1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. alisa222

alisa222 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    46
    Бремена сум 5 недела и 3 дена, Бев на гинеколог и ми препишаа утрогестан 200мг вагинално да ставам по едно само навечер и фолна киселина. Ги земав од аптека и таа по грешка ми дала утрогестан 100 мг. Сега не сум сигурна дали да ставам по 2 од 100 мг или да си купам утрогестан од 200мг. Благодарам многу :)

2. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    Здраво. Вака луѓе, ми доцнеше менструација 17 дена, ми дојде се нормално и ми заврши пред 3 дена. Обично овој период од годината секогаш ми доцни, не знам, можеби поради нагла промена на времето. Е сега, откога ми заврши од вчера почна да ме боли стомак долж пределот кај папокот, тоа помина, но сега осеќам како болка, тежина, нелагодност кај јајниците. Инаку се плашам што оваа тежина ја осеќам 2-3 дена по завршувањето на менс. Дали има некоја врска тоа? Инаку и многу сум раздразлива, плачам за се и сешто, воглавно секогаш плачам пред да добијам циклус, ама еве и сега продолжува. Има некој слично искуство? Ве молам за совет. Се ми се врти во глава, до рак на јајници стасав... ;( Позз.

3. DijanaElVi

DijanaElVi Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    3
    Здраво.
    Имам две ќерки 15 и 18 год.Летово планираме да одиме на одмор на море.Терминот за одмор не можеме да го поместиме од причина што и двајцата одиме колективно,а тогаш ќе им дојде менструација и на двете ќерки.Дали има некое решение за да не им биде упропастен одморот.Однапред Ви благодарам на сите сугестии.

На Liddee му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Има решение со апчиња за одложување на менст. Но според годините мислам дека се мали и рано е уште од сега да пијат хормони . Сепак најсигурно да се консултираш со гинеколог.

5. DijanaElVi

DijanaElVi Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    3

6. DijanaElVi

DijanaElVi Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    3
    Од некои форуми имам прочитано дека тогаш се бањале.Незнам дали тоа е правилно.

7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.236
    Допаѓања:
    284.121
    Ставаат тампони и така влеваат во вода. Уствари може некој и со улошки може влева.
    ЈАс никогаш не би. Ниту од хигиенски причини ми е исправно ниту поради опасност од инфекции.
    Сепак, гинеколог ќе ти го даде најточниот одговор.

На iloveyou29, joy1 и Tinushka им се допаѓа ова.
  8. Devojce19

Devojce19 Нов член

Се зачлени на:
    15 јуни 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите. Нова сум на форумот. Имам едно прашање до вас. Во брак сум пола год и де обидуваме да завременам но не ни успеваше. На редовен гинеколошки преглед ми кажаа дека имам преграда (septum) на матката. Правев хсг и покажа дека ја имам таа преграда и дека едниот канал ми е целосно затнат а другиот малку. Правев хистероскопија и лапараскопија во Систина и кажаа дека се е во ред дека каналите се отпушени и пррградата е отстранета. Инаку имам уредни пап и микробиолошки брисеви. Дали некој имал искуство со ова и дали би можела за кратко време да забременам.

9. thalia zapata

thalia zapata Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2015
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    11
    zdravo feminki bi sakala da prasam lek za hronicna Gardenella Vaginalis i DAli moze da se ispitaat hormoni na 4ti den od ciklus ne na 3ti poso nema DA mozam da ispitam ..?

10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.946
    Допаѓања:
    134.537
    може да се испитаат хормони

11. thalia zapata

thalia zapata Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2015
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    11
    znaci moze na 4ti den supper ..ondak a za gardenenlla infekcia ili bakteriska vaginoza da ne znaete nekoe resenie ..?

12. annasarah

annasarah Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    prasanje do dr.Marija Hadzi Lega
    se porodiv na 20 januari prirodno vo 35 ges nedela. Bebeto mi e 5 meseci i sakam da znam koga da otidam na kontrola kaj maticniot ginekolog za mene i dali treba da napravam nekoi ispituvanja. Blagodaram

13. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Мислам дека докторите веќе не одговараат на темиве.

До сега си требала да направиш еден преглед кај матичниот, чисто да се види дали е се во ред и дали е вратена матката на место. Значи можеш и треба да направиш.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. annasarah

annasarah Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
  15. Manchy

Manchy Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    Здраво девојки.. Во саботата ми заврши менструацијата, но во неделата и понеделникот имав по две-три капки крв... Совет, искуство, превенција ќе ве молам.. :):):)

16. Different7

Different7 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2016
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    474
    Имaм прегoлеми бoлки кoгa ќе дoбијaм, плaчaм, липтaм не знaм кaкo ги издржувaм првите 3-4 денa..Не знaм дaли дa oдaм нa гинекoлoг, никaд не сум билa, не знaм дaли зa oвa се oдии

17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    5.885
    Со вагинално ехо,дали може да се види плод,штотуку занчнат?

18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Штотуку зачнат не. Минимум после 4-5 недели.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Klara.S.

Klara.S. Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Sakam da prasam nekoj da ne imal slicno iskustvo pa da mi dade sovet i mislenje. Prethodniot mesec imav nekoj kafeav iscedok a ne mi bese peroiod za menstruacija bidejki toa mi se slucuva pred da dobijam. Ovoj mesec pak istoto no iscedokot ne bese kafeav tuku bese rozev i izgledase kako bleda krv. Napraviv test za bremenost i e negativen. Mnogu cesto imam bolki vo jajnicite najcesto ako e ladno vremeto.spored vas dali e mozno nesto da mi e na jajnicite ?

На Different7 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Different7

Different7 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2016
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    474
    И мене истoвo ми се случувa.Мaјкa ми вели декa не е ништo бидејќи и тaa имaлa кaкo мaлa.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.