1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    здр на сите се породив на 13 август што значи точно 18 дена до денеска е сега прашањето ми е. .. се породив природно е сега од пред 2 3 дена осеќам некоја си тапа болка во вагината поточно таму од каде што мочкам , кога ќе се претиснам за да осетам каде точно ме боли повеќе е изразена болката дали има врска од природното пораѓање или што може да е? да не е е од лута моч нешто? не е којзнае колку неподносливо ама непријатно ми е и се плашам да не биде нешто пострашно

2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    И јас ја имав истата болка која после две недели-месец ја снема, но по некоја логика болката е поради механичка повреда да речам...Го тегнеле бебето, те притискале...

3. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    чудно после 2 недели ми се појави ова чувство на болка. абе нека е до тоа да знам дека ќе помине оти јас право паничам мислите ми одат на најлошо. си помислив да не е и од стомачните што ги правев (не оти којзнае колку направив 4 5 дена ги правев по неколку )

4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Па нема поврзаност тоа со стомачните, но сепак не ли мислиш дека е рано? Подобро почекај да поминеш прв гинеколошки преглед, да бидеш сигурна дека матката се вратила на место.

5. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    имаш право ќе почекам

6. roserose

roserose Нов член

Се зачлени на:
    1 септември 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Баш сум во паника и ми треба помош. Имав нормална менструација од 15.08 но една недела од како ми заврши циклусот ми се појави темно кафеав секрет кој го имам веќе два дена. Што може да биде тоа, од како ми помина циклусот не сум имала односи. Можно ли е да е нешто сериозно?

7. MGMG

MGMG Нов член

Се зачлени на:
    14 август 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Zdravo, sakam da se konsultiram so vas.
    Po napravena prvicna analiza za tiroidna zlezda mi beshe pokacena 5.0 i vie me upatija na specijalist. Maticnata me upati vo ambulanta na mvr od tamu mi dadoa upat za na endokrinologija. Kaj D-r Gordana Pemovska. Taa mi dade ispituvanje na site hormoni. Od rezultatite. se gleda deka sega tiroidnata e namalena na 4.22 i doktorkata rece deka nema potreba od terapii i grizi....bidejki site hormoni mi se dobri (spored nea ne dobivam redovno nasledno mi bilo) E sega mi dade taa da pijam Primolut za da dobijam pa posle da pijam 3 meseci Jasmin so cel redoven ciklus......(no ne i stabiliziranje na istiot) Celata poenta e shto jas sakam da zabremena a so ovie apcinja toa bi bilo nevozmozno.... ne sum seuste bremena....

Ve molam za sovet dali da gi zemam apcinjata ili ne...seuste nemam dobieno ova e vekje 3-ti mesec.

8. Kristen13

Kristen13 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    16
    Sestra mi e trudna 8 nedela bevme na ginekolog so nea i taa taka ne isplasi i ni rece srceto pomalce cukalo na bebeto otkako sto treba,ko ne fati edna panika kazete kolku treba da bide srceto nabebeto?te otvuluvanjeto kazete ve molam!
    kazete itno e

9. Morenaa

Morenaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    186
    Веќе неколку дена имам зголемено лачење на бело прање, кое е сиресто ималку жолтеникаво. Внатрешноста на малите усни е зацрвенета. Започна со благ јадеж, потоа имав и болка за време на половиот акт на почетокот од влезот на вагината (барем така чувствував), чувство ва воспаленост и сувост.
    Менструалниот циклус ми заврши пред околу недела дена.
    Веќе и сум загрижена што може да биде.
    Ве молам за мислење..

10. MGMG

MGMG Нов член

Се зачлени на:
    14 август 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Sigurno e nekoja infekcija, najubavo obrati se na ginekolog ili probaj so kanesten kremata za da se smiri crveniloto

11. MissFortune <3

MissFortune <3 Нов член

Се зачлени на:
    23 септември 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Вака...во јули месец добив некаде околу 15ти, во август бев на одмор и кога се вратив требаше да добијам...ми доцнеше но мислев дека е поради промена на средината, денеска сме 23 септември, а уште немам добиено...не сум бремена направив тест иако беше невозможно да бидам бидејки сум немала односи ама колку да докажам...ќе може ли да ми кажате што може да е во прашање?
    благодарам однапред:$

12. Resident Evill

Resident Evill Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    44
    Пред еден месец имавме погруб однос со дечко ми, но и не влажнев доволно, па така ми се јави оток во долниот дел на десната усна.. бев на гинеколог испадна дека ми е отечена жлездата па така пиев 7 дена амоксиклав таблети и се повлече отокот.. немав болки надворешно а ни при мокрење.. но оттогаш па се до денес осеќам како внатрешниот дел на клиторисот исто од десна страна да е подотечен, сега и при односи осеќам болка како да ми е расечено местото а и кога се мијам со вода ме пецка,пече буквално како отворена рана.. бидејќи е внатрешно неможам да видам какво е точно местото меѓутоа сега и при допир на таа десна страна од внатрешниот дел ме боли.. имам бел исцедок без мирис.. се мачкам со гарамицин маст и внатрешно, ама долго време нема ефект туку благо смирување на болката се додека не пробаме да имаме односи.. пак боли... веќе 3 дена имам често мокрење на секој 8-10 минути и еве сега сум со топли облоги на бешиката и незнам што да правам друго.. препорачајте ми нешто ако знаете.. инаку закажав на гинеколог ама дури за понеделник имаа слободен термин.. до тогаш некој совет?

13. lealealea

lealealea Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2013
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    265
    zdravo
    feminki sakam da ve prasam ..pred nekolku dena vidov na dol.ves temno kafeava krv a menstru. mi kasni nekolku dena I custvuvam bolka vo dolniot del na stomakot
    dali e mozno da sum trudna . na ginekolog ne mozam da odam posto pred 5 dena se izgoriv so vrela voda I ne smeam da mrdnam od doma

14. Luciano

Luciano Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    223
    Сакам да прашам после колку време најдоцна гинеколог може да докаже дека сум имала однос и како ќе го докаже тоа? (Не ми е прв однос)

На zekzeki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Како гинеколог да докаже кога си се сексала? Првпат слушам за ова, баш ме инересира?

16. Luciano

Luciano Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    223
    И мене ме интересира затоа и прашав како е можно.....

17. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.605

Па ќе докаже дека си имала секс пред да дојдеш кај него ( сарказам ), со тоа што ќе ти биде хименот скинат ( го имаш додека си невина, а со првиот секс се кине и од тоа е крвта по првиот однос ).
    И 21 век сме, имаш Гугл на крајот на краиштата. Срамота е ова што го прашуваш.
    Најверојатно ќе ти биде и корисна информацијата дека можеш да си го сошиеш хименот преку пластична операција, и ќе си бидеш како нова...

18. Luciano

Luciano Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    223
    Кажав и во првиот пост дека не ми е прв однос

19. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.605

20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    На кого тоа гинекологот треба да докаже???????
    Малку ми е чудно прашањево и зошто воопшто прашуваш.
    Обично на преглед (ако си помлада) гинекологот прашува дали си сексуално активна и од кога.
    А баш го заболе и тоа. На гинеколог се оди со конкретен проблем или на вообичаена контрола за пап тест.

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.