Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. KittyT

KittyT Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    124
    Значи вака, последно добив на 30ти март и од тогаш немам добиено. Во април кога се ближеше периодот за да добијам ме болеa многу јајниците и ги имав сите симптоми, ама не добив, а јајниците ме болеа се до средината на мај некаде... Бев на гинеколог, полицистични јајници немам, трудна не сум секако, што е ? Имам како бубулици под брадата, гледав на интернет дека тие се поврзани со јајниците, ама веке е јуни и не знам што да беше до сега ќе ми дојдеше. Некое слично искуство?

2. devojka54

devojka54 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    44
    Здраво девојки. Не знам дали некоја до сеа имала сличен проблем,а ама ако да, ќе ве замолам за помош. Фала однапред. :)

Значи менструацијата ми е редовна, барем ми беше до пред пола година. Ми доаѓаше секој месец, +-3-4 дена, ми траеше по недела дена, без некакви посебни болки. Значи беше во ред.

*Проблемов* почна пред нова година. Значи требаше да добијам околу 15ти декември.Наместо тоа, добив на 01.01, значи доцнеше 2 недели. Ги имав сите симптоми како обично- болки во гради, зголемен апетит и раздразливост, ама си почекав 2 недели.
    После тоа, се беше во ред и последен пат добив на 18ти април. Значи сега ми доцни веќе 3 недели.
    Што би можело да е причината? :(

3. Iza.bella777

Iza.bella777 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    12
    I jas sum imala slicen problem kako tvojov. Koga prasav kaj lekar, mi rekoa deka mozebi e od premnogu stres, napnatost i nervoza. Taka da moze da e na psihicka baza. Brobaj da se opustis i da ne mislis na toa. Mene ne mi dadoa nikakvi medikamenti , samo od sebe si se vrati vo normala. ;)

4. Iza.bella777

Iza.bella777 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    12
    Zdravo devojki,
    veke nekolku dena ne sum sigurna dali imam dobieno ili ne. Imam kako nekoj kafeafkast sekret, povremeno so samo nekolku kapki krv. Nemam voopsto bolki kako obicno, a i kalendarcevo kazuva deka e rano za redovna menstruacija. :( :( :( :( :o :o :o Ne znam sto da pravam. Ve molam za sovet...... Fala

5. biggirl18

biggirl18 Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2014
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    Здраво на сите...
    Уште од кога имам менструација, не ми е редовна. Ќе се случи еднаш у годината да ми иде 2-3 месеца како шо треба и после 3-4 месеци не ми иде воопшто. Последен пат ми дојде на 21 фев. од тогаш ми нема дојдено (за трудна не сум трудна). Во окт. бев на преглед и се е во ред и со јајници и со матка.
    Дали постои можност да имам хормонско пореметување зошто + имам и изразена влакнатост по цело тело? :/

6. tamarce.j

tamarce.j Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    331
    Здраво феминки.. Имам едно прашање. Пред неколку дена бев на гинеколог и ми препиша polygynax вагиналети. Ги користам веке 4 дена но денеска приметив кога се бришам како да имам крв и тоа не како од менструација него чиста крв. А и рано ми е за да добијам, треба некаде за една недела. Дане знаете од што може да биде ?? :\

7. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7
    Здраво. Незнаев каде да се обратам па затоа тука.
    Вака: сум имала незаштитен секс со повеќе момчиња.. Последно кога имав секс, после тоа ми потече крв.
    После таа вечер добив 5 дена порано и ми траеше само 6 дена (што инаку нормално ми трае 7-8 дена)
    Сега осеќам болка во долниот дел и сакам да се проверам.
    Сакам да прашам какви се тестови треба да направам за да знам дека сум чиста?
    Дали со обична аналииза на крвта и урина може да се виде дали сум заразена од нешто ?

Ви благодарам однапред и ќе ве молам за помош.

8. MadeToLove

MadeToLove Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    20
    Хормонска нерамнотежа. Не е страшно, скоро кај сите девојки е така. Ќе ти се регулира циклусот, штом се е во ред со јајници и матка, не грижи се.

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.079
    Допаѓања:
    106.856
    На гинеколог да направиш ПАП и брисеви, со крв и урина ништо нема да се види. Твој избор да имаш незаштитени односи, ама свесна си за ризиците така? Крв може да ти претекло и од насилна пенетрација, ако не си била доволно влажа или ако веќе имаш некаква раничка па си ја повредила. Твој избор пак ќе речам, ама давај им и на момчињата до знаење да внимаваат, и они ризикуваат во односите со тебе.

10. noname35

noname35 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    7
    А може да ми препорачеш добар гинеколог и од прилика колку би чинел ПАП тестот и тие брисеви ?
    Ти благодарам однапред.

