1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Веројатно имаш воспаление на уринарниот тракт, мој совет ти е во најбрзо време да посетиш доктор, сама нема да си помогнеш.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Filip1990

Filip1990 Нов член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo imam. edno prasanje, na edna bliska licnost vo menopauza i pravea kiretaza i materijalot go odnesovme vo histolab i ni dadoa rezultati i ako moze nekoe mislenje za ova??

Прикачени фајлови:

3. Мисија

Мисија Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    31
    Дали треба да се биде гладен за испитување уринокултура?

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  5. italymac

italymac Нов член

Се зачлени на:
    11 ноември 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Vaka bremena sum vo 7ma nedela imam bolki vo dolniot del na stomakot ama ne cesti i se mn kratki najmnogu navecer ,no imam blaga bolka vo gorniit del na stomakot ispod gradite kako nekoj da me pritiska osobeno koga ke jadam dali ovaa bolka e normalna ,seuste ja nemam napraveno prvata vizita za edna nedela mi e zakazana

6. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.754
    Затоа што во темава повеќе доктори не одговараат, би сакала да слушнам мислење од други членки.
    Имам претерано изразени симптоми на пмс, зголемен апетит, јадење благо и тоа не ме загрижува толку многу затоа што знам дека е привремено. Но, нели при пмс има хормонални промени кои се одразуваат на расположение. Кај повеќето постои лесна раздразливост, ама кај мене е некако многу поизразено. Многу големи нервози ме фаќаат во тој период, некогаш и депресивност. Тотално различна личност сум кога сум во пмс и во нормални прилики. Ми смета премногу затоа што ми се одразува на секојдневен живот и не знам баш како да се справам. Освен психолошкиот фактор, имам многу тешка менструација. Обилна во првите неколку дена, сето тоа пропратено со големи болки. Некогаш во тој прв ден мислам дека нема да можам да станам од кревет. Дали некоја од вас имала сличен проблем и дали има некои витамини кои би помогнале?

На НаталиЛили му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Zivyle

Zivyle Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    530
    Не се секирај не си единствената во пмс што му се случува ова :D:@;(:tmi:
    Ете 5/6 години од кога имам менструација, без кафетин менструал сум поминала само 2 менструации.. Труење труење, некогаш и по 2-3.. јбг неможам од кревет да станам првиот ден

На Aquamarine93 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @aquamarine-123.4, колку што се разбирам во овие работи, за многу изразен пмс и болна менструација вообичаено се препишува хормонална терапија. Не е ништо страшно, мислам дека се даваат стандардните анти-бејби пилули како Јасмин, Диане па ем ќе го средиш циклусот, ем ќе бидеш супер заштитена од бременост тој период.

На Aquamarine93 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.895
    Дали пиел јасмин некој после бременоста и породен со царски рез ? Смета или не?

10. Selest

Selest Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.449
    Како изгледа подврзување на јајници, со каков тип на анестезија и колку време трае?

11. Girl Life

Girl Life Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2017
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Исто е и кај мене,сите ми сметаат,постојано сум нервозна,по цел ден само си јадам нешто итд.А кога ке ми дојде (инаку постојано ми доцни по 10 дена па и повеќе) стомакот ме кине .ми е лошо,дур си мислам дека нема да можам фа издржам тој ден.

12. Girl Life

Girl Life Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2017
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки.Веќе многу одамна менструацијата ми доцни по 10 дена па и повеќе,дури еднаш ми имаше задоцнето 3 недели.Инаку 3 ипол години сум полово активна а немам отидено на гинеколог бидејќи сум срамежлива.Ако има некој да ми каже некој совет или сл.навистина сум исплашена од што ми е тоа така.Ви благодарам однапред.

13. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.951
    Допаѓања:
    14.009
    Ako не ти е срам да имаш односи не треба да ти е срам и да одиш на гинеколог. Друго што да ти кажам (facepalm)

На cresa-jagoda, mira.mira, fallenangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Girl Life

Girl Life Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2017
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Е баш ми олесна сега ]:)

15. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.915
    Зголемен ми е андростендионот за една единица. Дали постои начин да го избалансирам кој не вклучува контрацептивни таблети? Отидов на консултација и Диане ми ги препишаа...

16. Xo1

Xo1 Нов член

Се зачлени на:
    16 јуни 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo jas sakam da prasam veke 6meseci imam promena vo menstruacijata sekogas mi doagjase na 28den a Sega 24,23,25,26 den sekogas razlicno Bev na ginekolog I mi kaza toa e normalno I posledniot pap sto go napraviv bese dobar a jas imam nekoj sekret pred dobivanje Edna Ned gustno nema mirizba no od posledniot pat Po menstruacijata sekretot prodolzi I Po zavsuvanje I Sega imam otok na sramnite usni ,koj odvreme navreme go snemuva se namaluva? Sto da pravam?

17. shooter.0801

shooter.0801 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    347
    исцедокот ти е кафеав?

18. Xo1

Xo1 Нов член

Се зачлени на:
    16 јуни 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Ne Bel e no zemav dva dena kako koristam vaginaleti na kantarion pa valjda od Niv e ko na zolto

19. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.199
    Прашање за докторката марија хаџи лега.:породена сум 12фебруари, малото не цица веке 2месеци,дали ке може да ми кажете дали е во ред уште да немам менструален циклус.. Фала ви однапред

20. shooter.0801

shooter.0801 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    347
    Јас мислам дека се е во ред, и кај мене исто ми идеше на 28 дена и во последно време почна да ми поместуват, имам страшни болки (последно запаѓав во несвест) не сум била на гинеколог од пусти страм...
    Мислам дека си добро, не е страшно.. страшно е да не ти доаѓа воопшто хаха. А ако сеуште мислиш на тоа и те измачува најдобро ќе биде да отидеш на гинеколог и да се увериш и мирно да спиеш :D позз

На Xo1 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.