1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. bells2011

bells2011 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3

Гливици тоа е

2. koecno

koecno Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    zdravo sakam da prasam 2godi se obiduvam da ostanam bremena ama nikako toa da se sluci bev na lekar site analizi gi napraviv i kaj mene ispadna se ok ama deckoto bese i on na pregled i mu rekoa deka 85% ne mu se podvizni spermoidite i seg ane pratija da napravime spermokultura sakam da znam dali ima sansi so ovie kontroli i tableti da e vo red sega momentalno pie PROXEEDplus ama jas se uplasiv dek adoktorot mi rece deka toa 85% e premnogu sakam i vase mislenje pozz :(

3. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    да не те плашам ама тоа 85 % некако баш и не ми е оки....ама докторите си ја знаат работата, така да да не ти кажувам јас што како -доктор си е доктор... а може да пробате и со инвитро позз секое добр, ти посакувам да ти се исполни желбата за бебенце што поскоро

На bubamara12345 и koecno им се допаѓа ова.
  4. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    девојки да ве прашам вака...вчера бев на гинеколог и докторката ми кажа дека имам бел исцедок и бело прање и ми даде гинекс форте...дали има некој вакво искуство нека сподели..помагаат ли, добри се и сл? прв пат ми е со ваква терапија позз

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.104
    Допаѓања:
    101.823
    Да не има некој искуство со д-р Митановски, каков е, досега имам убави муабети слушнато за него конкретно, за татко му не баш, за два часа имам закажано преглед кај него па ме интересира дали има некој да ме посоветува нешто ;)

6. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.179
    Moeto iskustvo so Mitanovski(chovek u godini beshe,a sega sin mu li e na negovo mesto???ne sum upatena!).So eden zbor uzas...od profesionalnost i znaenje ramno na nula.

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.104
    Допаѓања:
    101.823
    Да Гласна, син му е, и други ми имаат кажано дека стариот бил лош, па ќе видиме за синот. Јас би се нафатила и матичен да ми биде, не можам никаде да најдам матичен лекар што би ме примил одма, а сакам веќе да се обидувам да останам бремена, не сакам со проблеми и некакви недајбоже инфекции да останам бремена. Еве идам на работа да се спремам бидејќи раце ми се тресат од нервоза :D

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.104
    Допаѓања:
    101.823
    Тукушто се вратив од кај Митановски младиот, феноменален пристап, многу фино се помина, ми даде многу корисни совети, некои од нив се и за мм :lol: Направив Пап и идниот месец после циклусот ќе појдам да ми направи брисеви и да ми направи ехо преглед. Се сомневаме на проблеми со јајниците, десниот, при мануелен преглед имав болка и поради тоа направи исклучок и ми отвори картон кај него, за да излечиме тоа што има и да започнам со понапорните обиди да останам бремена. Најголемиот совет што ми го даде е да бидам смирена и да не се разочарувам, дека не е алармантно ништо и дека сум сосем на време и за бебе и за се ;)

На Mrs.Bass и Glasna им се допаѓа ова.
  9. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    5.887
    ова ми се случува прв пат и сум во паника...

имавме односи до дечко ми сношти со заштита....но
    кога си отидов дома имав на гаките крв како да ми дошла менструацијата и ете денес кога уринирав и кога се иззбришав имав на тоалетот крв како да имам менс.

нешто што би мжело да го предизвика крварењето? (еден период немав доволно влажност...доколку игра тоа улога)

инаку менструацијата ми помина пред 2 дена

10. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    да си одиш на лекар....најдобро ....можеби имас некоја инфекција на вагината....на лекар правооооо
    а имаш ли некое пецкање кога уринираш?

На bubamara12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    5.887
    не,ништо мислам дека бевме малку повеќе груби..но секако ќеодам на гинеколог..

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  12. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    можеби ти е и од што не си била многу влажна и затоа си прокрварила...те прашав зошто и мене исто така ми се случи неколку капки крв после однос и бев на лекар и открив кандида...во секој случај да си бидеш сигурна дека си ок, најубаво на гинеколог.позз

На bubamara12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ema94

Ema94 Активен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Здраво. Јас се решив да појдам на гинеколог ама пошто ќе одам со другарка ме интересира дали е потребна здравствена книшка и дали и колку се плаќа прегледот? Ве молам одговор

14. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Можеби звучи смешно, ама ви се случило ли да чувствувате како чувство на чешкање од внатре во пределот на матката? Многу е чудно, па да не ми се смее некој решив овде да прашам. :D

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.104
    Допаѓања:
    101.823
    Па мора да види он кого прегледува, не можеш да одиш без книшка, треба да види, да запише можеби нешто. Пример кога бев на гинеколог не гледаше он книшка, но запиша се, подоцна во книшката стави печат, утре задутре да се знае дека си била кај него на преглед. Во мојот случај го избрав и за матичен па мораше книшка. На приватно мислам дека општ преглед е 500 денари, ако ти прави пап тест, брисеви се се плаќа посебно ;)

16. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.776
    Допаѓања:
    100.022
    А можеби не е во матката,туку имаш само такво чувство.Паметно е да си отидеш на гинеколог.

17. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    феминки вака планирам да си идам на конторлта со требаше да ја напраам пред неколку месеци ама не отидов ама еве да си кажам има нешо шо ме плаши ме болат јајниците и мислам малку кај пределоткај матката мислев дека е само пред добивање ама продолжи со не толкав интензитет и сега инаку имам поличистичен јајник ама добивам редовно
    значи имам уплав од гинеколог кога и да одам и сега иститот страф ко прв пат да идам малце таа не знае да ги пренесува работите ко шо треба
    ме интересираше само дали некој отприлика имал такви болки и што би било да знам на што да сум спремна кога ке одам ;)

18. kig

kig Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    207
    mislam deka imam kandida mi se pravi kako bledo zoltenikavoo..i koga imame odnosi so decko mi na negoviot penis izleguva toa bledo zoltenikavo... , a nego mu se pravi penisot so sitni crveni bolcinja. Sto moze da bideEE?

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.104
    Допаѓања:
    101.823
    Мене ми личи на кандида, ми се појавува и мене после испиена доза антибиотик, но често знае да се појави кај мм после однос пред да добијам. Му го кажав тоа на гинекологот и ме советуваше мм да се премачкува со крем Канестен после однос, нормално прво да се направи тоалета со вода и после да се намачка. Тоа се случува најчесто кај нас жените пред да добиеме бидејќи се менува флората на вагината, пх вредностите и бактериите, се спрема за започнување на нов циклус... Ех да не бидеш жена на веков ;)

На kig му/ѝ се допаѓа ова.
  20. koecno

koecno Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    devojki jas bev kaj ginikolog so rezulatite na decko mi i ginikologot mi rece imal nekoja natresna infekcija koja mu steti i ni prepisa citeral da pijeme i mi rece deka ke mozelo da ostam bremena a privet kontroli kogagi pravese deckoto mu rekoa deka 85% ne mu bile podvizni a sega demek so tabletiv ke pomogne nesto lelel nema nadez vejke daj te mi nekoj sovet.....:(

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.