1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. cinderella7

cinderella7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2014
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    1.597
    Здрaвo. Акo мoже некoе стручнo лице дa ми кaже... Мислaм декa имaм инфекцијa oд влoшките. Секoј месец ги менувaм фирмите нa влoшките, нo пoсле секoе зaвршувaње нa менструaлниoт циклус имaм инфекцијa.

2. Адрија

Адрија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2016
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    292
    Здраво ..
    Вака сега јас скоро 1 година се мачам да останам бремена бев на гинеколог ми рече дека све ми е супер немам никаков проблем ... А неможам да останам бремена :(

3. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.417
    Допаѓања:
    4.025
    Здраво не знаев каде точно да го поставам прашањето...еве вејќе трет месец со ред кога сум на средина од менструалниот циклус (14 или 15 ден) мене по малку ми тече крв,зошто е тоа така? како што реков не се дешава само сега еве вејке 4-ти месец ми е така..малку се секирам за тоа,ве молам за одговор

4. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.004
    Допаѓања:
    21.555
    Ај закажи си преглед кај Димитров во Ремедика. Само нека те види на ехо и нека ти даде некој совет. Не мора да значи дека имаш проблем, и јас чекав година ипол. Ама откако ме виде докторов и ми кажа дека се е ок, останав бремена за 2 месеци.Може ќе ти даде терапија. Може ќе треба да испиташ прооодност на канали. Провери хормони, спермограм, спермокултура, брисеви. Не е само до гинекологот има еден кум други работи. Мораш да се олабавиш, психата ептен делува. Кај мене се испостави дека е психа. Кога конечно не помислив на тоа дали сум останала видов 2 цртки.

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nellaalala

Nellaalala Нов член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво :hai:

Пред две години откако се вратив од странство, почнав да добивам менструација на секои две недели, и тоа се случуваше отприлика два месеци. Мислев дека ми е од промена на клима, па не издраматизирав нешто многу. Потоа ми се стабилизира, што значи добивам на секои 24-25 дена.

Минатиот месец добив на 14ти. Со оглед на тоа дека февруари има 28 дена, а веќе следната менструација ја добив на 7ми, значи после 17 дена сум добила пак. Денес добив повторно. Не ми е некој престресен период, ниту сум земала лекараства, да би добивала на толку краток период.

Би ви била благодарна за одговор

6. whitepearl

whitepearl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    38
    И јас го имам истиот проблем само што незнам дали ми е инфекциа сигурно, ама изгледа ќе да е :-/

7. whitepearl

whitepearl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    38
    А и можно ли е гинекологот да ми дал лоша прогноза дека не сум бремена во скоро 1 месец, тоес он ми кажа нема ништо ама за некој ден земи си тест да не доаѓаш пак?

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Не ви одговараат влошките, јас го имав тој проблем се додека не ги најдов соодветните.
    Според мене иако се скапи Always се најсоодветни.

9. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    Denes edna prijatelka mi kazvese deka imala vakov problem bila mnogu osetliva vo toj del i od site vloski imala infekcija. Se probala i konecno nasla resenie za problemot. Libresse. Probajte moze ke vi pomognat.

10. Adri1234

Adri1234 Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Zdravo, imam problem so ciklusot mi docni veke 1 mesec. Ginekolog mi preporaca da konsumiram nerothisterone tableti. Sakam da prasam dali nekoj imal iskustvo so tie tableti i kako tie vlijaat vrz organizmot? Pozdrav

11. alfa1250

alfa1250 Нов член

Се зачлени на:
    14 април 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    здраво јас моментално сум доилка на бебе па сакам да прашам дали при мојот сексуален однос, може маж ми да голтне од моето млеко. Ви благодарам од напред

