1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    појди на доктор провери си најдобро би ти било..

2. roxy123

roxy123 Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    imam edno prasanje, imam sekogas ne redovna menstruacija, 2 meseci nemam dobieno,posle da.. no ovoj mesec isto posle kasnjenje mi dojde, posle menstruacija imav kafeav iscedok .. koga sabajle gledam pak sum dobila . 2 pati vo mesec? sto moze da bide toa i koi se pricinite?:sweat:

3. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Zdravo prasanje za doktorka Marija Napraviv test I doznav déka sum bremena no sinoka iMav mala kapka Nesto kako rozova kafeava tecnost. Samo Edna kapka ne sum vo Mk I ne mozam odma da idam na ginekolog imam avionskata karta za 20 maj ve molam ima li mesto za panika prva bremenost mi e? Ve molam za odgovor

4. Sara4555

Sara4555 Нов член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво имам едно прашање, имам 19 години, со дечко ми пробуваме да имаме секс, но имам преголеми болки, неможам да издржам пробавме и со лубрикант но не помогна. Ве молам за помош како да ги ублажам болките? :)

На zekzeki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Duki18

Duki18 Нов член

Се зачлени на:
    5 мај 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Zdravo nova sum na forumot pa sakam edno prasanje do Dr Marija Hagi Lega.Bremena sum vo 21 nedela bev vo 20 nedela na kontrola i mi kazaa deka imam lakuna na postelkata so dimenzija od 1 sm.Maticnata me sovetuva da pravam de dimeri.Dali e toa nesto seriozno i kako se leci. Pozdrav do doktorkata i odnapred vi blagodaram.

6. violetmoon

violetmoon Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    27
    Kazete mi koj e najdobar nacin za otstranuvanje na kondilomi imam i vnatresni.
    Isto taka da mi preporacate dobar ginekolog koj raboti so fondot mi treba pothitno.

7. Hyacintho

Hyacintho Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    Не сакам да те плашам ама исто имав и јас,еден наводно лакун што потоа излезе дека е хематом кој беше причина да нема довод на храна и кислород до бебето и назадуваше во раст се повеќе. Ако ти е се во ред со бебето немаш причина за грижа,лакуните не се лечат. Јас имав нормални д-димери а имав многу лакуни. Единствена терапија беше што примав клексани секој ден ради нив ама немаа никаква помош.

8. Duki18

Duki18 Нов член

Се зачлени на:
    5 мај 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0

9. Duki18

Duki18 Нов член

Се зачлени на:
    5 мај 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    pravev de dimeri i vo red se inaku bebeto do sega dobro si napreduva se e vo red

10. jarec07

jarec07 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Здраво сакам консултација од Др. Марија.Последна менструација има на 02.04.2015. требаше да добијам на 27.04 не добив направив тест позитивен,на 06.05 отидов на мојот матичен и ми вика јас тука ништо не гледам повторно направив тест позитивен,следниот ден наутро прокрварив кафено отидов ми дадоа 2 инекции прогестерон,утрогестан вагинално,витамин Е и фолната киселина.Но карварењето продолжи не големо крварење туку само кога ќе се избришам.На 11.05. наутро првата мокрача ми беше цела црвена и ме фати паника отидов на приватен ми вика на левата страна нема ништо,на десната има ама со сигурност тврдам дека не е бременост (на сликата од ехото пишува дека е 2,2 мм) си дојдов зедов пак тестови пак позитивен,но крварењето е продолжено.Незнам како да реагирам што да преземам.

11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.193
    Допаѓања:
    106.160
    Оди на болница, ако си од Ск и на некоја приватна и нека ти дадат терапија за поддршка на бременост со мирување.

