1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Консултации со гинеколози

Дискусија во 'Прашај гинеколог' започната од bilkata, 19 април 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. 1302

1302 Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Јас сакам да прашам некого ама веке и незнам каде да се обратам се запоцна пред година ипол со болки зголемени при циклус и зголемени отоци во стомакот но по 2-3 месеци проблемите ми се зголемуваа ми се зголемуваше отокот меѓутоа не само во стомакот туку и низ цело тело личев на зомби се мрзев себеси не бев способна ниту вода да им дадам на мојте две ангелциња а камоли за несто друго од можни 30 дена јас 25 бев во кревет непокретна со болки неподносливи во колкот и кичмата и целата во оток.Се се промени ми се зголемуваше и времетаењето на циклусот и од се неможев да ја поднесам болката во кичмата и колкот и при секоја зголемена болка мене стомакот ми отекуваше уште повеќе бев поголема и откога бев бремена за пред пораѓај.Секаде поминав и никој не можеше да ми открие што ми е ми даваа кетонали,спазмекси и инекции за да мокрам за да ми се намали отокот .Пред седум месеци ми најдоа полип и миом кои наводно се создале за 2 месеци и пораснале 1односно 2 см од кои полипот го странив а миомот остана ,потоа пиев некои хормонски апчиња и све се норнализира бев на контрола по три месеци и све беше нормално и полипот не растеше но меѓутоа од пред еден месец повторно ми се вракаат истите симптоми и циклусот ми се поремети место на 28 дена како што си добивав сега во задните 2 месеци ми касни и по 11-15 дена и повторно ги имам истите болки во кичмата и колкот и отокот се враќа,каже те ми ве молам каде да се обратам и кои испитувања да ги правам нема да можам пак низ истото .Однапред ви благодарам

2. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Дали во случај на бременост смеам да продолжам со мојата терапија со Сизап , Зепира и Транксен?
    Дали тие лекарства би можеле да го загрозат животот и развојот на бебето?

3. Boomgirl

Boomgirl Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    25
    Дали се големи болките при губење невиност и кои се соодветните години ?
    Дали може да ми објасните се за првиот сексуален однос ?

4. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Веќе подолго време ме чеша окулу вагината и на едната срана окулу вагиналниот отвор имам како кожата малце да ми е засечена и окулу него има црвенило, и кога ќе имам секс со дечко ми ме боли малце и ме лути освен ова други знаци немам,немам ни бело праење ни нешто друго.Што мислите вие дали се работи за некоја инфекција?

5. Boomgirl

Boomgirl Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    25
    Не знам дали има врска меѓутоа да не ти е нешто од бричење ?? (со брич или не) :tmi:

6. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Да со брич ама ако беше од тоа ќе ми поминеше до сега,а ова еве веќе 2 3 недели стои и не поминува :(

7. Boomgirl

Boomgirl Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    25
    нема врска не е толку страшно уживај и јас го имав истиот проблем ..
    Но еден период престанав да користам брич..после некој период кога се кје исчезне повторно можеш да почнеш да користиш,меѓутоа само ти лично да го користиш.. :fubar:
    Меѓутоа би ти препорачала да посетиш гинеколог .

8. women000

women000 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Здраво..Сексуално сум активна и ми касне веќе 20 дена. Понекогаш имам болки во долниот дел од стомакот (како за менстурација) кои не се постојани..Направив тест и беше негативен.Е сега не знам дали се работи за некои циклусни промени или можеби затоа што бев по цели денови растрчана бидејќи имавме свадба или пак можеби се работи за нешто сосема друго..Постојано сум нервозна и ке ве молам за искрен одговор. Благодарам однапред!!

9. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.891
    Допаѓања:
    11.288
    Тестот може да биде и лажно негативен ако е направен прерано , пробај со уште еден и каков и да е резултатот оди на гинеколог сепак 20 дена каснење не е нормално може има некој проблем или пак си бремена .. само без нервози ;)

10. women000

women000 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Па..така и ке направам...ке пробам со уште еден тест па ке одам на гиниколог...Но сепак што би можело да биде?? :( ;( ;(

11. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.891
    Допаѓања:
    11.288
    Може да биде многу причини хормонален проблем, полицистични јајници а може да е и од стрес од некои лекови ако си примала и од други фактори ,јас да не ти гледам на гравчиња тука, најдобо е да посетиш доктор немај гајле оди и ке ти олесни и нема да се туфкаш повеќе :)

12. women000

women000 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    А страшно е ако имам некои хормонални пореметувања или полицистични јајници??

13. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.891
    Допаѓања:
    11.288
    тоа е само едно сценарио не си ставај беспотребни грижи јаs само ти набројав некои причини , може и да е нешто сосем трето банално , а се се лекува и третира , не можеш да знаеш што е , бременоста не ја исклучувај , јави му се на матичниот лекар нека ти каже што да правиш најубаво така ;)

14. women000

women000 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    epa..fala ti mnoguu :D

15. sandrinja53

sandrinja53 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    19
    Toa sto te cesa i e kako zaseceno i ne pominuva podolgo vreme e vaginalen herpes...Ne e nisto strasno mislam...(go imase i drugarka mi) i pri pad na imunitet ke se pojavuva od vreme na vremje...Inaku seksualno ti e prenesen...Pozzz |(

16. anitaaa

anitaaa Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo!sakam da prasam nesto..imam 19 godini,a zosto mojata vagina e sekogas suva.nikogas ne e bila vlazana kako na nekoj drugi dali toa e normalno!!! ve molam za odgovor...

17. n0704983

n0704983 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    zdravo bi sakala da prasam posle prviot poragjaj imam zgolemen krven pritisok koj mislam deka mi e nasleden od mojata majka!sega se plasam deka nema da mozam da ziveam bez lekovi ako ostanam povtorno bremena?i mislam deka nema da mozam da preziveam uste edno prirodno poroduvanje!ve molam za sovet!

18. slada

slada Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    7
    Здраво
    Веке подолго време на внатрешниот дел од левата страна на вагината имам некаков израсток, кој го приметувам само кога се бришам со тоалет или измивам. Денес земав огледало за да видам сто е тоа. Забележав како раницка со темна боја. Кога бев последен пат на гинеколог брисевите ми се во ред, а го имав тоа, но заборавив да и кажам на докторката да го види.
    Дали треба да одам повторно на гинеколог, специјално за тој израсток кој моментално не ми пречи. Напоменувам дека имам 55г. и веќе 2 г. немам менструација.
    Благодарам

19. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    A со што го лечеше другарка ти?

20. J.B.007

J.B.007 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    5
    Здраво сакам да прашам ,што да правам за да ги смирам болките кога ќе ми дојде,првиот ден узасно ме боли во долниот предел на стомакот,пијам аферин менструал по 2 наеднас и + аналгин ,но болките се намалуваат во текот од 2 часа потоа пак исто...
    И ако може некој да ми каже кои се симптомите од кандида ?како се познава ?

Фала ви однапред :) :*

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.