1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lealealea

lealealea Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2013
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    265
    Здраво
    Сакам да прашам за контрацептивните таб. Јаз
    дали после 1 таблета веке сум заштитена?? фала

На zuto му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Првиот месец кога ќе се почне со орална контрацепција пожелно е да се користи и кондом, за понатаму немаш гајле ;)

На lealealea му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lutka77

lutka77 Нов член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo sakam da prasam od sto moze da mi se sluci ovoa
    Imav mestrualen ciklus na 11.12 najcesto mi trae od 4-5 dena mi zavrsi na 15 ti, no deneska pak mi dojde na 27.12 od ko mi zavrsi ima samo 12 den
    Ne znam sto da pravam ima li nekoj vakvo iskustvo treba da li da pobaram ginekolog
    Fala

4. lutka77

lutka77 Нов член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo sakam da prasam od sto moze da mi se sluci ovoa
    Imav mestrualen ciklus na 11.12 najcesto mi trae od 4-5 dena mi zavrsi na 15 ti, no deneska pak mi dojde na 27.12 od ko mi zavrsi ima samo 12 den
    Ne znam sto da pravam ima li nekoj vakvo iskustvo treba da li da pobaram ginekolog
    Fala

5. mire0202

mire0202 Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo.....Jas sum nova ovde,imam problem so zacnuvanjeto.Eve veke 3 god nemozam da uspeam da zabremenam,PAP testot e odlicen mikrobioloski bris cist i hormonalen status vo normala so malo pokacuvanje na teroidna.Ako moze da me sovetuvate sto da pravam razmisluvam da odam na Ifv postapka.Odnapred fala vi :sweat:

6. len4e

len4e Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2009
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    60
    Здраво

Ме интересира една информација доколку би можела да добијам од гинеколозите коисе запознаени со новите протоколи за породување. ја сум породена со царски рез пред 7 години и сега втора бременост ме интересира дали сеуште посоти опција да изберам повторен царски рез и кои се ти медицински индикации во мојо случај при веке извршен еден царски
    фала

7. Zvezdicka27

Zvezdicka27 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    12
    Pravev test bremenost 5 dena pred ciklusot izleze bleda vtora limits mislev déka e greska pa pravev uste Eden isto izleze bleda linija, megutoa imam bolki isto kako pred ciklusot,sto znaci vakov resultat ?

8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Бледа втора линија значи бременост. Со среќа ако е посакувана.

На Zvezdicka27 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Zvezdicka27

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    12
    A sto e so bolkata isto kako pred dobivanje I produenost

10. AudreyH

AudreyH Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    212
    Не знаев во која тема да го поставам прашањево, па затоа тука: ДАЛИ ТРЕБА НЕКАКО ДА СЕ ПОДГОТВУВАМ ПРЕД БРЕМЕНОСТ, ДА ЗЕМАМ НЕКОИ ВИТАМИНИ/ТАБЛЕТИ И СЛ.?

11. Zvezdicka27

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    12
    Folna kiselina na alkaloid za trudnici nikako ne steti vitamin e

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  12. p.beti

p.beti Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site imam eden problem koj za mene e neocekuvan,vo 2011 izvadiv laparoskopski cista na leviot jajnik vo remedika pokraj cistata koja bese komplicirana doktor Dimitrov mi otstrani del od jajnikot,se bese ok zadovolna sum od se no posle 4godini mi dojde10dena porano sto za mene ne e normalno toa pokraj site koi me ubeduvaa deka toa e normalno za moi 38godini - jas si pojdov na ginekolog i ete go problemot cista od 5 cm na desniot jajnik shok za mene doktoror mi rece. Deka e vodena i ke prsne se nadevav deka e taka posle eden mesec taa si stoese no sega e 6.5 cm poludev doktorot mi predlozi uste eden mesec za sledenje i mi dade Primolutnor a isto si zakazav kaj dr.Aluloski drugiot mesec bi sakal sovet dali da gi pijam tabletite i sto ponatamu kolku e seriozna rabotata ne bi sakala da ostanam i bez desniot jajnik pozz

13. p.beti

p.beti Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Odi
    na lekar jas isto go imav ovoj problem i ispadna cista na jajnik niso ne te kosta odenjeto neslushaj sekogo i mene me ubeduvaa deka toa e normalno no ete ne bilo pozz

14. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Откако го направив тестот кој излезе негативен, имав само уште еден ден болки, после два пати во два различни дена неколку кафени капки, мислев ќе добијам, но ете ништо нема... а и болките престанаа. Не знам што се случува, некој со слично искуство? Да одам ли на гинеколог или да почекам уште една недела како што планирав?

15. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    А ти касни ли? Може да го повториш тестот пак, во случај да е негативен, за ден-два отиди на гинеколог.

16. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Ми касни една недела, за неколку дена ќе го повторам во случај да било рано, но сепак мислев да не има некој слично искуство... :)

17. agiagi

agiagi Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    6
    Би сакала да ми дадете некој совет...Речиси секој ден имам бело прање(само што ќе се истуширам и одма ми тече..), а тоа се случува можеби година-две...некогаш е сив или жолт, немам јадеж, малку киселест мирис, а некогаш исцедокот е кремаст или пак на мали парчиња.. НЕВИНА сум и сум била на гинеколог и правела микробиолошки тест кој покажа дека немам никаква инфекција...... ВЕ МОЛАМ ЗА СОВЕТ!

18. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    2.247
    Znachi vaka ,izvinete za latinica prvo no imam problem nemozham da smenam...
    Nemam dobieno menstruacija od fevruari minatata godina...odev na ginikolog se e vo red ,pravev ispituvanja na site hormoni ii se e ok ...piev nekolku pati apcinja posle niv dobijam iii tolku posle toa pak nema ,znaci nisto ne pridonesuvaat za redovnost.Paa ako moze nekoj da mi pishe do shto mozhe da e ..a inache od januari minatata godina prestanav da jadam leb i go smeniv nacinot na ishrana ,,,znaci sega samo zdrava hrana jadam..a vekje posledni 2 meseca pak samo sum na ovoshje i zelenchuk .
    Fala Vi odnapred !

На mire0202 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.810
    Допаѓања:
    10.928
    па навистина незнам во што е проблемот мислам дека треба да закажеш на гинеколог пиши што ке ти кажат навистина нз како друкчије да помогнам

На Anaouou му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mire0202

mire0202 Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo Anaouou!!!!Duso i jas go imam istiot problem kako ti,samo sto kaj mene e malku podolg vremenski period okolu dve god eve do maj mesec tocno 2 god mi se slucuva.I jas odam na ginekolog i kaj mene site ispituvanja se napraveni ne e super a nikako menstruacija ne dobivam,nekolku pati i jas promav apcinja ke dobiev i toa samo 2-3 dena i posle pak nisto.Jas sum i mnogu po zagrizen bidejki 3 god sum vo brak i nemozam poradi toa da zabremenam bar po moe taka jas si mislam.....Pozz i ako najdes nekoj lek nekoe resenie pisi :sweat:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.