1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    5.887

можеби од тоа што ти завршила...некој остаток незнам..
    не мораш да ги пишуваш едно под едно мислењата

2. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    28.215
    здраво девојки имам едно прашање и ако има некоја да ми одговори би ви била преблагодарна.имам 24 год со менструацијата никогаш сум немала проблем ми иде точно,мажена сум веке 1,5 год а за бебе се обидуваме веке 7 месеци бев да испитам хормонален статус на 14 ден од циклус и Естроген ( естрадиол) ми беше 252 а во нормала е до 147 мојата матична (која не е веродостојна) ми даде да пијам cyklo proginova хормонски таблети,во упатството пишува дека се за жени во менопауза,со нарушен менструален циклус и ред др работи пишува само за мојот проблем не.Па би ве замолила ако некоја знае нешто нека ми пише.позз и извинете за долгиот пост.

3. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    вака јас да ти кажам точно незнам дали се пијат тие хормонски таблети или не, ако не си сигурна во твојата докторка моја препорака ти е да побараш ново мислење и нов гинеколог. Сакам да ти кажам дека истиве таблети што ти се препишани ги пие другарками која исто така се обидува да остане бремена со 2 бременост, исто таа имаше дилема дали да ги пие или не откако го прочитала упатството. јас ја советував да ги пие зошто и се дадени од стручно лице, инаку се за нормализирање на циклусот. другарками имаше проблеми со менструацијата поради што беше на терапија за забременување,а сепак неуспешено им беше и таа почна како кафен исцедок да и тече со многу малку крв-поради тоа и се дадени нејзе овие хормонски таблети.

4. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    28.215
    фала мн на одговорот јас сум во дилема и секако ке побарам и второ мислење,бидејки мене циклусот ми е редовен и никогаш сум немала проблем со него,а за тој хормон што ми е малку повишен може да се среди и со др апчиња,а не со толку јака хормонска терапија.Сепак фала мн а јас сепак ке побарам второ мислење од др доктор...

5. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Побарај и друго мислење, сепак ова се хормонски апчиња-нема играње со хормони самта знаеш зошто, да не навлегуваме во тоа. A инаку овие таблети обично се даваат за добивање хормонски баланс и се да биде во границите на нормалата. Секако има избор на повеке таблети за регулирање на хормоните, а изборот е сепак на докторката, таа е стручно лице- си ја знае својата работа.....позз пријатен ден.

6. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    28.215

фала мн и огромен позз до тебе..

7. Pupiii

Pupiii Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Едно прашање за гинеколозите ако може? Имав секс на Нова Година,но користевме кондом,Дурекс pleasure max го проверивме кондомот пред употреба и после употреба не беше пукнат,не течеше,спермата стоеше внатре,после тоа добив редовно на 17ти Јануари,со дечкото си правевме еден на друг но секогаш првин мене па нему и миевме раце после тоа,еднаш само напраивме првин кај мене па кај него но не се изми он само се избриша и после 20 минути-пола саат пак правевме кај мене со суви раце,после нова година имавме пак секс на 15ти Февруари,а сега ми касни 5 дена.На 13ти Фебруари минатата недела се скарав многу со мајка ми,ме стегаше срцето и ме болеше желудникот,никогаш не ми каснело освен пред 4 години заради големи проблеми ми прескокна месец и лани истиов период ми каснеше исто вака.Помош!! Секогаш се пазиме,немаме секс без кондом ниту ништо,ве молам одговорете побрзо кој може

8. emzzy

emzzy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    11
    Имав болки во јајниците, стомакот и бубрезите.. Испитав крв и ми беше во ред, ама во мокрачата прво се сомневаа дека имам Ешерихија Коли, ама денес ми јавија дека немам Ешерихија туку Стрептококус Агалактиа (Гр.Б)..
    Имала некоја проблеми со оваа бактерија? Од што се појавува, како се лекува?

9. Cvetankaa

Cvetankaa Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Сексуално сум активна,и имам нередовна менструација освен последните два месеца ,минатиот и пред тој,ми дојде на иста дата а сега,веке 10 дена ми касни,направив тест за бременост,и негативен,но уште ми касне..се плашам :/

10. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    28.215
    штом ти е нередовна менструацијата може да ти е од тоа,бидејќи тестот ти бил негативен а на 10 дена доцнење сигурно ке покажело нешто ако си бремена,и обавезно да си појдеш на гинеколог да му казеш за проблемот тој ќе ти даде терапија и ке ти се регулира циклусот за да немаш стресови :lol: :lol: :lol:

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Devojka100

Devojka100 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    155
    zdravo na site jas sum 5 nedela bremena vcera na eho mi kazaa deka ima hematom :envy: na plodot ve molam za pomos jas dosega nemav krvarenje i doktorot mi kaza deka nesmeam da imam pa zatoa se plasam citam po forumi deka imale krvarenje i se e ok ne znam zosto na mene mi dadoa DABROSTON za pienje 2 pati na den, koga na site dosega im davale utrogestan se plasam mnogu ve molam za pomos :envy: :envy: :envy:

