1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Klara.S.

Klara.S. Активен член

Се зачлени на:
    19 јули 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Vo plodni denovi sum moze i zatoa vaka mi protekuva,kojznae :)

2. Azalea Bonsai

Azalea Bonsai Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    33
    Девојки здраво,
    Би сакала да Ве прашам и замолам за совет, имено до сега имав секогаш редовни менструации си знаев и точно кој ден ќе добијам, на 28-29 дена до макс 30 добивав. На 15 јуни ја имав последната менструација и последните два дена бидејќи бевме на море се бањав дека не можев да издржам ама тоа си беше веќе при крај :$:$. Е сега проблемот е што минатата недела розеви капки ми се појавија сабајле ставив улошка но ништо, другиот ден ништо,следниот ден пак розеви капки пак ништо.Прв пат ми се случува вака а и да ми доцни волку, денес 22 јули сеуште немам, симптоми имам надуеност, градите потечени, нервоза и сл. Бељи не сум праела и сум сигурна дека не е бебе во прашање. :rofl::wasntme:Промени имам во исхраната, сортувам повеќе и стрес најмногу имав од мај до цел јуни. ВЕ МОЛАМ ЗА СОВЕТ ДОДЕКА ДА ГО ФАЌАМ ПАТОТ НА ГИНЕКОЛОГ;(:*:$

3. Different7

Different7 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2016
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    474
    Не се секирaј ќе дoбиеш, рaди исхрaнa ти е, истo и тoa штo си пoд стрес зa дa дoбиеш ти јa oдлoжувa менструaцијaтa

4. 11Mila

11Mila Нов член

Се зачлени на:
    17 мај 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Здраво,
    Имам полицистични јајници и примам терапија со апчињата цикло-прогинова. Кажано ми е откако ќе го испијам првото пакување да паузирам 5 дена и после 5от ден да го започнам второто пакување.
    Моето прашање е дали ако добијам менструација треба да продолжам да ги пијам цикло-прогиновата или треба да ги оставам дури ми заврши?

5. Wild.Cat96

Wild.Cat96 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2014
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    723
    Имам еден проблем, дали ќе може некоја во инбокс да ми пише?

6. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    5.885
    имавме секс и некако со прстот,овој мојов ме ,,пресече,, помеѓу вагината и анусит,сега ме пецка нема крв,што да ставам..закажав на гинеколог дури петок немаше слободен термин..

Дали може доколку ти го стави цел, да те повреди мислам маткава ми ја помести,премногу беше див??

7. vaga1992

vaga1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    1
    Здраво женски,ај ве молам за помош :)
    Добив на 11мај,па на 16јуни. На одмор сум од 15јули и сега дури на 23 добив ама онака на бришење(знаете како пробивање темно кафено)и по две,три капки на влошката. Така ми е и денеска. Инаку имам цисти и секогаш ми касне по некој ден, мислам односи секогаш со заштита имам. Вака ми е три дена веќе,подувана сум и градите ме болат.Дали на некој му се има случено ова? Незнам да не е од промена на клима... Ај ве молам за одговор

8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    5.885
    имав непријатен мирис од вагината. Отидов на гинеколог и ми кажа дека имам зелен секрет. Ми даде свеќички MYCORIL 500
    ми кажа доколку имам проблем да се појавам пак ќе дала таблети за мене и партнерот. Правев ПАП но резултати по еден месец. Ме интересира Дали некоја е имала зелен секрет?
    П
    роблемот е што кога кажав на дечко ми, ми вели мене не ме рачунај да пијам такви лекови. Помоош!? :(

9. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Не сум примала ваква терапија, нит знам како се употруваа свеќичкиве твои пу пу ни сум имала инфекција но ти препорачувам примај ја целата терапија како што ти е препишана за да ти помини инфекцијата.
    Е сега дечко ти што се прави мангуп и нејќе да ја пие е проблем. Џабе ќе се лечиш само ти кога тој ја има и пак ќе ти ја враќа. Ако не сака да прима терапија кажи му ги последиците и на крај раскини му и прашај го од каде кај вас инфекција ако сте си верни?!

10. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    5.885
    немав инфекции, - овој ми е втор партнер т.е. дечко...деенес лекарката ми кажа дека имам многу исцедок,и зеленкаст. Јас ќе ја примам терапијата а на дечково ќе му раскинам. :( Тој беше секкко премногу див со мене..лошо искуство,а имал пред мене 3 партнерки..

