1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. KittyT

KittyT Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    112
    Значи вака, последно добив на 30ти март и од тогаш немам добиено. Во април кога се ближеше периодот за да добијам ме болеa многу јајниците и ги имав сите симптоми, ама не добив, а јајниците ме болеа се до средината на мај некаде... Бев на гинеколог, полицистични јајници немам, трудна не сум секако, што е ? Имам како бубулици под брадата, гледав на интернет дека тие се поврзани со јајниците, ама веке е јуни и не знам што да беше до сега ќе ми дојдеше. Некое слично искуство?

2. devojka54

devojka54 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    44
    Здраво девојки. Не знам дали некоја до сеа имала сличен проблем,а ама ако да, ќе ве замолам за помош. Фала однапред. :)

Значи менструацијата ми е редовна, барем ми беше до пред пола година. Ми доаѓаше секој месец, +-3-4 дена, ми траеше по недела дена, без некакви посебни болки. Значи беше во ред.

*Проблемов* почна пред нова година. Значи требаше да добијам околу 15ти декември.Наместо тоа, добив на 01.01, значи доцнеше 2 недели. Ги имав сите симптоми како обично- болки во гради, зголемен апетит и раздразливост, ама си почекав 2 недели.
    После тоа, се беше во ред и последен пат добив на 18ти април. Значи сега ми доцни веќе 3 недели.
    Што би можело да е причината? :(

3. Iza.bella777

Iza.bella777 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    12
    I jas sum imala slicen problem kako tvojov. Koga prasav kaj lekar, mi rekoa deka mozebi e od premnogu stres, napnatost i nervoza. Taka da moze da e na psihicka baza. Brobaj da se opustis i da ne mislis na toa. Mene ne mi dadoa nikakvi medikamenti , samo od sebe si se vrati vo normala. ;)

4. Iza.bella777

Iza.bella777 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    12
    Zdravo devojki,
    veke nekolku dena ne sum sigurna dali imam dobieno ili ne. Imam kako nekoj kafeafkast sekret, povremeno so samo nekolku kapki krv. Nemam voopsto bolki kako obicno, a i kalendarcevo kazuva deka e rano za redovna menstruacija. :( :( :( :( :o :o :o Ne znam sto da pravam. Ve molam za sovet...... Fala

5. biggirl18

biggirl18 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    Здраво на сите...
    Уште од кога имам менструација, не ми е редовна. Ќе се случи еднаш у годината да ми иде 2-3 месеца како шо треба и после 3-4 месеци не ми иде воопшто. Последен пат ми дојде на 21 фев. од тогаш ми нема дојдено (за трудна не сум трудна). Во окт. бев на преглед и се е во ред и со јајници и со матка.
    Дали постои можност да имам хормонско пореметување зошто + имам и изразена влакнатост по цело тело? :/

6. tamarce.j

tamarce.j Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    330
    Здраво феминки.. Имам едно прашање. Пред неколку дена бев на гинеколог и ми препиша polygynax вагиналети. Ги користам веке 4 дена но денеска приметив кога се бришам како да имам крв и тоа не како од менструација него чиста крв. А и рано ми е за да добијам, треба некаде за една недела. Дане знаете од што може да биде ?? :\

7. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7
    Здраво. Незнаев каде да се обратам па затоа тука.
    Вака: сум имала незаштитен секс со повеќе момчиња.. Последно кога имав секс, после тоа ми потече крв.
    После таа вечер добив 5 дена порано и ми траеше само 6 дена (што инаку нормално ми трае 7-8 дена)
    Сега осеќам болка во долниот дел и сакам да се проверам.
    Сакам да прашам какви се тестови треба да направам за да знам дека сум чиста?
    Дали со обична аналииза на крвта и урина може да се виде дали сум заразена од нешто ?

Ви благодарам однапред и ќе ве молам за помош.

8. MadeToLove

MadeToLove Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    20
    Хормонска нерамнотежа. Не е страшно, скоро кај сите девојки е така. Ќе ти се регулира циклусот, штом се е во ред со јајници и матка, не грижи се.

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.089
    Допаѓања:
    101.772
    На гинеколог да направиш ПАП и брисеви, со крв и урина ништо нема да се види. Твој избор да имаш незаштитени односи, ама свесна си за ризиците така? Крв може да ти претекло и од насилна пенетрација, ако не си била доволно влажа или ако веќе имаш некаква раничка па си ја повредила. Твој избор пак ќе речам, ама давај им и на момчињата до знаење да внимаваат, и они ризикуваат во односите со тебе.

10. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7
    А може да ми препорачеш добар гинеколог и од прилика колку би чинел ПАП тестот и тие брисеви ?
    Ти благодарам однапред.

