1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    :worried:
    најдобро е да си отидеш на лекар општи и он ке те упати каде поточно да отидеш и што да испиташ у секој случај најдобро ти е да си појдеш на лекар

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. dafina1983

dafina1983 Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво, почитувани. Јас сум нова овде па сакав да побарам и ваше мислење. Се обидувам да останам бремена веќе 10 месеци ама ништо, ги следам плодните денови, правам се како што треба матичната ми вели дека се е ОК, а пак ништо. Маж ми правеше спермограм и тоа е во ред. Последниве два месеци ми се јавува проблем во долниот дел ми се појавува бел исцедок згрутен како ронки, со многу јак и остар непријатен мирис, ме чеша многу често и осекам како потечено вцрвенето после менструација и после секој однос пак ми се појавува тој исцедок, и најчесто за време на плодните денови, а после се е нормално. Дали овој проблем е пречка за тоа што не можам да останам бремена. Ги правев сите испитувања и сите брисеви се нормални, немам никаква инфекција.Помош!!!!

3. Rozita.rozence

Rozita.rozence Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    me interesira dali ima sansi da sum bremena? :( posledna menstruacija mi e na 24ti noemvri (redovno) od togas samo 2 pati imav odnos so deckoto i ovie 2-3 dena imam povremeni macnini vo tekot na denot,kako gadenje,ama bez povrakanje.malku sum isplasena pa ve molam za odgovor.pozz

4. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Јас би сакала да ве прашам за еден проблем...видов дека во внатрешноста на вагината имам топчиња (неколку) слични на бублици ама скоро розеви се и испакнати како грозд....што би значело тоа и дали е нешто алармантно??? Благодарам однапред!

5. anaj1d

anaj1d Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    6
    Zdravo, imam 21 godina, i imam problemi so menstruacijata, ne mi e redovna, pred 2 godini bev na ginekolog i mi dade da pijam Diane apcinja za da dobijam, dodeka gi piev dobivav redovno pa prestanav, posle nekolku meseci pak ne dobiv, od togas dobivam samo ednas na nekolku meseci, eve sega nemam dobieno veke 5-6meseci... a imam i visok kilogrami, dali toa e rezultat ili? :/ Odnapred fala na odgovorot

6. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Пошто нема повеќе гинеколози кои ќе пишуваат на темата јас ќе се ставам на местото на гинеколог :lol: шала на страна јас да си кажам од лично искуство за проблемот што го имаш а го имам сеуште и јас и ако имам и родено(ова го потенцирам затоа што сите ми викаа од кога ќе родиш ќе ти се среди менструацијата :?: ) но ете сеуште не ми е редовна менструацијата.Имаш некакво нарушување на хормоните треба да си појдеш пак на гинеколог и да побараш да си провериш хормонален статус и да видите кој хормон не ја работи работата како што треба и во зависност од тоа гинекологот ќе ти каже што треба да пиеш.
    Јас долги години ги користев контрацептивните апчиња(Јасмин) со цел да спречам несакана бременост ама и за средување на менструацијата ама сепак тоа не се случи,значи додека ги пиеш нормално дека ќе биде се во ред ама ако ги прекинеш пак се јавува нередовноста како што е и кај тебе.
    Мој совет провери ги хормоните и продолжи со контрацепција со препорака на гинеколог

7. emilce

emilce Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    zdravo me interesira posle vanmatericnata bremenost kade bi mozela da odam na pregled i od sto bi se toj sostoel.odnapred blagodaram. :)

8. Marta98

Marta98 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Znaci vaka prasuvam za majka mi ovoj mesec i se sluci za 10 dena od prvata menstruacija da dobija povtorno. Prvata i bese poobilna, a vtorata ne. Ve molam kazete mi vo sto e problemot? Blagodaram

9. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    Здраво ја сум нова на форумоф сакав да прашам колку КЛОМИФЕН ке ми помогне за да останам бремена бидејќи мојот гинеколог ми го препиша тој лек зашто јас и мојот сопруг една година сме во брал и покрај супер изкочени резултати ние немаме сеусте ништо ново :| ви благодарам однапред :)

10. eci86

eci86 Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите,
    Нова сум на форумов, бремена сум 16-та недела меѓутоа пред околу еден месец откриен ми е децидуален полип со големина од 1 см на грлото на матката . Имав едно обилно крварење ( полипот ми е откриен после ова крварење ) кое се смири после примена прогестерон инјекција, мирував 2 недели, меѓутоа покасно ми се појави темно црвен скоро кафеав исцедок, кој сеуште го имам ... скоро две недели. Еднаш неделно примам прегестерон депо од 250 мг.Со бебчето за сега е се во ред.
    Ве молам за совет ... Поздрав

11. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    сакам и тука да го поставам истото прашање...кога не би се работело за некоја циста тогаш дали има некоја друга причина за доцнење на менструалниот циклус и ако има која би била?? поздрав

12. simon4e22

simon4e22 Активен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    poslednava menstruacija sto ja imav, imav neizdrzliva bolka vo jajnicite...a sega veke 2 nedeli kako imam grcevi i bolki vo jajnicite ...

13. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    добро бе дали тука некој ке одговори? каде сте доктори?

На eci86 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.044
    Докторите беа тука во април месец, одговараа на поставените прашања само во тој месец.
    Прашањата може да ви ги одговорат феминките кои имаат познавање од овие области. Доктори нема :)

15. Stylesh

Stylesh Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    45
    Јас немам појдено кај гинеколог, но сега веќе треба да одам...:)

16. simon4e22

simon4e22 Активен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    thx for the help

17. dsaeda

dsaeda Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo,nova sum i imam edno prasanje za koe bi ve zamolila da go odgovorite .
    Pred 3 meseci go imav prviot odnos so moeto momce. Prasanjeto mi e okolu bolkite vo stomakot posle odnos,gi osekam cesto a recisi sekogas imame odnosi bez kondom (no nikogash ne se slucilo da ejakulira) . Cuvtvuvam bolki vo gorniot del i desnata strana od stomakot (pod rebrata) .
    p.s. Ne mozam da posetam ginekolog bidejki sum 3ta god. i se plasam da ne doznaat moite .
    Vi blagodaram odnapred .

18. ana005

ana005 Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    jas isto taka imam premnogu silni bolki prviot den i pijam ketonal...i cel den ne me boli stomak....ali da znaes deka tie se mnogu jaki apcinja...a kandtda ako imas mnogu te cesa i imas belo pranje ne e strasno mi se so caj od kamilica... :)

19. Mila04

Mila04 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    68
    Здраво на сите!

Неодамна дознав за PGD (Preimplantation genetic diagnosis), кратко речено: доколку некој од родителите е носител на некоја генетски пренослива болест а сакаат да се спречи преносот на овој ген кај нивното дете, можно е токму со овој тест на ембрионот. Процедурата за оплодување натаму ми е позната, мора да биде со ин витро оплодување. Ме интересира дали тоа се спроведува во Македонија? Видов на интернет дека успешно го работат тоа во клиниките на ACIBADEM во Турција, па се надевам дека ќе почнат и кај нас во Систина.

Однапред Ви благодарам :)

Голем поздрав

20. elimila

elimila Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    11
    zdravo neznam od kade da pocnam minateta nedela bev vo sk vo drzavna bolnica me gledaa na eho i vaginalen pregled mi najdoa policisticni jajnici i ranicka na grloto na matkata odma napraviv i PAP-test bev gi zemav rezultatite i mi ispadna HPV i CIN1 odma mi napravija i tipizacija sega se plasam rezultaite od tipizacijata treba da gi cekam 3nedeli a se moze da se sluci za tie 3 nedeli ve molam za pomos a imam i stasni bolki vo dolniot del od stomakot odnapred vi blagodaram

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.