1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кондиломи

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од maleckataaa, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. milce

milce Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    22
    не сакам да е реклама ама од папилома кремата брадавиците пшоцнаа да се сусат од само неколку мацканја а сега веке поцна и да ги снемува имам телефонски број каде да ги нарацате во мк на кој му треба во приватна порака

2. ciganka

ciganka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    12
    дали кондиломите се штетни може ли некој да ми објасне, мојот дечко му се појавија и ги гореше и сега ништо нема, дали е можно и јас да ги имам мнгоу се плашам но до сега не ми е воопште изглегло на мене

3. MonikaIlieva

MonikaIlieva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    4
    пред 1 месец ми се појавиа две кафени дамки (точки) не се брадавици точки само
    од што ми се појави може некој д ами објасне

4. lavicata

lavicata Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    21
    I jas imav kondilomii nemozev da najdam wartec krema ne proizveduvale bar taka mi kazaa tie sto im ja poracav i posto imav streasno mn cesanje a neznaev sto da pravam(preku vikend bese)statav 2 dena bebeska pudra bekutan posle nekolku stavanja se podzasusija ne cesaa ne bolea i na kraj posle 10tina dena isceznaa pominaa 2 godini do sega mi se namaat povtoreno fala bogu probajte ne kosta nisto a deluva a da se mackav i so maslo od kantarion paralelno

5. TATJANA89

TATJANA89 Нов член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите ...бремена сум 26 недела .пред недела дена ми се појавија кондиломи и надворесно и внатресно ,и кондиломите се премногу болни ,ве молам за помос ,дали е добро ласерски острануванје на кондиломи, и дали тоа може да настети на бебето ...

6. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    508

Nadvoresno so tecen azot se tretiraat na Kozno - Klinika a vnatresno najubavo isto da prasas mozebi laser ke treba :)

7. kuklickata1

kuklickata1 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2018
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    36
    сега мислам неможи да наштети само пази после пораѓај случајно како мајка да не му пренесеш хпв на бебето ти или сопругот

8. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Со внатрешни кондиломи, ниеден доктор нема да ја пораѓа вагинално. Не се пренесува тоа после пороѓај, туку за време на пороѓајот. Зато консултација со доктор, да се исчистат пред породувањето.

9. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.174
    Допаѓања:
    1.686
    ....

Прикачени фајлови:

На Demon4e му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kuklickata1

kuklickata1 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2018
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    36
    мислиш дека не се пренесува?еве Кај заразените бебиња со хпв можат да се појават брадавици во грлото или на гласните жици или да добијат брадавици по целиот респираторен тракт (таканаречена јувенилна повторувачка респираторна папиломатоза). може да се пренесе преку долна облека или пешкир преку исцедок од нос предмети ХПВ инфекцијата се шири преку непосреден допир со инфицирана кожа или слузокожа. Мора да се знае дека покрај на полните органи, инфекцијата со ХПВ вирусот исто така може да се јави и на слузокожата на устата, како и на очите кај бебињата Тој може да се пренесе од една личност на друга и преку контакт на кожа со кожа, а не само преку сексуален однос затоа треба практивување миење на раце и случајно да не го заразите бебето ти или сопругот многу малку се зборува ама има и многу родители кои случајно и го пренеле вирусот на своите керки или синови затоа вие како родители треба отворено да разговарате со своите матични гиниколози и подетално да ви објасни како да пазите случајно да не го заразите своето бебе дете

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.