1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Прашање до Д-р Марија Хаџи-Лега , ме интересира какви испитувања треба да се направат по спонтаниот абортус ?? Како треба да се подготвиме за друга бременост,??
    Јас имав спонтан абортус во 12-та недела , не добив никаква терапија, и прв преглед ми закажаа после 6 недели , дали е тоа нормално ?
    Благодарам на одговорот !

2. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372
    Jas imam praveno dve miomektomii i prviot pregled mi bese zakazan po 40dena od operacijata,a naredniot po 6 meseci od koga i moze da se planira bremenost.Megjuvreme odev na redovni kontroli sekoj mesec kaj maticnata

3. svili

svili Нов член

Се зачлени на:
    28 март 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    zdravo jas sum nova na forumot imam prasanje 2 meseci imav neredovna menstruacija pred 10 dena mi dojde i seuste imam obilno krvarenje

4. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.951
    Допаѓања:
    14.009
    Колку години имаш?

5. svili

svili Нов член

Се зачлени на:
    28 март 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
  6. svili

svili Нов член

Се зачлени на:
    28 март 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    34

7. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.951
    Допаѓања:
    14.009
    Прашав ради да не си во пубертет, па не е стабилизиран циклусот.
    Постојат многу причини за продолжено крварење. Кога касни циклусот а потоа има обилно крварење најчесто се работи за пукната циста, т.е. полицистични јајници, но не е секогаш тоа во прашање. Да не набројувам овде, стварно има многу причини, може да е сосема безопасно, поради стрес и сл., а може да е и нешто посериозно. Како и да е, оди на гинеколог ако не запре за ден-два.

На svili му/ѝ се допаѓа ова.
  8. unikat

unikat Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Добра вечер ,
    Имам некое топче како бубулица или поткожно влакно на усничките. Имам кандида која ја навлеков од антибиотици која ја лекувам со Лактоган , па се мислам да не е направено од тоа. Што би требало да пијам? Некако ми е глупаво да одам на гинеколог бидејки уште не сум имала однос

9. delevingne

delevingne Популарен член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.018
    имам 17 год и сакам да прашам дали е нешто сериозно .. никогаш не сум имала редовна менструација а и ми е дојдена во средина на 4 одделение,одкако ќе ми помине мензисот после 1 недела пак почнувам да крварам но не обилно кога одам во тоалет одкако ќе се избришам некогаш има повеќе некогаш помалку и ми се има случано да имам и на влошка,понекогаш имам кафеав исцедок од мириса одвратно и се така до наредната менструација...

На resenska му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nobody1

nobody1 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    74
    Здраво сакам да прашам дали на некој му се има појавено ситни брунчиња како мозолчиња оние со бело на крајчето во пределот кај препоните и вагината се глрдам како нафрлана две три со течност а др само како точки и од што ни можело дасе појават , се депилирам 7 месеци а сега ми се појавуваат

На Sunnny му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anabela Ani

Anabela Ani Нов член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, ве молам да ми одговорите на неколку прашања од кои зависи моето здравје. Вака, пред една недела бев кај матичниот гениколог да го направи мојот прв Пап тест. Имам 21 година и веќе 3 години сексуално активна, но во изминатиов месец имав случај после сексуален однос на слабо вагинално крварење. Тоа беше вонглавно и причината зошто посетив гинеколог. Но, докторката беше многу груба, ми рече дека имам голема рана на грлото на матката и притоа не беше воопшто внимателна и љубезна. Ме гребеше со нешто грубо па дури потоа ми правеше и внатрешно ехо. Ме болеше и крварев но таа ми кажа дека тоа е нормално. Потоа само седна и запиша нешто во картонот а мене ми рече оди си ќе ти се јавам кога ќе бидат готови резултатите од пап тестот. Прашањето мене ми е дали се работи за нешто сериозно и дали е нормален ваков преглед за пап тест. По пап тестот како комплетно да ми се наруши здравјето и повремено имам болки и крварам. Ве молам за совет, што да направам, затоа што сум во дополнително влошена психолошка состојба поради сето ова. Однапред ви благодарам.

12. Stefanija999

Stefanija999 Нов член

Се зачлени на:
    20 април 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo.Imam problemce koe bi sakala da mi poognete.Se porodiv pred 7ipol meseci,imam zdravo i zivo since. 40 dena imav menstruacija,posle mi prekina,dobiv na 3tiot mesec,i od togas imav redovna menstruacija se do minatiot mesec.Ovoj mesec trebase na 7mi April da mi dojde,seuste nemam dobieno.Inace doilka sum,go dojam.Se plasam da ne,nesto ne e vo red.Ve molam za pomos.Blagodaramm

13. Stefanija999

Stefanija999 Нов член

Се зачлени на:
    20 април 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    jas imav takvo nesto,se mackav so mast gramacin,i mi isceznaa

14. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    1.838
    Имам прашање, но прво да ја опишам ситуацијата: бремена сум 4та фетална недела, односно 6та гестациска. Во периодот неколку дена по зачнување добив симптоми на болка при уринирање и веднаш отидов на лекар, кој ми даде упат за уринокултура, а од истиот ден почнав со терапија Нолицин. Ги пиев 10 дена, значи до крајот на терапијата сум била 2 ф.недела во бременост. Кога ми доцнеше мислев дека е резултат на терапијата/бактеријата (излезе дека е Е.Коли) и не направив веднаш тест. Кога ми доцнеше веќе 10 дена, направив тест, поточно 3 теста :) кои беа позитивни, па директ на гинеколог со милион прашања. Прашањето тука ми е дали и колкава е можноста да се оштетил плодот поради терапијата? Матичната ме загрижи со коментарите, посебно со изјавата дека "плодот" не е развиен доволно како за 4та ф.недела.

Последна измена: 22 април 2016
  15. Anaksunamoon

Anaksunamoon Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    720
    Допаѓања:
    1.838
    Мој совет ти е да си ја/го смениш гинекологот. Дали тоа ти беше прва посета на гинеколог/прв пап? Во врска со гребењето, виде ли со што те гребеше? Материјал за пап се зема со нешто слично на чепкалка за уши, а ако ти правела хпв типизација - тоа е нешто погрубо, како четкичка.. Вагиналното ехо е секогаш непријатно, и јас редовно имам налик предменструални болки после посета на гиниколог. Крварењето е секогаш сериозен симптом, закажи си преглед што поскоро во сериозна институција/ кај докажан доктор во твојот град

16. Mare.bm

Mare.bm Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    10
    Sakam da prasam koi se pricinite za pobleda menstruacija? Veke treba da mi zavrsi a bojata e seuste bledo crvena ?

На tigarche1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.220
    Сакам да прашам дали намалувањето на количеството на менструациата е нормално, ако не, зошто?Намалено менструално крварење...

Последна измена: 25 април 2016
  18. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Не знам каде да го поставам прашањево,нека биде преместено ве молам ако не соодветствува тука.
    Пробувам да забременам (со второ) но имам доста напорни тренинзи 4 пати неделно, значи со кревање тежина, скокање итн. И шубе ми е, да не се фатило а јас рипам и кревам тешко.

19. Mare.bm

Mare.bm Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    10
    Mislam deka i da si bremena ne bi bilo problem za treninzite. Preporaclivo e bas. Napravi test :)

20. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Фала на одговорот, за тест е рано, 2-3- дена, а за тренинзи за скокањето ми е најшубе.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.