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.089
    Допаѓања:
    101.772
    Јас одам кај Митановски, помладиот, во Ѓорче, сестра ми е кај Стамболиев. Мене ПАП ме чини 600 бидејќи го правам на приватно, така ми одговара, а брисевите мислам дека беа 60 денари од брис, 4 бриса се 240, мислам не сум сигурна не ме фаќај за збор, ама тоа дека јас сум негов осигуреник, а на приватно појма немам колку се.

12. linina

linina Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    здраво
    послем толку многу испитувања и мотање ова она ми кажаа дека 100% имам полицистични јајници, и дека поради тоа ми касни месечното, односно иц не добивам плус имам опагање на косата , пијам диане 35 и сега ме интересира дали повторно ке мозе да ми се врати косата во нормала бидејки видливо ми е проретчена ?
    се извинувам но да прашам дали може да пијам МАКА додека пијам диане 35 ?? дали помага МАКАТА за полицистицни јајници

13. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Пап тестот е100 ден со картон, на државно, а приватно околу 1000 ден, брисевите се исто околу 100-200 ден, кај матичен гинеколог,обавезно направи ги, а може да си земеш упут и за Хив тест, ги бараат и за друго, немора да кажеш дека се сомневаш дека имаш сида, ама не чекај, и за друг пат користи си заштита обавезно

14. aquamarine-123.4

aquamarine-123.4 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    22
    Месечниот циклус во последните 2 месеца ми се намали на 21 ден. Не ми е јасно кои се прочините за толку да ми се намали, нормално ли е тоа или ќе треба да посетам гинеколог?

15. PinKitty

PinKitty Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    8
    Здраво!
    ве молам за одговор..вака требаше да добијам на 1ви денес сме 4ти и сеуште немам добиено, дали има начион да го забрзам процесот да добијам побрзо затоа што до 12ти сакам да ми има завршено иначе имам 18 години и слушнав за некои апчиња дали е безбедно да ги земам?
    п.с. сеуште немам матичен гинеколог затоа тука се обраќам

16. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Има, Примолут Нор се викаат и се земаат без рецепта. Можеш да ги пиеш иако имаш под 18 години, но консултирај се со аптекарката, т.е. кажи ѝ дека ќе ги пиеш за побрзо да добиеш и ќе ти каже колку време да ги пиеш. Јас ги пиев 2-3 дена мислам 2 пати на ден и еден ден откако ги престанав добив. Веднаш треба да ги почнеш ако сакаш до 12-ти да ти заврши и прашање е дали ќе ти заврши, зависи колку ти трае. Сепак јас би ти препорачала да консултираш гинеколог, телефонски само де, не мора да одиш. :)

~ Вчера се разбудив со ужасна болка во стомакот која беше пропратена со лошење, ама потоа лошењето го снема и болката стана појака. Не е постојана, но кога ќе ме фати е прејака и тоа во пределот на матката и некогаш се шири надоле кај јајниците, а некогаш од страните до половината позади дури. Закажав на гинеколог ама тек сабота имаше термин, а во меѓувреме сакам да прашам од што е можно вакво нешто, може да се работи за цисти или пак обична настинка? Вечерта имав и јака главоболка.

Едит: Можно ли е од бременост да боли на овој начин? Мајка ми ми ја наполни главата пред малку дека кога била бремена со брат ми ја болел многу стомак, а јас сум далеку од датата за добивање сеуште. :D

17. Extraordinary.girl

Extraordinary.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    421
    Здраво.
    Имам едно прашање, денес и вчера за прв пат забележав примеси на крв во вагиналниот секрет, кој ми е драстично засилен, а менструалниот циклус ми заврши пред околу 10тина дена. Малку гуглав, и секако прво нешто што излегува е симптоми за рак на грлото на матката. Досега не сум била сексуално активна, а како причини се наведени и други слабеење на организмот, имунитетот итн. Moжно ли е да се работи за инфекција? Ќе ве замолам за одговор, благодарам :)

18. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    3.781
    toa ti e ovulacija sigurno ;)

19. cinderella93

cinderella93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    49
    Zdravo, sakam da prasam mozno li e da ima nekava infekcija bidejki eve nekolku dena vaginata me cesa, i navistina predizvikuva golem jadez, minatata nok duri i se razbudiv od tolku golem jadez, a cesanjeto drasticno se zgolemuva... probav so caj od kamilica da pominam okolku nea ama nema podobruvanje, dali mozno e da ima vlijanie od lekovi sto pijam za zeludnikot ili mozebi nekakva infekcija?

20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Cesanjeto e vnatresno ili na golemite usni? Ako e vnatrsno mozna e infekcija (vaginaleti) , a pak nadvoresno od kupka , sampon , sapun zavisi so sto se mies klasicna iritacija na kozata....

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.