1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Stiletto

Stiletto Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Го пишав мислењево и во друга тема, ама не добив одговор па сакав да пишам и овде.
    На 9ти месецов ми заврши циклусот, а денеска приметив како кафеаво-црвен исцедок, каков што имам последнте денови од циклусот. Дали е тоа поради тоа што наскоро треба да овулирам или сепак може да е нешто сериозно? Чувствувам и некоја минимална болка, речиси неприметна во пределот на јајниците.

2. elenabt

elenabt Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    0
    имам едно прашање,до сега во живот не сум направила ваква глупост но тоа е што е :(:$(facepalm)
    го заборавив тампонот во себе цели 36 часа ,и самата не знам како ,но ете се случи,немав циклус а го ставив бидејки имав бело прање па не сакав да ставам секојдневна влошка
    дали треба да се обратам на гинеколог,или да направам некоја одмивка на своја рака? многу ми е страм да одам на гинеколог , ама исто така ми е и страв да не настани некоја сериозна инфекција ,ве молам за совет и за помош.
    благодарам

3. PUG LIFE

PUG LIFE Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Dobar den, imam prasanje, poslednata menstruacija mi bese na 10ti oktomvri medjutoa traese samo 2 dena I bese kafeava ko na kraj, a denes istoto me doceka od sabajle. Napraviv dva testa za bremenost, dvata negativni. Imam sindrom na policisticni jajnici I problem so tiroidnata. Ke ve molam za sovet kaj prvo da se obratam?

4. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Кај себе самата да се обратиш. Не разбирам што ти е дилемата или трилемата„!
    Сакаш да си бремена или!?
    Епа не си бремена , мензисот е променлив и не постојан.

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. PUG LIFE

PUG LIFE Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Izvini ispanicena bev da sakam da ostanam bremena no sakam da znam zosto mi se sluci ova sto se sluci. Toa bese poentata nema potreba za arogantnost.

6. A1989

A1989 Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site
    Mn sum zagrizena minatiot mesec imav dobieno i po nekoe vreme imav seksualen odnos nekolku pati vi edna vecer koristevme kondom so decko mi no vo eden moment spomena deka mora da zapre i da go zameni kondomot pa prodolzivme. Go imav mesecnilt ciklus na pocetokot i na krajot od mesecot a sega veke pomina eden mesec i mi docni.
    Luge pomagajte ima li mesto za panika

7. confussed :(

confussed :( Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    9
    Прашање до др. Владимир Трајковски
    Почитуван, ме интересира кој е начинот за испитување на сите полови хормони?
    Некои земаат на 3,14.....ден
    Некои испитуваат со едно земање на крв
    Благодарам

8. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.745
    Допаѓања:
    6.276
    hormonite se proveruvaat preku krv na 3 den od menstrualniot ciklus.so edno zemanje krv mozat site hormoni da se proverat.

9. bebus28

bebus28 Нов член

Се зачлени на:
    3 ноември 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Dobar den mi treba sovet pred 4meseci imav spontan abortus sega pak sum bremena I sakam da izvrsam abortus a vremenskiot period e mnogu kratok mi treba sovet sto da napravam

10. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Овде нема кој да ти одговори освен лаици. Најдобро ти е да си се консултираш со гинеколог.
    Знам дека порано од спонтан до ново забременување беше 6 месеци, ама сега некако го скратија рокот.
    Кај тебе е специфично што сакаш да го абортираш, од за тебе познати причини, па не знам дали е пожелно по толку краток период од спонтаниот.

11. vekickaang

vekickaang Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    93
    Denes pravev hsg. Se pokazaa dvete tubi vo celost gracilni bez izlevanje na kontrast vo abd praznina. Cerviks Rtg bo.i sega? Postoibli intervencija za ova ili da si odam na invitro?

12. vekickaang

vekickaang Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    93
    Inaku hormonite se vo red imam napraveno i tri neuspesni inseminacii od koi dve so 2milioni i edna so 1 milion spermatozoidi. I veke edna godina sum po kliniki i nervite mi se pri kraj. ;(

13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.412
    Не ти се проодни каналите за жал. :(
    Има некоја ласерска интервенција, ама најдобра опција ти е ин витро.

На majavel1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. vekickaang

vekickaang Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    93
    Ako mi dadat vaucer ic ne razmisluvam. Posto ovie traumi sto gi preziveav, nemozam veke

15. Cute-girl1

Cute-girl1 Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Здраво, Сакам да ве прашам дали има простор за загриженост. Минатиот викенд поточно во петокот заврши мојот период, а во саботата имав не заштитен однос и веднаш потоа (после 15 часа) земав пилула за ден потоа. После пиењето на пилулата немав никакви симптоми. Вчера беше петти ден и имав количински мало крварење, а ова утро имав мало количество кафеав исцедок. Дали ќе имам нешто последици со наредниот период ? Ве молам за одговор.

16. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222
    Почитувани
    Дали некој од вас е запознаен да ми каже отприлика колку се движи цената на операцијата за смалување(сечење) на вагинални ( вулварни или како и да ми кажаа дека се викаат ) усни?
    и дали постои операција за стеснување на вагината и која цена се движи истата
    ме копка со години да направам вакво нешто , очајно посакувам, комплекси ненормални имам

17. Betyboopy

Betyboopy Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Zdravo nsite imam 23god mi se sluci nesto sto do sega mi se nema sluceno znaci me zabole dolniot del od stomakot isto cuvstvo Kako da trebada dobijam, no ne bese toa koga otidov vo wc mi imase istecno nekoj vodlest sekret povodles od voobicaeno ima nekoj cuden miris kako nikogas do sega ne imal takva morizba imam redovni seksualni odnosi vekje tri godini so mojot partner i redoven menstrualen ciklus prv pat do sega mi se slucuva ova sto mozi da znaci ve molam ako ne vi e problem da mi kazeTe zatoa sto navistina nez sto mi se slucuva viblagodaram odnapred :)

18. princess92

princess92 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    66
    Здраво.Ми се направи нешто како мозолче на ципата. Го стегав истече гној и мислев дека ќе се исуши,но повторно ми се полни со гној како меур ми смета и ме боли.. почнав да се загрижувам да не е внатрешно влакно :(

19. milanikolovska93

milanikolovska93 Нов член

Се зачлени на:
    24 ноември 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo
    nova sum na forumov ja otvoriv temava bidejki imam problem so neredovna menstruacija. posleden pat dobiv vo septemvri od togas seuste nemam . cuvstvuvam glad i poduenost vo stomakot no seuste nemozam da dobijam .moze li nekoj da mi dade sovet nekkaov i dali se ima sluceno ova na nekoj drug . mnogu bi mi znacelo bilo sto da mi odgovorite.
    fala vi odnapred

20. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Појди си на гинеколог и мирна ти глава

На Betyboopy му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата: