1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    veke nekoe vreme imam kako puknatini na pocetokot na vaginata i me boli i cesa
    sakav da odam na pregled ama si velam dnee nee strasno zatoa resiv prvo tuka da prasam+

2. Ana93Sun

Ana93Sun Нов член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Сакам да прашам дали хименопластика може да се препознае од страна на гинеколог и по долги години откако е направена или сепак тоа зависи од типот на хименопластика и цената на истата? Многу ми е битно! Поздрав и однапред благодарам!

3. monikaimarjan

monikaimarjan Нов член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    dobar den imam edno prasanje posledniot ciklus mi bese na 9 januari 2016 sledniot ciklus mi bese na 6 februari samo sto krvarenjeto bese mnogu malo i eden den imase drug den nemase krvarenje taka 5 dena;na 7 februari napraviv test za bremenost koj bese negativen.inaku so soprugot sakame bebe i odime na toa nemam nekoi simptomi osven zamor.dali e mozno da sum bremena a da testot ne gi e dal tocni rezultati?vi blagodaram odnapred.pozdrav i sekoe dobro

4. Hera81

Hera81 Нов член

Се зачлени на:
    16 февруари 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Добар ден,
    Сакам да прашам:
    1. После операција од миоми покрај првата контрола, која е направена месец дена по операцијата, кога треба да се направи следна контрола?
    2. Резот што е направен е околу 17 см и на крајниот дел кај што беше дренот имам топче. Дали е тоа нормално?
    3. Колку време е потребно да помине (поминати се 4 месеци) од операцијата за бременост?
    Благодарам

5. eli-beti

eli-beti Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2016
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    20
    dusicke zas ne odis kaj tvojot ginekolog da vidis sto i kako mislam na toj sto te pravel operacija........se najdobro od srce ti posakuvam

На Hera81 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Hera81

Hera81 Нов член

Се зачлени на:
    16 февруари 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1

Јас бев на една контрола, надворешно бидејќи не смееше внатрешно, ама се плашам многу и затоа пишав и сакав ако некој има слично искуство да ми пише како поминал.
    Т.е. малце поддршка :$

П.С. Ти благодарам од се срце! :l:

На eli-beti му/ѝ се допаѓа ова.
  7. A1989

A1989 Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Zdravo,

Na 27 dekemvri imav odnosi so decko mi.

Ne koristevme kondom duri ne uspeavme da imame seks svrsi nadvor od mene.
    I potoa go dobiv menstrualniot ciklus na 13 januari po zavrsuvanjeto imavame zastiten odnos i mi docnese. Go dobiv menstrualniot cilus na 8 Fevruari i traese samo nekolku dena duri poslednite denovi imav kako kafeavo crna boja ne mi tecese krv i sega se custvava cudno imam bolki vo dolnata leva strana a ponekogas i vo desnata dali e vozmozno da sum bremena

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Не си бремена, во овулација си.

9. Caitlyn

Caitlyn Нов член

Се зачлени на:
    12 јануари 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Скоро секој месец после 10тина од менструацијата забележувам крв, читав дека најверојатно е заради плодни денови. Сега ми беа пред 3,4 дена но вчера имав повторно крв, како кафен исцедок а и денес повторно кафен исцедок. Многу сум исплашена незнам дали е нешто сериозно :worried:

10. babyboy*

babyboy* Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Zdravo..pred 4 ipol meseci se poradjav so carski rez,ranata vo glavno dobro mi zazdravuva medjutoa vcera za prv pat osetiv kako bockanje vo vnatresnosta i eve i deneska trae na momenti osecam kako da me pecka..ne znam dali e toa normalno? Dali e del od zazdravuvanjeto?

