1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Red Flower

Red Flower Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    119
    Мажена сум скоро 4 год. Сеуште немаме дете. Не сме ни пробале. Ме интересира дали можи да дојди до некакви компликации во јајце клетките, сперматозоидите или др нешто. Бидејќи подолго време имаме активен однос? Фала однапред

2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Незнам за Канестен, но Гинодактарин ти се безбедни со доење. Пробај ги ако сакаш, мене ептен ми помагаат.
    На какви компликации мислиш? Поради што? Не гледам ништо невообичаено кај вас.

На marria и Red Flower им се допаѓа ова.
  3. Red Flower

Red Flower Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    119
    Епа луѓево околу мене постојано ми викаат. Ајде имајте деца што чекате не чини да се пазите. После ко ќе сакате нема да можите.

4. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Vo 35 nedela.sum I vo.golema panika za poragajot.. vtor bremenost mi e I treba da sum.carski rez. Preplasena sum... kako ke bide sto ke bide, pa.I so sluckive.naokolu, zbydalev. Neznam kako da se smiram. Dali smeam da pijam nesro, kako da go resam.ovoj problem?srceto mi lupa,za sekoja sitnica se.voznemiryvam, se karam

5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Ама вие не сте ни почнале со обиди, од каде би знаела дали ќе имате проблем? Направи си основен гинеколошки преглед, пап и ехо и после почнете ако сте веќе решени.
    Вака однапред никој неможе да прогнозира дали ќе фати од прв пат или од десетти.

@Lonely1604 само Б6 смееш. И олабави со читање по интернет, сѐ ќе биде во ред :)

На Red Flower му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Laurynhill

Laurynhill Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2016
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    12
    Дали хормонските таблети и антибиотиците ја одложуваат менструацијата? Пред еден месец имав водена циста при што гинекологот ми препиша хормонски апчиња (не ми текнува на името мислам беше на б) и антибиотик цитерал и си добив како што треба. А сега веќе ми касни 7 дена, а немам ни симтоми кои вообичаено ги имам пред циклус. Сексуалните односи ми се секогаш со заштита и претпазливи.
    Што би можело да биде причината и дали таблетите се причина за одложувањето?

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Многу причини можат да бидат фактори за доцнењето.
    Таблетите што ги наведе.
    Временската прогноза
    Стрес
    Нервоза
    Незаштитени односи,но бидејќи рече дека користиш заштита тоа отпаѓа.
    Во принцип тие се.

8. Ladybbc

Ladybbc Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    114
    Пред менструалниот циклус имав болка во долниот дел од стомакот претпоставувам јајниците посебно левиот. Од што може да е предизвикано?

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.134
    Допаѓања:
    75.982
    Од овулација или настинка :)

10. Princess125

Princess125 Нов член

Се зачлени на:
    15 февруари 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Zdravo sakam da prasam kolku cini abortus vo drzavna bolnica I Kako odi plakanjeto na doktorkata na raka I bez nikakkvo zaveduvanje vo kniska za toa ? Ili na transakciska uplakas I mora da ti pisuva vo kniskata zboruvam za legalen abortys

11. palacinka55

palacinka55 Нов член

Се зачлени на:
    20 февруари 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo
    jas sum nova na forumot, i imamo prasanje... Deneska sum celata vo panika i strav... vo plodni denovi sum, rabotime na slucajot, no mene deneska mi se pojavia bolovi vo jajnicite(leva strana) i toa malko veke me plasi, zosto i prethodnite dva meseci bese isto, i rezultatot bese negativen... dali ima potreba za panika,? da pobaram li lekarska pomos ili da cekam uste nekolko meseci ?
    fala vi, ( mladi sme i presni) pa ve zamoluvam za mislenje

12. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    6.377
    Секако, појди си на лекар и види од каде потекнува болката. И биди си мирна. :)

На palacinka55 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. palacinka55

palacinka55 Нов член

Се зачлени на:
    20 февруари 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Fala

14. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    171
    еве и тука ќе пишам може повеке да ми одговорите.. здравје треба да одам др недела на заказжан царски ама сум препплашена, второ ми е... денес кога бев на интернист
    добив напад на паника и имав висок пулс и притисок 130 со 90... усте повеке се исплашив... незнам како да се смирам...знам дека не е толку страшно ама паниката ме надвладува... и ми е страв од притисокот и срцебиенјето...совети

15. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Иако не сум мајка не го знам тоа чуство најдобронамерно би ти кажала да се опуштиш,мисли само на тој нов живот ништо не е страшно ке помине одма царскиот и бебето во раце ќе си го земеш.
    Опушти се гледај филм,пешачи ако можеш ,мене б6 ме смирува за срце биење или нервоза нешто
    Незнам дали смееш да ги пиеш прво прашај доктор и не дозволувај паниката и стравот да бидат посилни од тебе ти биди посилна од нив и победи ги

На maja.mitrova му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Acka22

Acka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    999
    Мислење за Бобан Јаневски

17. sara97j

sara97j Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.061
    Имам едно прашање, се надевам дека сум на вистинската тема. Во вторникот (3 дена пред да добијам) почнав да чувствувам некое некомфорно чувство доле како да имам воздух, како балончиња полни со воздух. Читав на интернет иако знам дека е лоша идеја и само се доисплашив. Па ме интересира дали некој има слично искуство. Сум немала секс долго, а и немам други симптоми. Фала :)

18. Margaritka0

Margaritka0 Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2017
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    38
    Мислам дека ја имаш погрешено темата има посебна тема за барање работа и вработување

19. Kala22

Kala22 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    916
    Здраво, би сакала доколку некој би можел да ми помогне дур не појдам на гинеколог неделава. Што би можело да значи болка во вид на притисок кај аналниот отвор или кон аналниот отвор за време на вагинален секс, и ова се случува во одредена поза пример кога јас сум доле, последните два пати го почуствував ова, претходно ваква болка не сум имала... Знае ли некој за што би можело да станува збор или пак имал слично искуство?

20. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Kolku vreme traat glavobolkite od spinalnata anestezija pri.carski rez? I so sto.moze da se eliminiraat? Jas sum.porodena veke edna.nedela

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.