1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MaliotPrinc

MaliotPrinc Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    16
    Ме интересира дали после пораѓај при односи ви потекло крв ? Не се работи за менструација бидејќи после однос протекува крв и после неколку часа запира. Не е чисто црвена туку како кафеникава. Ова ми се случува при секој однос и искрено ме плаши. Докторката (гиниколог) при преглед на ехо рече дека се е во ред, дека матката си е повлечена на свое место, исто и другите органи биле на свое место. А и при секој однос чувствувам болка, како некоја препрека да имам во внатрешноста на половина.

Ве молам за совет. Tnx

2. reni-93

reni-93 Нов член

Се зачлени на:
    1 ноември 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Секојпат кога имам односи со дечкото (секогаш заштитен) после односот забележувам флеки околу вагината и на препоните.. мали и големи кругченца со темно кафена боја.. баш буквално флекички..значи не се ниту плици ниту отоци..само темни дамки.. после неколку дена поминуваат и си се враќа нормална боја на кожата.. па би сакала да ве прашам за мислење околу ова..

3. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Секогаш овулирам на 14 ден од менструацијата, проследена ми е со мала болка, обично десниот јајник. Овој месец не осетив ништо? Измерив со Овул квик и покажа една цртичка. Дали е можно отсуство на овулација?Постои ли такво нешто?

4. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    постои за жал и такво нешто....можно е и да немаш овулација ....ама во секој случај на лекар и хормонски тест и ке види докторката како стојат работите..мој совет е правец на гинеколог

5. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Би сакала да споделам еден проблем со вас. Се породив речиси пред 6 месеци, нормално и се е супер но ми се случува следново.Секогаш кога сакаме да имаме односи со мм мене мн ми боли.Имам неверојатна голема болка што неможам да издржам и на крај се откажувам. Сеуште не сме имале односи како што треба.А еве и веќе два месеца како имам зеленикав вагинален секрет.Не е жолт него како зеленкаст!Што мислите вие што би можело да биде?

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.104
    Допаѓања:
    101.823
    Оленце, мислам дека веќе треба да се појавиш на гинеколог, зеленикав секрет е и повеќе од доволно компликација, за болката да не збориме. Не знам каде се водиш на гинеколог, но после бременоста веќе требало да ти направи неколку контроли за овие 6 месеци, пред се брисеви и пап тест. Можеби ќе звучи страшно, ама сестра ми направи вистински проблем после породувањето, од епизотомијата, стигна до вистински компликации. Појди час поскоро на гинеколог, ние можеме да гаѓаме ама зеленикав секрет може да е комплицирана инфекција, а болката може да е од лошо шиење по епизотомија, лошо зараснато, компликации при враќањето на мускулите на матката во нормала... Се тоа е нагаѓање, ти мораш да посетиш гинеколог што поскоро ;)

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    5.887
    За прв пат кога зимаат брис (во државна болница (матичен лекар)) колку наплаќаат...кога стигаат резултатите или веднаш се гледа/кажува нешто.. :$

8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    5.887
    Ми кажаа сум имала некои бели точки на матката како ранички,ке почакам резултати од брис...

и ми дадоа некои свеќички ...

тоа ризично е? :(
    (јас како за прва посета на гинеколог ништо не разбирам :$ ;) )

9. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    5.887
    лекарката ми ги препиша овие

15 ден. се... 3 вагиналетки поради тоа што ми рече дека сум имала како бели дамки на матката...

сте ги употребувале ??

Прикачени фајлови:

• pagejjjj.jpg
      pagejjjj.jpg
      Големина на фајлот:
      41,9 KB
      Прегледи:
      132
  10. MaliotPrinc

MaliotPrinc Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    16
    Јас ги користев во 8ми месец, докторката ми ги препиша заедно со Linex Lady. Ги користев поради зголемен вагинален секрет и кандида.

