Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. aleksandramiloseska

aleksandramiloseska Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите :) Јас сум нова на форумов и најпрво да кажам дека многу сум среќна што има ваков форум каде што искуствата се делат и со другите луѓе :) Сега да преминам на моето прашање значи имам нонстоп бело перење бев на гинеколог ми рече дека е предизвикано од некоја инфекција ми зедоа брис и сега чекам резултати исто така ми рече и дека имам полицистични јајници го прашав дали е нешто опасно и да земам некој лек меѓутоа ми рече дека нема потреба.Е сега прашањето ми е следново со маж ми се обидуваме еве 3 месеци за бебушко но без успех :/ дали има некаква врска тоа со јајниците и ве молам кажете ми некоја која имала слично искуство чекам на ваш одговор.Имајте пријатен ден

2. mala123

mala123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво ! Нова сум на форумов... Имам едно прашање...На 25.08 имав незаштитен однос,денес добив менструација,но е премногу обилна,темно црвена и има како парталки.. Што би можело да е причината? :worried:

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.109
    Допаѓања:
    101.849
    Епа навистина не ми се веруваше дека ќе прашам овде ама ајде :tmi:
    Значи вака, не е дека со дечко ми нешто се пазиме, ги баталивме веќе и пластичните другарчиња, додуша јас сум таа која е фрик за бебе, и воопшто не пазам, да речеме ќе се израдувам мноооогуууу. Е сеа, минатиот месец дечко ми се сомневаше ама некако мене ми беше неверојатно, и си мислев ќе добијам и навистина добив, и тоа дури и порано од што очекував, си мислев последица од морето, и ми траеше многу малку, одвај 3 дена, не беше нешто интензивно, и наеднаш прекина. Се плашам бидејќи имам некои ужасни болки во стомакот и некако не се чувствувам најудобно. Искрено не се надевам на бременост, се си мислам не е тоа така лесно, но од кај да знам. Ме бунат овие болки во стомакот и помалку бубрезите. Па ајде да си прашам за секој случај :D Можно е да е настинка? Можеби пореметување од морето или недајбоже некоја бактерија, со оглед на тоа што живеам од неодамна со цимер, башка и непознат. :^)

4. butterflly

butterflly Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    ve molam pobrzo za pomos neznam dali e od lekot so go pijam na prirodna baza ili pak nesto drugo e vo prasanje imam veke nekolku dena iscedok so malce cuden miris , cesanje i crvenilo planiram da odam na ginekolog megutoa me plasi pomislata da ne e nesto seriozno iako vo poslednite 6 , 7 ne sum aktivna seksualno .. sto bi mozelo da bide i ako moze da mi preporacate nekoj dobar doktor Vi blagodaram

5. macika990

macika990 Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo! Jas sum nova na forumov, se iznacitav se i sesto vo vrska so zabremenuvanjeto... Jas i soprugot sme B pozitivni i mi kazaa deka mozno e da imam problemi so zabremenuvanjeto, dali treba da primam nekakvi vakcini ili? Vi blagodaram odnapred!

6. dallija

dallija Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Откако го имав првиот сексуален однос поминаа 2 месеци за тие 2 месеци имав редовен секс после втората менструација по една недела имав пак однос и забележав дека имам мало крварење за време на односот . Дали тоа е нормално ? :/

7. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.651
    Допаѓања:
    8.591
    Здраво. Имам 22 години и за жал пред 2 месеца морав да абортирам ( но не онаков класичен абортус, туку геникологот ми даде едни апчиња па од нив прокрварев и се беше во ред кога отидов на преглед немаше ни трага од плодот) после тоа другиот месец добив (најнормално на 28 ден), е сега овој месец ми касни и бев кај матичниот кој ме прегледа на ехо и ми кажа дека на левиот јајник имам циста околу 5 цм и ми даде едни апчиња да ги пијам 5 дена 2x1 и дека после тоа ке добијам и цистата сама ке пукне, но јас сеуште немам добиено и многу ми е страв. може ли да биде опасно ова и дали можам пак некогаш да забременам, млада сум и немам раѓано до сега, а толку многу сакам да имам деца. незнам можеби чувствувам грижа на совест што абортирав па сега и цистата плус. Ве молам за помош и брз одговор бидејки многу сум вознемирена. Ви благодарам однапред.

8. dunjucka

dunjucka Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    8
    Јас имам проблеми со попуштени вени немам родено а планирам наскоро бременост,поради вените нон стоп сум под некоја терапија последно што ми препиша доктор е Phlebodija 600mg по едно на ден, сакам да знам дали можам да забременам примајќи го овој лек и дали може да се зема во текот на бременоста.
    Исто така ако можете да ми препорачате некој лек којшто вие сметате дека е корисен да се зема за време на бременост со попуштени вени .