12. Teatar

Teatar Нов член

Се зачлени на:
    14 април 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    I jas neznam vo sto e mojot problem .za toa da se konsultiram so doktorot.imam 44 godini poslednava godina ciklusot ne e redoven ili kasne ili na 15 dena imam menstruacija.sega 14dena krvaram samo kafeno ne obilno.otidov na ginekolog mi prepisa primolut da gi pijam 10 dena I potoa da mi dojde.jas pocnav eden den so primolut I imav glavobolki bolki vo stomakot vo nozete ne spijam dva dena otidov pak na genikolog mi gi smeni drugi apcinja isto. Hormonalni isto I od tie mi se desava .gi prekinav I odma isto kafeno mi tece.jas ic ne se osekam dobro.na eho se e vo red papa testot e vo red a jas ne sum vo red ..ve molam doktore ako me razbravte da mi odgovorite vo sto e pricinata..

13. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    24.212
    Пред 2 години имав проблем со нередовен период, често се случуваше да ме прескокне ( во текот на 12-те месеци, имав само 7 пати). Гинеколошки се беше во ред, не примав терапија, но започнав да го пијам овој чај. После 2 месеци пиење на чајов, се врати во нормала циклусот до ден денес. Пробајте, може ќе ви помогне.

14. Teatar

Teatar Нов член

Се зачлени на:
    14 април 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0

15. whitepearl

whitepearl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    38
    TheEkaterina i buba4e89, fala za sovet, pa da vidam so ke bide, dali e do toa, vaka na ginekolog ne mi rekoa nisto

16. Razvedena

Razvedena Нов член

Се зачлени на:
    18 април 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    zdr imam edno prasanje do dr. VLADIMIR TRAJKOVSKI za godina ipol imav dva spontani abortusi,i prvata bremenost i vtorata mi zavrsija so abortus uste vo 5tata nedela,pred da dobijat srceva reakcija gi gubam. Posle site ispituvanja i hsg snimkite mi otkrija polip ili septum na matkata i levata tuba ne se prikazuvase na hsg snimnkite.lekarite vo drzavna ginekologija mi preporacuvaat histeroskopija i laparaskopija.ona sto me interesira e dali ovaa operacija e neophodna i pokraj toa sto ostanuvam bremena i dali ima nekakov rizik.se plasam posle operacija od bilo kakvi komplikacii.spored vas dali ima nekoe drugo resenie osven operacija za mojot problem. ve molam za vas sovet mng mie potreben.blagodaram odnapred.

17. uniq111

uniq111 Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Здраво имам проблем што прв пат ми се случува и сум многу исплашена. Последната менстуација ми беше на 25.03. Со партнерот имавме односи на 28.03 (за време на менструација) и тој сврши во мене. На 10.04 почнав да крварам, бев на гениколог и ми кажа дека се работи за менстуација, бидејќи ендометриумот бил многу танок ми дади апчиња микрогинон и ми кажа одкако ќе почнам да ги пијам менстуацијата ќе прекине. Но јас сеуште имам не е обилно туку е кафеаво. Ве молам ако некој имал сличен проблем да ми помогне. Благодарам

18. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    zdravo sakam da prasam bremena sum 11 nedela megutoa sve je vo red samo mn below peranje imam nekogas e below prozirno nekogas e kafeavo a ova kafeavoto me plasi.mnogu be molam za sovet

19. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.263
    Допаѓања:
    34.560
    На форумов порано биле активни и одговарале докторите на вашите прашања, но сега не се присутни докторите на форумов и затоа да ве известам дека на форумов совет од доктор не можете да добиете, совет може да добиете само од обичните како вас членови.

На mira.mira, lovely91 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  20. ElenaR123

ElenaR123 Нов член

Се зачлени на:
    1 мај 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Немав време за доктори месецов и ајде овде да прашам за мислење.. Имам болки во долниот дел од стомакот, ме боли кога вршам нужда.. Пред еденн месец се појавија болките, али нели нела е ќе помине. Аама почна да ме боли и за време на секс и ептен се загрижив пошто толку време сум сексуално активна, сум немала такви болки.. Да не знае некој што би можело да биде?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.