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.079
    Допаѓања:
    106.856
    Јас одам кај Митановски, помладиот, во Ѓорче, сестра ми е кај Стамболиев. Мене ПАП ме чини 600 бидејќи го правам на приватно, така ми одговара, а брисевите мислам дека беа 60 денари од брис, 4 бриса се 240, мислам не сум сигурна не ме фаќај за збор, ама тоа дека јас сум негов осигуреник, а на приватно појма немам колку се.

12. linina

linina Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    здраво
    послем толку многу испитувања и мотање ова она ми кажаа дека 100% имам полицистични јајници, и дека поради тоа ми касни месечното, односно иц не добивам плус имам опагање на косата , пијам диане 35 и сега ме интересира дали повторно ке мозе да ми се врати косата во нормала бидејки видливо ми е проретчена ?
    се извинувам но да прашам дали може да пијам МАКА додека пијам диане 35 ?? дали помага МАКАТА за полицистицни јајници

13. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Пап тестот е100 ден со картон, на државно, а приватно околу 1000 ден, брисевите се исто околу 100-200 ден, кај матичен гинеколог,обавезно направи ги, а може да си земеш упут и за Хив тест, ги бараат и за друго, немора да кажеш дека се сомневаш дека имаш сида, ама не чекај, и за друг пат користи си заштита обавезно

14. aquamarine-123.4

aquamarine-123.4 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2012
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Месечниот циклус во последните 2 месеца ми се намали на 21 ден. Не ми е јасно кои се прочините за толку да ми се намали, нормално ли е тоа или ќе треба да посетам гинеколог?

15. PinKitty

PinKitty Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    8
    Здраво!
    ве молам за одговор..вака требаше да добијам на 1ви денес сме 4ти и сеуште немам добиено, дали има начион да го забрзам процесот да добијам побрзо затоа што до 12ти сакам да ми има завршено иначе имам 18 години и слушнав за некои апчиња дали е безбедно да ги земам?
    п.с. сеуште немам матичен гинеколог затоа тука се обраќам

16. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Има, Примолут Нор се викаат и се земаат без рецепта. Можеш да ги пиеш иако имаш под 18 години, но консултирај се со аптекарката, т.е. кажи ѝ дека ќе ги пиеш за побрзо да добиеш и ќе ти каже колку време да ги пиеш. Јас ги пиев 2-3 дена мислам 2 пати на ден и еден ден откако ги престанав добив. Веднаш треба да ги почнеш ако сакаш до 12-ти да ти заврши и прашање е дали ќе ти заврши, зависи колку ти трае. Сепак јас би ти препорачала да консултираш гинеколог, телефонски само де, не мора да одиш. :)

~ Вчера се разбудив со ужасна болка во стомакот која беше пропратена со лошење, ама потоа лошењето го снема и болката стана појака. Не е постојана, но кога ќе ме фати е прејака и тоа во пределот на матката и некогаш се шири надоле кај јајниците, а некогаш од страните до половината позади дури. Закажав на гинеколог ама тек сабота имаше термин, а во меѓувреме сакам да прашам од што е можно вакво нешто, може да се работи за цисти или пак обична настинка? Вечерта имав и јака главоболка.

Едит: Можно ли е од бременост да боли на овој начин? Мајка ми ми ја наполни главата пред малку дека кога била бремена со брат ми ја болел многу стомак, а јас сум далеку од датата за добивање сеуште. :D

17. Extraordinary.girl

Extraordinary.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    421
    Здраво.
    Имам едно прашање, денес и вчера за прв пат забележав примеси на крв во вагиналниот секрет, кој ми е драстично засилен, а менструалниот циклус ми заврши пред околу 10тина дена. Малку гуглав, и секако прво нешто што излегува е симптоми за рак на грлото на матката. Досега не сум била сексуално активна, а како причини се наведени и други слабеење на организмот, имунитетот итн. Moжно ли е да се работи за инфекција? Ќе ве замолам за одговор, благодарам :)

18. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    4.032
    toa ti e ovulacija sigurno ;)

19. cinderella93

cinderella93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    49
    Zdravo, sakam da prasam mozno li e da ima nekava infekcija bidejki eve nekolku dena vaginata me cesa, i navistina predizvikuva golem jadez, minatata nok duri i se razbudiv od tolku golem jadez, a cesanjeto drasticno se zgolemuva... probav so caj od kamilica da pominam okolku nea ama nema podobruvanje, dali mozno e da ima vlijanie od lekovi sto pijam za zeludnikot ili mozebi nekakva infekcija?

20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Cesanjeto e vnatresno ili na golemite usni? Ako e vnatrsno mozna e infekcija (vaginaleti) , a pak nadvoresno od kupka , sampon , sapun zavisi so sto se mies klasicna iritacija na kozata....

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.