1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. IvanaLeo

IvanaLeo Нов член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Mozebi se raboti za cista. Odi proveri si.

2. IvanaLeo

IvanaLeo Нов член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Prasanje do dr Goran Kocoski
    Vo 38 nedela sum od bremenosta. Pred edna nedela dobiv krvarenje koe po pregled na klinika mi kazaa deka nisto ne e strasno. Pred dva dena pocnav da cuvstvuvam silni bolki kako da butka bebcheto vo dolniot del na stomakot. Posle pregledot povtorno nema kontrakcii so bebceto se e vo red. No eve bolkite ne prestanuvaat. Dali e ova voobicaeno, ili?

3. herbalifka

herbalifka Нов член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Здраво, да прашам имав секусуални односи за време на овулација без заштита. Секогаш имам редовна менструација и последната ми беше два дена порано но со кафеава боја и ми траеше два дена. Имам вртоглавици, замор, поспаност, отечени и премногу чувсвителни гради и гадливост од храна а цел живот сум спортист и секојдневно активна. Правев тест за бременост излезе негативен од овулацијата до сега има поминато 28 дена. Дали постои веројатност тестот да не е точен или пак се работи за нешто друго?

4. herbalifka

herbalifka Нов член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Здраво
    Прашањето ми е до Д-р Марија Хаџи Лега
    За време на овулација имав незаштитени односи овој месец ми дојде менструација на редовниот датум но со кафенкаста боја и траеше само два дена после една недела почнав да имам главоболка, вртоглавица, поспаност, минимални болки во долниот дел на стомакот кои траат неколку секунди, секоја вечер гадење и гадливост од јадење и желба за благо инаку многу ретко јадам благо и зголемени и преосетливи гради.
    Правев тест за бременост на 20 ден од денот на овулацијата и ми излезе негативен.
    Дали постои веројатност тестот да не е точен.
    Благодарам однапред

5. smurf 4

smurf 4 Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Здраво..
    Деновиве имам некоја инфекција на интимата.. Не сакам да посетам гинеколог па решив да прашам овде.
    Значи долу ненормално ме чеше. Неподносливо е, нон-стоп се мијам и мачкам крема, но не
    престанува. Кога е ептен
    неподносливо пробувам да се
    чешам мислејќи дека ке ми
    помине но чешањето само се зголемува и дури почнува да ме боли од иритираност. Башка,
    исцедокот од вагината има благо зеленикава боја .
    Ве молам за помош.
    Благодарам однапред.

6. martina4

martina4 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    198
    imas sigurno nekoja infekcija ke moras da posetis ginekolog no zemi i vaginalni tableti mene tie mnogu mi pomognaa 500 denari se 7 dena se stavaat se vikaat Neo Penotran Forte,zemi gi i jas imav isto kako tebe i mnogu mi pomognaa ovie no ako posle toa prodolzi istoto ke moras na ginekolog.poz

На JessieT му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.197
    Допаѓања:
    6.378
    Како тоа не сакаш да посетиш гинеколог?
    Мораш. Итно. Не знам како си чекала..покрај овие симптоми..и таа бојата на исцедокот кажува нешто. Извини ако сум груба, ама ова е крајност..оди на лекар додека не е доцна.

На kukla21 и kjukli им се допаѓа ова.
  8. #@lexandra

#@lexandra Нов член

Се зачлени на:
    24 март 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво!Нова сум во форумот па сакам да прашам дали некој има искуство и прашање до гинеколозите, добив менструација на 20 мај нормално ми траеше 5 дена после 13 дена пак добив ми траеше околу 4 дена бев на гинеколог сум имала мала циста но еве после неколку дена сега во саботата пак имам крварење и тоа по обилно. Дали е од цистата или незнам од што би можело да биде,до сега сум имала редовна менструација не ми се случило вакво нешто. Па ве молам за одговор. Благодарам однапред!

