1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Срам не срам ке си прашам.
    Вчера кога си дојдев од школо имав крв на гаките, мислев дојдено ми е. Се средив си ставив улошка а денеска нема ништо :o Немам ни крв ни ништо. Рано ми е вчера бевме 1 а некаде накај 7-8 најчесто ми доага. И сега, што може да е :^)

2. Tochkata

Tochkata Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    1
    сакам да ми кажете нешто повеќе за миом кој се раѓа , каква е операцијата? Дли е ризична, дали е можно по некое време пак да се појави миом? И дали операциите се прават само од понеделник до петок или може да спадни и во сабота ?

3. Maleckata5

Maleckata5 Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2013
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    4
    сакам да прашам во долниот дел од левата страна имам едно топче често пати ми се појавува веке со години и некогаш ме здоболува...Но во последно време до него што е од внатре го осекам подуено но од десната страна немам ништо...Имам слушнато за истово нешто и слушнав дека ставале нешто и одпосле истекло многу гној дали е нешто опасно и како можам да го отстранам

4. DANI30120

DANI30120 Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ke ve zamolam za sovet ili bilo sto. Veke godina dena vo ovulacija pri seksualen odnos na partnerot od mene ima kako beli grutcinja. Primav terapija so kansen, so mikoril, bese tretiran i partnerot , potoa nistatin, koristev tamponi so kantarion, jogurt, linex lady, piev jogurt, blago samo vo minimalni kolicini i pak istot sekoj mesec. Znaci na partnerot otkoga ke go zavrsime odnos ima beli partili ili grutcinja od mene. Miris nema sekogas. Da napomenam deka napraviv 2 pap testa i nemam nisto osven kandida. Jas navistina neznam kako da se izboram so ova, znam samo deka veke psihicki pocna da me unistuva i sekako vlijae na moeto libido. Ke ve zamolam za sovet.

5. teonena

teonena Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Sakam da prasam od sto moze da mi se pojavuvaat temno kafeni damki na gakjite i toa veke 3-4 dena po red .. sekoj den se povekje ima :( ?

6. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Имав менс. на 20 февруари до 25-26 одтогаш имав сексуални односи со дечко ми на први март и така наваму...Пред неколку дена имав на гаќите кафеаво ама пообилно...Ко се избришав беше црвено како со бела слуз некоја...И ми продолжи така 2-3 дена по малку и сега немам поќе веке неколку дена ништо...Осеќав некои тапи болки и тежина на матката...Го имам поставено истото прашање и на друга тема но добив само еден одговор дека можеби сум бремена...Ама некако ми изгледа премногу рано за да се покажат некои такви симптоми позз :*

7. mila.66

mila.66 Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ме интересира дали добивате одговори? Фала и позз

8. medolino

medolino Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Da ve prasam vo vtornikot mi zavrsi menstruacija, vo petokot imav odnos, denes sme vtornik i imam kafeav iscedok ona kako temno crvena boja, dali ima sansi da sum bremena ( inaku rabotime na toa) i samo da kazam deka do pred da dobijam 3 godini piev kontraceptivni tableti, koj ginekologot mi kaza deka tie sto gi pijat imaat sansa odma da zabremenat.Dali ima sansi da sum bremena?

9. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    За жал не добиваме одговори...Позз

10. ivona535

ivona535 Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    би сакала да прашам последнава недела многу често идам на мокрење се е во ред но при крај додека мочам ме запекува и зачешува.. а пред некое време бев на гинеколог дали има некои лекови што можат да помогнат како на пр одмивање со камилица или нешто слично?

11. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Бактрим ке си купиш мислам дека се пијат по 3-4 пати во денот по две апчиња,ке ти кажат во аптека за посигурно,одма ке ти помини...

12. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Ахах од гинеколозиве се виде фајде.. :lol: :lol: :lol: Туку да си прашам јас.
    Поточно мајка ми има еден проблем.Многу често мокри на ден,плус неможе да дотрае воопшто,мислам моментално мокри,како да нема осет,знаете како кај бебињата.Не е многу стара за тоа,мислам околу 40 години е,и ова и се случува веќе 1 месец.Ако знае некој лек за овој проблем,ве молам споделете.Благодарам однапред. :bow:

13. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    903
    Нека пие Увин чај, подолго време,недела или две.Би требало да и помогне.Ако е обична инфекција.

На kikkki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. tea-nova

tea-nova Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2013
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    11
    Имам едно прашање.Веќе подолго време чувствувам непријатен мирис на интимните делови.и покрај секојдневното туширање мирисот и понатаму се чувствува.ве молам за совет.

15. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.745
    Допаѓања:
    4.846
    Да,во ред е да пие увин чај,ама поконкретно беше на гинеколог,и утврди дека има задебелување на ѕидовите на бешиката.Сега зема некои си апчиња Ципринол,ама не и помагаат.Ве молам за совет ако некој знае. :worried:

16. lovebird

lovebird Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Zdravo devojki , vo posledno vreme osekam kako da mi duva vnatre vo intimata i dobivam bolki na stomak ! dali na nekoja i se slucilo nesto slicno? vi blagodaram !

На Prashina му/ѝ се допаѓа ова.
  17. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Izvinete za pishenjeto nemam kirilicno pismo na kompjuterot momentalno.

Imam skoro 19 godini i od sekogas ne mi e redovna menstuacijata, ama kasni po 2-3 nedeli.
    Posledniot period sum pod mnogu stres imam nekoj problemi i ete veke 2 meseci ne mi idi... Ne sum seksualno aktivna i sakam da znam dali treba da odam na doktor da proveram hormoni... Ili da ostam prirodno da si teci... Neznam so da pram... :D

18. Renatka0303

Renatka0303 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво,сакам да се консултирам со вас..пред 2 месеци ми беа откриени кондиломи,правев пап тест..хпвто искоци нискоризичен мегутоа се показа цин 2,после месец ипол од папот бев на биопсија и докторката ми реце дека не било толку лошо дека немало потреба од несто поригорозно како конизација ми даде витаминска терапија,вагиналети со алое вера и прополис и петфлуроцилот,проблемот е сто овие петфлуроцилот вагиналетите немозам да ги најдам во ниедна аптека..дали би мозеле да ме посочите,и уште нешто ми забрани да пушам мегутоа никако да ги остаам :( влијаат ли цигарите премногу на имунитетот..

19. Ramante

Ramante Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    60
    Добро утро
    Вака сега си имам мака голема .Ми касни миментално многу последен пат имав добиено на 22 февруари.На гинеколог бев не сум бремена иако сме во фаза на правење деца ама ете нема ништо тоа се потврди и на ехо (обично и вагинално) и преку крв .Гинекологот ми рече да почекам да ми дојде по природен пат па на 3 ден на напраеме хормонски статус па после тестови микробиолошки и пап.
    Друго што морам да напоменам држев диета со внес на калории до 1500 дневно а сега гледам тоа да биде до 1200(строго здрава храна варено и печено и многу овошје и зеленчук ) и плус вежбам интензивно 4 пати во неделата (во теретана дигам тегови ) ,дали вежбањево има некој лош ефект или се е мит само .Ве молам за совет не е работа ова пмс ми трае 1 месец ке убијам некого :D
    Ви благодарам од напред

20. little.woman

little.woman Активен член

Се зачлени на:
    2 декември 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    14
    Здраво девојки :)
    Пред некое време приметив дека малите срамни усни (labia minora)не ми се исти од левата страна ми е подолго а од десната си е нормално. Отидов на гинеколог и ми рекоа од инфекција е и ми препиша вагиналетки POLYGYNAX, 12 капсули и потоа да чекам да ми дојде и пак да отидам на преглед... Завршив со капсулите а сеуште ништо не се променило, секако ке одам пак на преглед ама сакам да ве прашам дали некој има слушнато за нешто такво..... :(

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.