Консултации со гинеколози

Discussion in 'Прашај гинеколог' started by bilkata, Apr 19, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Red Flower

Red Flower Активен член

Мажена сум скоро 4 год. Сеуште немаме дете. Не сме ни пробале. Ме интересира дали можи да дојди до некакви компликации во јајце клетките, сперматозоидите или др нешто. Бидејќи подолго време имаме активен однос? Фала однапред

2. Kitten

Kitten Форумски идол

Незнам за Канестен, но Гинодактарин ти се безбедни со доење. Пробај ги ако сакаш, мене ептен ми помагаат.
    На какви компликации мислиш? Поради што? Не гледам ништо невообичаено кај вас.

marria and Red Flower like this.
  3. Red Flower

Red Flower Активен член

Епа луѓево околу мене постојано ми викаат. Ајде имајте деца што чекате не чини да се пазите. После ко ќе сакате нема да можите.

4. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Vo 35 nedela.sum I vo.golema panika za poragajot.. vtor bremenost mi e I treba da sum.carski rez. Preplasena sum... kako ke bide sto ke bide, pa.I so sluckive.naokolu, zbydalev. Neznam kako da se smiram. Dali smeam da pijam nesro, kako da go resam.ovoj problem?srceto mi lupa,za sekoja sitnica se.voznemiryvam, se karam

5. Kitten

Kitten Форумски идол

Ама вие не сте ни почнале со обиди, од каде би знаела дали ќе имате проблем? Направи си основен гинеколошки преглед, пап и ехо и после почнете ако сте веќе решени.
    Вака однапред никој неможе да прогнозира дали ќе фати од прв пат или од десетти.

@Lonely1604 само Б6 смееш. И олабави со читање по интернет, сѐ ќе биде во ред :)

Red Flower likes this.
  6. Laurynhill

Laurynhill Истакнат член

Дали хормонските таблети и антибиотиците ја одложуваат менструацијата? Пред еден месец имав водена циста при што гинекологот ми препиша хормонски апчиња (не ми текнува на името мислам беше на б) и антибиотик цитерал и си добив како што треба. А сега веќе ми касни 7 дена, а немам ни симтоми кои вообичаено ги имам пред циклус. Сексуалните односи ми се секогаш со заштита и претпазливи.
    Што би можело да биде причината и дали таблетите се причина за одложувањето?

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Многу причини можат да бидат фактори за доцнењето.
    Таблетите што ги наведе.
    Временската прогноза
    Стрес
    Нервоза
    Незаштитени односи,но бидејќи рече дека користиш заштита тоа отпаѓа.
    Во принцип тие се.

8. Ladybbc

Ladybbc Активен член

Пред менструалниот циклус имав болка во долниот дел од стомакот претпоставувам јајниците посебно левиот. Од што може да е предизвикано?

9. mariz

mariz Форумски идол

Од овулација или настинка :)

10. Princess125

Princess125 Нов член

Zdravo sakam da prasam kolku cini abortus vo drzavna bolnica I Kako odi plakanjeto na doktorkata na raka I bez nikakkvo zaveduvanje vo kniska za toa ? Ili na transakciska uplakas I mora da ti pisuva vo kniskata zboruvam za legalen abortys

11. palacinka55

palacinka55 Нов член

Zdravo
    jas sum nova na forumot, i imamo prasanje... Deneska sum celata vo panika i strav... vo plodni denovi sum, rabotime na slucajot, no mene deneska mi se pojavia bolovi vo jajnicite(leva strana) i toa malko veke me plasi, zosto i prethodnite dva meseci bese isto, i rezultatot bese negativen... dali ima potreba za panika,? da pobaram li lekarska pomos ili da cekam uste nekolko meseci ?
    fala vi, ( mladi sme i presni) pa ve zamoluvam za mislenje

12. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Секако, појди си на лекар и види од каде потекнува болката. И биди си мирна. :)

palacinka55 likes this.
  13. palacinka55

palacinka55 Нов член

Fala

14. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

еве и тука ќе пишам може повеке да ми одговорите.. здравје треба да одам др недела на заказжан царски ама сум препплашена, второ ми е... денес кога бев на интернист
    добив напад на паника и имав висок пулс и притисок 130 со 90... усте повеке се исплашив... незнам како да се смирам...знам дека не е толку страшно ама паниката ме надвладува... и ми е страв од притисокот и срцебиенјето...совети

15. orevka

orevka Популарен член

Иако не сум мајка не го знам тоа чуство најдобронамерно би ти кажала да се опуштиш,мисли само на тој нов живот ништо не е страшно ке помине одма царскиот и бебето во раце ќе си го земеш.
    Опушти се гледај филм,пешачи ако можеш ,мене б6 ме смирува за срце биење или нервоза нешто
    Незнам дали смееш да ги пиеш прво прашај доктор и не дозволувај паниката и стравот да бидат посилни од тебе ти биди посилна од нив и победи ги

maja.mitrova likes this.
  16. Acka22

Acka22 Популарен член

Мислење за Бобан Јаневски

17. sara97j

sara97j Истакнат член

Имам едно прашање, се надевам дека сум на вистинската тема. Во вторникот (3 дена пред да добијам) почнав да чувствувам некое некомфорно чувство доле како да имам воздух, како балончиња полни со воздух. Читав на интернет иако знам дека е лоша идеја и само се доисплашив. Па ме интересира дали некој има слично искуство. Сум немала секс долго, а и немам други симптоми. Фала :)

18. Margaritka0

Margaritka0 Активен член

Мислам дека ја имаш погрешено темата има посебна тема за барање работа и вработување

19. Kala22

Kala22 Популарен член

Здраво, би сакала доколку некој би можел да ми помогне дур не појдам на гинеколог неделава. Што би можело да значи болка во вид на притисок кај аналниот отвор или кон аналниот отвор за време на вагинален секс, и ова се случува во одредена поза пример кога јас сум доле, последните два пати го почуствував ова, претходно ваква болка не сум имала... Знае ли некој за што би можело да станува збор или пак имал слично искуство?

20. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Kolku vreme traat glavobolkite od spinalnata anestezija pri.carski rez? I so sto.moze da se eliminiraat? Jas sum.porodena veke edna.nedela

Thread Status:
Not open for further replies.