1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Zdravo prostete za latinicata od mob pishuvam.vaka imam edno prashanje shto mnogu sum preplashena.vaka sekogash sum imala redoven ciklus koj mi trael 5 dena i mi doagal na 28 dena.posleden pat imav na 5 oktomvri i koga na 26 istiot mesec primetiv deka pak mi doshlo ama kafeavo i toa malku narednite denovi imav malku po 2-3 kapki .mnogu se isplashiv i bev pod stres od toa zemav test za bremenost i mi pokaza edna crticka sto znaci ne sum bremena .utre denta gi dobiv simptomite kako sto i sekogas dobivam me bolea jajnicite i dobiv normalno i ne bese kafeno.kazete mi dali e strasno posto mnogu se plasam a i anksiozna licnost sum i si pravam razni filmovi vo glavata.odnapred blagodaram

2. Proud Lion

Proud Lion Нов член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Ve Molam za Vas sovet: imav od pred nekolku godini ranicka na matkata, no nemav nitu infekcii nitu bilo sto. Pred 11meseci na PAP se pokaza HPV, po tipizacijata se ispostavi deka e 53. Ginekologot togasen ne mi napravi nitu kolposkopija, edinstveno mi preporaca aloe vera,beta karoten i eden kup tableti za jaknenje na imunitet. Sega napraviv kolposkopija pokraj PAP,mikrobiologija i eho i segasniot doktor mi preporacuva lasersko otctranuvanje??? Kolku e toa preporaclivo, zatoa sto eden den sakam da stanm majka i ima li nekoi drugi metodi?????

3. angelinaskopje

angelinaskopje Активен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    1
    Bremena sum deveta nedela me boli besika imam mestrualni bolki vo dolniot del na stomakot I imam sekoj den iscedok bezboen I mi se vlazni gaki pijam dabroston femebion I inekcija progesteron ve molam za odgovor

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Можеби првиот доктор сакал да те лиши од таа постапка, ласерско остранување. И ти препорачал лекови на база на билки, како што гледа тука. Па, ласерско и не е баш препорачливо. Се што е вештачко, не чини.

На Proud Lion му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @Proud Lion, не се разбирам многу во типизација но нешто слично и се случи и на моја другарка-гинекологот прво проба да го третира ХПВ-то со лекови и со подигање на имунитетот но тоа не помогна и и се појавија `брадавици` околу вагината (или како и да се викаат) па немаше друга опција освен тие да се одстранат. И беше даден избор меѓу ласерско отстранување и горење со азот, таа избра ласерско.
    Ако нешто се сомневаш, најдобро би било да си побараш уште едно мислење.

6. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.765
    Допаѓања:
    32.873
    Работи сеуште д-р Органџииски?

7. Proud Lion

Proud Lion Нов член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Uste se dvoumam sto tocno da napravam....Mnogu ti Blagodaram...sekoe dobro!!!

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. temelkovska

temelkovska Нов член

Се зачлени на:
    11 октомври 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво,имам нередовен циклус ми доага на месец ипол до два.Последен циклус ми беше на 14.10,а вчера и денес имам ептен малку крв и како кафеав исцедок.Стомак ме боли ко пред циклус и имам грчеви.Има ли место за паника?
    Благодарам многу,

9. ели били

ели били Нов член

Се зачлени на:
    13 ноември 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    прашање за Доктор Владимир Трајковски
    мн мн мн долго време не можам да забременам, јас сум дијабетичар тип 1 сакам да дојдам кај Вас на преглед како е тоа возможно. За Вас дознав преку форумов Ве молам да ми одговорите на мојот меил или на странава
    Поздрав и ве очекувам

10. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
  11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    Pred malku primetiv deka na vaginata, potocno na levata usna imam vnatresno topce. Sto bi mozelo da e toa, seriozno li e ???

12. Proud Lion

Proud Lion Нов член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Draga ne sakam da te plasam no najdobro ke bide vednas da posetis doktor....imav i jas takvo topce na drugo mesto se ispostavi deka e tumor koj za sreka ne bese kancerogen mi bese otstranet so mala intervencija...good luck!!!

13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Одма тумур. Може да е поткожно влакно, чир, лојна жлезда.

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    Aj pocna odma da mi fufka ;(:(

15. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    На друго место те прочитав и дека те боли и вцрвенето е. Сепак мислам дека е поткожно влакно или чирче.
    Тумурот не боли.

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    Ne me boli i ne e vcrvenoto. Abe i jas neznam veke kaj da pisam, ginekologot ke mi dade termin duri po 135756 dena, koj ke ceka do togas (wtf):devil:

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    А кој е гинеколог овде?

18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Душо не знам што да кажам Иако ќе те чини повеќе појди си на приватен во секој случај за да си бидеш мирна.

19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Не дека сме гинеколози,најдобро е да одиш но ако ти е за утеха и мене ми има излезено на два пати,но за едно две недели само се повлекува.Мислам дека излегува од бричењето и е поткожно влакно.

20. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    Hmm kako so sum panicarka ke pomestam i cela planina od zor. Ooo u Germanija sum, tuka sekade e so terminii :@ koj ke ceka duri do dr nedela. Aj se nadevam i jas, kaj so me maci edna kleta bemka na grbot sega i pa i razni cuda mi izleguvaat da mu se pluknam :headbang: Zagrizena sum oti malata cica od mene :(

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.