1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Кандидата има врска со благото..
    Веројатно имаш кандида. Ти спомна такво нешто гинекологот?
    Ако е кандида во прашање тогаш има логика да ти се намали белото прање поради тоа што си престанала со благо. :)

2. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.939

Имав кандида пред некоја година, ама ми се исчисти. А инаку гинекологов не ми спомна сега за кандида, бидејќи на улица се сретнавме зборевме, пријателки сме. Ама не одам кај неа на прегледи, али совети како совет секогаш ми помагале, па викам што има врска со благото, оти стварно помогна..
    Инаку не се сеќавам пред некоја година ми открија кандида, како се проверуваше со мокрача?

3. eye

eye Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    5
    имам 19години со дечко ми прв пат однос имавме пред два мееци знам дек е нормално првиот пат да ти притече крв меѓуутоа мене сеуште мии тече за време на односот дали нешто не е во ред со мене

4. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Знам дека одамна гинеколозите не даваат одговор на поставените прашања, но ако некој знае би го замолила да ми одговори на прашањава.

На сестра ми и доцни 11 дена. Направила тест за бременост, прво излегол негативен, а по 15 минути се појавила и втората цртичка (на тестот пишувало да се чека најмногу 10 минути, потоа воопшто да не се читаат резултатите)

Се израдувавме дека е бремена, но остана сомнеж дека резултатите од тестот се доцна прочитани и можно е да се погрешни.
    По неколку дена посетивме гинеколог колку да ја потврди бременоста но освен задебелен ендометриум плод не се гледаше.
    Ни рекоа да почекаме барем уште една недела, па потоа пак да направиме ехо.
    Во меѓу време (поради неизвесноста) се решивме да направиме испитување на крвта.
    По 11 дена доцнење (а 16 од ризичниот однос) би требало резултатите од крвта да се веродостојни.
    Вредностите излегоа < 1,0 што всушност значи деке не е бремена.
    Бидејќи од <1,0 до <5,3 не станува збор за бременост. Да излезеше некоја поголема вредност ќе имаше простор за сомнеж, но резултатите од крвта покажуваат дека не станува збор за бременост.

Можно ли е да се погрешни резултатите од крвта?
    Која може да биде причината за задебелен ендометриум? (освен секако бременост)

Ако некој има слично искуство нека го сподели, зошто веќе се пореметивме.

5. belomorka

belomorka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    23
    ајде и јас да поставам едно пршање, ако некој знае да ми помогне. направени се сите тумор маркер и се добри ама оној за генитали испаднал многу висок поточно пишувало > 500, а нормално било до 35. е сега бидејки и матката и јаниците се извадени (помината е и хемо и зрачна терапија пред 2 години)и секој 3 месеци се оди на конторла и резултатие се добри (поточно нема малигни клетки) како може Т.М да е толку висок, инаку резултато ми го кажа еден кардиолог бидеји таму се правени бидејки пациентката лежи на кардиологија. за на крај да ми рече па можеби се грешни резултатите????

6. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    zdravo imam edno prasanje, vi se ima li sluceno da za vreme na menstrualniot ciklus da krvarite pomalku, mene ova vtor pat mi se slucuva godinava, prviot pat pred 6 meseci ispaniciv, pomisliv deka me fajka menopauza so ogled na toa deka imam 33 godini a nemam ragano, togas bev na ginekolog i mi pravea i hormonalni ispuiituvanja preku krvta dali sum plodna, rezultatite bea super,... ovoj mesec mi kasnese 10 dena i gledam deka krvarenjeto e povtorno pomalku odkolku sto treba,( po edna vlosnka na 24h i toa sredno potopena) inaku pred dve nedeli imav napad na jajnici, so pomos na paracetamol uspeav da smiram bolkite, mnogu pati mi se slucuva toa, koga sum nastinata, mislite li deka sevo ova mi se slucuva od nastinka????

7. oke

oke Активен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo na site,,vaka sega ve sleda sekogas no ne bev registrirana tuka pa odluciv da se registriram I da pobaram pomos I od vas tuka,,vo brak sum 5god,,prvite 3god nesakavme bebence I se cuvavme,,,potoa odlucivme da imame bebe no nikako da bidne dve god po red se obiduvame I nikako,,,nekoi mi velat deka od toa sto sme se pazele zatoa ne mozam da ostanam trudna ve molam vase mislene

8. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207

Ste pobarale li strucna pomos??? Jas sum vo brak skoro dve godini, plus ziveevme zaedno edna godina i nie se pazevme predhodno pa lani na dva meseca ostanav, no za zal zavrsi so spontan, do sega pak se pazevme od licni pricini no planirame vo bliska idnina pak da se obiduvame, moj sovet da pobarate strucna pomos bidejki dve godini ne se malku vo obiduvanje...so sreka

9. DevilsCandy

DevilsCandy Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Девојки ве молам за помош! Го поставив истото прашање во соодветната категорија, меѓутоа ќе го поставам и тука за секој случај..

