1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    608
    ајде и јас да прашам,пред 2-3 недели ставав вагиналети и маст,имав некоја инфекција,немав односи скоро 1 месец синоќе со дечко ми пробавме ама многу ме печеше внатре,дали да му се јавам на гинекологот да закажам преглед повторно или... некој совет ако може

2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.002
    Допаѓања:
    35.967
    Оди на гинеколог. Можеби инфекцијата не ти е излечена од вагиналетите. А кои вагиналети ги користеше?

3. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    608
    кансен вагиналети и маст,но повторно ме паче внатре неможам да издржам кога имам односи,како сува ми е :|

4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.002
    Допаѓања:
    35.967
    Јас користев вагиналети Кансен во бременоста. Не ми помогнаа. Можеби треба да користиш други вагиналети.

5. Alison.Di

Alison.Di Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    81
    Ме интересира од што би можеле да се појавуваат како малечки цисти на вагиналните усни,(внатрешно и надворешно) безболни се, уствари не се како цисти, повеќе изгледаат како тврди мали топченца, дали некој имал нешто слично, обично после депилација излегуваат и изчезнуваат за околу 2 недели .. со што освен со камилица може да се третираат.. ?

6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.002
    Допаѓања:
    35.967
    Може да се третираат со маст. Ама за тоа треба препорака од гинеколог.

На Alison.Di му/ѝ се допаѓа ова.
  7. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    608
    значи ке морам повторно на гинеколог :| ,тие ми ги препиша гинекологот тие ги зедов,а од маста имам уште малку па незнам дали ке може да ми помогне таа |(

8. teodorcka

teodorcka Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    16

9. teodorcka

teodorcka Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    16
    А да си појдеш на гинеколог да провериш да не се кондиломи??????

10. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    406
    Гарднерела вагиналис може да се најде како дел од нормална вагинална флора кај една третина од сексуално активните жени и без критична концентрација на други видови анаероби може да не предизвикува симптоми. Класичната терапија е со антибиотици што дејствуваат на анаеробната бактериска флора матронидазол, клиндамицин, примени орално или интравагинално, во одредени случаи употреба на ампицилин или цефалоспорини, ацидификација на вагина со пробиотици, вагиналети со повидон јод. Приближно 10-15 отсто од третираните пациентки не реагираат на иницијална терапија, а можен е рецидив и до 80 отсто, при што е потребна повторна терапија и отстранување на факторите на ризик. Високиот процент на рецидиви наметнал и нов алтернативен пристап во лекување на БВ со употреба на пробиотици. Третман на машкиот партнер е пожелен. Повеќе овде http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDe ... anie=22488

11. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    406
    Јас имам Гарднерела и веќе имав 2 пати третман со вагиналети Polyginax, па антибиотици 2 терапии Алмацин и цефалексин (иста група), да сега последно што ми рече трет гинеколог дека џабе се труев во бременост со антибиотици непотребни, сум требаа да користам вагиналети Neo-penatran па после со LInex lady. некој со повеќе искуство со гарнерела нека пише како се излечи.

SunnyGirl2 побарај од матичен гинеколог да ти направи брисеви.

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.109
    Допаѓања:
    101.844
    Ај и јас да си ја кажам маката. По испиена доза Аугументин препишана од матичен лекар за Бронхитисот што го закачив ми се случи страшен проблем со вагинална некоја си инфекција. Ќе појдам на лекар ама мене сеуште не ми поминува менструацијата и покрај тоа што откако последен пат ми течеше нормално се поминати 4 дена, сеуште имам лигава сукрвица, најчесто при бришење ја имам, не ми тече како менструација. Чешањето е навистина изразито, дури и болка имам надворешна на клиторисот од што ме чеша, се плашам и за еден младеж што ги имам кај отворот да не ми е нешто инфициран. Да ставам додека одам на гинеколог некои вагиналетки или прво да си видам за што се работи? Не сум паметна како да постапам искрено. Давајте совет :(

13. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    ^ Ангел, јас мислам дека не треба да превземаш ништо на своја рака. Оди на лекар, објасни му ја ситуацијата, ако смета дека може да те прегледа- ќе те прегледа, ако не, можеби ќе ти даде стручен совет или ќе ти препише нешто за симптомите.

14. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    48.398
    Ангел мене ова стално ми се дешава коа пијам антибиотици особено појаки.И јас пиев Аугментин пред неколку месеци коа ги завршив хорор ми се дешаваше. Исцедок бел со мирис на антибиотиците и чешање до недоглед. Мене секогаш кога пијам лекови ми даваат и б-комплекс да зимам со нив за да се ублажи колку толку нивното дејствие во тој поглед. Кога го завршив Аугментинот почнав дупла доза да зимам ц-витамин и б-комплекс и класичното да се одмивам со камилица и бетадин внатрешно па после некое време ми го снема белиот исцедок и сврбењето. Ради тоа коа сум болна нејкам да пијам антибиотици пошто после жива мака е одржувањето на интимното здравје.Али кога се мора тоа е. Почни да се измиваш и пиј витамини ке ти помине за брзо време.

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.109
    Допаѓања:
    101.844
    Ма пиев бре жени, и витамини и Пролајф дури и пак ми се задеси ова, а да не зборам дека и антибиотикот го пиев со чаша јогурт обавезно, дневно ми се фаќаше по литар јогурт да испијам, ми се скисели душата :sweat: Абе јас радо би закажала преглед уште да ми се јавеше гинекологот, ај кажете како да одам кај него кога два дена на телефон ко прво не креваат, што ќе беше ако му бев пациентка трудница и ако беше нешто итно, не ми се верува, а тек треба да ме заведе како пациент кај него, искрено да не го знаев како добар лекар ич не би идела кај него, ми скисна веќе :( Ај кажете ми во Неуромедика во Влае, има гинеколог што работи со картони да ме прими, ми одмиле овој ма колку бил добар :@

16. teodorcka

teodorcka Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    16
    Феминки секој антибиотик предизвикува секрет, затоа најдобро е додека го пиете антибиотикот да користите и пробиотик

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mila34

mila34 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    82
    луге знае ли некој што може да се користи како маст или некој раствор за побрзо залечување на раната после обрежување или циркумцизија...фала ви многу

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.109
    Допаѓања:
    101.844
    Сосе пробиотик ми се задеси ова еј, ќе си приумрам, многу е лошо, изгледа страшно, срцето у петици ми има отидено. На крајот на краиштата ќе идам и на приватен. Уште никој не ми кажал за гинекологот во Неуромедика, некоја Лидија ми ја кажаа, уште таму работи?

19. Alison.Di

Alison.Di Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    81
    Не воопшто не личат на такви ова се всушност како подкожни мозолчиња, во внатрешноста на вагиналните усни, како бели поткожни топченца со големина на мозолче.. а најчесто после депилација, ми се појавуваат, па се повлекуваат.

20. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    406
    Капушевски е во Неуромедика. Мислам дека само во центар прегледува. Јави се во Неуромедика и прашај дали има термин во Влае во текот на неделата. Ок е докторот, искусен акушер. Инаку јас кај матичен кога треба да закажам одам лично, по телефон ако ги добијам како да сум добила на лото. Или со истиот се расправаме, или работава со права на пациенти е загрижувачка. :?:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.