12. virgo25

virgo25 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    27
    Здраво, имам еден проблем. После 40 дена од породување добив циклус. Траеше скоро десет дена потоа немаше нисто три дена и повторно од почеток еве 4 ден имам обилно крварење. Инаку го дојам бебето. Докторот вика нема место за паника ама мене ми е страв дане дојде до губење на млеко и дали е нормално ваква ситуација бидејки откако сум породена нон стоп со влошки. На ехо се е нормално и матката ми е вратена во нормала. Инаку правев ин витро, па си мислам да не се хормоните пореметени па ако има некој слично искуство нека ми пише , веќе немам поим што да правам и мислам страв ми е и за мене и за бебето , ве молам за одговор поззз

13. Duki18

Duki18 Нов член

Се зачлени на:
    5 мај 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Zdravo sakam da prasam za skrining do 25 nedela so se pravi za anomalii na bebeto.Dali e zadolzitelna ovaa rabota dali mora da se napravi.Jas odam na kontroli vo remedika i doktorot mi rece ili kaj Adamova ili kaj Petrova da odam.Dali nekoj bil kaj ovie doktorki i kolku se zadovolni od niv i dali e zadolzitelna ovaa rabota toa najmnogu me interesira. Pozdrav i fala

14. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Тука ни Д од доктор нема, најдобро да си пишеш во др тема, а иначе адамова е најдобра .. нема да згрешиш

15. Panikaa

Panikaa Нов член

Се зачлени на:
    14 мај 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Dali pretstavuva problem dokolku partnerot cesto zavrsuva vo mene skoro eden mesec no nemam nikakvi znaci na bremenost :(

16. macmac1

macmac1 Нов член

Се зачлени на:
    14 мај 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Prasanje do doktorot
    So partnerot istovremeno pieme sumamed za lecenje na bakterijata Ureaplasma urealyticum . Me interesira dali za vreme dodeka trae terapijata se pozelni megusebni seksualni odnosi.

17. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    11.475
    ве молам за одговор од кој и да е. имам кондиломи надоврешни и внатрешни. за надворешните ми кажаа дека со јаболкова киселина ке се исушеле ама внатрешните како се лечат? дали може сами од себе да се тргнат? сега видов дека имам внатрешни големи ама немам пари да за ласерски третман или други скапи процедури
    Ако ги оставам ке си заминат ли сами од себе? ми се појавија првпат зимото, и едната има дијаметар 1,5 цм колку што можам да забележам.

18. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    195
    Значи така.. На крајот од сексуален однос ми се појави крв, али по што веќе ми се деновите за да започне менструација, мислев дека е тоа.. Е сега, проблемот е што кога станав утрото после тоа, на влошката нема крв... Може некој што му се случило тоа да ми помогне?

19. E.v.A

E.v.A Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Здраво.Нова сум на форумов, одамна ве читам али ете првпат да дојде зорт да се постави и прашање :).
    Бидејќи неможат во брзо време да ми закажат преглед (а алармантна е ситуацијава) можеби вие ќе ми дадете некој совет.
    Откако со дечкото првпат имавме односи без заштита ми се појавија големи болки во бешиката а и мочните канали. Секретот беше зголемен, миризбата непријатна. Помислив дека е бактерија во бешиката, бев на матичен лекар ми препиша антибиотик кој го пиев една недела и ми помина.После недела дена пак имавме односи и истите симптоми повторно се појавија.Повторно го земав истиот антибиотик и повторно помина.Постојано се случува.....Кај него имало некое мало печење кое поминало без никаква превентива.
    Незнам дали на своја рака да земам Флажил или слично, кој ќе ги пие и он нормално. Ве молам за одговор.

20. IvanaLeo

IvanaLeo Нов член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Vo 38 nedela sum od bremenosta. Pred edna nedela dobiv krvarenje koe po pregled na klinika mi kazaa deka nisto ne e strasno. Pred dva dena pocnav da cuvstvuvam silni bolki kako da butka bebcheto vo dolniot del na stomakot. Posle pregledot povtorno nema kontrakcii so bebceto se e vo red. No eve bolkite ne prestanuvaat. Dali e ova voobicaeno, ili?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.