Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. morbid.angel96

morbid.angel96 Нов член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Здраво, нова сум на форумов
    Имам нередовна менструација обично ми доцни 3-4 денови, некогаш ми подранува 3-4 денови. Имав ризичен однос неколку пати со дечкото, еднаш во плодност ,тој не ејакулираше во мене (бидејќи постојано внимава на тоа) И еве требаше да добијам пред една недела но сеуште немам. Направив вчера тест и беше негативен. А немам никакви симптоми ниту на менструација ниту на бременост. Се обидувам да не бидам стресна и да непаничам. А исто така вежбам фитнес и тоа не премногу тешки и неподносливи вежби. А си јадам нормално. Запознаена сум и со причините за доцнење на циклусот ама сепак да прашам. Незнам дали да паничам. Ве молам за одговор што побрзо. Ви Благодарам

2. MarkoDavid

MarkoDavid Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    15
    Здраво. Сакам да прашам после колку време од породување со царски во 36+1 може да се почне со вежбање?

3. Божур

Божур Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    107
    Zdravo i jas imam ednoginekolosko prasanje :) Pred 4 meseci koga bev na ginekolog mi kazaa deka imam ranicka, otkako mi ja oboi matkata eden del ostana ne oboen mnogu mal kako zrno od lekja, i posle koga bev po rezultatite mi kazaa deka pokazalo deka ima nekoj virus od hpv i deka moram da ja goram ranata, no ginekolog ne mi dade nikakva terapija da primam. Jas se uste nemam rodeno pa mi e strav da pravam takvi raboti. Dali nekoj imal vakov ili slicno iskustvo ?

4. Божур

Божур Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    107
    I da napomenam deka brisevite mi bea super nemav nisto, menstuacijata mi e isto taka redovna nemam nekoi promeni vo bojata obilnosta i slicno, znaci se mi e isto, a citav deka treba da imas i takvi simptomi povrzani so ciklusot.

5. st2007

st2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    797
    Здраво девојки. Не знаев каде да прашам па решив во оваа тема да го поставам моето прашање. Значи вака.. Ме болат јајниците ( не секогаш, некогаш пред некогаш после менструација). Инаку циклусот ми е редовен веќе 6-7 години, меѓутоа во февруари добив на 23, март не добив воопшто, а во април на 17 ( освен ова немам друго отстапување во менструацијата). Би сакала да прашам дали некоја имала ваков проблем и како го реши?
    Фала однапред

6. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Мене еднаш исто така многу ме болеа јајниците ама таква болка кратка пецка вкрај и прекинува за 5 секунди и најчесто после менструација. Ептен се исплашив и појдов прво на еден гинеколог, душата ми ја извади цисти - мисти зголемен јајник чуда ми кажуваше, и појдов кај уште еден (приватно) на контрола и испадна дека во тој период ептен ми биле плодни деновите и јајниците пошто неоплодени пукале и во моментот кога пукал мене ме фаќале тие болки...Можно е да ти е такво нешто, ама сепак појди си на гинеколог и ќе ти кажат најдобро.

7. st2007

st2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    797
    Мислам дека имам некоја циста, ама секако треба да одам да проверам. а инаку болките ми се такви што додека да кажам „Ох“ веќе поминало. Фала ти на одговорот

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.102
    Да тоа е циста, по случајов кој го опиша би требало да е некоја средна циста. Сега неможам со сигурност да ти тврдам, веројатно имаш и бело прање.
    Но појди на гинеколог, некои цисти си пукаат сами а некои треба операција.

9. st2007

st2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    797
    да, имам и бело прање и тоа мноооогу. И некогаш кога ме боли на пример левиот јајник, ме боли и целата нога, ми се вкочанува некако.

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.102
    Епа тоа е циста е. Оди на гинеколог некаа те прегледа вагинално и нека ти каже што понатака.

11. GossupGirlxoxo

GossupGirlxoxo Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    32
    Имам бубулици и на вагината а и на задникот и ретко загнојуваат најчесто се само црвенки
    Како да постапам со козметика што е наменета за акни или ..?

12. Tinkerbell

Tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Имам сериозен проблем со нередовен циклус, гинекологот ми вели тоа е нормално ќе се среди. Некогаш ми касни 3 месеци , некогаш имам редовен циклус , но она што најмногу ме загрижува е дека последните два месеци циклусот ми трае само 1 ден и повеќе не, a пред тоа ги имам сиптомите (болки во стомакот, главоболка, подуеност...) . Ве молам за совет !

13. Adriane

Adriane Нов член

Се зачлени на:
    20 јуни 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    imam edno prasanje do vas dali bi mozela da zabremeneam ako spermata e na pantalonite bidejki pocnav da krvaram posle 1 nedela ??

14. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Си добила.

15. animani

animani Нов член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Прашање до д-р.Трајковски
    Минатиот месец ми доцнесе 9 дена па добив и ми траеше 10 дена бидејки правев инсиминација и од вагиналетите утрогестан ми прекина.Инсиминацијата беше неуспешна на 15 ден правев тес.Сега повторно ми доцни 5 дена.Бидејки мислев дека ке биде во ред со циклусот уплативме одмор од 1 Август.Дали постои некоја терапија да добијам побрзо зошто стварно ми е потребен одмор после малтретирањето цела година по болници.Благодарам однапред

16. Adriane

Adriane Нов член

Се зачлени на:
    20 јуни 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    ne dobiv ..... kako svtlo rezeva tcnost e i ne mi tece koa se dvizam samo koa ke odam u vc zatoa mi e cudno prvata pat i ja jas pomisliv deka sum dobila ... no imam i nekoj simptomi na bremenost ( gadenje, promena na gradite ) stv ejkam ni da pomislam deka sum bremena bidejki imam samo 18 godini zatoa se plasam ....

17. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Објасни ми како од сперма на панталони се останува бремена????

18. Adriane

Adriane Нов член

Се зачлени на:
    20 јуни 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    pa zatoa se cudam i jas

19. gabi78

gabi78 Нов член

Се зачлени на:
    23 јуни 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    koga odgovaraat doktorite na postavenite prasanja??????????????????

20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Никогаш.....

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.