1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. marijaz

marijaz Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    190
    сакам да Ве прашам што би значело ако имаш кафеав исцедок ?
    Со интензивна кафеана боја беше..
    го приметив последниот месец, пред циклус го имав, и после кога ми заврши уште 2 дена ми траеше.

2. Xo1

Xo1 Нов член

Се зачлени на:
    16 јуни 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0

3. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.092
    Јас имам неколку недоумици, се надевам ќе ми помогнете. Значи се работи за преглед кај гинеколог.

1. Кога се мисли на ехо, се мисли на вагинало ехо и ако да, нели порано имаше ехо на стомакот каде требаше да ти е полна бешиката? Што е разликата од овие две, дали уште го прават второто ехо и дали од вагинално ехо може да се види дали си бремена?

Фала:tmi:

4. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Не знам како да ти објаснам.:|

Со ехо што се прави на полна бешика се гледа дали си бремена, дали има цисти и сл. Со вагинално ехо се гледаат други посериозни промени во организмот ко проширувања на матка, здебелување, за утврдување на појава миоми и ред ствари барем ја така имам сфатено. Вагинално ехо не се прави на невини,:shake: а кога се прави се става кондом и така натаму ... друго не знам што да ти објаснам освен кога ќе појдиш на гинеколог , ќе ја увидиш што е разликата.:|

На ceca-1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.092
    А дали од вагиналното ехо може да се види дали си бремена?

6. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Da, sekako.

7. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Да не те прелагам ама мислам дека може.

8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Да. Прв преглед, откако ќе се утврди бременост е вагинален.

Зошто овие прашања?

Кога го прашав какво ехо ќе прави, мојот гинеколог рече дека може и со обично ехо бидејќи сум била слаба, во смисла немам сало на стомакот и нема никаков проблем, се гледало се. Инаку сум правела и вагинално, и не знам точно која е разликата. Претпоставувам дека вагиналното е попрецизно бидејќи сондата е поблиску до јајниците и матката.
    Битен момент е тоа што ако правиш ПАП, брисот се зема пред вагинално ехо.

9. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Zosto pred vaginalno eho, brisot ?

Последна измена: 19 јуни 2017
  10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    За да ПАП тестот биде веродостоен се препорачува да немаш секс барем 2-3 дена пред земање на брисот и се прапорачува да се миеш само со вода, иако јас ова не го практикувам т.е. немам секс два дена пред земање брис, а хигиена одржувам како и секогаш.
    За вагинално ехо се става кондом, па всушност брисот нема да е веродостоен, ради кондомот, кој може да остави траги внатре.

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.946
    Допаѓања:
    134.537
    Ехо преку стомак само на девици праат. ;)

На cresa-jagoda, ceca-1 и simonka93 им се допаѓа ова.
  12. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    Требаше да добијам на 8ми Јуни. Секогаш ми е точна до ден менструацијата. На 5ти Јуни заминав на одмор. Додека бев таму не добив. Се вратив и сеуште немам добиено. Ми касни 13 дена. Направив три теста за бременост сите се негативни. Што можи да е причината? Ми викаат дека од нагла промена на клима ми била пореметена менструацијата, сега јес да таму беше 34 степени а дома кога се вратив 17 ама не верувам дека е тоа причината. Дај кажете што е имам збудалено.

13. fani12345

fani12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    1
    Zdravo decki znaci jas i decko mi vcera imavme 2 pati zastiten odnos no na vtoriot pat otkako zavrsivme posle 20 min koga go vadese kondomot na lasticeto se imase nasobereno belo (valjda sperma) na vlezot i koga go izvadi samo so go mrdna istece. E sega neznam dali moze da ostanam bremena se plasam poso menjavme poveke pozi i bea (hard) najveke dogy stayle i misionerska dali za vreme na seksualniot odnos poteklo isto taka pomrdnuvajki se kondomot poso ocigledno bese deka se lizgase i dali mozam da ostanam bremena ako ne svrsi vo mene tuku na toj nacin da vleze inaku ne sum vo plodni denovi mislam. Prv pat mi se desava ovoa zatoa mi e strav a trebe da mi dojde na 17 ako nekoj nesto znae se razbira ili mu se ima sluceno isto ili slicno neka spodeli.
    Ve molam za pomos ke poludam... :(:(:( neznam dali da pijam norlevo

14. Rafafa

Rafafa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2017
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    21
    Некој со слично искуство на ова дали има и да сподели искуство, Ви благодарам
    Uterus vo avf endometrium proliferativen, dvata jajnici mikrocisticni, zgolemeni na 3D na c.uteri- reduciran vdlabnat fudus uterus septade U2A eshre

15. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    948
    Zdravo zhenski...ne znam dali na prashanjevo mu e ovde mestoto no sepak bi ve prashala vas kako poiskusni. Skoroto trebase da napravam od tia prinerocite za sanitaren pregled i zabelezav deka osven tvrda stolica ima i krv. Sega i cuvstvuvam deka me bole na cmarot i zabelezhqv krv. Treba da mi dojde ama ne mi izgleda kako da e menstruacija a i od cmarot e krvta. Se nadevam deka nekoj mozhe da mi predlozhi shto i kako.

16. stelastela

stelastela Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    9
    Подолг период имам безбоен исцедок и секој ден сум со секојдневна влошка. Што би можело да е?

17. slimsblue

slimsblue Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    76
    Девојки генитален херпес се добива само преку секс?

На Girl Life му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    5.445
    Од каде го набавуваш, а да не онлајн нарачка?

19. mici.i

mici.i Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    14
    Здраво, ми излезе пред два месеци грутче кај клиторисот од левата страна внатре и ме болеше една недела па се повлече, но сега по два месеци, сепак уште се познава ептен малку и не боли туку некогаш чеша и е како порозево, а гинекологот ми рече дека штом е таму горе не е страшно ама бидејќи не ми се повлече скроз, сакам да ве прашам дали на некоја и се случило такво нешто? Не ми изгледа на поткожно влакно, не знам дали е бубулица, понекогаш има како врвче ама не сум сигурна...

20. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    24.210
    Го има во BioCosmos, Cosmo, DM, Bako на Рекорд.

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.