1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Thomass

Thomass Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    5
    Da imam i gasovi i nemozam redovno da odam po potreba...

2. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Знaчи oд тoa ти е пoдуен стoмaкoт.Прoбaј дa јaдеш пoтечнa хрaнa или прoбaј сo зелен чaј.

На Thomass му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Thomass

Thomass Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    5
  4. IloveScience

IloveScience Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    31
    Здраво,

Не знам точно на кој гинеколог од наведените да се обратам, па само ке прашам. Имам 21 година, редовна менструација, точна на време. Еднаш во годината ако имам болки. Но, имам многу зголемен исцедок т.е. бело прање како што го викаме ние, белузлав е. Веднаш штом ке излезам од дома веднаш сум мокра и не можам нормално да функционирам нормално преку ден заради тој проблем. Еднаш во минатото сум имала кандида затоа што пиев антибиотици без Б комплекс. Многу ми е страв од гинеколог и сеуште немам посетено иако знам дека треба. Понекогаш имам долу и непријатен мирис. Сексуални односи немам редовно т.е. 2-3 пати годишно. Имам блокада заради овој проблем. Како би можела да го решам? Да купам некои вагиналети или слично....

5. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    Здраво на сите.
    Се надевам дека сум на право место со прашањето и ќе ве замолам за одговор... Циклусот ми доаѓа на 40 дена, пред две недели правев хормонски испитувања, пап тест,типизација и вагинално ехо. Се е уредно и како што треба. Меѓутоа од пред неколку дена имам зголемен вагинален исцедок, и тоа на почетокот два дена беше белузлав и текстура на лепило, а последниве два дена имам прозирен исцедок и тоа доста, а посебно ако се накашлам, или при нагло движење. Плус, два дена и болки во десниот јајник, препонот па дури и кичмата. Вчера имав и тапа болка кај матката(ниско на стомакот). Што би можело да биде? Се сомневам на циста и дали би можело да е тоа?

На JessieT и Nurhan им се допаѓа ова.
  6. Nurhan

Nurhan Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    Sovet zeni 15nedeli i 1 den sum bremena nikako macninatan mi prestane nitu da se namali
    Premnogu se gadam premnogu custvuvam mirisi i povrakam do koga li ke me drzi ova
    Vi blagodaram odnapred

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nurhan

Nurhan Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    Zdravo mislam imas simtomi na cista moja preporaka vednas na ginekolog

На Rose-tulip му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Rose-tulip

Rose-tulip Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    287
    Фала ти на одговор мила, а ич не можам по доктори сега, ај да се надеваме дека ке помине само од себе хаха, денес како да ми престана болката :)

9. катеринаах

катеринаах Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    здраво. сакам да прашам дали контрацептивни таблети се штетни за здравјето, и дали може да доведат до стерилитет?

На JessieT му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.028
    Допаѓања:
    4.534
    хелп !!! денес бев на лекар, лекарот е на одмор ке се врати дури за 10 дена . дотогаш јас ке пукнам ;( при допир, длабоко во матката можам да почуствувам топче и тоа бајаги големо. ни ме боли ништо ама мислам дека такво нешто немав порано. Дали цистите и полипите се чуствуваат при допир? не сум имала односи околу 2 месеци и не можам да кажам дали ме боли при однос.

11. daniela123456

daniela123456 Нов член

Се зачлени на:
    14 декември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo jas sum vo 13 nedela od bremenosta i napraviv ispituvanje za krvnata grupa i izleze deka jas sum A rh- a mazotmi e Arh+ sakam da se informiram koga se prima rogham injekcija dali od koga ke se porodam ili vo 28 nedela od bremenosta i dali ke ima nekoi anomalii kaj bebeto zatoa sto ova mi e prva bremenost i ne znaev deka se prima takva injekcija za sekoja bremenost fala mnogu

12. Freja.Stella

Freja.Stella Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2014
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    51
    Ве молам за одговор од некој доктор! Циклусот ми заврши на 29.12 имав односи на 31.12 со кондом ама нешто му се деси и после без кондом беше (не знаеме дали свршил) утредента пиев норлево после од прилика 10 часа од односот и денес прокрварив малце и имам грчеви/слаба болка во стомакот. Што ми се случува? Рано е да правам тест а немам мир...

13. Zc13a

Zc13a Нов член

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Прашаъе за др. МАРИА
    Крварвъе 10-14 дена пред циклус во траене од три дена со мало траги од крв може да биде причина за што

14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.729
    Допаѓања:
    323.764
    Dzabe prasuvate koga lekarite odamna ne odgovaraat

На lovely-girl, Freja.Stella и LollySky им се допаѓа ова.
  15. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.881
    Допаѓања:
    35.872
    Инекцијата се прима во 28ма недела. Кога ке се роди детето ако е Рх позитивно мајката прима уште една инекција после пораѓај. Детето нема да има никакви аномалии.

16. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.768
    Допаѓања:
    18.265
    Што значи течност во мала карлица при овулација или менструација?

17. Girl-love

Girl-love Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    18
    Имав однос со дечко ми и сега ми се отечени срамните усни
    Што да правам има ли простор за паника

18. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Можеби имаш кандида,па поради тоа ти се отечени срамните усни по односот.Замиј се сега со малк чај од камилица,облечи чисти памучни гаќи,употребувај Кнестен крема долу купена од аптека,исто и Полигинакс или Канестен вагиналети купу од аптека.И утре задолжително оди на преглед кај твојот матичен гинеколог за да те прегледа и за да утврди точно за што се работи кај тебе.

19. Girl-love

Girl-love Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    18
    А ацидиборици да ставам може ли

20. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Не,тоа се става само на отоци на други места поради убоди од инсекти,на раце и нозе,на пример,на вагиналните усни како едно чувствително интимно место може само да ти штети.Можеш од аптека да купиш едно кутивче Хипермангам од 5 милиграма,со тоа да се измиеш долу растворено во млака вода и задолжително утре да одиш на гинеколог затоа што можеби инфекцијата ти е и поради алергија на кондом,па тој може најдобро да ги утврди сите можни причини за отекувањето на вагиналните усни по односот кај тебе.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.