Консултации со гинеколози

Discussion in 'Прашај гинеколог' started by bilkata, Apr 19, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Веројатно имаш воспаление на уринарниот тракт, мој совет ти е во најбрзо време да посетиш доктор, сама нема да си помогнеш.

cresa-jagoda likes this.
  2. Filip1990

Filip1990 Нов член

zdravo imam. edno prasanje, na edna bliska licnost vo menopauza i pravea kiretaza i materijalot go odnesovme vo histolab i ni dadoa rezultati i ako moze nekoe mislenje za ova??

Attached Files:

3. Мисија

Мисија Истакнат член

Дали треба да се биде гладен за испитување уринокултура?

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

mira.mira likes this.
  5. italymac

italymac Нов член

Vaka bremena sum vo 7ma nedela imam bolki vo dolniot del na stomakot ama ne cesti i se mn kratki najmnogu navecer ,no imam blaga bolka vo gorniit del na stomakot ispod gradite kako nekoj da me pritiska osobeno koga ke jadam dali ovaa bolka e normalna ,seuste ja nemam napraveno prvata vizita za edna nedela mi e zakazana

6. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Затоа што во темава повеќе доктори не одговараат, би сакала да слушнам мислење од други членки.
    Имам претерано изразени симптоми на пмс, зголемен апетит, јадење благо и тоа не ме загрижува толку многу затоа што знам дека е привремено. Но, нели при пмс има хормонални промени кои се одразуваат на расположение. Кај повеќето постои лесна раздразливост, ама кај мене е некако многу поизразено. Многу големи нервози ме фаќаат во тој период, некогаш и депресивност. Тотално различна личност сум кога сум во пмс и во нормални прилики. Ми смета премногу затоа што ми се одразува на секојдневен живот и не знам баш како да се справам. Освен психолошкиот фактор, имам многу тешка менструација. Обилна во првите неколку дена, сето тоа пропратено со големи болки. Некогаш во тој прв ден мислам дека нема да можам да станам од кревет. Дали некоја од вас имала сличен проблем и дали има некои витамини кои би помогнале?

НаталиЛили likes this.
  7. Zivyle

Zivyle Истакнат член

Не се секирај не си единствената во пмс што му се случува ова :D:@;(:tmi:
    Ете 5/6 години од кога имам менструација, без кафетин менструал сум поминала само 2 менструации.. Труење труење, некогаш и по 2-3.. јбг неможам од кревет да станам првиот ден

Aquamarine93 likes this.
  8. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

@aquamarine-123.4, колку што се разбирам во овие работи, за многу изразен пмс и болна менструација вообичаено се препишува хормонална терапија. Не е ништо страшно, мислам дека се даваат стандардните анти-бејби пилули како Јасмин, Диане па ем ќе го средиш циклусот, ем ќе бидеш супер заштитена од бременост тој период.

Aquamarine93 likes this.
  9. Tinushka

Tinushka Популарен член

Дали пиел јасмин некој после бременоста и породен со царски рез ? Смета или не?

10. Selest

Selest Популарен член

Како изгледа подврзување на јајници, со каков тип на анестезија и колку време трае?

11. Girl Life

Girl Life Активен член

Исто е и кај мене,сите ми сметаат,постојано сум нервозна,по цел ден само си јадам нешто итд.А кога ке ми дојде (инаку постојано ми доцни по 10 дена па и повеќе) стомакот ме кине .ми е лошо,дур си мислам дека нема да можам фа издржам тој ден.

12. Girl Life

Girl Life Активен член

Здраво девојки.Веќе многу одамна менструацијата ми доцни по 10 дена па и повеќе,дури еднаш ми имаше задоцнето 3 недели.Инаку 3 ипол години сум полово активна а немам отидено на гинеколог бидејќи сум срамежлива.Ако има некој да ми каже некој совет или сл.навистина сум исплашена од што ми е тоа така.Ви благодарам однапред.

13. LollySky

LollySky Популарен член

Ako не ти е срам да имаш односи не треба да ти е срам и да одиш на гинеколог. Друго што да ти кажам (facepalm)

14. Girl Life

Girl Life Активен член

Е баш ми олесна сега ]:)

15. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Зголемен ми е андростендионот за една единица. Дали постои начин да го избалансирам кој не вклучува контрацептивни таблети? Отидов на консултација и Диане ми ги препишаа...

16. Xo1

Xo1 Нов член

Zdravo jas sakam da prasam veke 6meseci imam promena vo menstruacijata sekogas mi doagjase na 28den a Sega 24,23,25,26 den sekogas razlicno Bev na ginekolog I mi kaza toa e normalno I posledniot pap sto go napraviv bese dobar a jas imam nekoj sekret pred dobivanje Edna Ned gustno nema mirizba no od posledniot pat Po menstruacijata sekretot prodolzi I Po zavsuvanje I Sega imam otok na sramnite usni ,koj odvreme navreme go snemuva se namaluva? Sto da pravam?

17. shooter.0801

shooter.0801 Истакнат член

исцедокот ти е кафеав?

18. Xo1

Xo1 Нов член

Ne Bel e no zemav dva dena kako koristam vaginaleti na kantarion pa valjda od Niv e ko na zolto

19. *Ane*

*Ane* Популарен член

Прашање за докторката марија хаџи лега.:породена сум 12фебруари, малото не цица веке 2месеци,дали ке може да ми кажете дали е во ред уште да немам менструален циклус.. Фала ви однапред

20. shooter.0801

shooter.0801 Истакнат член

Јас мислам дека се е во ред, и кај мене исто ми идеше на 28 дена и во последно време почна да ми поместуват, имам страшни болки (последно запаѓав во несвест) не сум била на гинеколог од пусти страм...
    Мислам дека си добро, не е страшно.. страшно е да не ти доаѓа воопшто хаха. А ако сеуште мислиш на тоа и те измачува најдобро ќе биде да отидеш на гинеколог и да се увериш и мирно да спиеш :D позз

Xo1 likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.