1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    Zdravo, imam 33 godini omazena sum bez deca, pred skoro godina dena imav spontan abortus, na biohemiskite istrazuvanja pokaza deka najverojatno spontaniot mi se ima sluceno poradi prisustvoto na bakterija hlamidija, so mazot mi pievme terapija i odkako se izleci bakterijata, posle edno 5-6 meseci imavme sex, vednas posle prekinot na menstrualniot ciklus, i ne znam od koi pricini posle seksot prokrvarev pak ne mnogu obilno no traese okolu 3 dena, ovoj mesec dobiv pak nekoe menstrualno poremetuvanje taka da mi dojde no poslabo od normala i mi traese samo dva dena, a po pravilo vo mesecot mi doaga ne tocno pod datum tuku najcesto mi kasne po 10 dena ne znam od koi pricini, do sega nikoj ginekolog mi nema utvrdeno koi se pricinite za toa kasnenje, i mi trae cetiri dena. Ve molam kazete mi koja moze da e pricinata na neredovnata menstruacija i ova menstrualno poremetuvanje so go imam dobieno?? Bidejki sum nadvor od Makedonija i vo mojata okolina ne se naoga ginekolog, taka da sum zagrizena i niz glava mi minuvaat sekakvi misli, duri si pomisluvam da ne slucajno me pogoduva i menopauza bidejki imam slusnato deka mnogu mladi zeni ja dobivaat i pod 40-ta godina????

2. ivana-Mama

ivana-Mama Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo jas sakam da ja prasam Д-р Марија Хаџи-Лега vo vrska so exo pregledite,znaci vaka jas sum vo 32 nedela od bremenosta do sega sum imala samo 2 ultrazvuka i toa vo 7 nedela utvrduvanje na bremenosta i vo 17 nedela morfologija pa me zanima dali e toa vo red zatoa sto vo 17 nedela mi rece ginikoliogot deka glavickata od bebeto e dosta nisko i deka ke moram da imam pregled vo 20 nedela ali mojot ginikolog rece deka nema potreba za toa pa sum zagrizena dali e se vo red mislam deka mojot ginikolog ne e odgovoren bas kako bi trebalo da bide poz i blagodaram

3. Vodolija1

Vodolija1 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Sovet ! menstruacijata mi trae 5 dena,ke mi zavrsi i posle nedela dena povtorno mi protekuva po malce kako kafena boja ?? sto moze da bide ? vi blagodaram

4. elimila

elimila Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    11
    vodolija najdobro ti e da si posetis ginekolog da proveris so pap test

5. Vodolija1

Vodolija1 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
  6. missB

missB Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    22
    Правена сум операција од миом на матка пред помалку од една недела, сега сум веќе дома, се е во ред со операцијата и резот меѓутоа секоја вечер имам покачена температура покрај тоа што примам антибиотици. Пред да ме пуштат од болница ми рекоа дека тоа е нормално но мене ме загрижува бидејќи веќе трет ден се случува истото! Дали треба да барам стучна помош и каде? На матичен гениколог или матичен лекар?
    Благодарам

7. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Елимила исто и јас пред една година имав HPV i CIN 1 испитувањата ги правев во Систина не правев типизација бидејки докторто ми каза да поЧекамE на наредниот пап тест ако се појави ке ми направат типизација. Фала му на Бога немав нисто на нареднио пап тест. Терапија ми даде вагиналети на природна база ги ставав 3 месеци. Мислам оти нема потреба од пласење ке ти дадат тарапија. И како сто имам слуснато откако ке останес бремена и ке се породис мозно е да ги снема HPV i CIN 1. Писи стом ке ги дознаес резултатите. :*

8. elimila

elimila Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    11
    mene ne mi dadoa nisto nikakva terapija a rezultatite ke gi zemam vo sreda i ke ti pisam :*

На Riba123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. maja7v

maja7v Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, sakam da ve prasham kolkava e tocnosta na ehoto po izminati 6 nedeli (od koga posleden pat imav odnosi) ? Veke bev na ginekolog mi kazaa deka nema nishto,vo meguvreme imav dva normalni ciklusi, no me interesira dali e toa dovolen period za da moze so sigurnost da se kaze deka ne sum bremena ?

10. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    Феминки !!! имам едно прашање кое се однесуват за една моја пријателка таа имат околу 50/52 години имала тумур на матка остранета и е матката и јајниците е сега таа се интересират
    дали во посттотална хистеректомија можит да се јавит повторно некој вид на тумур на влезот од (вагина) пошто само тоа и е останато. Наиме оперирана е пред 5 год. сега осекат некакво задебелуванје со самопреглед и чешанје инфекција. Многу е исплашена а нејзиниот матичен гениколог е на одмор моментално е отсутен. Ве молам нешто кажете колку да се посмирит додека одит на гениколок следниот месец
    Однапред ви благодарам!

