi sega se najde mene nekoj da mi go pravi toa..nemam zastita od moite tatko mi samo moze da go ubie nisto drugo..