1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. macii22

macii22 Активен член

Се зачлени на:
    3 август 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    DALI MOZE NEKOJA DA MI KAZE KOI VITAMINI SE PIJAT ZA CIN1, ZA POKACUVANJE NA IMUNITETOT??? PLSS

2. 2812

2812 Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    ekomer ili poevtini od alkaloid se istite od ajkula reci i gotova stvar vo zegin gi ima

3. hipi

hipi Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    0
    здраво! мојот проблем го приметив денес...завчера почна чешање на вагината .денес приметив на внатрешноста бел осип.бела боја точно на влезот ,врвот на вагината ја променил бојата...гледав некои слики ,личи како кандида можеби но има и милион др исти слики со разни инфекции)) партнерот доби ситни бубулички на "главичката" и пецкање на допир...се плашам искрено а гинекологот ми е на одмор...помош!

4. female.3

female.3 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    37
    во одреден период од месецот имам кафен исцедок обично пред менструација и после неа барем 4-5 дена онака по малце кафено помешано со нормален вагинален исцедок. Дали е тоа знак дека имам некоја инфекција или не? Фала однапред

5. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.101
    Допаѓања:
    7.051
    Би сакала да прашам кога е вистинското време за прв однос? Значи кога е матката зрела и доволно развиена за тоа? :)

6. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Не е лошо да се почека до 18 години.

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    После година и пол редовна менструација,овај пат повтрно ми касни.Секогаш ми идела неколку дена порано изминатава година,само последниве два месеци точно на денот,и еве сега ми касни.Поради кои причини можно е да ми е испореметена менструацијата?

8. lady05

lady05 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    48
    Добар ден доктори
    Утрово бев кај мојот матичен гинеколог ми кажа почеток на бременост (околу 3-4 недели), и ми препиша Utrogestan 200mg 2*2 вагинално .. aspirin 100mg 1 na den и фолна киселина.
    Дали мислите дека е во ред да ги користам овие таблети бидејки пред 5 месеци имав спонтан абортус во 8 недела.
    Ве молам за Ваше мислење.
    Поздрав.

9. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Да,да, штом ти ги дал сигурно се во ред. Утрогестанот ти е хормон за поддршка на бременоста (и јас сеуште го користам), аспирин гледам даваат превентивно за да не дојде до згрутчување на крвта (а тоа најчесто предизвикува спонтан), и фолна обавезно нели до 12 недела. Така да не се секирај, пиј си ги, одмарај си и уживај.
    И за крај најслаткото ;) ЧЕСТИТКИ ЗА БРЕМЕНОСТА, со лесно да си ја износиш.
    Поздрав

На lady05 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lady05

lady05 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    48
    Ти благодарам Силк за одговорот и честитките, исто и јас ти посакувам со лесно нека е и кај тебе... поздрав имај убав ден.

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Berta12062010

Berta12062010 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Добро вечер и од мене. Сакам да видам Ваши мислења околу мојата ситуација,која е следна: Првпат,дечко ми сврши во мене на 4ти јули,и одтогаш па се до пред малку тоа се случува секој ден/вечер. (значи,скоро 2 месеци тој секој ден свршува во мене,а понекогаш и по 2-3пати на ден) Во јули,менструацијата си ми дојде редовно,на 17ти...но,еве,овај месец ми касни 5-6дена... Ми се јавуваат некои предзнаци дека мож ке добијам за 2-3дена ама не сум сигурна...А,да,ке заборавев:околу 5ти август направив тест за бременост и беше негативен..па сега незнам шо да си мислам... Поздрав

12. fernandez

fernandez Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    51
    сакам да прашам нешто,пупките на градите ми се вовлечени навнатре,а од левата страна како да има течено нешто па лушпа како да имаше и тоа одвреме навреме ме чеша неподносливо а немозам да го чешам токму на средината ,а пупките ми се наравени скоро и да ги немам ,бев на гинеколог и ништо не ми кажа само да отодам пак да ги видеи на ехо или да земе брис ако има пак нешто.Ако некој е запознаен со некој ваков пробле нека ми одговори зошто почнувам да се плашам ?????

13. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    ако си бремена тоа е нормално , јас постојано имам како коричка едно белко и кога ке го извадам ми потекува млеко, а ако не си бремена тогаш најубаво да си појдеш на лекар,

14. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    ако сеуште ти нема дојдено, направи пак тест за бременост или појди на гинеколог..
    јас кога останав бремена имав симптоми како за добивање ама не ми дојде :)
    Со среќа :)

15. fernandez

fernandez Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    51
    не сум бремена ,секако дека ке идам на лекар ама сакам да ми кажете дали е нормално тоа што пупките ми се вовлецени навнатре скоро и ги немам или нема врска да знам барем да не се плашам додека да отидам,ако знае некој нека ми каже

16. neli123

neli123 Активен член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Не се плаши воопшто, има многу жени на кои пупките им се вовлечени . Не постои никаков проблем освен што за време на доење (нормално кога ке добиеш дете) кај ваквите случаи пупките се извлекуваат со помош на пумпа или пак ако и тоа не покаже резултат тогаш се користат вештачки силиконски пупки. А за тоа што те чеша можно е да е некоја габичка , немој да паничиш

17. Balerinka

Balerinka Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Јас и мојот партнер првиот пат имавме секс со кондом и после неколку пати без кондом..еднаш јас се плашев дека тој свршил во мене но тој ме уверуваше дека не свршил но за секој случај купив норлево. После 5-6 пати секс еднаш за време на сексот почна да ми тече крв како да ми доаѓа и наредниот пат пак исто. Сега веќе една недела градите ме болат и стомакот како што ми е пред менструација а требаше да ми дојде уште на 28ми најкасно а сега е 30ти. Ве молам за мислење. И дали знаете некоја крема бидејки на еден пријател од мојот партнер му се појавиле такви црвени точки на главата од пенисот.

18. betiboop

betiboop Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2009
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Почитувана Д-р Марија Хаџи-Лега имам 39 години мајка сум на две здрави женски девојчиња. Тие се на возраст од 16 и 14 години. Долго време заедно со сопругот се двоумиме за да забременам но се палшиме за моето здравје , бидејки не ги знаеме кои се последиците Ве молам советувајте ме.

благодарам

19. aquamarine-123.4

aquamarine-123.4 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    22
    Здраво! Од неделата забележав на вагиналната усничка како топче (како кога отече кога те нешто уапе) и ме боле кога го допрам или кога седнам. Можно ли е да е некоја инфекција или нешто посериозно е?

20. debela123

debela123 Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    5
    се мислев дали да прашам или не али морам веќе неможам да истрпам ...значи имам мн непријатна миризба неможам да носам кратки панталончиња ни по дома секој ден се мијам по 2 пати и мењам гаќи ,бело прање имам само по добиеното ...од што ми е миризбата имам инфекција некоја бактерија ???

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.