1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Вагиналната капсула се топи внатре и кога ќе станеш исктекува, токму затоа и се става пред спиење, за до сабајлето да има време да си делува. Најдобро да си ставаш влошка за на неа да истече. Доколку користите вагинални капсули, ова би требало да го знаете.

2. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    1.263

Имам слушнато демек тие вагиналните капсули и таблетките за пиење што се (за спречување на бело прање) биле штетни..за понатака при бременост и слично. Дали е точно ова ? :?:

3. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    како може да се штетни вагиналните таблети ајде молимте, па докторот што ги препишува е будала и тие пто ти кажале такво непто се попаметни....ако биле штетни не би се произведувале и давале на жени. здравје боже за бременост ако се работи докторите си ја знаат својата работа.....многу неубави и примитивни работи аман веке.....

На bubamara12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. maliii

maliii Нов член

Се зачлени на:
    7 јануари 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    сакам да ве замолам за мала помош .. имам зголемен вагинален исцедок и отечени мали срамни усни со мала неудобност поради тоа што ми се отечени усните ... мислам дека е кандидијаза и да почнам со користење на канестен .. но сепак сакам и друго мислење ... :( :( :(

5. Nicole19

Nicole19 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Здраво. Имав менструација прв ден, и притоа имав заштитен секс со партнерот. Тој ејакулираше, но потоа, односот беше повторен без перзерватив. Еве веќе менструацијата ја имам уште, меѓутоа имам кафеав темен исцедок, а кога одам во WC, после уринирањее, имам крв? Што значи тоа и според првичните информации дали постои можност за забременување?

6. taz95

taz95 Нов член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Zdravo, jas sum mnogu zagrizena poradi mojata neredovna menstruacija.
    Mi docni veke mesec ipol,pred polovina mesec mi protece 3-4 dena temna(crna-kafeava) gusta technost,nemav poim shto mozhe da e.Isto taka imam zachesteno mokrenje koe stanuva nepodnoslivo.Pomisiv da ne sum bremena , no napraviv test za bremenost i izleze negativen.Ushte edna informacija,prviot seksualen odnos go imav pred2 ipol 3 meseca dali toa ima nekakva vrska so moevo poremetuvanje.
    Vi blagodaram

7. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Имам два месеци редовна,два месеци нередовна менструација.Меѓутоа,во текот на деновите(кога немам) се појавува болка кај делот под стомакот(значи кај јајчниците) и ми предизвикува уште поголеми болки,и тоа не за време на овулација.Болката не е присутна само за тој период,туку скоро постојано.Болката има особина како да ме сече.
    :?:

8. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Отиди си на гинеколог најубаво

9. millaaa

millaaa Нов член

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo...
    Sakam da prasam sto moze da bide , mi se pojavi kako temna damka na vaginalnata usna ... infekcija e ili ?
    Fala pozz

10. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    1.263
    не се секирај и јас го имав неколку пати истиот случај... и неудобно е знам. Земи миј се на интимниот дел со чај од камилица или на улошка стави си од чајот па поносија некое време.. До вечерта ке се намали отокот а и исцедокот што го имаш.

11. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Здраво,
    Имам проблем со мозолче на интимата,
    поткожно е ми се појави како последица на депилација со восок, (изгледа толку способна депилаторка имам) на препони ми се направи мало засече, кое продолжува нагоре (кон клиторисот, но е лоцирано помеѓу препонот и него)
    Ми стои веќе неколку месеци
    Бев на гинеколог ја допивам втората доза на флажил , откако ја испив првата гнојот го снема но мислам дека има влакно, кое не се изгубило, сама неможам да го извадам, ме боли местото а ни гинекологот не ми го чепкаше ми рече прво со апчиња
    Значи во капење ми мекнееше и излегуваше малку гној и крв се обидував да го стегам за да излези влакно доколку има, но залудно
    Размислувам да одам веќе и на хирургија, што предлагате ?

12. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Здраво,
    Имам проблем со мозолче на интимата,
    поткожно е ми се појави како последица на депилација со восок, (изгледа толку способна депилаторка имам) на препони ми се направи мало засече, кое продолжува нагоре (кон клиторисот, но е лоцирано помеѓу препонот и него)
    Ми стои веќе неколку месеци
    Бев на гинеколог ја допивам втората доза на флажил , откако ја испив првата гнојот го снема но мислам дека има влакно, кое не се изгубило, сама неможам да го извадам, ме боли местото а ни гинекологот не ми го чепкаше ми рече прво со апчиња
    Значи во капење ми мекнееше и излегуваше малку гној и крв се обидував да го стегам за да излези влакно доколку има, но залудно
    Размислувам да одам веќе и на хирургија, што предлагате ?

13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.810
    Допаѓања:
    131.493
    Можно е да се изгуби од апичњата, не го стискај, само го раскрваруеш. Иначе и јас имав, за малку на операција ке одев, ама се среди. Белег има, сакала ти или нејќела, лузната ке стори. Мене по една година пак ми загнои, а апчињата ми праеа проблеми. Затоа веќе никогаш на козметичар, сама дома, бар се е стерилно.

14. sweetieq

sweetieq Нов член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Па ајде јас повторно да прашам, колку се сигурни тестовите за бременост? Имам направено неколку и сите се негативни, последниот го направив денес точно 6 недели после ризичниот однос. Очекувам втора менструација за неколку дена оттогаш (бидејќи првиот пат после односот ми дојде, но многу кратко), но мислам дека имам чудни симптоми. Може се во главата ми е и сум под стрес :D

15. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Значи не чекај само на тестот
    Иди си на гинеколог
    Знам куп случаи во кои девојки добиваат ментруација но се бремени (со одредени последици секако) но зборов ми е не чекај си па после да испадне оп.... 2 месец бремена

16. Sonce-soncence

Sonce-soncence Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    14
    Здраво,
    Со дечко ми имавме синоќа заштитен однос, но одеднаш многу ме заболе и прокрварев и тоа многу. Неможевме да го запреме крварењето неколку часа. Денеска се намали крварењето, не е толку обилно, но сеуште крварам и тоа дури големи парчиња :(
    Ве молам за совет

17. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Здраво.
    Моментално пијам антибиотик Rovamycine, бидејки имам гној на непцето.
    Исто така се обидуваме за бебе? Дали би имало проблем?

18. saseiefi

saseiefi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    78
    NIkako pravenje bebe i antibiotik nikako

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  19. saseiefi

saseiefi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    78
    Baraj test preku krv

20. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    се согласувам со тебе.....не е дозволиво никакви апчиња, посебно антибиотици ако сакаш бебе да правиш, може да настанат компликации и во краен случај да го изгубиш бебето или пак постои ризик да не е во ред нешто со бебето ако настанало оплодување....значи никакоооооооооооо немојте такво нешто да правите :?: :?:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.