11. mrchatorka

mrchatorka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    55
    Да, не знам што се двоумиш воопшто...си имала два циклуса плус и на ехо те виделе. Не се секирај!

12. puflaa

puflaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    23
    Здраво. Сакам да прашам да при гинеколошки преглед (при вагинално ехо и стандарден преглед )се гледа дали си бремена макар и на почеток да е бременост, две недели да кажеме??
    Имав мала незгода и бев на гинеколог и не кажа ништо, после тоа имав менструација на време ми беше ама сега месец и пол после тоа ми касни па почнувам да паничам затоа што до сега ми беше редовна.

13. kiki101

kiki101 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    4
    Ми касни менструацијата веќе два дена, имаме неколку пати незаштитен однос со дечко ми но сигурни сме дека тој не сврше во мене, сношти зедов тест sure check иако незнаев како точно се користи и неможев да го напрам како што е во упаството сепак капнав некако неколку капки таму и чекав повеќе од 5 мин, и потоа гледам 2 сосема бледи цртички,дали е можно да сум бремена :x на упаството пишеше ако е напраен како што треба првата цртичка кај С треба да е црвена и убо да се гледа, а во мојот случај двете беа бледи :x не сум баш сигурна во тестовите а за да одам на гинеколог треба прво да се закажам преку телефон или можи да појдам на болница и да завршам работа!?

14. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Веќе две-три недели ме измачува инфекција доле и последнава недела стана страшна... целата сум црвена, околу, нагоре, надоле, насекаде, ужасно чеша, а ако земам да се зачешам малку уште полошо правам, пече и станува како рана па и крв може да се појави. Зимав урина и ми се покажа дека имам бактерии, зимав брис и ми покажа дека нема ништо, се е супер а јас секој ден сум се полоша и полоша... Ставав гарамицин и течна бела пудра (по препорака од докторот), оригинал павловиќева, кантарионово масло, но ништо не помогна, више незнам што да правам, докторот вика сега канестен да ставам дека порано имав проблеми со кандида па да не е нешто големо испаднало од кандидата... малку ми е страв канестен на раните и иритирана кожа да го ставам ама ај и тоа ке пробам... Ми вика докторот алергија од прашок, инфекција од депилација кој знае више што е, совет?

15. Riba123

Riba123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    12
    Kiki mislam oti dve crticki se dve crticki dali po bledi ili po crveni toa znaci deka si bremen. Ama za da bides najsigurna zemi si test i napravi si go nautro pa ke vides sto ke ti pokaze ako pak pokaze isto mislam oti toa treba da znaci bremenost. Pa potoa mozes da si zakazes za pregleda pa tamu uste po ubavo ke ti kazat. Pozdravce i ti posakuvam se najdobro :*

16. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.619
    Допаѓања:
    9.012
    Eве го и мојот проблем:ми доцни менструацијата,минатиот месец ми дојде на 31декември,а сега е 31јануари и не ми дошло сеуште.инаку имам полицистични јајници ,едно време пиев апчиња препишани од гинеколог,се подобри ситуацијата,само овој месец вака ми се случи,имам болки во градите и во нозете.
    ве молам за мислење што може да ми е.
    п.с.само немојте да пишете дека е можно да сум бремена,бидејќи извесно време не сум сексуално активна

17. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    probaj so betadin vaginalni! :tmi: mislam se drugo e za dzabe

18. Missemss

Missemss Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Прашање:
    На последниот ден од менструалниот циклус поради инцидент испив апче Норлево за да се намалат шансите за забременување, но по 5 денови, за време на сексуалниот однос имав крварење со свежа, јарко црвена крв, а ова крварење не продолжи односно во следниот час немав никаков исцедок на хигиенската влошка. Во текот на следната недела ќе се консултирам со мојот гинеколог, но би сакала да чујам мислења од овие гинеколози зошто ги сметам за покомпетентни и посигурни доктори.
    Ви благодарам однапред!

19. Tanja.1

Tanja.1 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Значи вака :( веке 4 дена имам неиздржливи болки во долниот дел на стомакот. Веке еве како недела дена ми заврши менструацијата, и од како ми заврши имам страшни болки и незнам што да правам. ве молам за помош, дали знаете било какви чаеви или нешто слично Ви Благодарам многу
    Поздрав :*

20. ana005

ana005 Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    здраво..вака пред неколку месеци на долниот дел на стомакот од десна страна ми се појави како отецено црево...и многу ме болеше...бев на лекар и ми рекоа дека сум била во овулација затоа така ми било...сега пак ми се појавува...ме интересира дали тоа е така..или може да ми е нешто друго....фала однапред .go postaviv prasanjevo pred nekoe vreme ali ne dobiv nikakov odgovor...

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.