12. melicka22

melicka22 Нов член

Се зачлени на:
    7 март 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите...јас сум нова на форумот но секојдневно ве читам. :( имам голем проблем и сум многу загризена затоа ако може помош од стручно лице или пак некој да пише искуство ако имал како моето. Бремена сум по втор пат и сум rh негатив. Со првата бременодст примав рогам и во 28 недела и по породувањето , а детето ми се роди рх позитив. Но сега сум 29 недела и пред еден месец правев coombs тест беше негативен но вчера кога го правев се покажа слабо позитивен и ми рекоа да го повторам пак за една недела бидејки почнале да се создаваат антитела . Ве молам некој да ми каже каков ризик има за бебето бидејки ништо никој не ми кажува и како може да се спречи да небиде целосно позитивно...ве молам многу сум загрижена...ви благодарам

13. nate1909

nate1909 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    zdravo imam 31 godina posledna menstruacija imav na 23 januari i do denes ja nema znaci 47 dena e na off bev pred nedela dena na ginekolog i se pogodi kasna ovulacija sumimala pa zatoa i mi docnelo toa bese na 4 mart ovulirav togas imirece ima sansi i da sum bremena ama ne se znae nisto da pocekam mi kaza deka bi trebalo bidejki bev togas vo ovulacija za edno 5do 8 dena da mi dojte ako ne sumbremena ama seuste nema nisto mi se gadi mi se vrti imam kiselini u zeludnik od blago vednas se povrakam se mi ukazuva na bremenost samo shur chek vika negativno dvapati go pravev sto bi trebalo da znaci ova moevo

14. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    5.887
    Пред една недела ми помина...сега од време на време на тоалетната хартија имам лигаво нешто со крем боја без мирис.. Загрижена сум.. Што би можело да е? :(

А вчера си ја проверував крвта и микажаа дека се е во ред..и брисот ми е одличен..без проблеми

15. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    5.887
    Дали има некои промени во крвта ако сте на почеток од бременост ,а вие си ја проверувате онака како што оди тоа крв и мокрача без да знаете дека сте бремени или мора строго тест за бременост преку крв? :$

16. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.892
    Допаѓања:
    7.626
    Девојки ај Ве молам за помош. Имавме незаштитен секс, и после односот приметивме дека на дечко ми му тече крв. Тоа кај тоа жилата или што и да е :) кај што се отвара главата, најверојатно се поткинало :o . Поголем проблем ми е тоа што кога јас отидов во веце видов дека мене ми тече крв. Се миев ама еве уште кога ќе се бришам има по малку крв. Значи не е тоа од мене туку од него што му течело внатре во мене. Па треба ли да паничам, да одам на лекар или ќе си истече??? :(
    Ве молам за одговор ако има некој било какво знаење. Може е глупаво ама не ми се случило до сега вакво нешто па не знам како да реагирам

17. polarbear

polarbear Нов член

Се зачлени на:
    20 март 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Имам прашање до соодветен гинеколог. Се обидувам да забременам веќе неколку месеци. Направив микробиолошки брисеви, со тоа што вагиналниот и цервикалниот брис беше позитивен заентерокока. Земав амоксиклаф и по 2 недели направив контролен брис. Брисот сега беше позитивен за стрептокока (група Б) и кандида. Дали е можно после антибиотска терапија да се стекнам со нова бактерија која претходно ја немало?

18. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    5.887
    на вагиналните усни ми се појавија "ресички".
    Не ме чешаат,не ми пречат,не ме болат ...не се полни со нешто туку така како црвени кожички незнам како да објаснам..
    Лек? Слично искуство?

19. tanja-pp

tanja-pp Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Imam prasanje do strucniot tim, vekje 12 dena imam bolki vo dolniot del od stomakot, bolki vo gradite a od denes i mal kafeav iscedok, imam uste 4 dena do naredniot mesecen ciklus, ovoj mesec bevme aktivni so soprugot vo obid za vtoro dete, istite simtomi gi imav i vo prvata bremenost, denovive bev na ginekolog,kazano e deka se e vo red, sto mislite,dali mozebi se raboti za bremenost,i sto znaci kafeaviot iscedok na 4 dena do terminot za meseceniot ciklus, vi blagodaram :)

20. dace-dani88

dace-dani88 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Здраво. Вака, имавме со дечко ми односи и сврши неколку пати во мене минатиот месец и тоа во плодни денови. Последната моја менструација беше на 03.03.2014 и денес е 3 јас сеуште немам добиено. Направив 4 теста за бременост и на сите 4 ми се појави бледо розева линија на 2 беше малку појака на 2 послаба но сепак се појави. Имам редовни менструации ми иде на 28 или 29 ден а денес ми е 32 ми доцни 3-4 дена. Појдов на гиниколог ми рече дека сеуште е рано за да се види дали сум бремена. Ми рече дека од моите плодни денови до денес имаат поминато само 17 дена и дека во матката не гледа бременост и ми рече да појдам другата недела во петок. Но јас сум нестрплива многу сакам да знам па би ве замолила доколку некој има некое вакво искуство да ми каже. Благодарам однапред.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.