1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Girl-love

Girl-love Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    18
    Не користевме кондом а мене усните ми имаат и претходно отечено тогаш немав односи незнам од што се случи и гинекологот ми беше кажал да ставам ацидиборици на улошка и да си ја ставам

2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Aцидиборици се става и како облога на очи, кога има оток од инфекција (пример конјуктивитис).

@Girl-love со кое образложение ти рече гинекологот да ставаш такви облоги. Не може без причина да отекуваш. Смени гинеколог, побарај друго мислење.

3. AnaKlarc

AnaKlarc Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2014
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    156
    Може некој за во лп?

4. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Бремена сум 37 недела,имам позитивен брис за стрептокока,е сега на две места пратив приватно,кој излезе позитивен и државно излезе негативен. На кого да верувам,не сакам да пијам антибиотици,а прочитав дека може локално да прскам спреј оксикорт или октенисепт мислам беше. дали би се излечила само со спрејот?

5. bebuf17

bebuf17 Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    445
    Имам прашање до др. Владимир Трајковски.
    Со месеци со партнерот се обидуваме за бебе, засега е се неуспешно. Претходниот месец имав биохемиска бременост, инаку јас имам нередовна менструација а и пред 5 години имав циста на левиот јајник, но веќе ја немам. Може ли тоа што имав циста да прави проблем сега?

6. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Овулација?

7. Lola.lola

Lola.lola Нов член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, Imam i jas nekoi prashanja... vaka dve posledni menstruacii mi docnat okolku 7 dena koga dobijam ne se obilni kako shto znaat da bitat, imav i malku krv vo period megju dvete menstruacii i imam nezashtiten odnos da napomenam! Grchenje i krchenje vo dolniot del vo stomakot, proziren iscedok, povrativ dodeka mev zabi pred 4 dena, zgolemen apetit, poduenost, desniot jajnik me boli dosta chesto no bolki imam i vo leviot, sechenje vo.dolniot den na stomakot, bolki vo kichma. Na shto odprilika asocuraat ovie simptomi ??

8. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    3.446
    Здраво и од мене. Имам проблем, а не сум била досега никогаш на гинеколог па сакам да се консултирам овде ако можете да ми помогнете. Не сум сексуално активна, последниот секс ми бил негде пред година така да ништо од тоа.Проблемот е што прв пат во животот еден месец не добив менс, па предходниот месец добив, сега овој пак не. На моменти осеќам преголеми болки во стомакот кои поминуваат, стомакот мие подуен, јајниците потечени и имам бело прање. Бев кај една моја брачеда на село која е сексуално активна и сите нејзини пријателки, они имаа полско веце па и јас одев таму....На што ве асоцира ова? Дали се некакви симптоми?

9. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.516
    Допаѓања:
    66.317
    Тест за бременост немаш направено? На бременост асоцира.

10. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Мораш да се прегледаш. Обично тоа е показател на проблем со јајниците, иако и инфекција знае да го направи тоа. Дефинитивно изостанок на менструација е проблем за на гинеколог!

На Purelove92 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Nikce

Nikce Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    19
    Проблем со хормоните имаш, мое мислење отиди си на гиниколог нека ти даде упут за испитување на хормоните, а при тоа и гиниколошки преглед нормално.

На Purelove92 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lola.lola

Lola.lola Нов член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    negativen pokazha, a mesto kaj shto e vtorata crta imashe kako edna crvena tochka dole vo kjoshot, ama ne cela linija ne znam :/ a ushte imam bolki vo dolniot del na stomak, a zdravstvo nemam momentalno ne mozham da idam na lekar :@

13. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.516
    Допаѓања:
    66.317
    Само точка не знам што би значело, ако е бледа едната линија и не се познава многу тогаш можно е да е рана бременост.

14. Katty-Lolly

Katty-Lolly Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Здарво девојки ве молам за совет. Епа вака скоро секогаш имам редовна менструација (се случувало 1-2дена пред или по дата да ми дојди). Сексуално не бев активна повеке од 2години па пред еден месец имав односи неколку дена пред да ми дојди. Ми каснеше 2дена и кога добив тоа всушност не ни беше крв некоја темно кафеава течност првиот ден,вториот ден малку по обилно и третиот ден исто малку, и тоа беше се (обично менструацијата ми трае 5-6дена). По 10тинна дена имав потворно односи (овај пат користевме кондом,но се скина) не бевме сигурни дали има завршено нешто во мене па испив апче Норлево (за ден потоа). По ден или два почна да добивам некаков си кавеав исцедок (личи на бело прање само што е во многу темна кафеава боја и густо,на неколку дена имам по 1капка крв).Направив тест за бременост (Self clear)беше негативен (но не му верувам многу,а и не бесе со првата утринска мокрача). Градите ми се чуствителни отечени и ме болат на неколку дена добивам силни болки во стомакот (како ментртруални) но ништо од менструација само си продолжува да ми течи тој кафеав исцедок, а обично стомакот ме боли од како ке ми дојди, ова се накако како лажни менструални болки...Наредна менструација треба да добијам на 14ти Март. Знам дека норлево се хормонски апчиња, знаам дека можи да искрварам од норлевото (што е нормално) и дека можи да ми ја пореметат менструацијата, исто имам и лошење. Но незнам што е причината за овај кафеав исцедок..Преплашена сум немам одено на гинеколог, дури наредната недела имам шанси да одам но до тогаш ќе полудам. Ми рекоја дека истите симптоми можи да ги имам и за бременост.. Би мислела само дека се работи за пореметување од норлевото, но и предходниот месец не добив нормална менструација. Ве молам за некаков совет?!
    П.С. извинете за долгиот пост но сакав се убаво да објаснам ве молам за помош!

