1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. valerijaaa

valerijaaa Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    zdravo me interesira dali so kandida moze da se ostane bremena ...ja imam kandidava ,a sakam da ostanam bremena dali toa vlijae sto ne uspevam vo toa ,i so koj lekovi mozam daja izlecam nabrzo,dali moze da mi ja osteti matkata...pozz

2. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    кандидата не е опасна инфекција и може да се излечи.но доколку не се направи тоа на време таа навлегува длабоко во грлото на вагината и на јајцеводите им прави лузни кои предизвикуваат неплодност.
    подобро да се спречи отколку да се лечи :D

3. Goga123

Goga123 Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    6
    Здраво сакам да прашам нешто во врска со вагиналниот исцедок .. Пред повекје од една година вагиналниот исцедок почна да менува бои зеленкасто, золто, кафено и слично .. исто така и многу мириса гадно.. пробав многу работи Како што е миење со камилица, Кансен масче и други работи за Интимна нега и ништо не ми помогна .. Некогаш СЕ Смири но За многу кратко време 2-3 часа потоа пак исто .. Некогаш чувствувам чешање, пецкање но не секогаш исцедокот ми тече нон стоп Како менстуација ... навистина незнам што да правам, несакам да одам на гинеколог, можете ли некако да ми помогнете, дали има некое домашно лекување за оваа или пак можеби знаете за што станува збор? :/

4. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Зеленкаст и смрдлив исцедок не е нормално да имаш!
    Тука камилица не ти помага, а апчиња и креми без препорака од доктор не треба да користиш.
    Мораш да одиш на гинеколог и да си примиш соодветна терапија.
    Нема друго чаре!
    Со чекање можеш само да си ја влошиш состојбата а на крајот пак ќе отидеш на гинеколог! Една година си чекала? Мислиш еден ден да имаш деца?
    Само од себе ова не поминува!

5. valerijaaa

valerijaaa Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    gi imam kanesten 3 tabletite d,vcera go upotrebiv poslednoto ... dali se dovolni ili treba da koristam uste nesto ??

6. ladybug20

ladybug20 Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    медикаментозен абортус, т.е. абортус со лекарства дали се прави кај нас?

7. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    ^ Колку што знам не.

8. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    една бивша другарка од основно знам дека абортираше со лекарства ама не препишани од гинеколог знам дека во моментот кога дознала дека е времена препила се и прокрварила.
    а за кандидата директно на гинеколог џабе ти е тука консултации ние никој не знаеме до кој степен ти е дојдена инфекцијата и од што ти е.мајками ја има истава и по кои не испитувања замина не можеа да и откријат од што е ама она си е внатре чиста само надворешно си има проблеми.

На ladybug20 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Goga123

Goga123 Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    6
    не отидов на лекар бидејки правев муабет со една постара личност која има сличен проблем како мене... таа ми рече дека одела на гинеколог е дека тој и рекол неможе од тоа да се излечи бидејќи денеска секоја втора жена имала инфекција, а вагиналните инфекции се добивале од храна, од материјалот на долната облека, од голевите за туширање и слично. Јас мислев дека оваа до некаде е нормално но не ми изгледа баш така.. Личноста со која раговарав ми рече дека можам да земам и да пробам со вагинални капсули кои се на природна база ...

10. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.885
    Допаѓања:
    3.782
    хаха како неможе да се излечи божее па секоја втора има инфекција да ама се лечи со лекови ало според ова ти имаш кламидија или трохомонијаза а мозе и двете ги имаш, ајде под итно на гинеколог да ти земат микробиолошки брисеви да се види која или кои бактерии ги имаш и да примаш лекови, ало ова не минува од природна база чаеви и триста глупости ова бара лечење, лечи се на време да не удираш после глава во зид

11. Goga123

Goga123 Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    6
    кламидија е сексуално пренослива болест, а јас оваа го имам уште пред да почнам со сексуални односи .. така да неверувам дека е тоа, како и да е изгледа дека ке морам на гинеколог иако несакам :(

12. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.885
    Допаѓања:
    3.782
    оффф а колку време имаш односи? иди види може и пред тоа да си фатила нешто од базен од јавно веце од депилации :tmi: мораш брисеви да направиш, ајде закази си негде па пиши ни што испаднало :hai:

13. Goga123

Goga123 Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    6
    па некаде половина година, често имам и болки при сексуален однос... морам да одам што поскоро

14. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.885
    Допаѓања:
    3.782
    nisto strasno ne e ako odis na ginekolog , napomeni mu deka i pred da imas odnosi si imala isti vakov iscedok da ima vo predvid da ne treba nesto dopolnitelno da se ispita..

15. Barbil

Barbil Активен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo ...Sakam da prasam nesto pred 10 dena na pap mi utvrdija Hpv cin2 vednas na biopsija na klinika i sega cekam rezlutat pa sakam da ve prasam za sovet dali ima lek pomos nesto na prirodna baza pocnav da rabotam na imunitetot no sepak sakam da slusnam mislenje..Falaa

16. female.3

female.3 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    37
    Пред неколку дена имав сексуален однос, вчера забележав дека имам како оток од десната страна на вагиналната усна близу до отворот на вагината.Никогаш порано не сум забележала такво несто. Не ме боли при одење,седење но кога го чепнав со рака сакав да видам што е осетив мала болка. Се исплашив читав по интернет и изгледа ми е воспалена жлездата која се наога во вагиналните усни(бартолониева жлезда). Има ли можеби некој искуство со оваа работа, дали е ова опасно и поради што би можело да се предизвика воспалиение на оваа жлезда ???

17. valerijaaa

valerijaaa Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    zdravo gi stavav tabletite kanesten 3 ,i posle posledniot den mi tece kafena tecnost ..ne e menstruacija posto koga mi zavrsi pocnav so tabletite ...na papa testot ne pokaza dr nisto osven kandida ,sto moze da se slucuva so mene a sakaaaaam da ostanam bremena ..help

18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.719
    Допаѓања:
    322.680
    Имам прашање.
    Имам матичен гинеколог, но несакам да одам кај него на прегледи и консултации и несакам да ми ја води бременоста.Дали можам кај било кој гинеколог да отидам и тој да ми ја води бременоста или морам кај матичниот ?

19. valerijaaa

valerijaaa Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1

20. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    5.887
    Дали некоја се соочувала со нешто слично или вакво само поретко??????

Прикачени фајлови:

• chlamydia.png
      chlamydia.png
      Големина на фајлот:
      27,8 KB
      Прегледи:
      63
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.