1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Ако е внатрешно влакно од што си го тинтрала ќе има крвче малку.
    А бидејќи истекол гној се работи за мозолка или чирче. Можеш да си купиш кансен или канестен крема и двете се добри, кремата е иста само различна фирма и да се мачкаш секој ден после измивање, практикувај памучни ѓаки.

На princess92 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. princess92

princess92 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    66
    Фала ти многу, ќе пробам :)

3. malenna

malenna Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Ureaplasma Urealyticum: > 10^4

Дали некој има повеќе инфо:
    -од што може да се предизвика,
    -кои и колкави се ризиците,
    -дали лесно се отстранува
    -колку е сериозен размерот 10^4?

Реактивна е на повеќе антибиотици од кои еден е избран за терапија и закажана е контрола по 1 месец. Докоторот беше штедлив на зборови па ме интересираат малку поконкретни детали.

Благодарам однапред

4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    сексуално пренослива бактерија која ако не се лечи води до неплодност и до спонтани во бременост, лесно се лечи со сумамед, еритромицин, ако имаш партнер и тој треба да ја прима истата терапија и без односи тој период,

5. katerinceb

katerinceb Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    skrining vo 22 nedela na glavce kaj bebe.moze da mi objasnite dokolku ste vo moznost .fala i dali ima nekoi posledici posto bilo vo granica na normala fala slika.JPG

6. badgirl2

badgirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    104
    пред една година не ми беше редовен циклусот и бев на гиниколог и ми кажа дека сум имала цисти на јајниците, ми даде некакви апчиња и циклусот ми беше редовен 8 месеци, во октомври не ми дојде цел месец, ми прескокна, па во ноември ми дојде точно на датумот, е овој месец ми дојде 2 дена порано од датумот но краврењето ми е некако чудно, премалце крв има, од почетокот ми беше како кафеава , никогаш не ми се е случило ова до сега, дали знаете за што се работи, пред да ми дојде овој месец имав кандида, пиев кандилекс, ми се излечи не чешаше повеќе, еве од кога ми дојде овој месец чешањето продолжи, дали премалото крварење може да е резултат на тоа или?

7. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    А за што треба да ти се објасни, какви последици ако све било во граници на нормалата?

8. Milaa90

Milaa90 Нов член

Се зачлени на:
    9 декември 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Почитувани,
    Имам прашање за кое се надевам ќе добијам мислење или совет од било кој од вас. Пред 4 дена за прв пат имав односи со мојот дечко,со заштита. Во текот на односот протече само малку крв. И еве веќе 4 дена непрекинато ми тече крв. На почетокот, после односот многу малку, но секој ден се повеќе и повеќе крварам.(како менструален циклус, а наредниот треба да ми биде за 12 дена). Ќе ве молам за совет, дали треба да се посети гинеколог ? Фала многу од напред

9. ZbUnEtA*

ZbUnEtA* Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Здраво може прашањето не е за тука но сепак сакам да прашам дали после 5-6 дена по наравена интервенција поради моларна бременост нормално е да се има мало кафеаво крварење?

10. malenna

malenna Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Истото ми се случи и мене првиот пат и немав никаков проблем ни последици, баш напротив менструацијата пред тоа ми забегуваше во датумите, а после тоа ми стана доста поредовна. Мое мислење е дека не е ништо страшно.

11. eli-beti

eli-beti Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2016
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    20
    prasanje do ginekologot:jas bev lekuvana od ca pvu so citostati i i zracenje zaedno,posle eden mesec napraviv brahiterapija i fala na Gospod so site pregledi do sega nemam nisti na grloto na matkata. no imam eden problem koga ne vodam ljubov podolgo vreme vaginalno se zatvaram kako da sum nevina potocno jumfer.............?i porano taka pred da bidam bolna......dali se slucuvalo kaj drugi ili jas sum edinstven slucaj...............ve molam kazete mi dali bi mozel ca da se prefrli na drugo mesto od teloto iako nemam na grloto na matkata nisto i kolkavi se ostetuvanjata od zracenje zas nekogas imam dijarea nekogas ne potoa znaete vestacki klimaks toplo ladno,toa bese 2005 god. bi sakala da mi odgovorite so pocit...................