11. slATko.mace-81

slATko.mace-81 Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    6
    сакам да прашам нешто имав вонматерична бременост немав хирушки зафат примав инексии и плодот се умртви но потоа имав големи болки и лекарот ми рече дека напукнала тубата и имам мало крварење и дека треба организмот сам да ја абсорбира течноста но на болница оттогаш бев 1 недела и дома еве 2 недели и се уште имам болки во стомакот ина местото кај што е плодот ми рекоја да движам али неможам многу и немозам да седам ме боли само да лежам па ако знае некој несто нека ми кази нешто лекарот ми рече нема потреба од контрола незнам што да правам незнам колку време треба вака да биди ова please help

12. Histerica1

Histerica1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    Сакам да прашам дали се нормални пореметувањата во менструалниот циклус на девојки на 18 годишна возраст,под тоа се подразбира често доцнење на циклусот,доаѓање од притисок при однос како што ми се случи мене требаше да добијам и на истата дата при однос прокрварив и мислев дека сум добила но всушност другиот ден немав ништо ,и при наредниот однос повторно имав крв внатрешно и после пак снема.Значи добив на 1 ден..И како може тоа да се поправи,бидејќи ние сме многу млади и ни влијае на психичка база тоа,бидејќи сме неискусни и најчесто немаме со кој да се посоветуваме

13. mila34

mila34 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    82
    ми треба совет,пред 3 дена приметив дека имам бел мирислив исцедок на гаките(морам да поенцирам дека е со доста непријатен мирис) дали се работи за кандида и што к е ми препорачате да земамм од вагиналети? дали и партнерот да пие нешто да не си ја префрламе од еден на друг? и дали да престанам да имам секс одреден временски период ...? фала ви многу

14. blue-sky

blue-sky Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    сакам да прашам како се третира полип и циста(гинекологот кажа има многу вода тишти) каква циста може да биде. кажа само има наод на матката и полип, пропратено- со надуван стомак и болка која станува се понеподнослива.....молам за совет какви иследувања да се направат односно кои иследувања би биле најсигурни????

15. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    не се нормални такви нарушување затоа што обично девојчињата добиват циклус од 10 год до 14, јас на 11.5 години така да 18н години е веке пподолг период поминат од првата менстрација а и пубертетот е завршен каде каде, такви пореметувања може да се резултат на хормонско нарушување, цисти и др проблеми. Nајдобро е на гинеколг да си одиш да ти казе стручно мислење, сепак за здравје се работи, не тука на форумов да ти казуваме што како, ние тука не сме специјалисти или доктори...правец гинеколог за да се бидеш ти мирна и да не се грижиш.позз

16. makedonkamak

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000

На mila34 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    5.887
    сношти поточно утрово имавме односи со дечко ми и повторно имаше крв.... но кога отидов дома имав (сеуште имам) откинат дел -кој виси нешто што "поврзува" вагина со делот кај мочните каналчиња...еве сега имам гној како кесенце на делот што ми виси ... лекарката ми каа да отидам во петок само тогаш било слободно...некоја помош.некој со сличен проблем? :(

18. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    771
    ЗДРАВО,

Сакам да прашам пред некој месец бев на преглед направив пап тест ехо брис крвна слика мокрача се бесе во ред немаше никаков проблем после тоа и сопругот мој направи сперматограм и се беше ок,мегутоа никако да забременам па ме интересира што понатака би требало да испитам за да видам дали е се ок со мене . :(

19. Lanicka95

Lanicka95 Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    1
    Многу ми е страв .. ми касни 17 дена веќе а 13 дена по односот направив тест на крвта и излезе негативен.
    Ама ете сеуште ми касни, никако да дојде. Можно ли е тестот да е рано направен ?

20. milena15

milena15 Нов член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    zdarvo edno prasanje do vas znaci vaka vo brak sum 2 god mazmi imase hepatit b i uste go ima a pred 6 meseci mu ja izvadija i tiroideata sega se obiduvame da dobieme bebe no nikako ne mozam da zabremenam dali e toa od hepatitot ili toa sto mu e izvadena tiroideata ve molam da mi odgovorete v

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.