Пред неколку дена бев за прв пат на гинеколог, и ми најдоа раничка на грлото на матката. Докторот ми рече дека е многу чудно бидејќи сум многу млада за такво нешто (имам 21 година) со оглед на тоа што досега не сум била трудна и сум имала само еден партнер. Резултатите од ПАП тестот сеуште не се готови, а јас ќе полудам додека да стигнат.. :sweat: Прочитав се и свашта на интернет, од тоа дека ХПВ може да предизвика таква раничка, до Цинови, итн.. И исто така, докторот ми рече дека имам проблем со кандидата и ми препиша терапија со Полигинакс во времетраење од 12 дена.. Дали некоја од вас имала сличен проблем? Дали е можно кандидата да ми ја предизвикала раничката? ВЕ МОЛАМ за одговор, премногу ми е страв да не излезе нешто лошо на ПАП тестот.. :sweat:

10. 110

110 Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    6
    Најчесто раничките се појавуваат поради промени на pH вредноста во вагината, а покачената pH вредност е одлично тло за развивање на инфекции и бактерии од типот на кандида и многу други. Јас го имав истиот проблем кога отидов прв пат на гинеколог, немав рана но ми кажаа дека можно е да ми прокрвари грлото на матката т.е да ми се појави раничка. Еве веќе 1 месец се лечам со терапии, Flagyl за орална употреба и вагинални, + Neopenotren Forte вагинални, и сеуште нема некое којзнае какво подобрување.
    Гледај зајакни го имунитетот, пиј витамини и имуностимулатори, мачкај се со Канестен маст и соодветната терапија која ти ја препишале. Ваквите инфекции бараат внимание и долго време се лечат.

На DevilsCandy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. DevilsCandy

DevilsCandy Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Ти благодарам за брзиот одговор, малце ме смири.. Знам дека ваквите инфекции бараат големо внимание, подготвена сум да направам било што за да се врати се во нормала.. Можно е да е некоја посериозна причина? Највеќе се плашам од ХПВ, ЦИН итн.. :worried:

12. 110

110 Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    6
    За тоа ќе знаеш дури откако ќе ги добиеш резултатите од пап-от. Не сакам да те плашам, но поради тоа што ти е веќе воспалено и имаш раничка, можно е резултатите посериозни да излезат ( така и мене ми беше кажано ), но на крајот испадна дека немам цин или хпв. Понекогаш поради силна инфекција на пап тестот излегува цин1, но не е ништо страшно. Со јакнење на имунитетот и пиење на соодветни антибиотици за инфекцијата брзо ќе ти помине.

На DevilsCandy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Во последно време имам болки за време на овулацијата кои траат обично два дена најмногу во пределот на половината и во пределот на долниот стомак и вагината. Не се како болки повеке како некоја нелагодност, непријатност, и е прилично неубаво чуството. Исто така ми се случува и пред циклус. Вакви болки не сум имала до сега ми се појавија последните месеци. Дали сето ова е нормално?

14. 110

110 Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    6
    Нормално е. Исто и јас за време на овулација чувствувам непријатна болка во јајниците, но тоа е поради пукањето на јајце клетките во плодните денови. Не е ништо невообичаено не грижи се.

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  15. DevilsCandy

DevilsCandy Активен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Сега за сега можам само да се надевам дека не е ништо сериозно.. Па ќе видам кога ќе стигнат резултатите.. :worried: Ти благодарам многу за информациите! :*

16. kiki-riki

kiki-riki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    117
    помошшш
    досега циклусот ми траеше 3-4 дена ама сега еве 10 дена крварење и нема намера да престане што е во прашање?

17. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Совет: право на гинеколог. Ние само можеме да погодуваме што ти е, ама додека не отидеш на преглед нема да знаеш. Поздрав и се надевам дека не е нешто лошо. :* :*

18. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Девојки бев на гинеколог и ми рекоа резултатите од папот по два месеци, бидејќи во државна таа што работела на резултатите отишла пензија и сега настанал хаос. Па дали се нормални????????

19. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    аман бре? ако ти е итно прашај го гинекологот дали има и други места кај што би можело да ти го прегледаат брисот. јас мислам дека има. за на приватниве знам ама таму се плаќа и имам начуено дека скоро секогаш имале наод( лажно позитивен) на брисевите :worried:

20. eye

eye Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    5
    сексуално сум активна околу 2 месеца и приметувам дека многу често при сексуалниот однос ми притекува крв,ми рекоа дека ако имаш инфекција тоа е можно но притоа осеќаш болка и при уринирање те печи,јас ги немам тие симтоми. помислив дека ми притекува крв бидејќи со дечко ми знаеме да бидеме диви а неговиот полов орган е доста голем но последниот пат тоа не беше случај а јас повторно прокрварев... веројатно ќе појдам на гинеколог но сепак дали некоја од вас знае што би можело да не е во ред со мене?!....крварењето не е обилно и е бледо розево, и имам приметено дека тоа најчесто ми се случува кога предиграта ни е пократка а и при почетокот на пенетрацијата осеќам мала болка.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.