1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. morbid.angel96

morbid.angel96 Нов член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Здраво, нова сум на форумов
    Имам нередовна менструација обично ми доцни 3-4 денови, некогаш ми подранува 3-4 денови. Имав ризичен однос неколку пати со дечкото, еднаш во плодност ,тој не ејакулираше во мене (бидејќи постојано внимава на тоа) И еве требаше да добијам пред една недела но сеуште немам. Направив вчера тест и беше негативен. А немам никакви симптоми ниту на менструација ниту на бременост. Се обидувам да не бидам стресна и да непаничам. А исто така вежбам фитнес и тоа не премногу тешки и неподносливи вежби. А си јадам нормално. Запознаена сум и со причините за доцнење на циклусот ама сепак да прашам. Незнам дали да паничам. Ве молам за одговор што побрзо. Ви Благодарам

2. MarkoDavid

MarkoDavid Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    15
    Здраво. Сакам да прашам после колку време од породување со царски во 36+1 може да се почне со вежбање?

3. Божур

Божур Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    107
    Zdravo i jas imam ednoginekolosko prasanje :) Pred 4 meseci koga bev na ginekolog mi kazaa deka imam ranicka, otkako mi ja oboi matkata eden del ostana ne oboen mnogu mal kako zrno od lekja, i posle koga bev po rezultatite mi kazaa deka pokazalo deka ima nekoj virus od hpv i deka moram da ja goram ranata, no ginekolog ne mi dade nikakva terapija da primam. Jas se uste nemam rodeno pa mi e strav da pravam takvi raboti. Dali nekoj imal vakov ili slicno iskustvo ?

4. Божур

Божур Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    107
    I da napomenam deka brisevite mi bea super nemav nisto, menstuacijata mi e isto taka redovna nemam nekoi promeni vo bojata obilnosta i slicno, znaci se mi e isto, a citav deka treba da imas i takvi simptomi povrzani so ciklusot.

5. st2007

st2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    797
    Здраво девојки. Не знаев каде да прашам па решив во оваа тема да го поставам моето прашање. Значи вака.. Ме болат јајниците ( не секогаш, некогаш пред некогаш после менструација). Инаку циклусот ми е редовен веќе 6-7 години, меѓутоа во февруари добив на 23, март не добив воопшто, а во април на 17 ( освен ова немам друго отстапување во менструацијата). Би сакала да прашам дали некоја имала ваков проблем и како го реши?
    Фала однапред

6. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.242
    Допаѓања:
    13.880
    Мене еднаш исто така многу ме болеа јајниците ама таква болка кратка пецка вкрај и прекинува за 5 секунди и најчесто после менструација. Ептен се исплашив и појдов прво на еден гинеколог, душата ми ја извади цисти - мисти зголемен јајник чуда ми кажуваше, и појдов кај уште еден (приватно) на контрола и испадна дека во тој период ептен ми биле плодни деновите и јајниците пошто неоплодени пукале и во моментот кога пукал мене ме фаќале тие болки...Можно е да ти е такво нешто, ама сепак појди си на гинеколог и ќе ти кажат најдобро.

7. st2007

st2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    797
    Мислам дека имам некоја циста, ама секако треба да одам да проверам. а инаку болките ми се такви што додека да кажам „Ох“ веќе поминало. Фала ти на одговорот

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Да тоа е циста, по случајов кој го опиша би требало да е некоја средна циста. Сега неможам со сигурност да ти тврдам, веројатно имаш и бело прање.
    Но појди на гинеколог, некои цисти си пукаат сами а некои треба операција.

9. st2007

st2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    797
    да, имам и бело прање и тоа мноооогу. И некогаш кога ме боли на пример левиот јајник, ме боли и целата нога, ми се вкочанува некако.

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Епа тоа е циста е. Оди на гинеколог некаа те прегледа вагинално и нека ти каже што понатака.

11. GossupGirlxoxo

GossupGirlxoxo Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    32
    Имам бубулици и на вагината а и на задникот и ретко загнојуваат најчесто се само црвенки
    Како да постапам со козметика што е наменета за акни или ..?

12. Tinkerbell

Tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Имам сериозен проблем со нередовен циклус, гинекологот ми вели тоа е нормално ќе се среди. Некогаш ми касни 3 месеци , некогаш имам редовен циклус , но она што најмногу ме загрижува е дека последните два месеци циклусот ми трае само 1 ден и повеќе не, a пред тоа ги имам сиптомите (болки во стомакот, главоболка, подуеност...) . Ве молам за совет !

13. Adriane

Adriane Нов член

Се зачлени на:
    20 јуни 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    imam edno prasanje do vas dali bi mozela da zabremeneam ako spermata e na pantalonite bidejki pocnav da krvaram posle 1 nedela ??

14. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Си добила.

15. animani

animani Нов член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Прашање до д-р.Трајковски
    Минатиот месец ми доцнесе 9 дена па добив и ми траеше 10 дена бидејки правев инсиминација и од вагиналетите утрогестан ми прекина.Инсиминацијата беше неуспешна на 15 ден правев тес.Сега повторно ми доцни 5 дена.Бидејки мислев дека ке биде во ред со циклусот уплативме одмор од 1 Август.Дали постои некоја терапија да добијам побрзо зошто стварно ми е потребен одмор после малтретирањето цела година по болници.Благодарам однапред

16. Adriane

Adriane Нов член

Се зачлени на:
    20 јуни 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    ne dobiv ..... kako svtlo rezeva tcnost e i ne mi tece koa se dvizam samo koa ke odam u vc zatoa mi e cudno prvata pat i ja jas pomisliv deka sum dobila ... no imam i nekoj simptomi na bremenost ( gadenje, promena na gradite ) stv ejkam ni da pomislam deka sum bremena bidejki imam samo 18 godini zatoa se plasam ....

17. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Објасни ми како од сперма на панталони се останува бремена????

18. Adriane

Adriane Нов член

Се зачлени на:
    20 јуни 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    pa zatoa se cudam i jas

19. gabi78

gabi78 Нов член

Се зачлени на:
    23 јуни 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    koga odgovaraat doktorite na postavenite prasanja??????????????????

20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Никогаш.....

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.