1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.274
    Абе јас не можам да не се туширам и нонстоп се караме за тоа, само сакав да дознам дали е точно :wasntme:

Е вистина е тоа, има логика xD :wasntme:

2. jagoda25

jagoda25 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    28
    dobar den! prethodnio mesec (juni) mi bese dojdelo menstruacija na 3 sega ovaj mesec trebase da mi dojde na 2.
    jas na 7 juli imav seksualen odnos i sega sme 15juli a na mene uste ne mi e dojdeno. Dali e mozano da sum Bremena! :sweat:

3. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Претпоставувам дека тоа 7 јули е 7 јуни така? :) Можно е и затоа треба да си направиш тест, бидејќи веќе долго време ти доцни и сигурно ќе покаже ако си бремена. А можно е и да ти доцни поради други причини кои ќе си ги побараш низ форумов затоа што најмалку 20 пати се споменати. ;)

4. jagoda25

jagoda25 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    28
    ne 7 juli e ne 7 juni mene toa me bune zosto e tk. a deckomi imase zastita za vreme na seksualniot odnos.

5. Beautiful-Princess

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Епа тогаш најверојатно ти касни од стрес, али за сигурност земи си еден тест, да не имало претходниот месец некој незаштитен однос. Или пак најдобар совет отиди си на гинеколог затоа што тука повеќе не одговараат гинеколозите, па таму најдобро ќе ти кажат од што може да биде причината за доцнењето. ;)

6. jagoda25

jagoda25 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    28
    fala a prethofnio mesec ne sum imala seksualen odnos

7. Beautiful-Princess

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Епа тогаш нема шанси да си бремена, бидејќи ти каснело и пред да имаш однос, ама ако не си имала некој стрес месецов отиди до гинеколог да не ти испадне нешто посериозно. :*

8. angelaaaaaa

angelaaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, imam edno prasanje do vas...Bev na abortus i samo posle 3 dena potoa imav seksualni odnosi,podocna doznav deka toa ne bilo dozvoleno. Me interesira dali e mozno da nastanat nekoi problemi i pokraj toa sto nemav nikakvi bolki i sl.premnogu sum zagrizena, Ve molam za odgovor. Blagodaram odnapred.

9. kva

kva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    345
    Zdravo,
    jas sum nova na forumov.
    Pred nekolku godini mi beshe postavena Mirela so lek
    (popularno ja narekuvaat spirala , no vo slucajov ne e za kontraceptivna namena);
    Sega treba da ja vadam.
    Se javuvam kaj lekari velat deka ne e bolno voopsto i deka toa e rutinuirana aktivnost i se vadi bez anestezija.
    Mi ja postavija so anestezija.
    Ve molam za mislenje.
    Sigurno li ne e bolno vadenjeto? Moze da se odi kaj bilo koj ginekolog?

Odnapered vi blagodaram.

10. KETI-keti

KETI-keti Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    13
    ...здраво. ај ве молам за одговор навистина веќе незнам што да превземам и каде е проблемот. вака, ме интересира дали спонтаниот абортус и киретажа можат да бидат причина што немам потреба за сексуален однос (а и да се обидам да имам однос навистина е претешко да доживеам оргазам)??? ова ми се сличува еве два месеца и нешто а киретажата беше уште пред некои 6 месеци но тогаш бев ок а сега не сум во однос на моето либидо. ве молам за одговор. благодарам однапред

11. Ruza.Ruzica

Ruza.Ruzica Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    24
    Здраво,
    Имам 18 години и мислам дека имам проблем со брадавиците на градите.Односно јас немам брадавици сакам да кажам не ми се пораснати туку имам како збрчкана кожичка на тоа место во боја на брадавица.Ме интересира во што е проблемот и што да правам за да ми пораснат нормални брадавици...вака не ми изгледа воопшто убаво а ни здраво(ќе треба да дојам деца еден ден).Би сакала да добијам одговор... :^) Поздрав.

12. KETI-keti

KETI-keti Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    13

никогаш се немаш консултирано со лекар за тоа?

13. mila34

mila34 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    82
    ....оргазмот е силно поврзан со опуштеноста на организмот...повеке би рекла дека е од секојдневниот стрес или еве во твојот случај од нервозата што си ја доживеала при спонтаниот абортус отколку од самата киретажа...така подобро опуштај се повеке и практикувај тантра секс него да си мислиш од што е и самата да си влиаеш на намаленото либидо
    ...поздрав драга

На KETI-keti му/ѝ се допаѓа ова.
  14. KETI-keti

KETI-keti Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    13

:( навистина се обидувам а и партнерот мој навистина се труди дури ми е непријатно постојано да го одбивам а со тоа знам дека и штети и на нашата врска. мене ме буни тоа сто непосредно полсе киретажата бев ок, зошто вака со закаснета реакција е ова или е друго пришчината бог знае. имам направено некои измени во исхраната незнам дали може да е од тоа..но измените се наподобро не на полошо :?: се друго ми е ок немам прблеми со нешто и сл ок е се. као и да е фала ти мила многу :*

15. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Тетка ми работи во гинеколошка ординација. Она вели обавезно туширање, поготово кога е топло, во спротивно правиш услови за развој на бактерии и инфекции (замисли 5 дена да не се истушираш плус миризба :puke: ). Значи оставете она бабите што ви го велат. Врска си нема дека туширањето пореметувало хормони и такви работи |(

16. Ruza.Ruzica

Ruza.Ruzica Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    24
    Па ми беше непријатно да посетам гинеколог...сум разговарала со поблиски и сум слушнала дека вовлечени брадавици се нормална појава доколку е од секогаш така.Би сакала да слушнам и друго мислење?

17. KETI-keti

KETI-keti Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    13

:| јас незнам за ваква работа затоа сметам дека би требало да идеш на лекар..нема што да ти биде непријатно..тоа е мое мислење

18. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    48.397
    Не е ништо страшно.Цел живот имам вовлечени брадавици како и многу жени и не ми претставувало никаков проблем тоа.Ми рекоа дека кога ке останам бремена тогаш ке се среди тоа и ке излезат надвор на виделина. :tmi: :)

19. Tami13

Tami13 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2013
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    31
    Сакам да прашам колку време треба да помине после породување за да се има однос? :$

20. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Значи вака... бев на козметичар бидејки ми се појавуваат многу акни на лицето и козметичарката ми рече да посетам гинеколог. Е сега ме интересира какви тестови ќе ми прават, каков преглед ќе биди.. не сум одела до сега на гинеколог и ми е многу срам :$

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.