15. Maja123Maja

Maja123Maja Нов член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    7
    Najprvin,zdravo imam prasanje do doktorite ,ako moze da mi nasocat za kakov problem se raboti vo mojov slucaj...Posledna menstruacija imav na 25 fevruari mi zavrsi..odnos imav na 2 i 3 mart...na 5 navecerta okolu 11 casot zapocnav da mokram na pola cas so bolka i na krajot os mokrenjeto posilna bolka i koga ke se izbrisev bledo roze krv ama taa traese samo pri uriniranje znaci..taka cela vecer do 5 sabajleto dodeka staviv toplo pa mi prestana...na 6_t.e vo pon otidov vednas na ginekolog me vide vaginalno mi rekoa deka ne e krvarenje od vaginata...otidov kaj mat.dr.ispitav urina rece deka ima nepr.miris i e za terapija.pa mi dade citeral,a ist den otidov i na eho me pregleda dr i rece deka imam kamce vo besikata...bolkata dr den mi prestana pri mokrenjeto nemav ni krv i ppcnav normalno da mokram..antibiotikot go primam i cekam rez od urinokoltura..prasanjetobe dali mislenje vase ova e ginekoloskki

На IvannaT му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SaniM...

SaniM... Нов член

Се зачлени на:
    14 март 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Zdravo, imam prasanje do Dr Vladimir Trajkovski, bi sakala da dobijam mislenje za tabletite Primalut Nor, prethodniot mesec dobivav celo vreme, ke prestane 3 4 dena i pak ke dobijam, od posledniot pat ne pomina 1 ipol nedela eve denes povtorno dobiv, bev na genikolog i mi gi pepisa ovie tableti, so jajnici matka se e okej nemam cisti, verojatno hormoni.Pobarav mislenje i kaj drug doktor no i toj mi go kaza istoto deka moram da ja ispijam terapijata so mi ja prepisaa za 3 meseci.Premnogu sum skepticna za hormonalna terapija i bi sakala da znam dali e mozno da se pojavat nekoi poseriozni problemi po nivno zimanje.

На IvannaT му/ѝ се допаѓа ова.
  17. miss-bootylicius

miss-bootylicius Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    11.018
    Ми стасаа резултатите од тромбофилија, испитав и крвна група испадна дека сум А негатив а сопругот 0 позитив. Имав два спонтани абортуси и не примив инјекција (незнаев која крвна група сум, а нели РХ негативните крвни групи треба да примат инјекција после породување или спонтан абортус). и имам мутација на генот MTHFR C677T - хомозигот. На 7-ми април имам закажано докторката до тогаш ќе бидам во неизвесност. Дали некоја од вас има искуство со ова. Дали можам да примам инјекција сега пред да забременам или е веќе доцна (таа треба да се прими во рок од 72ч после спонтаниот абортус или пораѓај). Дали тоа значи дека и наредниот пат ќе имам спонтан абортус бидејќи имам антитела во мене што можат да го отфрлат плодот? А за мутацијата на генот читав дека значи дека моето тело на ја преработува фолната киселина и дека треба да земам метилирана фолна киселина и за неа слушнав дека ја нема во македонија, и аспирин 100. Ако има некоја од вас искуство со ова или знае нешто нека ми одговори :) фала.

18. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    ista kombinacija na krvni grupi sme i jas i maz mi :) za da vidis dali veke se napravile antitela vo organizmot ke napravis kombsov test. POnataka transfuziologot ke ti kaze sto dokolku ima, a se nadevam ke nema.
    Vo odnos na spontanite i jas imav spontan vo 5 nedela , no bese bez kiretaza togas ne primiv inekcija, ja primiv samo vo bremenosta, sin mi e isto negativ pa nemase potreba posle poragaj da primam.
    Vo odnos na metiliranata folna odi vo temata za vestacko oploduvanje tamu ima mnogu clenki koi ja pijat ke ti kazat od kade ja nabavuvaat :)

На miss-bootylicius му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mamanaTijana

mamanaTijana Нов член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Pocituvani,
    Jas sum vo rana faza na bremenost (9ta nedela, vtora bremenost, so prvata pominav odlicno), pred dve nedeli mi se pojavija 2-3 topcinja kolku grasok zlezdi na levata noga nad gluzdot I 10cm. nad gluzdot(imam mal otok I ima malku crvenilo nad niv kako da e udreno, ne me boli I ne cuvstvuvam bolka koga go dopiram). Pred 10dena bev na analiza na krv I mokraca, I rezultatite bea vo red, doktorot ne me informira za nekakva seriozna indikacija. Pred 4 dena pak bev kaj drug lekar I toj mi prepisa crema Hyderm 1%(hydrocortisone acetate), ja aplicirav po 2 pati , kako sto mi preporaca ama nema podobruvanje. Ve molam kazete mi vase iskreno mislenje dali e seriozno I da ste vo moja situacija kako bi deluvale.
    Beskrajno vi blagodaram.

20. Pepa B..

Pepa B.. Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2017
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    677
    Zdravo .. imam rana bremenost .. znaci spored ginekologot sum 5ta nedela a spored Moe 3ta .. e sega vcera Bev na ginekologot AMA dr-ta me isplasi deka Mozelo da bide vonmatericna bremenost .. plodot SE kriese AMA go slikavme .. e sega NE SE gledase jasno PA mi recipe deka Mozelo da bide Krven sad..

Прикачени фајлови:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.