11. Azalea Bonsai

Azalea Bonsai Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    33
    Сепак јас мислам дека инфекцијата си ја добила
    За ваков тип на инфекции имам читано дека се повеќе присутни во летниот период, доколку си посетувала места како базени и сл можно е од таму да си ја добила. Доколку немаш болки, иритација и сл. веќе со почеток на терапијата ќе се среди. Битно е да го дознаеш изворот. Превентивно во овој период од годината барем еднаш неделно е пожелно да се прават одмивки (не знам како да го наречам поинаку )со сода бикарбона.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    Едно прашање ме копка долго време пред првото дете бев забременила и откако дознав за недела до две почнав да крварам по малку и ништо не успеа ама се исчисти како една пообилна менструација со парчиња и околу десетина дена траеше после кога пак останав бремена немав проблем родив машко. После кога сакавме второ пак исто крварење и пак така заврши. После извесно време пак останав бремена и само еден пат имав кафеаво на бришење и толку беше ама мн се плашев. И пак второво машко. Е сега си мислам дали е можно јас да не можам да носам женско дете? Си велам можеби тие бремености ми беа женски дали е можно? Бидејќи без причина ми прекина овие бремености ни бактерии ни ништо кога прашав докторот од што може да биде тогаш ми рече и јас незнам така сакал господ

13. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    154
    Така требало да биде и неможеш да знаеш дали биле женски тие плодови. Не се оптеретувај со непотребни размислувања нека ти се живи и здрави двете па ајде може третото ќе се погоди женско. Полот сигурна сум дека нема никаква врска со тоа што се случило таква ти била среќата да имаш машки :)

На sweet.woman и LollySky им се допаѓа ова.
  14. strelec990

strelec990 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Веќе некое време после однос ми потекуваат вагиналните усни тоа трае 1-2 часа и ми се јавува црвенило од надворешна страна на вагината кое поминува за 1 ден дали може да е некоја инфекција или нешто друго?

15. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Ovaa teorija tvoja vrska nema so realnosta, ako doslo do prekin na bremenosta toa e od drugi pricini, sigurno ne do polot na bebonjata.

16. zborlesta

zborlesta Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    47
    Zdravo ja imam eden problem pa sakam mislenje. Seksualno sum aktivna so deckoto. bevme na odmor imavme i dobiv menstruacija i togas nemavme toj period. Se vrativme od odmir denta i jas nemav voopsto dobieno i imavme seks no nekako mi bese strav da ne ostanalo nesto od spermata bidejki svrsi nadvor no pred da prodolzime ne se izbrisa partnerot i si prodolzivme, mene nekako me fati otposle strav i ispiv apce za den potoa neli sto e. Se bese okej i po dva dena imav krv pak kako dobieno i toa si traese deset dena skoro. Eden cel den nemav dobieno i utre denta pak po malce se pojavuva tri dena taka. Nemav den ipol i pak mi se pojavi ama pretposledniot pat i sega poslrdniot pat ne e crvena krv tuku temno kafeava crna takva nekako. Pa dali na nekoj mu se ima vakvo nesto sluceno i dali znaete mozebi mislenje da mi kazete. I sekako da mi dadete nekoj sovet za ginekolog koj maticen da odberam za da otidam da proveram sto e rabotata. :)
    Vi blagodaram mnogu.

17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    5.885
    Здраво, вчера при секс мојот партнер со ноктот ме пресече во делот помеѓу вагината и анусот. Немаше крв,ете сега ме пецка, и ми е ко гној. што да ставам или кај кој/каков лекар треба да се обратам???

18. badgirl2

badgirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    104
    Здраво,морав да пишам овде бидејќи незнам веќе каде да се обрата.Пред една година имав чешање во вагината проследено со бел исцедок,ми правеа пап тест излезе дека имам кандида.Ми препишаа полигинакс вагиналети и чешањето престана но за една недела пак се врати, исто така чешање,црвенило и болка имаше и дечко ми,повторно отидов ми дадоа вагиналети и антибиотици за мене и партнерот но резултати немаше.Ми правеа микробиолошки тестови и излезе дека имам бактерија уреоплазма, ми препишаа вагиналети флажил,антибиотици и чај,чешањето не е толку неподносливо како што беше,но сега имам претерано голема количима на вагинален исцедок,како бели грутки и чувствувам болка при сексуални односи,после односот како вагиналните усни да ми потекуваат.Дечко ми беше на уролог примаше терапија но ништо не ни помогна.Ова трае веќе година дена.Дали некој има слична ситуација и дали нашол решение.

На Sunnny му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Dabi34

Dabi34 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    46
    Imam edno prasanje,sakam uste edno moslenje od gin.vo 8 nedela prokrvarev sosim malku samo na brisenje,primav utroestan i progesteron depo,so bebeto se bese vo red i se dr.bese ok.toa pomina mi prekinaa utrogestanot.sega sum 18 ned.pak prokrvaeev isto samo sto i me boli nisko dole stomakot koga se dvizam,proslata nedela bev na kontrola se bese ok,se cuv so doktorkata rece nema potreba da doagam da zemam pak utrogestan,narednata nedela sum na skrining pa je vidime.sto mislite vie da cekam ili sepak pak da idam ba lekar.ima mesto za panika?

20. caci.jov

caci.jov Нов член

Се зачлени на:
    11 август 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    0
    zdr prasajne za dr.trajkoski imav dva spontani do 6 nedela posle vtoriot spontan mi ispija formoni prolaktinot mi bese visok pa se namali sea mi e 49 drugite hormoni mi bea vo red so gi ispitav piam bromergon soprugot imat napraeno spermogra i spermo kultura vo red se dali mozam da ostanam bremena so pokaceen prolaktin i dali mozam da zeam apcina za da ostanam bremena

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.