11. Ana Bela1234

Ana Bela1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2015
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    17
    Едно прашање имам и јас ве молам за помош и одговор.Пред извесно време се лекував од кандида и едвај глава кренав.Сега скоро има една недела на левата страна на препоните ми се направи грутка под кожата ,стои како грутка и е црвено местото ,боли при допир.Пред некој ден ми беше намалена не ја осеќав ама од сношти пак почнав да ја чувствувам.Ве молам за помош дали е тоа потечени лимфни јазли или некоја жлезда ве молам да ми кажите.Се мачкам со ацидиборици и хидрациклин зедов денес,дали да земам и антибиотик оти имав кандида и едвај се куртулив и сега на огнот пак треба да додавам масло изгледа.....Однапред благодарам и ве молам за совет

12. Ana Bela1234

Ana Bela1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2015
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    17

13. Тина Фрутина

Тина Фрутина Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    15
    Здраво јас сакам да прашам на што ве асоцираат симптомиве: имам болки во долниот дел од стомакот под претпоставка дека се работи за јајниците, бел исцедок, нередовен циклус, претходно околу испити или други стресни ситуации ми има прескачано месец до два но сега веќе 4 месеци прескочи исто сум во стресен период но толку долго никогаш не ми каснело а и до сега сум немала болки. Заради работни обврски до сега одлагав одење на гинеколог, сега сум бааги загрижена барав ден следната недела, во меѓувреме посоветувајте ме на што да се спремам.

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Стресот многу влијае, но ова со премногу доцнење може да се јајници.

На Тина Фрутина му/ѝ се допаѓа ова.
  15. girl_156

girl_156 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Здраво,јас сум нова овде..и се надевам дека ке ми помогнете со вашето мислење.
    Минатиот месец ми дојде на 28 јануари,а сега уште немам добиено имам болки во стомакот и јајниците ме болат,со дечко ми имавме односи пред една недела секогаш користиме заштита.. дали од стрес, или нешто друго ми касне незнам... ве молам за совет благодарам однапред

16. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Здр. сакам да се посоветувам и да слушнам повеќе мислења.
    Значи вака, последен пат добив менструација на 12ти февруари, а вчера имав незаштитен однос со сопругот и несакајки сврши во мене.. според еден мој календар плодни денови ми беа од 21-27ми, можно ли е и вчера 29ти да бил плоден ден и да останам бремена?
    Се уште не сум спремна за дете и сум малку исплашена.
    Фала однапред.

17. Sani4e91

Sani4e91 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    65
    Zdravo
    Imam spored mene golem problem koj mi vlijae na seksualniot zivot vo brakot. Da pojasnam prviot poragaj sefkupno traese 13casa rodiv zdravo bebe 3,300grama ne bev secena ama vnatresno me raspuka i siena sum...e sea do den denes pri seksualen odnos jas ja custvuvamistata bolka kako koga me siea znaci kako zateganje osekam i ne mi e udobno. Isto mi se slucuva ipred da dobijam menstruacija moze 4-5 dena pred ciklusot dodeka mokram jas povtorno ja custvuvam istata bolka i zategnatost. Veke 5godini ziveam so ova. I uste nesto imav i vtor poragaj isto se pomina odlicno za rok od3 saata dabivi bolki i se porodiv ovoj pat ni sum secena ni raspukana ama veke 7 meseci pri seksualen odnos jas se custvuvam mnogu siroko dole...pozdrav se nadevam na odgovor

18. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    5.885
    Секс немaв три месецa нa 01.03 и нa 03.03 имaв и ми се пoду мaлку кaј oтвoрoт се измив и немaм ништo сегa...
    Нo ме пече местoтo пoмеѓу aнaлниoт oтвoр и вaгинaтa. Дaли некoјa знaе кaкo се викa тoa местo и зoштo е мoжнo дa ме пецкa. Сегa се исплaвив и стaвив пaвлoвичевa кремa и не чувствувaм ништo....

19. dzuls

dzuls Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    44
    Pod itno mi treba odgovor. Koristam Qlaira kontraceptivi vcera po greska ja ispiv propustenata tableta od minatata nedela znaci sto trebase da ja ispijam tablet at a od 16 den jas ja ispiv taa sto ja propustiv od 8 den I vecer trgnav da zemam tableta i primetiv deka tabletata od vcera ne ja ispiv tuku taa od pred edna nedela kako da prodolzam dali da prodolzam so taa od 18 den ili?

20. Morenaa

Morenaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    186
    Zdravo,
    Dali vo bremenost smee da se upotrebuvaat vaginaleti so kantarion?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.