12. brokenangel7

brokenangel7 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    27
    Здраво, знам дека можеби проблемов не е за во оваа тема, но се работи за моја другарка на којашто и е срам да побара мислење, па се решив јас да и помогнам и да прашам некој кој можеби веќе има искуство со ист или сличен проблем. Другарка ми има 17 години и на 14 декември има менструален циклус кој и траел до 24-25 декември, а веќе следната недела повторно имаше се до 1-2 јануари. Еве има скоро една недела поминато откако и е завршен послеедниот циклус, а од 7 јануари повторно има добиено и тоа овојпат со силни болки, обилно крварење, а од денес и нагони за повраќање и нема ништо јадено цел ден. Се консултираше со мајка и, но таа и рекла дека не било ништо страшно, и кажавме да посети гиниколог, но нејзе и е страв, се надевам ќе ми помогнете :)

13. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    нека ја остај мајка и право на лекар одма, сместа, утре под итно

На Elaria му/ѝ се допаѓа ова.
  14. stefani25

stefani25 Нов член

Се зачлени на:
    11 јануари 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Vaka jas sakam da prasam. SO mojot soprug veke 7 meseci probuvame da ostanam bremena.
    Gi napravivme site potrebni ispituvanja no problem ispadna kaj negoviot spermogram koj sto glasese vaka> 3.9 volumen na ejakulat, preku 70 milioni spermatozoidi, 20% podvizni 30% podvizni vo mesto i 50% nepodvizni spermatozoidi i prisustvo na Le. Primase MAca tab eden mesec no istiot rezz izleze i na vtorniot spermogram. Ne upatija duri sega na urolog koj sto ne isprati da napravime Spermokultura na site bakterii kako i CLamidia, Mycoplasma i sl
    Negovoto mislenje bese deka poradi mn silna infekcija terapijata so Maca tab ne bila uspesna bidejki ne mu bil daden soodveten antibiotik za lekuvanje na infekcijata koja sto mozebi e i pricinitel da se ponistuvaat zdravite i podvizni spermatozoidi. Jas ne znam tocno sto e i kako e i poradi toa gledam ima tuka strucni lica koi sto bi mozele da mi dadat sovet sto da se pravo, bidejki sme i dvajcata relativno mladi po 25 godini i do sega sme nemale nikakov problem.
    Vi blagodaram odnapred

15. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    244
    Здраво. Имам еден проблем, и се надевам овде е соодветно место да прашам :). Веќе една година откако ќе јадам риба, по неколку часа осеќам мирис од вагината кој исто така мириса на риба и тоа трае еден ден. Имам направено ПАП и се беше во ред. Значи секогаш ама баш секогаш го имам тој мирис откако претходно ќе јадам риба. Може ли некој да ми каже од што може да биде тоа?? Ви благодарам :)

На Sunnny му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Matejo

Matejo Нов член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo,
    Sakam da se konsultiram so koj bilo od ginekolozite.
    Imama neredoven ili neznam kako da go narecam - menstrualen ciklus ,potocno kazano dvapati vo mesecot so obilni krvarenja koj znaat da bidat od 8 do 12 denovi .Ova trae veke nekoklu godini,vo momentov sum na hormonalna terapija povtorno ,po neznam koj pat.Napravena e i tn. dvojna kiretaza pred tri godini ,no posle nekoj mesec povtorno se se vrati po staro.Spored analizite koi bea napraveni rekoa deka se ke se sredi,no iskreno kazano mislam deka veke mi e dosta od eden kup na tretmani i lekovi.Posledniot pat mi predlozija hormonalna spirala za koja ne garantiraat deka ke bide uspesen tretman ili pak otsranuvanje na matkata.Bi ve zamolila za sovet ,navistina mi e potreben.

17. shtrumfeta1

shtrumfeta1 Активен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво,
    би сакала да се консултирам со било кој од гинеколозите.
    Значи во последно време приметувам дека секретот од вагината ми има чуден мирис, како на скиснато.
    Исто така, неколку пати ми се има случено 3-4 дена пред да ми почне менструалниот циклус се соочувам со неподносливо чешање. Инаку имам редовен менструален циклус. Знам дека станува збор за некоја инфекција, па би ве замолила да ми кажете за каква точно станува збор и доколку може да се излечи со вагиналети, какви да купам? Фала ви однапред.

18. martina4

martina4 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    198
    od licno iskustvo mozam da kazam deka i mene mi bese taka napraviv ginekoloski pregled pap i brisevi i izleze deka imam kandida mi dadoa vaginaleti kanesten 3 tie se tri vaginaleti i se stava 3 dena po edna vaginaleta na vecer koga si legnuvas i dodeka gi stavas tie dena nemas seks no ako ti ja imas i partnerot ja ima i toj mora da zeme terapija zatoa sto ako ti ja izlecis a toj ne pak ke si ja prenesete eden na drug,mojot partner zemase i toj antimikrotik za da se izleci i toj za da ne si ja prenesuvame.

19. kris-tina18

kris-tina18 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Прашање до сите вас што сте имале слично искуство:Бремена сум веќе 8 недели а ми утврдија дека имам ЦИН 1. Може тоа да биде штетно за плодот? Како може да го излечам? Благодарам однапред

20. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    Zdravo imam eden problem vvaginata me boli nadvoresno ke se iztazam malku narodski potocno me boli otvorot za filioloski potrebi mi e suvo mnogu I koga we brisem ima sosem malku krv

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.