1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. angelinaskopje

angelinaskopje Активен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    1
    vaka sakam da prasam bremena sum 12 nedela mi pronajdoa clamidija trachomatis i kandida i mi prepisaaa azitromicin i polygynax ama za polygaynax prpcitav deka ne treba da se koristat vo bremenost ve molam za milsenje za ovie lekovi i za ovie baktreii kolku se stetni ve molam pisete mi pobrzo

2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.236
    Допаѓања:
    284.123
    Доколку мислиш на вагиналетите Polygynax ,секаде стои дека максимум до 5 недела од бременоста може да се користат. Немам искуство со кандида, а за кламидија допрва треба да ме тестираат па истотака немам искуство, али јас би побарала друго мислење и би ми било страв да ги земам.
    Azithromycin Erythromycin и Amoxicillin се најчести терапии.
    За време на бременост се прима терапија, и потребно е да се спречи при пораѓајот да не се пренесе инфекцијата од мајката на детето. Примањето на терапија е сигурен метод , безопасен за бебчето и мајката, да се одбегне тоа.

П.с не сум гинеколог и мислењево е превод од германски статии по повод оваа тематика.
    Нема гинекологзи на форумов, најчесто си помагаме меѓусебно со сопственото искуство и знаење.

Последна измена: 27 ноември 2014
  3. angelinaskopje

angelinaskopje Активен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    1
    dali znae uste nekoj za ovaaa ve molam

4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    Jas gi koristiv poliginaks vo bremenosta. Ne se plasi. Recisi.na site lekovi stoi da ne se upotrebuvat pri doenje i bremenost. NO CLAMIDIJA e mn opasna bakterija i treba da ja lecis. Da ne te plasam opasna e za plodot (nedaj Boze). Slobodno gi stavi vaginaletite i apcinjata gi pij, ginekologot nema da dade nedto sto e stetno za bremenosta. Pozdrav

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  5. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.591
    Допаѓања:
    1.132
    Sekoj mesec do sega dobivam redovno, no ovoj mesec imam samo kafeav iscedok koj eve mi trae 4 dena so po nekolku crveni kapki..do sega nikogas ne mi se slucilo vaka tuku sum imala nekolku kafeavi damki otkako ke mi zavrsela menstruacijata nekoi si 2 dena..dali na nekoja od vas i se slucilo nesto vakvo? Ima li prostor za panika??

На sunmoonstars му/ѝ се допаѓа ова.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Бременост?

7. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.591
    Допаѓања:
    1.132
    Ne veruvam zatoa stoa partnerot nema svrseno vo mene..

8. shushu

shushu Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    71
    Neznam kaj da se obratam za pomos a vas ve citam non stop. 2dena imam golema bolka na desnio bubreg,matna urina i pecenje za vreme na mokrenjeto.Piev ibuprofen i osetiv malo podobruvanje no od 10min stoenje osetiv pogolema bolka.Pijam caj i nemam nikakvi antibiotici.Vo stranstvo sum i nemam osiguruvanje.Podobro mi e samo koga lezam.pomos

9. Bibipbibip

Bibipbibip Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Pocituvana d-rka Marija,
    Imam edno prashanje do vas. Trudnica sum vo 28 nedela na bremenost i denes ispituvav skrien seker.testot pokaza vaka:
    Po prvoto bockanje na gladno 5,7
    Vtoro testiranje eden cas po primena glikoza 7,5
    Treto bockanje po eden cas 7,8
    Dali kaj mene postoi skrien seker i dali mu preti nekoja opasnost na bebeto dokolku imam seker i dali treba da se prevzeme nesto okolu toa?

10. M-1207

M-1207 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    29
    неколку дена по ред осеќам некоја непријатна болка во пределот на анусот, но таа болка ја чувствувам само кога седнувам/станувам. Додека се бањав приметив дека до анусот имам некое топче што не при допир не ме боли но ете кога правам некоја физичка активност ми се јавува тапа болка.. немам никакви крварење.. многу ми е страв... некој да ме упати дали е нешто серизно ?

11. Miss.Bass

Miss.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    206
    Zenski pijam flagyil tableti i vaginaliteti no mi dojde ciklus vaginalitetite GI prekinav neznam dali i tabletite da GI prekinam.inaku lekuvam infekcija i taa mi e terapijata.
    P.s se izvinuvam za fondot öd mobilen sum

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Не сум гинеколог, но познавам жена што имаше шеќер а беше бремена. Шеќер ти е уствари, дека не треба да јадеш благо воопшто.

13. Sinolicka0609

Sinolicka0609 Нов член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите, сакам да прашам несто- бремена сум во 10та недела , минатата недела прокрварем и ми дадоа капсули УТРОГЕСТАН 200МГ да ги ПИЈАМ по 2 на ден, а читам на упатството дека до 3 месец се ставаат вагинално . Имам испиено една лента и еве денес ми е тешко од кога ја испив капсулата. Ве молам кажете ми несто , ич не сум задоволна од мојот матичен гинеколог , го нема со денови кога одма на контроли, па приморана сум да одам по приватни клиники. позз помогнете ми ве молам

На sani27 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sani27

sani27 Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво имам прашање за др Игор јас сум со HPV virus i cin1 posle 2 терапии од по три месеци цин веке немаше само Hpv I kandida posle Ja немаше ни кандидата со канастен вагиналети сега треба да идам на контрола иначе пиев терапија на природна база како цинк витамин ц од 1000 селен пченични никулци и исхрана но како што кажав Hpv se појавува иначе сакам да забремени веке пола година се обидувам но никако да се случи па ме интересираше дали може има врска тоа и дали треба некоја друга терапија да примам или можеби не дај боже неможе да останам бремена со HPV вирусот позз

15. sani27

sani27 Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Синоличка јас мислам дека подитно да си го смениш матичниот немој да чекаш

16. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.238
    А бре жени, му се јавив на мојот гинеколог и баш беше слободна и ми рече да одам да ме ѕирнела. Е отидов и ме прегледа само на ехо, на брзинка ама нешто ми ја смена целата фаца. Можеби јас си умислувам ама ме испрати утре да одам кај матичниот да направам ПАП тест. Ми рече дека имам мала сенка на матката од 2мм. Претпостави дека е циста. Ама ако е циста, зошто да правам ПАП? :^)
    Немам крварење, туку ми касни последниве два три месеци а овај пат 6 дена.
    Ќе си чекам, нема друго

17. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Не се плаши може е некој ендометрит односно запаление на слузницата во матката.
    Затоа ти рекла да направиш пап да нема некоја инфекција.Се јавува после пороѓај кај жени од 25-40 години.
    И тоа да е, не е ништо страшно.Види си што ќе каже папот да не нагаѓаме само.

На anina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    utrogestanot na koi pisuva i oralno i vaginalno mozat bilo kako da se koristat..toj ti naglasi za vaginalno?a ti kaza od sto prokrvare?..mene pak naprotiv koga prokrvarev mi rekoa da ne gi stavam.

19. Sinolicka0609

Sinolicka0609 Нов член

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    ми нагласија да ги пијам , кога на следната контрола по 1 недела докторот ми најде дека имам хематом и одлепеност на постелката од матката, дека бебето ми било мн доле спуштено.Многу се уплашив не знам како ке ме биде, имал ли некој вакво или слично искуство.....барам утеха

20. mila-88...j

mila-88...j Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    60
    Здраво девојки,

сакам да знам нешто повеке за фимозата,но ми требаат точни информации.Еднаш имам прашувано за ова но не добив конкретен одговор,па тражам одговор повторно.Едуцирајте ме

На Iv'a му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.