1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Saraaax3

Saraaax3 Нов член

Се зачлени на:
    27 април 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Jas sakam da prasam dali nekoj imal gadenje i povrakjanje koga imal nekakva bakterija vo urinata, jas imam bakterija vo urinata (doktorot mi veli deka mozno e da e esrerihija koli) no imam i povrakjanje vekje 2 pat vo ovoj mesec, a i mesec dena me pece koga odam vo toalet

2. tigarche1

tigarche1 Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2016
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    27
    имам проблем и сакам да знам ваше мислење. со дечко ми постојано имаме заштитен однос од почетокот до сега, меѓутоа овој месец ми касни. минатиот месеџ добив на 24 а предминатиот околу 19-20.. се плаша многу да не сум бремена ве молам за помош

3. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372
    Napravi test za bremenost,vaka so nerviranje i da ne si bremena ke ti docni uste poveke

На tigarche1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MisM

MisM Нов член

Се зачлени на:
    29 април 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Почитувана доктореке
    Јас сум бремена во 33 недела на последното ехо ми рекоа дека бебето има проблеми со цревата. Направив скрининг и ми рекоа дека едното црево на бебето е малку здебелено 6 мм, и не незнам што да превземам, зашто незнам од што е тоа така.

5. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.220
    Дојдов до ова: изостаноци во циклусот настануваат поради промена климата, промена на местото на живеење, стрес и други надворешни влијанија.

На tigarche1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Doritea

Doritea Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Ве молам ако некој знае да ми го одговори ова?

Колку време треба да помине после биопсија за да ти направат вагинално ехо???

7. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    Na pregled vo 23 nedela mi otkrija hiperhogen fokus vo srce na bebeto, pa me interesira dali e nesto opasno dali ima prostor za panika

8. Nanaforever-88

Nanaforever-88 Нов член

Се зачлени на:
    9 мај 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo :)
    Sakam da prasam dali nekoj ima iskustvo so toxoplasma vo bremenosta?

9. Божур

Божур Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    107
    Здраво. Имам проблем, а и прашање. Лани во февруар на пап ми покажа дека имам ХПВ потоа во јули се случи истото и во септември после менстуален циклуц бев повторно на гинеколог и ми направија типизација, брисот го однесов во МАНУ и после две недели ми стигнаа резултатите дека ХПВ не е пронајдено и дека резултатите ми се супер. Со мојот гинеколог констатиравме дека ХПВ ми е од намалена PH вредност поради тоа што користев многу влажни марамици и сапун секојдневно. Сега во април, после седум месеци бев пак на гинеколог и повторно ми покажа дека имам ХПВ (сега се јавив да прашам за папот)... Не знам што се случува... Дали некој до сега имал ваков проблем... И како да го третирам, бидејќи сакам да останам и бремена, т.е веќе и пробувавме со партнерот... Гинеколог ми каза дека не е страшно бидејќи на типизација нели немав нишо пред 7 месеци кога однесов... Но не ми е јасно зошто се појавува...
    Благодарам! Убав ден :)

10. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Здрaвo,
    Сaкaм дa зaбременaм,меѓутoa примaм дoживoтнa терaпијa,е сегa дoбив инфoрмaцијa декa мoрaм бaрем шест месеци дa примaм фoлнa киселинa,кoјa дoзa требa дa јa земaм?И дaли би мoжелa дa гo дoјaм бебетo,безрaзликa нa мoјaтa дoлгoгoдишнa терaпијa?
    Ќе бидaм мнoгу блaгoдaрнa дoкoлку oдгoвoрите нa мoите прaшaњa.

11. Божур

Божур Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    107
    Zemi si gi FERMIBION 1 (tie se pijat pred da zabremenis i vo tekot na prvite 3 meseci od bremenosta) ili pak PREMAMA, jas gi pijam premama bidejki ne mozev da najdam od fermibion, vo niv ja imas dnevnata preporacana doza na folna kiselnina.
    A sto se doenusva do terapijata nezz za sto ti e ... i so sto si imas maka... Dokolkiu ginekolog ne ti naglasil deka terpaijata kje vlijae vrz bremenosta znaci deka mozes da ostanes... ali sepak prasaj si gomaticniot ginekolog kakva terapija primas toj najdobro kje znae da ti kaze.

На Abril му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    А штo се oднесувa зa дoењетo?Дaли мoжaм дa гo дoјaм?
    Терaпикaтa мoрaм дa јa примaм дoживoтнo,a мoјoт гинекoлoг вели декa мoжaм дa зaбременaм нo не ми кaжa ништo зa дoењетo..мене ме интересирa дaли мoжaм дa гo дoјaм.

13. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    Zdravo ,sakam da prasam dali orgazmot ( bez seks) moze da mu nasteti na plodot ?mene mi se sluci da imam orgazam i prokrvarev ,moze nekoj da mi objasni podetalno,i dali toa znaci deka do kraj na brenenosta ne smee da se ima ni odnos ni orgazam?

14. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Не би требaлo дa имaш прoкрвaренo oд oргaзмoт,a шттo се oднесувa дo сексoт,aкo имaш нoрмaлнa и здрaвa бременoст не би претстaвувaлo некaкoв прoблем,нo сепaк нaјубaвo дa се кoнсултирaш сo твoјoт мaтичен гинекoлoг.

15. **ani**

**ani** Нов член

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Имам кандида и гинекологот ми препиша дифлазон 150 и канестен 3 вагинална крема. Ја завршив тридневната терапија но се уште нема подобрување. Дали треба да направам одредена пауза па да се префрлам на вагиналети и канестен крема за надворешна употреба, или уште вечерва да почнам?

16. valerijaaa

valerijaaa Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1

17. valerijaaa

valerijaaa Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    istoto i jas sakam da go prasam ........ vo ista situacija sum

18. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Можеби се работи за имплантациско крварење?

19. фина96

фина96 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2016
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    121
    Здраво,
    Имам 20 години, со досега редовен менструален циклус кој ми е проследен со некогаш неподносливи болки. Имам едно прашање, за време на однос чувствувам голема и јака болка на десниот јајник. Притоа многу често и скоро секојдневно ги имам тие болки во пределот на десниот јајник така што некогаш болката ми се пренесува и во десната нога, со такви болки неможам ни да се движам нормално. Бев пред некое време на гинеколог и ми кажаа сум имала мала циста која подоцна ми пукна, но не била опасна. Не е ни слепо црево. Искрено ме фаќа страв, таа болка ја имам долго време, докторите само ми велат дека не ми е ништо. во скопје на нефрологија во 2011 ми препишаа терапија од Pancef, Palin, Furolin.Но ништо не помогна. Искрено ве молам кој може да ми даде некој постручен одговор што може да е причината за таква болка.

Ви благодарам однапред

20. anetkicka

anetkicka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Прашање за Др Марија, јас сум Б- маж 0+, дали инфекцијата треба да се прими точно во 28 недела или може подоцна на пример во 29 или 30 недела

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.