9. kuucence

kuucence Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    hpv tip 39

me interesira da mi kazete nesto potocno za tipot 39 od hpv virusot prethodno go imav tipt 16 i sega mi e izguben i mi e pojaven tipot 39 nemam infekcii podolg period i kako moze da se izleci

10. Arriety

Arriety Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    21
    Гледам многу прашања и проблеми а малку одговори од нашиве стручни гости на форумов. Дали можеби се откажале? И јас како вас девојки дојдов со грижи на ум, но откако видов дека имаме недостиг од одговори се премислив. Дали во брзо време ќе заживее целта на темава како што треба или не? Драг администратор ве молам за внимание.

На dunjucka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mmaceee

mmaceee Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    3
    Zdravo.Nova sum na forumov.imam edno prasanje...Stavam mycoril vaginalni tableti i koga ja staiv poslednata sabjlevo imav crven iscedok :/ doktorot mi rece deka toa bilo normalno kaj nekoi slucai da potece mn malku krv, ama ne sum bas sigurna. malku sum zagrizena i isplasena :/

12. clock.sk

clock.sk Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    0
    Здраво.
    Имам 19 години, на 18 ја изгубив невиноста и откако почнав со сексуалниот живот почнаа да ми се појавуваат некои акни на вратот :^) Грозно изгледаат а кога ќе треба да ми дојде дури и до градите ми се прошируваат. Многу често имам незаштитен однос-но се чувствувам сигурно покрај дечко ми. Сега не сум во родниот град стидентка сум :^) а би сакала да посетам гинеколог сакам подлабоко да се консутирам, но не знам дали ке ми треба упат, немам тука матичен...Незнам како одат работите, а потребен ми е преглед не се чувствувам сигурно, некогаш се случува и јаки болки да ми се појават во долниот дел од стомакот.
    Ве молам за помош и однапред ви благодарам...

13. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Штом си студентка мислам дека можеш да одиш на гинеколог во Кузман студентскиот, јас таму одев таа е гинеколог за студенти, нели во прва година прават систематски преглед и ти ставаат печат од општ лекар, заболекар и гинеколог.

14. feminafun

feminafun Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo.Veke okolu dve nedeli imam nagoni za povrakanje,osobeno nautro koga stanam.Mnogu cesto cuvstvuvam bolki vo polovinata,imam namalen apetit i postojano se cuvstvuvam umorna,malaksana.Na 6ti sega mi dojde menstruacija i traese okolu 5 dena (Obicno trae 6 dena i e poobilna).I otkako mi prekina ciklusot,nagonite za povrakanje,bolkute vo polovinata,zamorot ..seto toa prodolzi..Inaku imam 21god, imam decko i redovni seksualni odnosi(Nezastiteni,no partnerot ne e svrsil vo mene)Bi sakala da mi posocite sto bi mozelo da bide i sto bi trebalo da prevzemam okolu toa. Vi blagodaram.

15. kic

kic Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    najdragi vo mojot slucaj problemot e sto so mojot decko probuvame da ostanam bremena uste od avgust znaci veke 3 meseci, megutoa ciklusot mi e redoven, toa koga go napravivme vo plodnite denovi i pak nisto:( a ovoj mesec imav custvo deka mozebi ima nesto ama dobiv pred vreme nekolku dena, i se iznenadiv od toa sto mesecov dobiv na 8mi a mi zavrsi na 10 ti. ova mi e zbunuvacki bidejki mene ciklusot mi trae od 5-7 dena.dali e mozebi nekoe znakce deka ima bebe ?:) bidejki imam kratki nagoni na povrakanje ama se mi e nejasno sega... please nekoe sovetce pozz

16. Natka87

Natka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    1
    јас веке неколку месеци имам проблем со белото пранје тчно ми е и непријатно мериса и имам боли во предниот дел кај јаниците од сто може да е тоа ?

17. Haritina

Haritina Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Имам полицистични јајници (со сите симптоми:нередовни циклуци, влакнатост, дебелина акни). Кои испитувања точно треба да ги направам?

- Хормонски статус (Кои хормони конкретно)
    - Ултразвук

Има ли уште нешто?

18. ana005

ana005 Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    2
    здраво..вака пред неколку месеци на долниот дел на стомакот од десна страна ми се појави како отецено црево...и многу ме болеше...бев на лекар и ми рекоа дека сум била во овулација затоа така ми било...сега пак ми се појавува...ме интересира дали тоа е така..или може да ми е нешто друго....фала однапред

19. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.902
    Најдобро е да си направиш тест за бременост,бидејќи не ретко се забременува и од предспермалната течност,зашто и во неа има живи сперматозоиди.

На london-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.902
    Направи си тест за бременост за да се осигураш,некаде може да се јави крварење во првата недела во бременоста,во она време кога ембрионот се вгнездува во матката,односно кога се имплантира.

Поздрав,

На kic му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.