1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. delevingne

delevingne Популарен член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.018
    имам проблем..имам крв и пред менструација и по менструација ама не обилен само кога одам во wc,ретко кога и на влошка,ама некогаш немам,правев пап тест резултати се добри,имам цисти на јајници и плус 2 матки,а вака е било и кога бев невина,што може да биде ова?

2. beauty.princess

beauty.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2015
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    176
    Имам проблем со полицистични јајници и дисменореа исто така имам и акни по лицето...Секогаш имам болки во долниот предел од стомакот. Гинекологот ми кажа дека се е чисто дека немам ништо, меѓутоа мојата матична докторка ми кажа дека тие биле ситни цисти и биле невидливи и ми ги препорача таблетите Yaz, ми рече дека ќе ми ја регулира менструацијата и цистите, дека не се штетни и дека има минимален хормон. Се едуцирав преку интернет и пишува дека има талк а мислам дека талкот предизвикува рак на јајници. Ве молам за помош и за консултација од Вас. Поздрав :):)

3. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Пoсле сексуaлен oднoс без зaштитa,нaредниoт ден ми се пoјaви чешaње,следниoт ден пoкрaј чешaњетo нa гaќите имaв секрет сo црвенкaстa бoјa.Купив кaнестен три.Црвенкaстиoт секрет ми пoминa,меѓутoa сеуште ме чешa нa влезoт oд вaгинaтa,знaчи не кaкo претхoднo,aмa чешa.Истo имaм и секрет сo нoрмaлнa бoјa.Се плaкнaм сo кaмилицa.

4. Thomass

Thomass Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    5
    Zdravo devojki, sakam da prasam kako e postapkata za otpisuvanje od maticen ginekolog?? Falaa od napred

5. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    @beauty.princess Оди кај друг гинеколог, на второ мислење.

@Abril И мене често ми се случува истото после секс. Не е ништо страшно. Јас се мијам со хиперманган и ми поминува.

На Abril му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nurhan

Nurhan Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    Imam premnogu kiselina dali e dozvoleno ranital da pijame bremena sum 7 nedeli i 5 dena

7. Nurhan

Nurhan Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    Samo kartonot ke go zemes i ke potpises izjava nisto drugo

На Thomass му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Thomass

Thomass Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    5
    A ako nejkam da odam kaj maticniot kako mozam na drug nacin?

9. Nurhan

Nurhan Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    Ako nejkes moze elektornski noviot da te odjavi i prijavi

На Delfina15 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Thomass

Thomass Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    5
    Fala :*

11. Nurhan

Nurhan Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6

12. L.Honey

L.Honey Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки, сакам да прашам, дали постои можност да да изберам матичен гинеколог од друг град?Бидејќи не престојувам многу во градот каде што ми е адресата на живеење...
    Благодарам :)

13. Nurhan

Nurhan Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    Mislam deka moze za sigurno odi vo ginekolog i pobaraj da ti bide maticen ili pa javi se vo nekoja ordinacija i prasaj

На L.Honey му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mar.0702

Mar.0702 Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    6
    Imam redovni odnosi so partnerot , i pred dva dena se sluci da posle seto da mi se odi vo wc i osetiv
    bolka pri mokrenje i pocna dami teci krv, i osekam potreba za vo wc cesto i sto mislite denes zakazav termin za ginekolog pa se nadevam deka ke mi pomine dali nekoj imial vakov problem i kakvo negovoto iskustvo

15. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    не знаев кај да прашам па овде мислам дека е соодветна тема за моето прашање....
    па вака вчера на мама и е установена некоја циста 40см ако може да ми каже некој дали е имал таква циста дали е опасна дали се лече..? би ви била благодарна доколку имам одговор :(

16. Margaritka27

Margaritka27 Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    11
    Д-р Марија Хаџи-Лега

Bi sakala da znam zs dva pati u mesecot imav dobieno i toa po 3 dena, samoo i ne toa crveno tuku kao temno crveno potooa kao kafeavo ee ??

17. Nurhan

Nurhan Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    Zeni dajte mi sovet kako da se spasam
    Od povracanje crevata nadvor mi izlega nisto ne mozam da jadam za 2 dena vleguvam vo 9 nedelja
    Dali znaete do koga ke trae ova i nesto za lek sto ke mi pomogne

18. MOEZDRAVJE

MOEZDRAVJE Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Zdravo.Imam bolki vo jajnicite...no dosega sum nemala vakvi bolki..Cudno mi se pojavija i mi traat edna nedela..rano mi e za dobivanje tek na 9 ti nareden mesec.nemam pecenje nisto pri pokrenje..osekam kako gorenje vo jajnicite..ne tolku bolka tuku kako nekoja zategnatost i zestina vnatre..i pri odnos me bolat mnogu duri mi se slosuva...eve navecer dobivam i kako grcevi.so moze da bide? Pozz

19. Mendo81

Mendo81 Нов член

Се зачлени на:
    8 ноември 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво.Дали може да добијам одговор од Докторите.Се работи за повозрасна жена , на која што на ехо преглед е констатирано полип на матка.Дали има некој начин( лекување со терапија или нешто друго) да се излечат или повлечат полипите, за да не се оди на интервенција ( киретажа ) која што е со целосна анестезија.Имено во минатото, пациентката имала проблем со целосна анестезија ( при операција на слепо црево во детството).Ви благодарам однапред

20. Filel

Filel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    166
    Здраво. Веќе 6 дена ми доцни менструацијата правев тест за бременост преку урина негативен,денес правев и преку крв и пак негативен а никогаш ми нема вака доцнето инаку има шанси да сум бремена. Ве молам за помош . Поздрав

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.