1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @Medicine25, секако мора да одиш на лекар ама веројатно станува збор за хемороид. Не е опасно ама е непријатно и болно.

2. Medicine25

Medicine25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    1.540
    Закажав преглед за утре.Благодарам многу.

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. AnaaKareninaa

AnaaKareninaa Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2017
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    14
    Имам проблем со мокрењето цело време имам чувство дека ми се моча а кога мочам имам страшни болки и крв. Цело време имам некој притисок во долниот дел од стомакот и многу често одам во тоалет на неколку минути. Незнам од што ми е но за да ми се намали болката пиев spasmex forte.

4. Branka LK

Branka LK Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    45
    Здраво на сите,
    Јас имам едно прашање до оние кои ја имале или знаат информации за бактеријата стафилокока епидермидис (staphylococcus epidermidis) во урина. Јас сум во 11та недела од бременоста и сега ми ја пронајдоа оваа бактерија. Велат дека живеела во болниците. Ќе може ли некој да сподели што ви препорачаа гинеколозите, што пиевте, јадевте, за колку време ја излечивте,колку штети на плодот и сл?

Благодарам однапред.

5. detelinka123

detelinka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2014
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    88
    здраво,
    ми најдоа кандида, докторката ми препиша погрешни лекови кои што не ги земав, отидов кај друг лекар ми препиша флажил и ми рече после јадење јас да земам 6 апчиња наеднаш а дечко ми 8 а во аптека ми рекоа едно сабајле едно навечер. не го послушав докторот, сакам да ве прашам за мислење за терапијата зашто 6/8 апчиња наеднаш ми се многу ... :?:

6. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.157
    Moze li nekoj ginekolog da mi pishe imam prashanje za abortus ?

7. Katerina2017

Katerina2017 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2017
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    150
    Zdravo,

Sega sum 33nedela i zabelezav e deka imam postojan iscedok na momenti belo kako sperma i toa e vo mali kolicini kako malo virce na dolniot ves ( a pravev brisevi i cisti se) a posle denesnovo setanje cel dolen ves mi e utop ama se gleda deka e voda ne e takov gust iscedok tuku bas kako navodenite samo. Ne znam dali sum se ispotila od trienje na nozete ili neprimetno mi istekuva vodicka? Denes prv pat zabelezav i deka bebe mi e mnogu mirno, piev neskafe mrdkase i koga jadev malku mrdase, a do sega voobicaeno epten silno me mavase osekjav nodze race se.

Od 28 nedela pocnav da primam kleksan i togas konstatiraa plodova voda 10 znaci na granica na minimum dozvoleno. Mi preporacaa miruvanje i zemav odmor od rabota miruvam po cel den den osven za nuznite potrebi sto stanuvam i ednas do dva pati nedelno sto kje se razdvizam po pola saat, vednas stom osetam umor prestanuvam. Pred 2 dena bevme posleden pat na doktor, plodobata voda e namalena za ovoj period si stoi uste na minimum dozvolena, mi kazaa so kleksanot da prodolzam, ctg pravev i isto bese vo red,2 kontrakcii pokaza no bile lazni se sprema matkata za ragjanje bidejki bolki ne osetiv. Prethodniot pregled (pred 10 dena) razmisluvaa za da mi dadat inekcija za zreenje no na segasniov pregled mi kazaa deka ne treba.

Vase mislenje so eventualno potenje vo dolniot del? Kako da znam dali mi istekuva od vodata zosto realno nisto ne osekjam?

8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.713
    Здраво, здраво :) дали ви се има случено неколку фенови пред оваулација да имате кафен исцедок,ме боли глава и ми паѓа расположение и осеќам некој болка во јајниците. Мене ова ми се јавува од време на време. Бев на гинеколог, пап тестот е во ред, ехото е супер. Ја прашав докторката за ова ми рече дека е нормално.
    Дали имате сличен проблем?