9. Adriane

Adriane Нов член

Се зачлени на:
    20 јуни 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Бидејќи сум крајн о исплашена од секаков ,,тип'' доктори решив овде да се припремам за тоа што ме чека. Кога знам што и како ќе ми се прави мислам дека полесно ќе се натерам да го направам тоа што досега требав. Ги имам повеќето симптоми на полицистични јајници , скоро сите , само акните ги немам . Кога успевам да ја исконтролирам тежината некако успева да ми се нормализира циклусот , па сега пак се тешам со тоа ,, ќе ослабам и се ќе биде во ред'' . Но знам дека тоа и не е некое решение , па би ве прашала низ какви испитувања треба да поминам за да го дознаам проблемот , а подоцна и да се реши истиот , Благодарам

На gabi78 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ништо страшно. Многу имаат и немаат некои секојдневни проблеми. Проблем е што немаш (наверојатно) овулација. Тоа значи (а не мора да е така) дека потешко би дошло до бременост. Со соодветна терапија и навремена примена на лекарства и тоа се регулира. Немаш простор за паника!
    едит. Состојбата може да срќе констатира и со ехо. Не треба незнам какви иапитувања да правиш.

На Adriane му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Adriane

Adriane Нов член

Се зачлени на:
    20 јуни 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1

Ихх да е само со ехо јас тргнав веднаш .. Страх ми е од земање крв , такви некои испитувања ...

12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Земање крв ако испитуваш хормони. Тоа не е ништо страшно.

На gabi78 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. marry g

marry g Нов член

Се зачлени на:
    23 јуни 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    здраво!Нова сум на форумов,и имам еден проблем еве веќе година дена.имам бело прање со жолта некогаш кафеава боја и могу лошо мириса.направив пап тест имам инфекција за која што ми препишаа терапија.пиев вибрамицин и вагиналети полигинакс,потоа уште едни апчиња и кантарион вагиналети.од сето ова само полигинаксот имаше ефект додека го користам,потоа пак исто.ако е потребно ке го пратам резултатот од пап тестот.ви благодарам.

14. gabi78

gabi78 Нов член

Се зачлени на:
    23 јуни 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    zdravo nova sum vo forumot.sakam da gi prasam gineolozite ke imam li problem so zabremenuvanje posle konizacija......imav pred 2 godini carinom city poznati doktori od privatna klinika vo skopje me pravea konizacija operacijata spoed niv bese uspesna.cenata na operacijata bese astronomska ama koga e vo prasanje zdravje parite ne se problem.posle operacijata imav prilika da odam na ginekolog vo italija,im ja kazav celata moja situacija se sto mi bese praveno vo makedonija i duri im kazav i po koj metod sum pravena konizacija demek po najnov metod ...hahaaa strudorf metod......ednostavno doktorite vo italija ostanaa bez zborovi......toj bil star metod i mi rekoa deka moze da bide i mn podobro....jas resiv da prodolzam vo italija so lecenje...mi napravija druga laserska opercija koja bese so smesna cena i mi rekoa posle 1 mesec da napravam pap test i garantiraa deka ke e negativen...i taka bese....ete veke imam 4 negativni pap testovi.....vo italija ne preporacuvaat germanium 123 nikako a vo mak reklami non stop za nego a isto i vaginalni ne prepisuvaat samo so operacijata laser CO2 jas se izleciv.....e za bremenost ke videme doktorite velat se e do psihata

15. gabi78

gabi78 Нов член

Се зачлени на:
    23 јуни 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    imas pravo d se plases .......ista sum i jas koga se izgores ednska i na matenicata duvas

16. gabi78

gabi78 Нов член

Се зачлени на:
    23 јуни 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    koga ke dobijam odgovor na moeto prasanjeee

17. gabi78

gabi78 Нов член

Се зачлени на:
    23 јуни 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
  18. gabi78

gabi78 Нов член

Се зачлени на:
    23 јуни 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
  19. Daki12345

Daki12345 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    24
    Moze da ti kaze odprilika samo ako si ostanata bremena, spored goleminata na plodot. Inaku nemoze da ti kaze

20. Daki12345

Daki12345 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    24
    Мене овие симптоми ми личат кандида. Кандидата не се добива само од сексуален одднос, може да да се добие и од антибиотици, стрес, слаб имунитет...Можеш да си земеш канестен вагиналети да си ставаш навечер по една пред спиење, три се. Пробај

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.