1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. betibup12

betibup12 Нов член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Здраво! Сакам да прашам денес бев на гиниколог ми кажа дека сум бремена 7 недели и 3 дена ми кажа засега се е во ред со плодот но јас сум згрешила наместо 22 кажав 28 јуни од последна менструација. Во дилема сум Дали нешто има врска со мерките на плодот сега да не ми се совпаѓа или тоа е само за дата за одредување на термин за породување ?

2. FancyKatie

FancyKatie Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    3
    Здраво,
    Последниот преглед на гинеколог ми препишаа таблети оргаметрил, ги пиев 15 дена. Потоа требаше да ги почнам Јасмин, да ги пијам 21 ден, па 7 дена пауза и од 8-от ден да ги почнам повторно Јасмин, Така и беше, по 6-7 дена од завршувањето на Оргаметрилот, добив и почнав да ги пијам Јасмин. Моментално ми е трет ден од паузата со Јасмин.
    Е сега, додека ги пиев Јасминот, имав кафеав секрет, (сум го имала и претходно - обично при крај на циклус, некогаш ден - два, но некогаш и недела дена, па и повеќе..), не е обилен, но доволно за да користам влошки. Денес имам и крв. Се здебелив нагло од како почнав да ги користам . Веќе се ми е измешано, не знам што да правам, ми се случувало и по месец дена нон стоп да користам влошки, не ми е нормално. Што е проблемот? Не знам каде да се обратам..

3. brazil2015

brazil2015 Нов член

Се зачлени на:
    19 декември 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Predlog zenski ginekolog, prv pat sakam da odam no sakam zensko da e, kazete nekoja dobra doktorka. Vi blagodaram. pozdrav

4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.930
    Допаѓања:
    35.781
    Ако сакаш да те пратам кај мојата. Многу е добра. Нема да зажалиш. Пиши ми лп ако си заинтересирана.

5. stojna26

stojna26 Нов член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Здраво,сакам да прашам нешто бидејќи сум во паника,а воедно и среќна.Вака во ноември 2013 го добив моето прво дете со царски рез,во мај 2015 ми беше откриена вонматерична бременост и бев правена операција,по операцијата лекарите ми рекоа после 6 месеци да планирам бременост но јас бев во голем страв.Одев на секои 6 месеци на контрола матичната еднаш ми вели да останам еднаш ми вели дека не ми препорачува,во јули оваа година бев на контрола и ми рече дека нема шанси да останам овој месец бремена бидејќи овулацијата ми е од јајникот кој ми е оперисан,но во август не добив направив тест позитивен,бев на преглед во филип втори ми рекоа дека сум 5 недели и 2 дена и дека си одговара со неделите и дека е добро ,но сакам да прашам дали може да ми излезе некој проблем поради царскиот рез и операцијата? ПОЗДРАВ

6. Sofceto

Sofceto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    54
    Сакам да прашам нешто загрижена сум..Вака имам 17 години и последен поат добив менструација на 29 јуни а во јули на таа дата не добив,сега исто така имам симптоми на менструација подолго време ама менструација немам,многу ме загриќува ова ве молам за одговор.

7. katrin257

katrin257 Нов член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Сакам да прашам гинеколог какви контрацептивни таблети да пијам. Ви благодарам однапред

8. ankaaa1

ankaaa1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1

9. ankaaa1

ankaaa1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Mala pomos jas sum 33 nedela i vo juni minatata god koga mi bese poslednata kolonoskopija i mi pisuvase deka namam ulcerozen kolitis tuku nervozno crevo(predhodno 3 god primav terapija salofalk 2 tableti od 500 mg i supozitorii po potreba zdravo bolki nekoi komplikacii sum nemala i kolitisot mi bese na pocetok na debelo crevo 8 cm)
    Ostanav bremena sredina na januari i od 3 mesec kako gi pocnav premama stolicata mi e retka nemam bolovi I edinstveno koga mi davaat apcinja za zelezo togas mi se javuva krvavenje moe prasnja e dali e podobro prirodno ili so carski

10. Марија67

Марија67 Нов член

Се зачлени на:
    4 септември 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво, би Ве замолила за стручно мислење околу мојот проблем бидејќи многу сум загрижена.Ми доцнеше циклусот неколку дена, прво направив тест и покрај тоа што имав заштитен однос,(тестот беше негативен) потоа,по два-три дена бев и на гинеколог, всушност по скоро една недела од доцнењето на циклусот и таму ми рекоја дека се е ок,нема бременост и ми ги препишаа примолут нор, ги пиев 9 дена, но еве повторно ништо... поминаа веќе три дена откако ја испив последната таблета... многу сум загрижена.. дали некоја има слично искуство? дали воопшто може и покрај терапијата да не добијам? или па сепак постои некоја шанса за бременост или некаква инфекција,болест..? Многу сум загрижена не можам ни да спијам..во најбрзо време повторно ќе посетам гинеколог, но сакав да го слушнам и Вашето мислење, благодарам однапред

11. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    @Марија67 По завршувањето со примолут нор , обично од 2 до 5 дена треба ти дојде.
    Мене секогаш ми доаѓало на 3 ден по завршувањето на примолутот нор. Доколку после 5 ден не ти дојде менструација обратисе кај докторот што ти ја препишал оваа терапија.

На Марија67 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Што може да предизвика смрт на плод во рана бременост? После киретажа кои испитувања се препорачуваат да се направат?
    Микробиолошки брисеви и ПАП тест чисти пред забременувањето.
    Благодарам!

13. Марија67

Марија67 Нов член

Се зачлени на:
    4 септември 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    ти благодарам :) добив 3тиот ден-вечерта после прекинувањето :)

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ansevbasto

ansevbasto Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, сакам да прашам....Со мојот сопруг подолго време се обидуваме да останам бремена, но некака тешко оди. Дали има влијание тоа што и двајцата сме иста крвна група Б+? Дали треба да се превземе нешто во тој поглед?

15. mari4e.19oo

mari4e.19oo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    Здраво, имам цисти(еднометриоза) со големина 8,10,23 мм тумур маркери вредност 39,8 , совет имам од гинеколог да направам операција? дали има некое друго решение,да се избегне? и дали можно е да пукнат на следното добивање?

16. Thomass

Thomass Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    5
    Sakam da ve prasam oti sum zagrizena.. Mi kasni nekolku dena, a si gi cuvstvuvam jajnicite kako poteceni, isto taka i nemam apetit dali e toa dema treba da dobijam ili nesto loso e???

17. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.576
    Допаѓања:
    40.004
    А пункција како опција?

18. mari4e.19oo

mari4e.19oo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    Има и таква опција? никој не ми ја спомна? како иде?

19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.576
    Допаѓања:
    40.004
    Мајка ми правеше пункција ама она чоколадна имаше. И ја извлекувале течноста со шприц и такви работи. Прашај го гинекологот дали може и како би одело.

20. Nurce26

Nurce26 Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    38
    Би ве замолила за совет.
    Бремена сум 28 недела, породена со првото дете со царски рез пред 18 месеци. Ова раѓање секако ке ми биде пак со царски, ме интересира како може да договорам, треба матичниот гинеколог, или кога ке почнам со прегледите после 9-ти месец?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.