1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Nurhan

Nurhan Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    Mene mi docna 5 dena napraviv test doma se pojavija dve crti i otidove vo sisitnan napraviv test so krv ispadna pozitiven utre polnam 12 nedeli
    Taka da bi trebalo da testovite da se tocni no za sekoj slucaj odi vo ginekolog ako ocekuvas poZitiven rezultat daj boze zelbata da ti se ispolnu

На Filel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Примaм редoвнa терaпијa сo Тегретoл.Плaнирaм бременoст a неврoлoгoт ми рече дa гo испитaм нивoтo нa кoличествo oд Тегретoлoт вo крвтa.Ме интересирa штo дoкoлку е висoкo нивoтo?Дaли резултaтoт требa дa гo види мoјoт гинекoлoг или неврoлoг?

3. girl_156

girl_156 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    zdravo. Ve molam za sovet. Mi kasne menstruacija 4 dena, i imam belo pranje nekoj pat. Pred ciklusot imavme zastiten odnos, no vo dilema sum zosto kasni? imam oteceni gradi i privremena bolka vo jajnikot, poradi strees, promena na vreme moze da zakasni ? fala odnapred

4. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Мoже дa ти дoцни oд мнoгу причини.Нo чим си имaлa зaштитен oднoс немa шaнси дa си бременa.Дa ,мoже дa кaсни oд стрес oд прoменa нa време,нaстинки,aкo си примaлa некoј aнтибиoтик истo мoже дa кaсни,мoжеби имaш некoј прoблем сo хoрмoните.Нaјубaвo oди си нa гинекoлoг,тoј ќе ти кaже oд штo тoчнo ти дoцни.Пoздрaв

5. Margaritka27

Margaritka27 Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2016
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    11
    Pomagajte ve molam sto se slucuva so mene nz :/ veke 2 pat vo dvete meseci mi doagat samo po 2 dena tretiot veke nix mn mn malce ... :/ jas sekogas imav po 5 dena pomagajte ve molam sto e ova i me tera u nervoza mn

6. sanjaж

sanjaж Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2015
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    9
    Типичен машки одговор. Хаха сите истото го велат. Ке му кажиш jас ке пиjам и ке се излечам ти биди си така да видиш како ке сака да пие и тоj

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sever123

sever123 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    98
    Требаше да ми дојде пред 25 дена, правев 2 теста за бременост испаднаа негативни. Бев на преглед уште првата недела, ми рекоа дека имам циста на јајник и ми препиша примолут нор, да ги пијам 5 дена и дека седмиот/осмиот ќе ми дојде. Ги пиев и уште немам, после пак направив преглед рече дека ќе ми дојде за два до три дена, јас сеуште немам добиено. Дали е можно да сум бремена или пак да имам некој посериозен проблем со таа циста?

8. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    83.707
    Zdravo i mene me interesira istoto sto edna clenka pogore prasa ciklusot mi trae 2dena , a veke 3 den nemam nisto dali treba nesto da ispitam i tie 2 dena jas mnogu malku krvaram vi blagodaram ????

9. Daki12345

Daki12345 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    24
    Да си отидеш на гинеколог. И малце ова " со ноктот ме пресече ..." не ти го разбирам.??? зашто гледам и претходно си имала таква ситуацуја. иначе според тие симптоми, односно зелениот исцедок асоцира на трохомонијаза. треба да пиете флажил таблети со дечко ти.

10. Marmarmat

Marmarmat Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdr. Imam Edno prasanje podolg periot imam ranicka na matkata a pap tes.se vo Red no na poslednite brisevi i hpv tipizacija se pokaza hpv 16 i ureaplasma ginekologot mi preporaca da ja gorime Ranicka. Dali e toa e dobro za toa sto na papot nemam nisto nemam cin

11. zlaticko123

zlaticko123 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2016
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    ZDRAVO sakam da prasam pravev vo drzavna laparaskopija i mi bese neuspesna dali e mozno da se proba uste ednas toj zafat fala odnapred

12. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Здраво,
    Деновиве сум премногу физички активна и кревам работи со голема тежина.Вчера кога се вратив од работа,на гаќите имав крв.До вечерта ништо,а еве денес повторно кога си дојдов повторно имав крв и ме боли долниот дел од стомакот.Што е причината за ова?

13. ^-^

^-^ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2015
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    29
    Имам 18 години имам нередовен циклус.Последен пат ми каснеше три месеци бев на доктор ми даде апчиња и кога ми дојде да направам тест за хормоните,кога го прегледа тестот докторката рече дека тоа било од стрес.И сега пак исто помина два месеци сеуште не ми е дојдено.Што треба да направам за да ми иде редовно? Фала однапред.

14. Thomass

Thomass Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    5
    Zdravoo sakam da prasam dali e mozna bremenost ako vo sep ne mi dojde potoa vo okt mi dojde noemvri mi kasnese dva dena togas kupiv sure chek bese negativen i sega se osejkam kako poduena vo stomakot i mi e sraf... Ima li nekakva sansa?

15. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Не.Не е можно да си бремена.

16. Thomass

Thomass Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    5
    A od sto mozi da mi e poduen stomakot... :worried:

17. Paradisso

Paradisso Нов член

Се зачлени на:
    5 декември 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Zdravo Salam da prasam . Napraviv divampati invitro vo italija i ne Pomona dobro ne se za drma plodot tretiot pat zemav terapia i inekcii I koga oti dove na kontrola ginekologot mi kaza deka nema nisto razvieno nie den folekul i mi ja prekina terapijata mi preporaca da napravam doniranje na jajce kletki se resivme toa da go napravime vo makedonija posto ziveeme vo italija i kosta mnogu pari vo mk sigurno e poeftino ako moze da mi kazete kako funzionira i vo koja bolnicata da se obratam i dali deteto ke bide moe ili ke ima osobini na donatorkata na jajce kletkite blagodaram

18. Bellamy

Bellamy Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    50
    Почнав да ги пијам јасмин поради хормонално пореметување.Првото апче го испив само што ми започна менструацијата и уште првиот ден ми ја прекина во целост.Имам само кафеав исцедок.Дали е нормална појава?

19. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Можеби од некоја храна.Дали имаш гасови? Може да биде подуен и од нередовна столица.Мене ми се дува стомакот кога треба да добијам.За бремена сигурно не си.

20. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    844
    Со дечкото само еднаш имавме односи без кондом и веднаш после тоа му се појавиле кондиломи, отиде на лекар тој одма.А јас немам ништо ниту досега сум имала и сега сум преплашена дали е можно да имам хпв а да нема појава на кондиломи?? и дали е можно да имам хпв кога ми е единствен партнер и сум сексуално активна помалку од 4 месеци? инаку имам 20 год и дали би ми препорачале пап тест? Благодарам однапред. :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.