9. Sarah24

Sarah24 Нов член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво,
    Во средина на овој месец ни пукна кондомот со дечкоми и јас се напив од апчето норлево. После тоа се беше нормално. На 27 овој месец јас требаше да добјам ама веќе од 20ти почнав да имам исцедок кафеав и со тек на време се претвори во прозирна течност помешана со крв . После некој ден течноста беше со темно црвена крв и сега пак се врати на светла крв . Не личи воопшто на добиено ама и најчесто не ми трае толку долго.
    Ве молам за одговор :/

Последна измена: 27 јули 2017
  10. k-sweety

k-sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    4
    Вака Д-р Владимир Трајковски значи имам 26 год имам проблем со нередовна менстуација пред некој месец бев на клиника во ск испитував хормони ми рекоа дека е се добро пиев и пијам веке некое време Сиофор 850 ми рекоа да ги продолжам.
    Бев и на гиниколог мој матичен ми кажа циста но скоро потоа бев на контрола ми кажа дека немам веке,значи од минатиот месец на 9ти како ми дојде еве денес 9ти цел месец како имам крварењето не престанува знаци не е мн обилно ми дадоа капки еве ги пијам трети ден 3*15 methylergometrin дали да ги продолжам што како ве молам за помош.позз и имајте убав ден

11. k-sweety

k-sweety Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    4

12. anooo

anooo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    Zdravo,

jas sum seksualno aktivna od april mesec. otkako pocnav da imam seksualni odnosi zabelezav promena na bojata na mojata menstruacuja nekolku dena docnenje.
    Posledniot pat koga dobiv menstruacija bese 11 juli ima krvarenje normalno kako i site drugi patovi koga ne bev seksualno aktivna.
    So mojot partner imavme samo 3 ili 4 pati seksualni odnosi nezastiteni no ne svrsi vo mene sekogas izgleduva od mene minuta porano i svrsuva nastrana i mi kasni mesecov premn.
    Vozmozno li e da sum bremena ????

13. Jna

Jna Нов член

Се зачлени на:
    21 јуни 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Zdravo
    Imam eden problem vekje podolgo vreme pa ako moze da dobijam vase mislenje: vo maj imav tragi od krv na toaletna hartija nekolku pati, vo juni imav povekje krv kako menstruacija ali svetlo crvena boja i toa eden den imav eden ne tri dena taka i mi se pojavuvase navecer i postepeno isceznuvase do nareden den t.e zavrsuvase so kafeav sekret, mesec juli imav tragi samo povtorno a sega avgust krv i toa pak na vecer i mi zavrsuva so kafeav sekret posle nekolku casa ili nareden den.Vo juni napraviv pap i bris od vagina i bea negativni pa maticnata mi rece deka mozelo da bide pukanje na cisti deka mi se slucuvat za vreme na ovulacija, pa seto ova me zbunuva i za toa sakam da slusnam uste edno mislene.Inace imam 22 godini.

14. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    До сега никогаш не сум имала односи а ми касни 20 дена.Прв пат вака ми се случува.Што може да е???

15. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Хормонално пореметување поради стрес, нервоза , обавезно иди на гинеколог.

16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.947
    Допаѓања:
    134.551
    Циста, стрес, промена на клима, хормонален дисбаланс..

17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.713
    Здраво, здраво. Пред еден месец бев за прв пат на гинеколог и то ци Гинекомедика, ехото ми е сори, пап-от супер, но докторката ми рече дека сум имала раничка на грлото на матката и сега ми е чудно. Плус ја прашав за крварењето шо ми се случува, значи во плодните денови ми се подува стомакот, и десните јајниците ме било и ми се јавува од лигаво со малку ке, шо тоа гледаме кафено на влошката каки она пред да ми иди. И ми рече дела е нормално. Некој искуство со ова?

18. Moja dusa

Moja dusa Нов член

Се зачлени на:
    30 јуни 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Care za kondilomi?

19. supergirl1

supergirl1 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    13
    Помошшш.
    Имав однос со дечко ми вечерва и кога се вратив сега дома забележав дека ми се отечени вагиналните усни и то прилично, никогаш порано не ми биле отечени, во текот на односот имав печење ама и претходно дома цел ден ме печи долу, да напоменам дека примам терапија, бев настината и сега пробиотик пијам да не има нешто то врска? Помошшш што да направам

20. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    Здраво женски. Вака сега имав редовна менструацооа секој месец кога до пред 3 месеци не почна да ми доаѓа по една недела или 10 дена порано. Во Август ми дојде на 1 ( значи десет дена порано) и пак на 18 август ми дојде. Двапати овој месец. Е сега почнаа да ме болат одвреме навреме јајниците и стомакот како блага менатруална болка. А за бреме на односи имам и болка. Дали сте имале слично искуство или ви е познато. Гинекологот е до 7ми на одмпр потоа ќе одам ама до тогаш сум во мисла. Плус сакам да останам бремена со второ а поради нередпвнаменструација потешко.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.